Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Annual allotment of Rs. 4000 crore made to State Governments under ‘Per Drop More Crop’ component of Pradhan Mantri Krishi Sinchayee Yojana (PMKSY- PDMC) for the year 2020-21; Fund release to some States already under process
Micro Irrigation Fund corpus of Rs. 5000 crore also created with NABARD for special and innovative projects and incentivising micro irrigation beyond the provisions under PMKSY-PDMC
10 JUN 2020 12:28PM by PIB Delhi
Department of Agriculture Cooperation & Farmers’ Welfare is implementing ‘Per Drop More Crop’ component of Pradhan Mantri Krishi Sinchayee Yojana (PMKSY- PDMC). The PMKSY- PDMC focuses on enhancing water use efficiency at farm level through Micro Irrigation technologies viz. Drip and Sprinkler irrigation systems. Drip micro irrigation technique not only helps in water saving but also in reducing fertilizer usage, labour expenses and other input costs.
For the current year, annual allotment of Rs. 4000 crore has already been allocated and conveyed to the State Governments. The State Governments have identified the beneficiaries to be covered under the programme. Fund release to some of the States is already under process for the year 2020-21.
Further, Micro Irrigation Fund corpus of Rs. 5000 crore has been created with NABARD. The objective of the fund is to facilitate the states in mobilizing the resources for expanding coverage of Micro Irrigation by taking up special and innovative projects and also for incentivising micro irrigation beyond the provisions available under PMKSY-PDMC to encourage farmers to install micro irrigation systems. So far, Micro Irrigation Funds have been released to the states of Andhra Pradesh and Tamil Nadu for Rs. 616.14 crore and for Rs.478.79 crore, respectively through NABARD. The area covered under these projects is 1.021 lakh ha. in Andhra Pradesh and 1.76 lakh ha. in Tamil Nadu.
During the last five years (2015-16 to 2019-20), an area of 46.96 lakh ha. has been covered under Micro Irrigation through PMKSY-PDMC.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী কৃশি সিঞ্চায় য়োজনা (পি.এম.কে.এস.ৱাই.- পি.দি.এম.সি.)গী শরুক ওইরিবা 'পর দ্রোপ মোর ক্রোপ'কী মখাদা ২০২০-২১গী ওইনা রাজ্য সরকারশিংগীদমক চহীগী ওইনা লুপা কোতি ৪০০০ কাইথকখ্রে; রাজ্য খরদা ফন্দ থাদোকপগী থবক মাঙজৌননা হৌখ্রে
অখন্নবা অমসুং অনৌবা প্রোজেক্তশিংগীদমক অমসুং পি.এম.কে.এস.ৱাই.-পি.দি.এম.সি.গী প্রোবিজনশিংগী ৱাংমদা মাইক্রো ইরিগেসন্দা অহেনবা শেল থাদনবা নাবারদকা লোইননা লুপা কোতি ৫০০০গী মাইক্রো ইরিগেসন ফন্দগী কোর্পস শেমখ্রে
10 JUN 2020 12:28PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী কৃশি সিঞ্চায় য়োজনা (পি.এম.কে.এস.ৱাই.-পি.দি.এম.সি.)গী শরুক অমা ওইনা এগ্রিকলচর কোওপরেসন অমসুং ফারমর্স ৱেলফিয়রনা 'পর দ্রোপ মোর ক্রোপ' থবক ওইনা পায়খৎলি। পি.এম.কে.এস.ৱাই.-পি.দি.এম.সি.না মাইক্রো ইরিগেসন তেক্নোলোজীশিং হায়বদি দ্রিপ অমসুং স্প্রিংকল ইরিগেসন সিস্তেমগী খুত্থাংদা ফার্মগী থাক্তা ঈশিং মতীক চানা শীজিন্নবা হেনগৎনবগী পান্দম থম্লি। দ্রিপ মাইক্রো ইরিগেসন তেক্নিক্না ঈশিং মাঙহন্দবদা নত্তনা হার শীজিন্নবা, শুৎশুমল চৎপা অমসুং অতোপ্পা অচঙবা শেলশিং হন্থহল্লি।
চৎলিবা চহী অসিগী ওইনা চহী অসিগী লুপা কোতি ৪০০০ কাইথোক্লে হায়না রাজ্যশিংদা খঙহনখ্রে। রাজ্য সরকারশিংনা থৌরাং অসিগী মখাদা কান্নবা ফংগদবা মীওইশিংগী মশক মমিং খঙদোকখ্রে। অতোপ্পা রাজ্য খরদা চহী ২০২০-২১গী ওইনা ফন্দ কাইথবগী থবকসু মাঙজৌননা হৌখ্রে।
মখা তানা, লুপা কোতি ৫০০০গী ওইগদবা মাইক্রো ইরিগেসন ফন্দ কোর্পসসু নাবারদকা লোইননা শেমখ্রে। ফন্দ অসিগী পান্দমদি, রাজ্যশিংনা রিসোর্সশিংগা লোইননা অখন্নবা অমসুং অনৌবা প্রোজেক্তশিং পায়খত্তুনা মাইক্রো ইরিগেসনগী থবকশিং পাকথোক চাউথোকহনবনি অমসুং মাইক্রো ইরিগেসন্দা পি.এম.কে.এস.ৱাই.-পি.দি.এম.সি.গী মখাদা শেল হেন্না কাইথবনি। হৌজিক ফাওবদা, অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং তমিল নাদুদা মথং শিৎনা লুপা কোতি ৬১৬.১৪ অমসুং লুপা কোতি ৪৭৮.৭৯ নাবারদকী মখাদা মাইক্রো ইরিগেসন ফন্দগীদমক কাইথখ্রে। প্রোজেক্ত অসিগী মখাদা কোনশিল্লিবা লমগী শরুক্তি অন্ধ্র প্রদেশতনা লাখ হেক্তর ১.০২১নি অমসুং তমিল ০নাদুদনা হেক্তর লাখ ১.৭৬নি।
হৌখিবা চহী মঙা অসিদা (২০১৫-১৬দগীনা ২০১৯-২০ ফাওবদা) হেক্তর লাখ ৪৬.৯৬ পি.এম.কে.এস.ৱাই.-পি.দি.এম.সি.গী খুথাংদা মাইক্রো ইরিগেসনগী মখাদা কোনশিনখ্রে।