সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
সি.এস.আই.আর.-এন.ই.ই.আর.আই.দা কোবিদ-১৯গী সেম্পল ৩০০০গী মথক্তা তেস্ত তৌখ্রে
24 JUN 2020 12:46PM by PIB Imphal
এপ্রিল ২০২০দগী সি.এস.আই.আর.- নেসনল এনবাইরনমেন্ত ইঞ্জিনীয়রিং রিসর্স ইন্সতিত্যুৎ (সি.এস.আই.আর.-এন.ই.ই.আর.আই.)দা কোবিদ-১৯গী তেস্ত তৌনবা ফেসিলিতী চল্লাইবা হৌখ্রে। হৌজিক ফাওবদা সেম্পল ৩,০০০ কোবিদ-১৯গী তেস্ত তৌখ্রে।
নোংমদা সেম্পল ৫০ তেস্ত তৌবা ঙম্বগা লোয়ননা সি.এস.আই.আর.-এন.ই.ই.আর.আই.দা কোবিদ-১৯ সেমপ্লশিং তেস্ত তৌনবা মথৌ তাবা ইনফ্রাস্ত্রচর লৈ অমসুং তেস্ত তৌদ্রিঙৈ মমাংদা মথৌ তাবা বাইও-সেফতী অমসুং বাইও-সেক্ব্যুরিতীগী চেকশিন থৌরাং পুম্নমক লৌখৎলি। তেস্ত তৌনবা ফেসিলিতী অসি চল্লাইনবা ক্লিনিকেল সেমপলশিং তেস্ত তৌনবগী মথৌ তাবা এপ্রুবল পুম্নমক লৌরে হায়না সি.এস.আই.আর.-এন.ই.ই.আর.আই.গী দিরেক্তর, দোক্তর রাকেশ কুমারনা ফোঙদোকখি।
“ফেসিলিতী অসি নাগপুর অমসুং বিদরভাগী অকোয়বদা লৈবা মফমশিংগী কোবিদ-১৯ সেম্পলশিং তেস্ত তৌনবা হাংখি। ক্লিনিকেল সেম্পলশিং তেস্ত তৌবগী মথক্তা, সি.এস.আই.আর.-এন.ই.ই.আর.আই.না হেল্থকেয়রগী শীনফমদা লৈরিবশিংনা মখোয়না অনাবা মীওইশিং য়েংবদা লায়না অসি লৌরকপদগী ঙাকথোক্নবা মতেং পাংবা ওইনা পর্সনেল প্রোতেক্তিব ইক্ব্যুপমেন্ত (পি.পি.ই.শিং) পীরি” হায়না সি.এস.আই.আর.-এন.ই.ই.আর.আই.গী সাইন্তিস্ত দোক্তর প্রাকাশ কুমভরেনা হায়খি।
ভাইরস তেস্ত তৌরিবা সি.এস.আই.আর.-এন.ই.ই.আর.আই.গী ভাইরোলোজী লেব
কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌরিবা সি.এস.আই.আর.-এন.ই.ই.আর.আই. ভাইরোলোজী লেবকী তীম

Ministry of Science & Technology
Over 3000 COVID-19 samples tested at CSIR-NEERI
24 JUN 2020 12:46PM by PIB Delhi
The COVID-19 testing facility has become operational at CSIR-National Environmental Engineering Research Institute (CSIR-NEERI) from April 2020. So far more than 3,000 samples have been tested for COVID-19.
With testing capacity of 50 samples per day, CSIR-NEERI has the requisite infrastructure to test COVID-19 samples and take all appropriate bio-safety and bio-security precautions before testing. All the mandatory approvals required for testing of clinical samples were obtained to operationalise the testing facility, say Dr. Rakesh Kumar, director, CSIR-NEERI.
“The facility is open to testing COVID-19 samples from Nagpur and surrounding areas of Vidarbha. Apart from testing of clinical samples, the CSIR-NEERI is also supporting healthcare professionals by providing Personal Protective Equipment (PPEs) to prevent them from contracting any infection while serving patients”, said Dr. Prakash Kumbhare, scientist at the CSIR-NEERI.
CSIR-NEERI Virology Lab that tests for the virus
CSIR-NEERI Virology Lab team engaged in COVID-19 testing