রেলৱে মন্ত্রালয়
রাজ্যশিংদা দরকার লৈবগী মতুং ইন্না ইন্দিয়ন রেলৱেনা শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেনশিং মখা তানা চেনগদৌরি
হৌজিক ফাওবগী ওইনদি সি.আর.বি.না তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিংদা ইখিবা চিথীগী মতুং তারকপদা তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিংনা পুন্না শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেন ৬৩ চেনবিনবা হায়জরকখ্রে
অপুনবা ত্রেন ৬৩ অসিগী মনুংদা কেরলানা ত্রেন ৩২ লৌদুনা মাংজিল থারি
রেলৱে বোর্দকী চেয়রমেন্না পুং ২৪গী মনুংদা দরকার লৈরিবা ত্রেনশিং পীগনি হায়খ্রে
12 JUN 2020 1:53PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন রেলৱেনা রাজ্যশিংনা দরকার লৈবগী মতুং ইন্না শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেনশিং শিজিন্নদুনা মাইগ্রেন্তশিং মখা তানা পুথোরকপদা অয়াবা পীখ্রে৷ হৌজিক ফাওবগী ওইনদি চেয়রমেন রেলৱে বোর্দকী তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিংদা ইখিবা চিথীগী মতুং তারকপদা তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিংনা পুন্না শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেন ৬৩ চেনবিনবা হায়জরকখ্রে৷
অপুনবা রাজ্য ৭ কেরলা, আন্ধ্র প্রদেশ, কর্নাতকা , তমিল নাদু, ৱেস্ত বেঙ্গল, গুজরাত অমসুং জম্মু অমসুং কশ্মীরনা শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেনশিংগীদমক হায়জরকখ্রে৷ অপুনবা শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেন ৬৩গী মনুংদা আন্ধ্র প্রদেশনা ৩, গুজরাতনা ১, জম্মু অমসুং কশ্মীরনা ৯, কর্নাতকানা ৬, কেরলানা ৩২, তমিল নাদুনা ১০ অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলনা ২গী হায়জরকখ্রে৷ উত্তর প্রদেশনা মখোয়শিংগী দরকার লৈরিবশিং অদু ফংহন্নবা হোৎনগদৌরি৷
হিরম অসিগী মতাংদা চেয়রমেন রেলৱে বোর্দনা রাজ্যশিং অসিদা মেগী তাং ২৯, জুনগী তাং ৩ অমসুং জুনগী তাং ৯দা চিথীশিং ইখ্রে অমসুং মহাক্না মখা তানা “ইন্দিয়ন রেলৱেনা শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেনশিংবু হায়জরক্লিবা পুং ২৪গী মনুংদা অপাম্বা মশিং ফংহনগনি” হায়খ্রে৷
ইন্দিয়ন রেলৱেনা রাজ্য সরকারশিংদা রাজ্যশিংগী দরকার লৈরিবা ত্রেনশিং চেনবিনবা হায়রক্লবদি পুং ২৪গী মনুংদা শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেন মখা তানা পীগনি হায়খ্রে৷
রেলৱেগী মন্ত্রালয়না রাজ্য সরকারশিংদা মখোয়গী দরকার লৈরিবা শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেনশিং অমসুং রেল মোদতা রেসিদুএল মীওইশিংনা চৎপগীদমক দরকার লৈরিবশিং অদু খঙদোক্নবা হায়খ্রে৷
ইন্দিয়ন রেলৱেনা মখা তানা মতুং তারকপদা দরকার লৈরিবা অহেনবা স্পিসিয়েল শ্রমিক ত্রেনশিং পীখিগনি হায়না থাজবা পীখ্রে৷
পীরিবা প্রোজেক্সনশিং অসিগী মথক্তা অথুবা মতমদা অহেনবা দরকার ওইরকপা য়াবশিংসু পীবা ঙমগনি হায়খ্রে৷
য়াম্না চাওথোকচনিংঙাই ওইবা অমনা হৌজিক ফাওবদা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেন ৪২৭৭ হেন্না শিজিন্নদুনা চৌরাক্না মী লাখ ৬০রোম মখোয় মখোয়গী রাজ্যশিংদা য়ৌহনবদা শিজিন্নখ্রে৷ শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেনশিং অসি ২০২০গী মে ১দগী চেনদুনা লাকলি৷

Ministry of Railways
Indian Railways to continue to give Shramik Special Trains to States as demanded
As of now total 63 more Shramik Special Trains requisitioned by various states after CRB’s letter to the States
In total 63 trains requisition Kerala leads with 32 trains
Chairman, Railway Board has reiterated that as many trains as required will be provided within 24 hours
12 JUN 2020 1:53PM by PIB Delhi
Indian Railways is committed to continue providing comfortable and safe movement of migrants through Shramik Special Trains as required by States. As of now total 63 more Shramik Special Trains requisitioned by various states after Chairman Railway Board’s letter to the States. Total 7 states i.e. Kerala, Andhara Pradesh, Karnataka, Tamil Nadu, West Bengal, Gujarat and Jammu & Kashmir requisitioned for Shramik Special Trains. In total 63 Shramik Special Trains, 3 trains requisitioned by Andhara Pradesh, 1 train by Gujarat, 9 trains by Jammu & Kashmir, 6 trains by Karnataka, 32 trains by Kerala, 10 trains by Tamil Nadu and 2 trains by West Bengal. Uttar Pradesh Government will have to give their requirement.
It may be noted that Chairman Railway Board wrote letters to the States on 29th May, 3rd June and 9th June on the subject and emphasised that “Indian Railways will provide the desired number of Shramik Special trains immediately within 24 hours of the request”.
Indian Railways has informed the State governments that it shall continue to provide Shramik Special Train within 24 hours after the demand is received from the States. Railway Ministry has requested State Governments to indicate their requirements about Shramik Special Trains and see that projected demand for movement of residual persons by rail mode is well chalked out and determined.
Indian Railways has also assured that it will provide additional Shramik Special trains for any requirement given in future also. It will also meet any additional demand that may arise over and above the projections given, at a short notice.
It is worth mentioning that So far, more than 4277 Shramik Special Services have been operated by Indian Railways to transport approximately 60 lakh persons to their destination states. Shramik Special Trains are being run since 1st May 2020.