ରସାୟନ ଓ ସାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କେମିକାଲ୍ସ ଏବଂ ପେଟ୍ରୋକେମିକାଲ୍ସ ବିଭାଗ ସଚିବ ଭାବେ ଆର କେ ଚତୁର୍ବେଦୀଙ୍କ ଦାୟିତ୍ଵ ଗ୍ରହଣ
01 JUN 2020 3:57PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ସାର ଓ ରସାୟନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଅଧିନସ୍ଥ ରସାୟନ ଓ ପେଟ୍ରୋକେମିକାଲ୍ସ ବିଭାଗ ସଚିବ ଭାବେ ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ କ୍ୟାଡରର 1987 ବ୍ୟାଚ ଆଇଏଏସ ଅଧିକାରୀ ଶ୍ରୀ ଆର କେ ଚତୁର୍ବେଦୀ ଆଜି ଦାୟିତ୍ଵ ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି । ସଚିବ ଭାବେ ନିଯୁକ୍ତ ହେବା ପୂର୍ବରୁ ସେ ସଂସ୍କୃତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟରେ ଅତିରିକ୍ତ ସଚିବ ଏବଂ ଆର୍ଥିକ ପରାମର୍ଶଦାତା ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିଲେ । ପୂର୍ବରୁ ସେ ସିବିଏସଇ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ତଥା ଜାତୀୟ ଦକ୍ଷତା ବିକାଶ ପ୍ରାଧିକରଣ (ଏନଏସଡିଏ)ରେ ମହାନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ଭାବେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଛନ୍ତି ।
ମେ’ 31, 2020ରେ ଅବସର ନେଇଥିବା ଶ୍ରୀ ପି. ରାଘବେନ୍ଦ୍ର ରାଓଙ୍କ ସ୍ଥାନରେ ଶ୍ରୀ ଚତୁର୍ବେଦୀ ଅବସ୍ଥାପିତ ହୋଇଛନ୍ତି ।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
R K Chaturvedi Assumes Charge as Secretary,Department of Chemicals and Petrochemicals
01 JUN 2020 3:57PM by PIB Delhi
Shri R K Chaturvedi, a 1987-batch IAS officer of Madhya Pradesh cadre, has assumed charge today as Secretary in the Department of Chemicals and Petrochemicals, Ministry of Chemicals and Fertilizers,Govt.of India. Before being appointed as Secretary, he was serving as an Additional Secretary and Financial Advisor in the Ministry of Culture. He has worked as Chairman of CBSE and as DG in the National Skill Development Authority-NSDA.
Shri Chaturvedi has replaced Shri P. Raghavendra Rao who superannuated on 31st May, 2020.