হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
কোবিদ-১৯গী কেস মশিং য়াম্না লৈবা ম্যুনিসিপাল বোদী ৫০মুক্তা কেন্দ্রগী তিম থাখ্রে
09 JUN 2020 1:51PM by PIB Imphal
হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না অৱাংবা থাক্কী মখল-মখা কয়াদা হৈথোয় শিংথোইরবা কেন্দ্রগী কাংবু খরা কোবিদ-১৯গী কেস ৱাংনা লৈবা রাজ্য/য়ু.তি. ১৫গী জিলা/ম্যুনিসিপাল বোদী ৫০ হেনবদা রাজ্য সরকারশিংবু লায়চৎ অসি নিংথিনা শেন্নবা অমসুং লাকশিনবদা মতেং পাংনবা থাখ্রে। রাজ্য/য়ু.তি.শিং অদুদিঃ মহারাস্ত্রা (জিলা/ম্যুনিসিপালিতী ৭); তেলঙ্গানা (৪); তমিল নাদু (৭), রাজস্থান (৫); অসম (৬); হরিয়ানা (৪); গুজরাত (৩); কর্নাতকা (৪); উত্তরাখন্দ (৩); মধ্য প্রদেশ (৫); নোংচুপ বেঙ্গল (৩); দিল্লী (৩); বিহার (৪); উত্তর প্রদেশ (৪) অমসুং ওরিশা (৫)নি।
মীওই অহুমগী কাংবুসিদা মীয়ামগী হকশেলগী মরমগী অখং-অহৈ/ইপিদেমিওলোজিস্ত/ক্লিনিসিয়ান অনি অমসুং থবক শেন্ননবা অমসুং লৈঙাক্তা মতাং পাংনবা সেনিয়র জোইন্ত সেক্রেতরীগী থাক্তা লৈবা নোদেল ওফিসার অমা য়াওই। কাংবু অসিনা ফিল্দদা থবক তৌরি অমসুং হেলথ কেয়রগী মফমশিংদা চত্তুনা রাজ্যগী হকশেলগী বিভাগশিংদা লায়চৎ অসিবু লাকশিন্নবা থৌওংশিং পায়খৎপদা মতেং পাংগনি অমসুং জিলা/শহর মনুংদা কেসশিং অদুবু নিংথিনা য়েংশিন্দুনা লায়েংবদসু মতেং পাংগনি।
পুন্না থবক তৌমিন্নবা, খোংজেল থুনা থবক পায়খৎপা, হেন্না কান্নগদবা পথাপ শিজিন্নবদা নিংথিনা থবক পায়খৎপা ঙম্নবা রাজ্যশিং অসিদা মতেং পাংবা লাক্লিবা কেন্দ্রগী কাংবুশিংদা জিলা/ম্যুনিসিপালিতীগী মীওইশিংনা তোয়না পাউ ফাওনদুনা লৈনবসু হৌদোকখ্রে।
তেস্ত তৌবদা থেংনবা খুদোংচাদবশিং, মীওই লাখ ২০গী ওইনা তেস্ত তৌবদা তপ্লিবা, কেস য়াম্না লাকপগী চাং, তেস্ত তৌরবা মতুংদা কেস য়াম্না লাকপগী চাং, মথংগী থা অনিদা তেস্ত মশিং শুনা তৌবা ঙম্লোইদবগী খুদোংচাদবা, ফমুং ৱাৎপা, মী লৈতবা হেনগৎলকপগী চাং, দব্লিং রেৎ হেনগৎলকপা, এক্তিব কেস্তা মশিং খংহেন হেনগৎলকপনচিংবগী হীরমশিং অসিদা কেন্দ্রগী কাংবু অসিনা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা মতেং পাংগনি।
জিলা/ম্যুনিসিপালিতী অয়াম্বনা জিলাগী থাক্কী মেদিকেল অমসুং লৈঙাক্লোইগী মীওইশিং য়াওবা হীরম অসিগীদমক্তা ওইনা কাংবু কয়া শেমদুনা কেন্দ্রগী মীওইশিং অসি মতেং পাংনবা থৌরাং কয়া অমা হান্ননা পায়খৎখ্রে।

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
Central teams deployed to over 50 municipal bodies facing high COVID-19 case load
09 JUN 2020 1:51PM by PIB Delhi
Ministry of Health & Family Welfare has deployed high level multi-disciplinary Central teams to 15 States/UTs with more than 50 districts/municipal bodies that are witnessing high case load and high spurt of cases to assist the State Governments by providing technical support for containment and facilitate management of COVID-19 outbreak. These States/UTs are: Maharashtra (7 districts/municipalities), Telangana (4), Tamil Nadu (7), Rajasthan (5), Assam (6), Haryana (4), Gujarat (3), Karnataka (4), Uttarakhand (3), Madhya Pradesh (5), West Bengal (3), Delhi (3), Bihar (4), Uttar Pradesh (4), and Odisha (5).
The three-member teams are composed of two public health experts/epidemiologists/clinicians and a senior Joint Secretary level nodal officer for administrative handholding and improving governance. These teams are working in the field and visiting health care facilities to support the State health department in implementation of containment measures and efficient treatment/clinical management of cases within the districts/cities.
In order to ensure better coordination, quick action on the ground, adoption of a more granular strategy, it is proposed that these districts/municipalities should regularly remain in touch with central teams which are already coordinating with the States. Such frequent interaction would further strengthen the surveillance, containment, testing and treatment related action on the ground.
The central teams are assisting the States/UTs in addressing some of the challenges faced by the State/UT authorities such testing bottlenecks, low tests/per million population,, high confirmation rates, high testing confirmation rate, risk of capacity shortfall over the next two months, potential bed shortage, growing Case Fatality Rate, high doubling rate, sudden spike in active cases, etc.
Many districts/municipalities have already formalised a dedicated Core Team at the district level comprising of district level medical and administrative officials to coordinate over regular basis with the Central Team.