রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
মোতোর ভেহিকলশিংগী চে-চাংশিং চৎনবগী মতম ২০২০গী সেপ্তেম্বর ৩০ ফাওবা শাংদোক্লে
09 JUN 2020 4:47PM by PIB Imphal
মোতোর ভেহিকলশিংগী চে-চাংশিং চৎনবগী মতম চহি অসিগী সেপ্তেম্বর থা ফাওবা শাংদোক্লে হায়না রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজ অমসুং এম.এস.এম.ইগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর নিতিন গাদকারিনা ঙসি লাউথোকখ্রে। মসি থবক ওইনা চৎনবা হৌনবা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজ মিনিস্ত্রিনা রাজ্যশিং অমসুং য়ু তিশিংদা পাউতাক পীখ্রে।
মখল খুদিংমক্কী গারিশিংগী ফিতনেস, পর্মিৎ, দ্রাইভিং লাইসেন্স, রেজিস্ত্রেসন নৎত্রগা মরী লৈনবা চে-চাং খুদিংমক লোকদাউননা মরম ওইদুনা চৎনবগী মতম শাংদোক্লোই হায়না ২০২০গী মার্চ ৩০দা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজ মিনিস্ত্রিনা রাজ্যশিং অমসুং য়ু তিশিংদা খঙহনখি অমসুং ২০২০গী ফেবুৱারি ১দগী মতম হেল্লবা নৎত্রগা ২০২০গী মে ৩১ দা মতম লোইরগদবা অদু ২০২০গী জুন ৩০ ফাওবা চৎননবা ইনফোর্সমেন্ত ওথোরিতিশিংদা পাউতাক পীখি।
অদুম ওইনমক, কোবিদ-১৯গী ফিবম অসি মখা চৎথদুনা লৈবদগী অমসুং হায়জরকপগী মতুং ইন্না, হায়রিবা চে-চাংশিং অসি চৎনবগী মতম চহি অসিগী সেপ্তেম্বর ৩০ ফাওবা শাংদোক্নবা পাউতাক পীনবা গাদকারিনা মহাক্কী মিনিস্ত্রিদা পাউতাক পীখি।
তুংদা, মতম অসিগী মতুংদা মীয়াম য়াইফনবা অমসুং হৌজিক ওইরিবা কোবিদ-১৯গী ফিবম অসি য়েংলগা, রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজ মিনিস্ত্রিনা ২০২০গী মে ২১দা গেজেত নোতিফিকেসন অমা থোক্তুনা সেন্ত্রেল মোতোর ভেহিকলস রুলস, ১৯৮৯গী মখাদা নৎত্রগা রুল ৩২গী মখাদা ২০২০গী জুলাই ৩১ফাওবা ভেলিদিতিগী ফিস লৌবা কোমথোকপনি।
কোবিদ-১৯গী হৌজিক ওইরিবা ফিবম অসিদা মীয়ামদা খুদোংচাবা পীনবা মোতোর ভেহিকলস এক্ত ১৯৮৮ নৎত্রগা অতোপ্পা এক্তশিংগী অসিগুম্বা অতোপ্পা প্রোবিজনশিংগী মখাদা মসিগী কোমথোকপা অসি চৎননবা রাজ্যশিং/য়ু তিশিংদা হায়জখ্রে।

Ministry of Road Transport & Highways
Validity of motor vehicle documents further extended till 30th September, 2020
09 JUN 2020 4:47PM by PIB Delhi
Union Minister for Road Transport & Highways and MSMEs Shri Nitin Gadkari today announced further extension of the validity date of motor vehicle documents till September this year. Accordingly, the Ministry of RTH has issued an advisory to all States and UTs to this effect.
Earlier, MoRTH had issued an advisory on the 30th March, 2020 to all States and Union Territories wherein it was advised that the validity of Fitness, Permit (all types), Driving License, Registration or any other concerned document whose extension of validity could not or not likely be granted due to lock-down and which had expired since 1st of Feb, 2020 or would expire till 30 June 2020, the same to be treated to be valid till 30th June 2020.
However, considering the situation for prevention of COVID 19 still continues, and as per the requests received, Shri Gadkari directed his Ministry to issue advisory for extension of this period till 30th Sept 2020 for treating the documents valid for enforcement purposes.
Later, in order to facilitate citizens during period and conditions for prevention for COVID –19, MoRTH had also issued a gazette notification on 21st May 2020 relaxing the fees validity and /or additional fee under Rule 32 or Rule 81 of the Central Motor Vehicles Rules, 1989, till 31st July 2020.
Now, the State/UTs have also been further requested to consider provisions available under the Motor Vehicles Act 1988 or other such provisions available under other Acts, for considering relaxation in requirement of permit, or fees or taxes for renewal / penalty for permits etc to provide relief during these extra ordinary circumstances of COVID-19.