স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ ৰ শেহতীয়া তথ্য
আৰোগ্য লাভৰ হাৰ ৫২.৪৭% লৈ বৃদ্ধি
ক’ভিড-১৯ সম্পৰ্কীয় গ্লানি ৰোধৰ অৰ্থে গাইড মুকলি MoHFW ৰ
16 JUN 2020 2:15PM by PIB Guwahati
যোৱা ২৪ ঘন্টাত ক’ভিড-১৯ ত আক্ৰান্ত ১০,২১৫ গৰাকী ৰোগীয়ে আৰোগ্য লাভ কৰিছে। এতিয়ালৈকে ক’ভিড-১৯ ৰপৰা আৰোগ্য লাভ কৰা মুঠ ৰোগীৰ সংখ্যা হৈছে ১,৮০,০১২ জন। আৰোগ্য লাভৰ হাৰ ৫২.৪৭% লৈ বৃদ্ধি পাইছে যিয়ে আধাতকৈও বেছি পজিটিভ ৰোগীয়ে ব্যাধিটোৰপৰা মুক্তি লাভ কৰাটোকে সূচিত কৰিছে।
সম্প্ৰতি, ১,৫৩,১৭৮ জন পজিটিভ ৰোগী চিকিৎসাধীন অৱস্থাত আছে।
স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰণালয়ে ক’ভিড-১৯ ৰপৰা আৰোগ্য লাভ কৰা ৰোগী, আগশাৰীত থাকি স্বাস্থ্যসেৱা প্ৰদানকাৰী, তেওঁলোকৰ পৰিয়ালকে ধৰি ক’ভিড-১৯ ত আক্ৰান্ত লোকসকলে মুখামুখি হোৱা গ্লানিৰ প্ৰসংগটো দূৰ কৰাৰ নিমিত্তে এক বিস্তৃত সচিত্ৰ (illustrated) গাইড মুকলি কৰে। এই গাইডখন https://www.mohfw.gov.in/pdf/GuidetoaddressstigmaassociatedwithCOVID19.pdf ৰ যোগেদি লাভ কৰিব পাৰিব।
ক’ভিড-১৯ সম্পৰ্কীয় কাৰিকৰী বিষয়, নীতি-নিৰ্দেশনা আৰু পৰামৰ্শৱলীৰ সকলো শুদ্ধ আৰু শেহতীয়া তথ্যৰ কাৰণে অনুগ্ৰহ কৰি নিয়মিতভাৱে https://www.mohfw.gov.in/ আৰু @MoHFW_INDIA চাওঁক।

Ministry of Health and Family Welfare
Updates on Covid-19
Recovery Rate improves to 52.47%
MoHFW releases a guide to combat stigma associated with Covid-19
16 JUN 2020 2:15PM by PIB Delhi
During the last 24 hrs, 10,215 COVID-19 patients were cured. A total of 1,80,012 patients, so far, have been cured of COVID-19. The recovery rate rises to 52.47%, which is indicative of the fact that more than half of positive cases have recovered from the disease.
Currently, 1,53,178 active cases are under medical supervision.
The Ministry of Health and Family Welfare has issued a detailed illustrated guide to address the issue of stigma faced by people affected by COVID-19 including patients recovered from COVID-19, frontline healthcare providers, their families etc. The guide can be accessed at:
https://www.mohfw.gov.in/pdf/GuidetoaddressstigmaassociatedwithCOVID19.pdf
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .