শিপ্পিং মন্ত্রালয়
শ্রী মান্দবিয়ানা ঈশিংদগী চিংখৎলকপা পোৎলমশিংবু নৌনা শীজিন্নবা য়াবা পোৎ ওন্থোকপা য়াবগী ওইথোকপা থিজিন্নবা পুক্নিং চিংশিল্লি
ভারতকী চাউখৎলোনগী ৱারীদা 'অরেমখাকশিংবু লন' ওন্থোক্তুনা তুংকোইনা চৎপা য়াবা চাউখৎপা পুরক্নবা সরকারনা মীৎয়েং থম্লি
24 JUN 2020 2:56PM by PIB Imphal
সিপ্পিংগী রাজ্যগী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) মন্ত্রী শ্রী মন্সুখ মান্দবিয়ানা ঙসি সিপ্পিং মন্ত্রালয়, দ্রেদজিং কোরপোরেসন ওব ইন্দিয়া, ইন্দিয়ন পোর্ত এসোসিএসন, ইনলেন্দ ৱাতরৱেজ ওথোরিতী ওব ইন্দিয়াগী ওফিসিএলশিং, মেজর পোর্ত ত্রস্তশিংগী চিয়ার্পারসনশিং অমসুং সেক্তর অসিগী অখঙ অহৈশিংগা লোইননা ঈশিংদগী লৌখৎলকপা পোৎশিংবু নৌনা শেমদোক-শাদোকপা য়ানবগী মতাংদা পাঙথোকপা ভিদিও কনফরেন্স অমগী ময়াই তাংবল লৌখ্রে।
পাউতাক পীনরকখিবশিং তারবা তুংদা, শ্রী মান্দবিয়ানা দ্রেদজিং কোরপোরেসন ওব ইন্দিয়াদা ভারতকী কোস্তলাইন্দা লৈরিবা অমসুং তুরেলদা লৈবা হিথাংফমশিংদা ঈশিংদগী খোমহৎলকপা পোৎশিংবু নৌনা শেমদোক শাদোকপা য়াবগী ওইথোকপা থিদোক্নবা য়াথং পীখি। শ্রী মান্দবিয়ানা খোমগৎলক্লবা পোৎশিংবু নৌনা শেমদোক শাদোরকপা মতমদা দ্রেদজিং তৌবগী অচঙবা শেল হন্থহন্নবগী মওংদা থবক পায়খৎকদবনি, মরমদি ঈশিংদগী অমোৎপা চিংখৎপা হায়বসি জহাজশিংগী চত্থোক-চৎশিন্দা শোইদ-ঙামদনবা অমসুং কোম্নবা অমসুং থাদোকপা য়ানবা চাং নাইনা তৌবা থবক অমনি হায়রদুনা মহাক্না পুক্নিং চিংশিনখি। মহাক্না প্রাবেৎ প্লেয়রশিংদা নৌনা শেমদোক-শাদোকপা য়াবা মোদেলশিং, চিংখৎলক্লিবা পোৎশিংদুগী পুত্থোক-পুশিন্দা শেল কয়া চঙদবগা লোইননা অকোইবদা অকাইবা পীদবা মওংদা শাগৎনবা পাউতাক পীখি।
শ্রী মান্দবিয়ানা মখা তানা হায়খি মদুদি ভারত সরকারনা ঈশিংদগী চিংখৎলক্লিবা পোৎশিং অসি অকোইবদা অকাইবা পীদবা মওংদা নৌনা শেমদোক-শাদোক্তুনা তুং কোইনা চাউখৎপা য়াবা মওং অমদা ওন্থোক্তুনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মঙলান 'অরেমখাকশিংবু লন ওন্থোকপা' হায়বদু মঙফাওনবা ঙম্নবা হোৎনবদা মতেং পাংলগনি।

Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Shri Mandaviya calls for exploring the possibility of recycling of dredging material
Government is aiming Sustainable development by turning ‘Waste into Wealth’ in the growth story of India: Shri Mandaviya
24 JUN 2020 2:56PM by PIB Delhi
Minister of State for Shipping (I/C) Shri MansukhMandaviyatoday chaired a video conference, for recycling of dredging material with officials of Ministry of Shipping, Dredging Corporation of India, Indian Port Association, Inland Waterways Authority of India, Chairpersons of Major Port Trusts and experts of the sector.
Responding to the suggestions, Shri Mandaviya directed Dredging Corporation of India to explore the possibilities of recycling of dredging material on coastline as well as on riverine ports of India. Shri Mandaviya emphasised that recycling of dredged material should be implemented in a way that can reduce the dredging cost, as dredging is regular activity to maintain the course of waterway for safety and easiness of shipping traffic as well as discharge. He suggested private players to build a recycling model with cost effective logistics system to transport the dredging waste while keeping in the mind zero effect on environment.
Shri Mandaviya also added that Government of India is aiming sustainable development and by recycling the dredging waste into environment friendly commodities, it reinforces the vision of PM Shri Narendra Modi to turn ‘waste into wealth’ in the growth story of India.