শেল-থুম মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজগী হৌজিক ফাওবগী মায় পাকপশিং
প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজগী মখাদা লায়রবা মীওই কোতি ৪২ হেনবনা শেলগী তেংবাং ওইনা লুপা কোতি ৬৫,৪৫৪ ফংখ্রে
20 JUN 2020 2:17PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজগী লুপা কোতি লাখ ১.৭০গী শরুক অমা ওইনা সরকারনা নুপীশিং, অহল ওইরবা মীওইশিং অমসুং লৌউবশিংদা শেল পীগনি অমসুং চেং হৱাই লেম্না য়েনগনি হায়না লাউথোকখ্রে। স্কিম অসিবু নিংথিনা চলায়রিবা অসি কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারনা লেপ্তনা য়েংশিল্লি। প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজগী মখাদা লায়রবা মীওই কোতি ৪২ হেনবনা শেলগী তেংবাং ওইনা লুপা কোতি ৬৫,৪৫৪ ফংখ্রে।
পি.এম.জি.কে.পি.গী তোঙান তোঙানবা থবকশিংগী মখাদা হৌজিক ফাওবগী মায় পাকপশিং মখাদা পীরিঃ
• বেনিফিসরী কোতি ৮.৯৪দা পি.এম.-কিসানগী অহানবা ইন্সতোলমেন্তকী শেল পীনবা লুপা কোতি ১৭৮৯১ হাপখ্রে।
• জন ধনগী একাউন্ত লৈবা নুপী কোতি ২০.৬৫ (১০০%)গী অহানবা ইন্সতোলমেন্ত ওইনা লুপা কোতি ১০৩২৫ মখোয়গী একাউন্ততা হাপখ্রে। জন ধনগী একাউন্ত লৈবা নুপী কোতি ২০.৬২ (১০০%)গী অনিশুবা ইন্সতোলমেন্ত ওইনা লুপা কোতি ১০৩১৫ মখোয়গী একাউন্ততা হাপখ্রে। জন ধনগী একাউন্ত লৈবা নুপী কোতি ২০.৬২ (১০০%)গী অহুমশুবা ইন্সতোলমেন্ত ওইনা লুপা কোতি ১০৩১২ মখোয়গী একাউন্ততা হাপখ্রে।
• অহল ওইরবা মীওই, নুপীশিং অমসুং নাম্মা শোইবা মীওই চাউরাক্না কোতি ২.৮১দা ইন্সতোলমেন্ত অনি থোক্না লুপা কোতি ২৮১৪.৫ থাদোকখ্রে। বেনিফিসরী কোতি ২.৮১দা কান্নবশিং অসি ইন্সতোলমেন্ত অনি থোক্না পীখি।
• য়ুম শাবা মীওই কোতি ২.৩না অপুনবা শেনফম লুপা কোতি ৪৩১২.৮২গী শেলগী তেংবাং ফংখ্রে।
• হৌজিকফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি. ৩৬না এপ্রিল থাগী চেং হৱাই লাখ এম.তি. ১১৩ লৌখৎখ্রে। এপ্রিল ২০২০গী ওইনা রাজ্য/য়ু.তি. ৩৬না বেনিফিসরী কোতি ৭৪.০৩দা লাখ এম.তি.৩৭.০১গী চেং হৱাই য়েন্থোকখ্রে। মে ২০২০গী ওইনা রাজ্য/য়ু.তি. ৩৬না বেনিফিসরী কোতি ৭২.৮৩দা লাখ এম.তি. ৩৬.৪২গী চেং হৱাই য়েন্থোকখ্রে। জুন ২০২০গী ওইনা রাজ্য/য়ু.তি. ২৯না বেনিফিসরী কোতি ২৭.১৮দা লাখ এম.তি. ১৩.৫৯গী চেং হৱাই য়েন্থোকখ্রে। থা অহুমগী হৱাই এল.এম.তি. ৫.৮ পীবগী মনুংদা এল.এম.তি. ৫.৬৮গী হৱাই তোঙান তোঙানবা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা পীখ্রে। বেনিফিসরী ইমুং কোতি ১৯.৪গী মনুংদা ইমুং কোতি ১৬.৩দা হৱাই এল.এম.তি. ৩.৩৫ য়েন্থোকখ্রে। এপ্রিলগী ওইনা রাজ্য/য়ু.তি. ২৮না হৱাই ১০০% য়েন্থোকখ্রে, মেগী ওইনা রাজ্য/য়ু.তি. ২০না হৱাই ১০০% য়েন্থোকখ্রে অমস্নগ জুনগী ওইনা রাজ্য/য়ু.তি. ৭না হৱাই ১০০% য়েন্থোকখ্রে।
• আত্মানির্ভর ভারতকী মখাদা সরকারনা থা অনিগী ওইনা মাইগ্রেন্তশিংদা চেং হৱাই অমসুং চনা লেম্না পীগনি লাউথোকখ্রে। জুন ১৯, ২০২০ ফাওবগী ওইনা রাজ্য/য়ু.তি. ৩৬না চেং হৱাই এল.এম.তি. ৬.৩ থাংগৎখ্রে অমসুং স্কিম অসিগী ওইনা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা চনা এম.তি. ৩৪০৭৪ থাদোকখ্রে।
• স্কিম অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবগী ওইনা অপুনবা পি.এম.য়ু.ৱাই.গী সিলিন্দর কোতি ৮.৫২ বুক তৌদুনা এপ্রিল অমসুং মে থাগী পীথোকখ্রে। জুন ২০২০গী ওইনা পি.এম.য়ু.ৱাই.গী সিলিন্দর কোতি ২.১ বুক তৌখ্রে অমসুং বেনিফিসরীশিংদা পি.এম.য়ু.ৱাই.গী সিলিন্দর কোতি ১.৮৭ লেম্না পীখ্রে।
• ই.পি.এফ.ও. মেম্বর লাখ ২০.২২না ই.পি.এফ.ও.দগী হঞ্জিল্লরোইদবা এদবান্স ওনলাইন্দগী লৌথোকপগী খুদোংচাবা লৌদুনা অপুনবা শেনফম লুপা কোতি ৫৭৬৭ লৌথোকখ্রে।
• তাং ১/৪/২০২০দগী চৎনবা হৌগদবা হেনগৎপা মমল লাঊথোকখ্রে। হৌজিক্কী শেনবা চহীগী ওইনা মীওই কোতি ৮৮.৭৩গী নোংমগী থবক লৈহনখ্রে। মখা তানা পীথোক্ত্রিবা খুৎশুমন অমসুং পোত-চৈগী শেনফম লুপা কোতি ৩৬৩৭৯ থাদোকখ্রে।
• থবক তৌবা মীওই লাখ ৬৫.৭৪গী লুপা কোতি ৯৯৬.৪গী শেনফম ওইবা ই.পি.এফ. কন্ত্রিব্যুসন ২৪% থাদোকখ্রে।
• দিস্ত্রিক্ত মিনরেল ফন্দ (দি.এম.এফ.)গী মখাদা লুপা কোতি ৩৭৮৭গী শেনফম ওইবা ফন্দ অসিগী ৩০% অদু রাজ্যনা শিজিন্ননবা খংহনখ্রে অমসুং হৌজিক ফাওবদা লুপা জোতি ১৮৩.৬৫ শিজিন্নখ্রে।
• সরকারগী হোস্পিতাল অমসুং হেলথ কেয়র সেন্তরশিংদা লৈবা হেলথকী থৌমীশিংগী ইন্স্যুরেন্স স্কিম মার্চ ২০২০দগী থবক ওইনা পাংথোকপা হৌখ্রে। স্কিম অসি ন্যু ইন্দিয়া এসস্যুরেন্স স্কিমনা চলায়রি। স্কিম অসি সেপ্তেম্বর ফাওবা শাংদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজ
১৯/০৬/২০২০ ফাওবগী তোতেল দাইরেক্ত বেনেফিৎ ত্রান্সফর
স্কিম
বেনিফিসরী মশিং
শেনফম
পি.এম.জে.দি.ৱাই.গী একাউন্ত লৈবা নুপীশিংগী তেংবাং
অহানবা ইন্সতোলমেন্ত- কোতি ২০.৬৫ (১০০%)
অনিশুবা ইন্সতোলমেন্ত- কোতি ২০.৬৩ (১০০%)
অহুমশুবা ইন্সতোলমেন্ত- কোতি ২০.৬২ (১০০%)
অহানবা ইন্সতোলমেন্ত- কোতি ১০৩২৫
অনিশুবা ইন্সতোলমেন্ত- কোতি ১০৩১৫
অহুমশুবা ইন্সতোলমেন্ত- কোতি ১০৩১২
এন.এস.এ.পি.দা পীবা তেংবাং (অহল ওইরবা লুখ্রাবিশিং, দিব্যাং, অহল ওইরবা মীওইশিং)
কোতি ২.৮১ (১০০%)
কোতি ২৮১৪
পি.এম.-কিসানগী মখাদা লৌউবশিংগী হাপ্পা শেনফম
কোতি ৮.৯
কোতি ১৭৮৯১
য়ুম শাবা মীওইশিংগী তেংবাং
কোতি ২.৩
কোতি ৪৩১৩
ই.পি.এফ.ও.গী ২৪% কন্ত্রিব্যুসন
কোতি .৬৬
কোতি ৯৯৬
উজ্বালা
অহানবা ইন্সতোলমেন্ত- ৭.৪৮
অনিশুবা ইন্সতোলমেন্ত-৪.৪৮
কোতি ৮৪৮৮
অপুনবা
কোতি ৪২.৮৪
কোতি ৬৫৪৫৪

Ministry of Finance
Prime Minister Garib Kalyan Package-Progress So Far
More than 42 crore poor people received financial assistance of Rs 65,454 crore under the Pradhan Mantri Garib Kalyan Package
20 JUN 2020 2:17PM by PIB Delhi
As part of the Rs 1.70 lakh crore Pradhan Mantri Garib Kalyan Package, the Government announced free food grains and cash payment to women and poor senior citizens and farmers. The swift implementation of the package is being continuously monitored by central and state governments. More than42crore poor people received financial assistance of Rs 65,454crore under the Pradhan Mantri Garib Kalyan Package.
The progress achieved so far, under various components of PMGKP is as follows:
• Rs 17,891 crore front loaded towards payment of the first instalment of PM-KISAN to 8.94 crore beneficiaries.
• Rs 10,325 crore credited to 20.65crore(100%) women Jan Dhan account holders as first installment.Rs. 10,315 crore credited to20.62crore (100%) women Jan Dhan account holders with second installment.Rs. 10,312 crore credited to20.62 crore (100%) women Jan Dhan account holders with third installment.
• Total Rs 2814.5 crore disbursed to about 2.81 crore old age persons, widows and disabled persons in two installments.Benefits transferred to all 2.81 crore beneficiaries in two installments.
• 2.3 crore Building & Construction workers received financial support amounting to Rs 4312.82crore.
• So far 113Lakh MT of food grains have been lifted by 36 States/UTs for April.37.01 LMT of foodgrains have been distributed,covering 74.03crorebeneficiaries by 36States/UTs for April 2020. 36.42 LMT of food grains have been distributed, covering 72.83 crore beneficiaries by 36 States/UTs for May 2020. 13.59 LMT of foodgrains have been distributed, covering 27.18 crore beneficiaries by 29 States/UTs for June 2020. Out of 5.8 LMT of Pulses allocated for three months, 5.68LMT of Pulses have been dispatched to various states/UTs.Total 3.35LMT Pulses have been distributed so far to 16.3 crore household beneficiaries out of 19.4 crore such beneficiaries.28 States/UTs have distributed 100% Pulses for April, 20 States/UTs have completed 100% distribution for Pulses for May, 7 States/UTs have completed 100% distribution for June.
• Under Atma Nirbhar Bharat, Government announced Free food grains supply and Chana to migrants for 2 months.As on 19th June ,2020, 6.3 LMT foodgrains has been lifted by 36 States/UTs and 34,074 MT of Chana have also been dispatched to States/UTs for the Scheme.
• Total 8.52 crorePMUY cylinders have been booked and already delivered for April and May 2020 under this scheme so far.And 2.1 crore PMUY cylinders booked for June 2020 and 1.87 crorePMUY free cylinders delivered to beneficiaries for June 2020.
• 20.22Lakh members of EPFO has taken benefit of online withdrawal of non-refundable advance from EPFO account amounting to Rs. 5767crore.
• Increased rate has been notified w.e.f 01-04-2020.In the current financial year, 88.73crore person’s man-days of work generated. Further, Rs 36,379crore released to states to liquidate pending dues of both wage and material.
• 24% EPF contribution transferred to 65.74 Lakh employees account amounting to Rs. 996.46crore
• Under District Mineral Fund (DMF), States have been asked to spend 30% of the funds,which amounts to 3,787 Cr and that 183.65 cr has been spent so far.
• Insurance Scheme for health workers in Government hospitals and Health care centers operationalized w.e.f. 30 March, 2020. New India Assurance Scheme is implementing the scheme. The Scheme has been extended up to September.
Pradhan Mantri Garib Kalyan Package
Total Direct Benefit Transfer till 19/06/2020
Scheme
Number of Beneficiaries
Amount
Support to PMJDY women account holders
1st Ins - 20.65 Cr(100%)
2ndIns –20.63 Cr
3rd Ins -20.62 (100%)
1stIns –10,325 Cr
2ndIns – 10,315 Cr
3rd Ins –10,312 Cr
Support to NSAP (Aged widows, Divyang, Senior citizen)
2.81 Cr (100%)
2814 Cr
Front-loaded payments to farmers under PM-KISAN
8.94 Cr
17891 Cr
Support to Building & Other Construction workers
2.3 Cr
4313 Cr
24% contribution to EPFO
.66 Cr
996 Cr
Ujjwala
1st Ins – 7.48
2nd Ins – 4.48
8488 Cr
TOTAL
42.84 Cr
65,454 Cr