Ministry of Civil Aviation
Government to conduct skill mapping of citizens returning from overseas
SWADES, a collaborative initiative of the Ministries of Skill Development & Entrepreneurship, Civil Aviation and External Affairs
The initiative undertaken as part of Vande Bharat Mission aims at empowering the returning citizens with relevant employment opportunities
Envisioned to share collected information and enable discussions with key stakeholders including State Governments, Industry Associations and Employers
03 JUN 2020 3:24PM by PIB Delhi
With the aim of making the best of our skilled workforce returning to the country due to the ongoing pandemic, the Government of India has launched a new initiative SWADES (Skilled Workers Arrival Database for Employment Support) to conduct a skill mapping exercise of the returning citizens under the Vande Bharat Mission. This is a joint initiative of the Ministry of Skill Development & Entrepreneurship, the Ministry of Civil Aviation and the Ministry of External Affairs which aims to create a database of qualified citizens based on their skillsets and experience to tap into and fulfil demand of Indian and foreign companies.
The collected information will be shared with the companies for suitable placement opportunities in the country. The returning citizens are required to fill up an online SWADES Skills Card. The card will facilitate a strategic framework to provide the returning citizens with suitable employment opportunities through discussions with key stakeholders including State Governments, Industry Associations and Employers. MSDE’s implementation arm National Skill Development Corporation (NSDC) is supporting the implementation of the project.
Commenting on the collaboration, Dr. Mahendra Nath Pandey, Union Minister of Skill Development and Entrepreneurship, said, “These are testing times and it is crucial that the entire country comes together and supports the Centre in its efforts to address the challenges posed by the economic downturn caused by the COVID – 19 pandemic. We are pleased to partner with the Ministry of Civil Aviation and Ministry of External Affairs to conduct this skill mapping of overseas returning citizens under the Vande Bharat Mission. Inspired by Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi’s vision of security and growth for all, the data collected through SWADES Skill Card will help the citizens with job prospects and bridge the demand-supply gap.”
The spread of COVID-19 across the globe has had a significant economic impact with thousands of workers losing their jobs and hundreds of companies shutting down globally. Many of our citizens returning to the country through the Vande Bharat Mission of the Government of India may be facing uncertainty regarding their future employment opportunities. Lakhs of citizens have registered at the various Indian missions requesting to return to the country and so far, more than 57,000 people have already returned to the country.
Sharing his thoughts on the initiative, Shri Hardeep Singh Puri, Union Civil Aviation Minister, said, “When we started Vande Bharat Mission, we observed that a lot of our overseas workers returning to India due to job losses, possess international skill sets and experience which can be of great value for domestic and international markets. We reached out to MSDE to create an online portal for gathering database of these workers. To ensure dissemination of information on SWADES Skill Card, In-flight announcements are being made by Air India and Air Indian Express that are operating flights under the Vande Bharat Mission. Airport Authority of India and other private airports have also put up banners/standees and digital signages to ensure that all our migrants returning from abroad can be informed about this initiative.
Dr. Subrahmanyam Jaishankar, Minister of External Affairs commented, “In view of the global emergency caused by the unprecedented spread of the Novel Coronavirus, we are committed to provide every possible support to our citizens stranded abroad and the challenges they are facing due to job losses. We shall actively promote the SWADES Skill Card initiative through our Embassies/ High Commissions/Consulates across different countries. The initiative will help in deployment of returning Indian workforce matching their skill sets.”
The online form available on www.nsdcindia.org/swades has been created to gather required details of the returning citizens. The form contains the details such as details related to the work sector, job title, employment, years of experience. A Toll free call centre facility has also been set up to support the citizens for any queries related to filling the form.
The SWADES Skill Form (online) was made live on 30th May 2020 and has garnered around 7000 registrations till 3rd June 2020 ( 2 pm). Amongst the data gathered so far, the top countries from where the citizens are returning are UAE, Oman, Qatar, Kuwait and Saudi Arabia. As per the skill mapping, these citizens had been primarily employed in sectors such as oil & gas, construction, tourism & hospitality, Automotive and Aviation. The data also suggests that the States which have shown highest returning labour are Kerala, Tamil Nadu, Maharashtra, Karnataka and Telangana.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
সরকারনা মীরমদগী হল্লকপা ভারত মচাশিংগী স্কিল মেপিং তৌগনি
স্বাদেস অসি স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ইন্তরপ্রিনরশিপ মন্ত্রালয়, সিবিল এবিয়েসন অমসুং এক্সতর্নেল এফিয়ার্স মন্ত্রালয়না পুন্না পায়খৎপা খোংথাংনি
বন্দে ভারত মিসনগী শরুক অমা ওইনা পায়খৎলিবা থৌদাং অসিনা মীরমদগী হল্লকপা মীওইশিংদা চানবা থবক পীবগী খুদোংচাবা পীগনি
রাজ্য সরকারশিং, ইন্দস্ত্রীগী লুপশিং অমসুং থবক পীবশিংনচিংবা মরু ওইবা স্তেকহোলদরশিংগা পাউ ফাওনদুনা অমসুং ৱা তাথোক তাশিন তৌদুনা পাংথোক্কনি
03 JUN 2020 3:24PM by PIB Imphal
লায়চৎ অসিনা মরম ওইদুনা মীরমদগী হল্লক্লিবা মীওইশিংগী খুৎ-শা হৈ-শিংবশিংগী খুদোংচাবশিং লৌবগী পান্দমদা ভারত সরকারনা স্বাদেস (স্কিল্দ ৱর্করস এরাইবেল দেতাবেজ ফোর ইমপ্লোইমেন্ত সপ্পোর্ত) হায়বা অনৌবা খোংথাং অমা হৌদোক্তুনা বন্দে ভারত মিসনগী শরুক অমা ওইনা য়ুমদা হল্লক্লিবা মীওইশিংগী স্কিল মেপিং তৌবগী থবক পাংথোক্লি। মসি স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ইন্তরপ্রিনরশিপ মন্ত্রালয়, সিবিল এবিএসন অমসুং এক্সতর্নেল এফিয়ার্স মন্ত্রালয়না পুন্না পায়খৎপা খোংথাংনি অমসুং মসিনা হল্লক্লিবা মীওইশিংগী খুৎ-শা হৈবগী মরোলশিং খংজিন্দুনা ভারতকী অমসুং মীরমগী কম্পেনীশিংগী দিমান্দ থেংনবা ঙম্নবা হোৎনগনি।
মসিগী মতুং ইন্না খোমজিল্লবা ৱারোলশিং অসি কম্পেনীশিংদা পীদুনা লৈবাক অসিগী মনুংদা চান্নবা মফমদা থবক পীনবা হোৎনগনি। হল্লক্লিবা মীওইশিংনা ওনলাইন্দা ফংবা স্বাদেস স্কিল কার্দকী ফোর্ম মেনগদবনি। কার্দ অসিনা রাজ্য সরকারশিং, ইন্দস্ত্রীগী লুপশিং অমসুং থবক পীবশিংনচিংবা মরু ওইবা স্তেকহোলদরশিংগা পাউ ফাওনদুনা অমসুং ৱা তাথোক তাশিন তৌদুনা নিংথিনা য়াৎথোক্লবা থৌওং অমগী মতুং ইন্না হল্লক্লিবা মীওইশিং অসিদা চান্নবা থবক পীবদা মতেং পাংগনি। এম.এস.দি.ই.গী থবক তৌবগী মশা ওইরিবা নেস্নেল স্কিল দিবেলপমেন্ত কোর্পোরেসন (এন.এস.দি.সি.)না প্রোজেক্ত অসি থবক ওইনা পাংথোকপদা মতেং পাংগনি।
খুৎশম্নরিবা অসিগী মতাংদা ৱা ঙাংবদা দাক্তর মহেন্দ্র নাথ পান্দে, কেন্দ্রগী স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ইন্তরপ্রিনরশিপ মন্ত্রীনা হায়খিবদা, “মতম অসি চাংয়েংগী মতম্নি অমসুং লৈবাক পুম্বনা কেন্দ্র সরকারনা কোবিদ-১৯না শেন্মিৎলোন্দা শোকহল্লিবা অসিবু য়েংশিল্লিবা অসিদা মতেং পাংবগী য়াম্না তঙাইফদবা অমা লৈরে হায়খি। ঐখোয়না সিবিল এবিএসন মন্ত্রালয় অমসুং এক্সতর্নেল এফিয়ার্সকী মন্ত্রালয়গা খুৎশম্নদুনা বন্দে ভারত মিসনগী শরুক অমা ওইনা মীরমদগী হল্লক্লিবা ভারত মচাশিংগী স্কিল মেপিং তৌমিন্নরিবা অসিগীদমক্তা নুংঙাইবা ফাওই। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী ঙাক-শেনবা অমসুং শাহৌ লৌবগী মংলান অসিনা ইথিল পীদুনা স্বাদেস স্কিল কার্দকী খুথাংদা খুৎ-শা হৈবশিংগী ৱারোল খোমজিল্লিবা অসিনা মীয়ামদা থবক পীদুনা দিমান্দ-সপ্লাই গেপ অসি শম্নহনবা ঙমগনি”।
মালেম শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ শন্দোরকপা অসিনা মীওই কয়াগী থবক মাংহনবা অমসুং মালেমগী কম্পেনী কয়া অমা থিংজিনখিবা অসিনা শেন্মিৎলোন্দা অচৌবা চৈথেং অমা পীরি। বন্দে ভারত মিসনগী শরুক অমা ওইনা মীরমদগী হল্লক্লিবা ভারত মচাশিংসু অসিগী চৈথেংশিং অসি ফংদবা নত্তে। মীওই লাখ কয়ানা মনাক নকপদা লৈবা ভারতকী মিসনশিংদা য়ুমদা হনবা য়াহনবিনবা ৱাকৎ কয়া লাকখি অমসুং হৌজিক ফাওবগী ওইনা মীওই ৫৭,০০০ হেনবদি ভারত্তা হল্লকখ্রে।
থৌরাং অসিগী মতাংদা পল্লদুনা শ্রী হরদীপ সিংহ পুরি, কেন্দ্রগী সিবিল এবিএসন মন্ত্রীনা হায়খিবদা মখোয়না বন্দে ভারত মিসন হৌদোকখিবা মতমদা মীরমদগী থবক লৈতবদগী হল্লক্লিবা মীওইশিং অসিগী মরক্তা মখুৎ-মশা য়াম্না হৈবা মীওই কয়া অমা য়াওরি অমসুং মসিনা লমদমসিগী অমসুং মালেমগী কৈথেলদা অচৌবা মমলগী থবক পীবা ঙমগনি। ঐখোয়না স্বাদেস্তা হায়দুনা অসিগুম্বা মীওইশিংগী ৱারোল খোমজিন্নবা হায়খি। স্বাদেস স্কিল কার্দকী ৱাফমশিংবু মীওই খুদিংদা খংহনবা ঙম্নবা হায়দুনা বন্দে ভারত মিসনগী ফ্লাইৎ পায়রিবা এয়র ইন্দিয়া অমসুং এয়র ইন্দিয়ন এক্সপ্রেস্না ফ্লাইৎ মনুংদা লাঊথোক্তুনা পেসেঞ্জরশিংদা খংহনখি। এয়রপোর্ত ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া অমসুং অতোপ্পা লন্নাইগী এয়রপোর্তশিংদা বেন্নর/স্তেন্দীশিং অমসুং দিজিতেল সাইনেজ থমদুনা মীরমদগী লাক্লিবা ঐখোয়গী লমগী মীওইশিংনা থৌদাং অসিগী মরমদা খংহন্নবা হোৎনখি।
দাক্তর সুব্রমনিয়ম জয়শঙ্কর, এক্সতর্নেল এফিয়ার্সকী মন্ত্রীনা হায়খি, “মালেম শিনবা থুংনা অকিবা মওংদা নোবেল কোরোনাভাইরস শন্দোরক্লিবা অসি য়েংলদুনা মীরমদগী হল্লক্লিবা মীওইশিংনা থবক লৈতবদগী থেংনগদৌরিবা খুদোংচাদবশিং খুদিংদা ঐখোয়না মতেং পাংগনি। ঐখোয়না স্বাদেস স্কিল কার্দকী খোংথাং অসি তোঙান তোঙানবা লৈবাকশিংদা লৈরিবা ঐখোয়গী ইম্বেসি/হাই কমিসন/কন্স্যুলেৎশিংগী খুত্থাংদা খুমাং চাউশিলহনগনি। খোংথাং অসিনা হল্লক্লিবা মীওইশিংদা মখোয়গী চান্নবা মহৈ অমসুং খুৎ-শা হৈবগী মতুং ইন্না থবক শিনবদা মতেং পাংগনি”।
ওনলাইন ফোর্ম অসি www.nsdcindia.org/swades তা ফংগনি অমসুং মসি হল্লক্লিবা মীওই খুদিংগী ৱারোল খংনবগীদমক্তা শেমখিবনি। ফোর্ম অসিদা মখোয়গী থবক্কী সেক্তর, থবক মমিং, থবক তৌবগী মরম, থবক তৌরকপগী মতমগী মতাংদা য়াওরি। ফোর্ম অসি মেনবা মতমদা খংদবা কয়াবু হায়নবগীদমক তোল ফ্রীগী কোল সেন্তর অমসু লৈরে।
স্বাদেস স্কিল ফোর্ম (ওনলাইন) অসি মে ৩০, ২০২০দগী লাইব ওইখি অমসুং জুন ৩, ২০২০ (নুংথিলগী পুং ২) ফাওবদা মীইও ৭০০০না রেজিস্ত্রেসন তৌরকখ্রে। হৌজিক ফাওবদা খোম্লকপা দেতাগী মতুং ইন্না ভারত মচাশিংনা হল্লক্লিবা লৈবাকশিং অসি য়ু.এ.ই., ওমান, কতার, কুৱেৎ অমসুং সাউদি অরাবিয়ানি। স্কিল মেপিং তৌবগী মতুং ইন্না মীওইশিং অসি মরু ওইনা থাও অমসুং গ্যাস, য়ুমশাবা, লমকোইবা অমসুং লমকোইমী সেবা তৌবা অমসুং ওতোমোতিব অমসুং এবিএসন সেক্তরদগী লাকপনা অয়াম্বনি। দেতা অসিগী মতুং ইন্না হল্লক্লিবা অয়াম্বা মীওইশিং অসি কেরলা, তমিল নাদু, মহারস্ত্রা, কর্নাতকা অমসুং তেলঙ্গানাদগীনি।