Ministry of Labour & Employment
EPFO adds 1.39 crore subscribers in last two financial years
22 JUN 2020 4:13PM by PIB Delhi
Recently published provisional payroll data by EPFO highlights the ever growing trend of increasing subscriber base for EPFO, since the collation of payroll data from September 2017. The payroll data, presents the consolidated annual figures for 2018-19 and 2019-20. Net addition to subscriber base rose from 61.12 lakh added in 2018-19 to 78.58 lakh in 2019-20, registering a 28% growth. The data published comprises of all the new members who have joined during the month and whose contribution is received.
The subscriber growth is on account of lower exits and higher rejoining by exited members. The tax free returns of 8.5% for 2019-20, which is one of the highest among other social security instruments and fixed deposits, has helped EPFO reduce its exits for 2019-20 by around 10% as compared with previous year.
Moreover, there has been a robust increase of around 75% in terms of rejoining by the members exited from 43.78 lakh in 2018-19 to 78.15 lakh in 2019-20. The auto-transfer facility which enables hassle free transfer of PF balance from the old account to the new account on change of job has played a big role in ensuring continuity of membership in many cases.
Age wise analysis during 2019-20 indicates that for the age group 26-28, 29-35 and beyond 35 the net enrolment has increased by more than 50% compared to previous year. Rapid improvement in quality of service delivery in online mode has attracted the workforce of the country towards services of EPFO. Moreover, PF accumulation is no longer looked at as locked-in money. With EPFO settling COVID-19 advances within 3 days, PF accumulations are now seen as liquid assets that can timely meet the need of the subscribers during crisis. Similarly, PF advances can be availed in case of unemployment, marriage expense, higher education, housing and medical treatment.
Further, enrolment of female workers has gone up by around 22% during 2019-20 compared to previous years indicating greater female participation in formal workforce.
The data published indicates that a total of 1.13 lakh new establishments have commenced compliance for the first time during 2018-19 and 2019-10. Simplification of compliance process enabling establishments to obtain PF Code easily through portal and facility of filing electronic challan cum return (ECR) online has promoted voluntary compliance by establishments.
Category wise analysis of industry indicates that Hospitals and Financing Establishments have shown greater than 50% growth while Trading & Commercial establishments, Textiles and establishments providing cleaning & sweeping services have all grown at greater than 20% in terms of net enrolment. It is indeed an indication that greater formalisation of jobs is taking place in the Indian employment market which is also corroborated by the 2019-20 Economic Survey.

লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
হৌখিবা শেনবা চহি অনিসিদা ই.পি.এফ.ও.দা সবস্ক্রাইবর কোতি ১.৩২ হেনগৎখ্রে
22 JUN 2020 4:13PM by PIB Imphal
ই.পি.এফ.ও.না হন্দক্তা নৌনা ফোংখিবা মরক্কী ওইবা পেরোল দেতাদা সেপ্তেম্বর ২০১৭তগী পেরোল দেতা খোম্বা হৌরকপদগী ই.পি.এফ.ও.গী লেপ্পা লৈতনা সবস্ক্রাইবর হেনগৎলকপগী মওং অমা উৎখ্রে। পেরোল দেতা অসিদা ২০১৮-১৯ অমসুং ১০১৯-২০গী পুনশিনলবা চহিগী ওইবা ফিবম উৎলি। সবস্ক্রাইবর বেজ অসিদা অহেনবা হাপচিল্লক্লিবসি ২০১৮-১৯দা লাখ ৬১.১২ ওইরম্বদগী ২০১৯-২০দা লাখ ৭৮.৫৮নি, হায়রিবসি ২৮% চাউখৎলে। ফোংখ্রবা দেতা অসি থা অমগী মনুংদা য়াওরকখ্রবা অমসুং মখোয়গী কন্ত্রিব্যুসন্দু ফংলবা থারগনি।
সবস্ক্রাইবর হেনগৎলকপগী চাং অসি থোকখিবগী চাং নেম্বা অমসুং হান্না থোকখ্রবা মেম্বরশিংনা নৌনা চঙলকপা হেনগৎলকপননি। সোসিএল সেক্যুরিতী ইন্সত্রুমেন্ত অমসুং ফিক্স দিপোজিৎশিংগী মরক্তা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরিবা ২০১৯-২০গী ওইনা ৮.৫%গী তেক্স রিতর্ন ফ্রী অসিনা ২০১৯-২০গী ওইনা ই.পি.এফ.ও.দগী তোকপগী চাং মমাঙ চহিগা চাংদম্নবদা ১০% হন্থরে।
মসিগী মথক্তা, ২০১৮-১৯দা মেম্বর লাখ ৪৩.৭৮ হঞ্জিল্লকখিবদগী ২০১৯-২০দা লাখ ৭৮.১৫ হঞ্জিল্লক্তুনা ৭৫% হেন্না হঞ্জিল্লকখি। থবক হোংবা মতমদা অরিবা একাউন্ততগী অনৌবা একাউন্ততা চয়েৎনবা য়াওদনা পি.এফ. বেলেন্স থাদোকপা য়াহল্লিবা ওতো-ত্রান্সফর ফেসিলিতী অসিনা মতাং কয়াদা মেম্বরশিপ মখা তানা লৈহনবদা অচৌবা থৌদাং লৌখি।
২০১৯-২০গী মনুংদা চহি-চহিগী কাঙলুপ ওইনা পাথোক্তুনা য়েংবদা, চহি ২৬-২৮, ২৯-৩৫ অমসুং ৩৫গী মথক্কী কাঙলুপকী অহেনবা য়াওরকপগী চাং অসি মমাঙ চহিগা চাংদম্নবা মতমদা ৫০% হেনগৎখ্রে। ওনলাইন মোদতা সর্বিস পীবগী থাক কা হেন্না ৱাংখৎলকপনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা ৱার্কফোর্সশিংবু ই.পি.এফ.ও.গী সর্বিসশিংদা চিংশিল্লকখি। মসিগীসু মথক্তা, পি.এফ.তা থমজিনবা হায়বসি হৌজিক্তি পন্দুনা লৈখ্রবা শেলনি হায়না উনদ্রে। নুমিৎ হুম্নিগী মনুংদা ই.পি.এফ.ও.না কোবিদ-১৯ সেতল তৌবদা খুমাঙ চাউশিল্লকপগা লোইননা, পি.এফ. এক্যুমুলেসনশিং অসি খুদোংচাদ্রবা মতম অসিদা সবস্ক্রাইবরশিংগী তঙাইফদবশিং মতম চানা ফংহনবা ঙম্বা লিক্বিদ এসেত অমনি হায়না উরে। মসিগা মান্ননা, পি.এফ. এদভান্সশিং অসি থবক ফংদবা, লুহোংবগী চৎকদবা শেল, অৱাংবা থাক্কী মহৈ তম্নবা, য়ুমকৈ শাবগী অমসুং অনা লাইয়েংগী ওইনা লৌবা য়াহল্লি।
মখা তানা, নুপী ৱার্করশিং মিং চল্লকপগী চাংসু ফোর্মেল ৱার্কফোর্সতা নুপীশিংনা শরুক য়াবগী চাং হেনগৎলক্লি হায়বা উৎলদুনা মমাঙ চহিগা চাংদম্নরুবদা ২০১৯-২০দা ২২%দা হেনগৎখ্রে।
ফোংখ্রবা দেতা অসিদা অনৌবা ইস্তাব্লিস্মেন্ত লাখ ১.১৩না ২০১৮-১৯ অমসুং ২০১৯-২০গী মনুংদা ইহান হানবা ওইনা কমপ্লাইএন্সশিং ইনখ্রে। পোর্তেলশিংদা পি.এফ. কোদ লাইনা ফংহনবা অমসুং অনলাইন্দা ইলেক্ত্রোনিক চলান রিতর্ন (ই.সি.আর.) ফাইল তৌবা য়াহল্লিবা কমপ্লাইএন্সকী থবকশিং লাইথোকহনবনা ইস্তাব্লিস্মেন্তশিংনা ভোলুন্তরী কমপ্লাইএন্স তৌবা হেনগৎহল্লে।
ইন্দস্ত্রীশিংগী কাঙলুপ খাইদোক্তুনা নৈনবদা হোস্পিতাল অমসুং ফাইনান্সিং ইস্তাব্লিস্মেন্তশিংনা ৫০%দগী হেন্না মপাঙ্গল কনখৎলে অমরোমদা ত্রেদিং অমসুং কম্মর্সিএল ইস্তাব্লিস্মেন্তশিং, তেক্সতাইল অমসুং শীত্তোক শেংদোকপগী সর্বিসকী ইস্তাব্লিস্মেন্তশিংনা অহেনবা মিং চল্লকপদা ২০%দগী হেনগৎলে। হায়রিবসিনা তাক্লিবদি ২০১৯-২০গী ইকোনোমিক সর্বেদা উৎখ্রবা ভারতকী ইমপ্লোইমেন্তকী কৈথেলদা থবকশং ফোর্মেলাইজ তৌবগী চাং হেনগৎলক্লি তাকপনি।