আয়ুশ
প্রধান মন্ত্রীনা মন কী বাত্তা “মাই লাইফ মাই যোগ” ভিদিও ব্লোগ্গিং চাংদম্নবা লাউথোকখ্রে
31 MAY 2020 5:46PM by PIB Imphal
লৈবাক্কী মীয়ামদা শন্দোকপা মহাক্কী থাগী ৱারোল মন কী বাত থৌরমদা অয়ুশ মন্ত্রালয় অমসুং ইন্দিয়ন কাউন্সিল ফোর কলচরেল রিলেসন্সনা পুন্না পায়খৎপা “মাই লাইফ মাই যোগ” ভিদিও ব্লোগ্গিং চাংদম্নবা শরুক য়ানবা ঙসি ভারতকী প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা মীয়ামদা তকশিনখি। চাংদম্নবা অসিগী পান্দমদি লনাই মীওইশিংগী পুন্সিদা যোগগী কান্নবা ফংহনবা অমসুং ২০২০গী জুন ২১দা পাংথোক্কদৌরিবা তরুকসুবা মালেমগী যোগ নুমিৎকী শরুক অমা ওইনা পাংথোকপনি। ঙসি ২০২০গী মে ৩১দগী অয়ুশ মন্ত্রালয়গী সোসিয়েল মীদিয়া হেন্দলশিংদা চাংদম্নবা অসি লাইব থারে।
মীয়াম শরুক য়াদুনা যোগ শানবা উৎতুনা হৌখিবা চহি কয়াদগী মালেমগী যোগ নুমিৎ পাংথোক্তুনা লাক্লি। কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা চহি অসিগী ওইনা মীয়াম পুনবা থৌরম অমতা পাংথোক্লরোই। চহি অসিগী ওইনা মীয়াম্না মখোয়গী য়ুমদা ইমুং-মনুংগী মীওইশিংগা লোয়ননা যোগ পাংথোক্নবা মন্ত্রালয়না হায়রি। “মাই লাইফ মাই যোগ” ভিদিও ব্লোগ্গিং চাংদম্নবা অসিগী খুৎথাংদা মীয়াম যোগগী মরমদা খঙহন্নবা অমসুং মালেমগী যোগ নুমিৎ ২০২০ শরুক য়ানবা অয়ুশ মন্ত্রালয় অমসুং আই.সি.সি.আর.না হোৎনরি। চাংদম্নবা অসি মীয়াম্না ফেসবুক, ত্বিতর অমসুং ইন্সতাগ্রামদা শরুক য়াবা য়াগনি। লৈবাক খুদিংমক্না ভিদিও চাংদম্নবা অসি শরুক য়াবা য়াগনি ।
চাংদম্নবা অসি তাঙ্কক অনি থোক্না পাংথোক্কনি। অহানবদা মালেমগী ভিদিও ব্লোগ্গিং চাংদম্নবা অসিদা লৈবাক অমগী মনুংদা মাইপাক্লবশিং খনগৎকনি। মসিগী মতুংদা তোঙান-তোঙানবা লৈবাকশিংদগী খনগৎলকপা মাইপাক্লবশিংগী মনুংদগী মালেমগী মনা ফংগদবা মীওইশিং খনগনি।
চাংদম্নবা অসিদা কাংলুপ অহুম থোক্না হায়বদি নহারোলশিং (চহি ১৮গী মখা), অহলশিং (চহি ১৮গী মথক) অমসুং যোগ শান্নরোইশিং অমসুং নুপা অমসুং নুপী তোখাইনা শরুক য়াবা য়াগনি। মসিদা পুন্না কাংলুপ ৬ থোক্লি। লৈবাক মনুংগী ওইনা অহানবা চাংদম্নবা অসিগী অহানবা, অনিসুবা অমসুং অহুমসুবা তাবগী মনাশিং লুপা মথংশিৎনা লুপা লাখ ১, লিশিং ৫০ অমসুং লিশিং ২৫ ওইগনি। মালেমগী মনাশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং অথুবদা অয়ুশ মন্ত্রালয়গী পোর্তেলদা লাউথোকলগনি।
মসিগী চাংদম্নবা অসি মালেম শীনবা থুংনা শরুক য়াবা য়াগনি। চাংদম্নবা অসি য়াওনবা শরুক য়ারিবা মীওইশিংনা যোগ মশান্না অহুম (ক্রিয়া অসন, প্রনায়ম, বন্ধা নৎত্রগা মুদ্রা) শানবগী মিনিত অহুমগী ভিদিও অমা থাগৎলক্কদবনি অমসুং মসিদা যোগ শানবনা কমদৌনা মখোয়গী পুন্সিদা কান্নবা পীবগে হায়বগী ভিদিও পাউজেল অমা য়াওহনগদবনি। চাংদম্নবা অসিগী হেজতেগ #MyLifeMyYogaINDIA গা লোয়ননা ভিদিও অদু ফেসবুক, ত্বিতর নৎত্রগা ইন্সতাগ্রামদা অপলোদ তৌরক্কদবনি। শরুক য়ানবা অকুপ্পা মরোলশিং অয়ুশ মন্ত্রালয়গী পোর্তেল (https://yoga.ayush.gov.in/yoga/) দগী খঙবা য়াগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা চাংদম্নবা অসি লাউথোকপদা মীয়াম মথুম-মরাং হৌখি অমসুং মসি শরুক য়ানিংখি। মসিনা মীয়ামগী হকশেলগী কান্নবা অমা ওইগনি অমসুং কোবিদ-১৯ লাইচৎ লাকশিনবদা যোগনা অফবা ফল পীগনি হায়বগী থাজবা অয়ুশ মন্ত্রালয়না থম্লি।

AYUSH
Prime Minister announces "My Life My Yoga" Video Blogging contest in Mann Ki Baat
31 MAY 2020 5:46PM by PIB Delhi
Shri Narendra Modi, Prime Minister of India today called upon one and all to participate in the “My Life – My Yoga”(also called “Jeevan Yoga”) Video Blogging Contest, a joint effort by the Ministry of AYUSH and the Indian Council for Cultural Relations (ICCR), during the course of his monthly Mann Ki Baat address to the nation. The contest focuses on the transformative impact of Yoga on the lives of individuals, and comes as one of the activities related to the observation of the sixth International Day of Yoga (IDY) coming up on 21st June 2020. The contest has gone live on the social media handles of the Ministry of AYUSH today, 31 May 2020.
The observation of IDY in the past years has been marked by thousands of harmonious mass demonstrations of Yoga in public places. Due to the contagious nature of COVID-19, no mass gathering would be advisable this year. Hence, this year the Ministry is encouraging the people to practice Yoga at their homes, with participation from the entire family. Through the My Life – My Yoga video blogging competition, the Ministry of AYUSH and ICCR seek to raise awareness about Yoga and to inspire people to prepare for and become active participants in the observation of IDY 2020. The contest will support participation via the social media platforms of Facebook, Twitter and Instagram. Video contest will be open to participants from all countries.
The contest will run in two legs. First leg consisting of an international video blogging contest, wherein the winners will be picked within a country. This will be followed by global prize winners who will be selected from winners from different countries.
Entries can be submitted by participants under three categories covering youth (aged under 18), adults (above 18 years) and yoga professionals, and further, separately for male and female contestants. This makes it a total of six categories in all. For the India contestants, prizes worth Rs. 1 lakh, 50K and 25K for 1st, 2nd and 3rd ranking within each of the categories have been announced within the first leg. Details of the global prizes will be announced shortly on the Yoga Portal of Ministry of AYUSH.
This contest is open to all participants across the world. To enter into the contest the participants are required to upload a 3 minutes duration video of 3 Yogic practices (kriya, asana, pranayama, bandha or mudra), including a short video message/ description on how the said Yogic practices influenced their life. The video may be uploaded on Facebook, Twitter or Instagram with the contest hashtag #MyLifeMyYogaINDIA and appropriate category hashtag. Detailed guidelines for participation can be found on the Yoga Portal of Ministry of AYUSH(https://yoga.ayush.gov.in/yoga/).
The announcement of the contest by PM has generated tremendous curiosity about and interest in it. The Ministry of AYUSH is confident that this interest would convert into significant public health gains, as the positive impact of Yoga in the management of many aspects of the COVID-19 pandemic situation is by now well accepted.