হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
নাবা ফগৎপগী চাং চাদা ৫১.০৮ য়ৌখ্রে
হৌজিক্কী ওইনা কোবিদ-১৯গী তেস্তিং তৌনবা দেদিকেতেদ লেব ৯০০ হেন্না লৈরে
15 JUN 2020 5:38PM by PIB Imphal
হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯না নাবা মীওই ৭৪১৯ ফগৎহনখিবগা লোয়ননা ফগৎহনখ্রে। হৌজিক ফাওবদা পুন্না কোবিদ-১৯না নারবা পুন্না মীওই ১,৬৯,৭৯৭ ফগৎখ্রে। পোজিতিব কেসশিংগী তঙ্খাই অমা হেন্না লায়না অসি ফগৎহনখ্রে হায়বা তাক্তুনা ফগৎলকখিবগী চাং অসি চাদা ৫০.০৮ হেনখ্রে।
হৌজিক-হৌজিক এক্তিব ওইবা কেস ১,৫৩,১০৬ লায়েং চত্থরি।
আই.সি.এম.আর.না মহীক মহীক চংলবা মীশিংদা নোভেল কোরোনাভাইরস অসি খংদোক্নবা আই.সি.এম.আর.গী তেস্ত তৌবগী চাং অসি লেপ্তনা হেনগৎলক্লি। সরকারগী লেবশিং অসি ৬৫৩দা হেনগৎখ্রে অমসুং লন্নাইগী লেবশিংনা ২৪৮ য়ৌনা হেনগৎখ্রে (পুন্না ৯০১)। মরি লৈননা পাংথোকপশিং মখাদা পীরিঃ
রিএল-তাইম আর.তি. পি.সি.আর.গী তেস্তিং লেবশিং: ৫৩৪(সরকার: ৩৪৭ + লন্নাই: ১৮৭)
ত্রু নেতকী তেস্তিং লেবশিং: ২৯৬(সরকার:২৮১ + লন্নাই:১৫)
সি.বি.এন.এ.এ.তি.গী তেস্তিং লেবশিং: ৭১(সরকারঃ২৫ + লন্নাইঃ৪৬)
হৌখিবা পুং ২৪সিদা সেম্পল ১,১৫,৫১৯ তেস্ত তৌখ্রে। হৌজিক ফাওবদা পুন্না সেম্পল ৫৭,৭৪,১৩৩ তেস্ত তৌখ্রে।
কোবিদ-১৯গা থাজনিংহাই ওইবা অমসুং অপদেত তৌরবা ই-পাওশিংগা মরি লৈনবা তেক্নিকেল ওইনা খুদোংচাদবশিং, গাইদলাইনশিং অমসুং এদভাইজরীশিংগীদমক্তা চাং নাইনাঃ
https://www.mohfw.gov.in/ অমসুং @MoHFW_INDIA দা য়েংবিয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
RECOVERY RATE IMPROVES TO 51.08%
CURRENTLY MORE THAN 900 DEDICATED LABS TESTING FOR COVID-19 IN INDIA
15 JUN 2020 5:38PM by PIB Delhi
During the last 24 hrs, 7419 COVID-19 patients were cured. A total of 1,69,797 patients, so far, have been cured of COVID-19. The recovery rate rises to 51.08%, which is indicative of the fact that more than half of positive cases have recovered from the disease.
Currently, 1,53,106 active cases are under medical supervision.
ICMR‘s testing capacity for detecting the novel Coronavirus in infected persons is continuously being ramped up. The number of government labs has been increased to 653 and private labs has been increased to 248 (a total of 901). The break-up is as follows:
Real-Time RT PCR based testing labs: 534 (Govt: 347 + Private: 187)
TrueNat based testing labs : 296 (Govt: 281 + Private: 15)
CBNAAT based testing labs : 71 (Govt: 25 + Private: 46)
In the last 24 hours, 1,15,519 samples were tested. The total number of samples tested thus far is 57,74,133
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .