PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
29 MAY 2020 6:31PM by PIB Delhi
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
UPDATES ON COVID-19 FROM THE MINISTRY OF HEALTH AND WELFARE
Through a graded, pre-emptive and pro-active approach, Government of India is taking several steps along with the States/UTs for prevention, containment and management of COVID-19. These are being regularly reviewed and monitored at the highest level.The number of cases under active medical supervision is 89,987. So far, a total of 71,105 people have been cured. In the last 24 hours, 3,414 patients were found cured. This takes the total recovery rate to 42.89%.
For details:
Appeal from Ministry of Railways to passengers
Indian Railways has been running Shramik special Trains on a daily basis throughout the country to ensure that migrants can travel back to their homes. It has been observed that some people who are availing this service have pre-existing medical conditions which aggravates the risk they face during the COVID-19 pandemic. A few unfortunate cases of deaths related to pre-existing medical conditions while travelling have happened.​In order to protect the vulnerable persons from COVID-19, Railways appeals that persons with co-morbidities (for example - hypertension, diabetes, cardio-vascular diseases, cancer, immune deficiency conditions), pregnant women, children below the age of 10 years and persons above 65 years of age may avoid travel by rail, except when it is essential.
For details:
Indian Railways distributes more than 85 lakh free meals and about 1.25 crore free water bottles to nearly 50 lakh migrants travelling in Shramik Special Trains
Indian Railways has distributed more than 85 lakh free meals and about 1.25 crore free water bottles to migrants travelling in Shramik Special Trains since 1st May 2020. IRCTC is providing purivegetable pickle, roti vegetable pickle, banana, biscuits, cake, biscuit namkeen, cake, veg pulao, paobhaji, lemon rice pickle, upma, poha pickle etc. kind of meals to travelling migrants along with Rail Neer water bottles.As on 28th May 2020, 3736 “Shramik Special” trains have been operationalized from various states across the country while about 67 are in the pipeline. On 27.05.2020, 172 Shramik Specials were originated. Till now, around 50lakh migrants have been transported through Shramik Special Trains in 27 days. It may be noted that trains running today are not facing any congestion.
For details:
Indian Railways modifies instructions for 30 Special Rajdhani type train and 200 Special Mail Exp trains
Indian Railways has modified instructions for 30 special Rajdhani type trains started w.e.f. 12.05.2020 and 200 Special Mail Express to be introduced w.e.f. 01.06.2020 (total 230 trains). Ministry of Railways has decided to increase the advance reservation period (ARP) of all Specials notified from 30 days to 120 days. Booking of Parcel and luggage shall be permitted in all these 230 trains.The above changes shall be implemented with effect from 08:00 hrs of train booking date of 31st May 2020 onwards.
For details:
Shri PiyushGoyal meets the representatives of traders associations
Minister of Commerce and industry Shri PiyushGoyal met the representatives of traders associations. He said that during the lockdown period, the nation geared itself to fight against the Covid-19 pandemic and built capacities. The Minister said that several indicators show that the economic recovery is on the anvil. He said that Aatmanirbhar package announced by the Union Finance Minister to fight Covid-19 provided for Rs 3 lakh Crore credit guarantee for MSME, also covers traders. He said that under the Prime Minister NarendraModi, the Government has taken transformational initiatives, which will help India become a strong nation.
For details:
Tribal Affairs Ministry announces inclusion of 23 additional Minor Forest produce items in Minimum Support Price List
Ministry of Tribal Affairs has announced Inclusion of 23 additional Minor Forest Produce (MFP) items and stipulation of their Minimum Support Price (MSP) under the Centrally Sponsored Scheme titled "Mechanism for Marketing of Minor Forest Produce (MFP) through Minimum Support Price (MSP) and development of value chain of MFP". This decision enhancing the coverage from 50 to 73 items comes in view of the exceptional and very difficult circumstances currently prevailing in the country on account of the COVID-19 Pandemic, and the potential of the Ministry of Tribal Affairs scheme to offer the much needed support to the tribal MFP gatherers.
For details:
Provisional Estimates of Annual National Income, 2019-20 and Quarterly Estimates (Q4) of Gross Domestic Product, 2019-20
Real GDP or Gross Domestic Product (GDP) at Constant (2011-12) Prices in the year 2019-20 is now estimated to attain a level of ₹ 145.66 lakh crore, as against the First Revised Estimate of GDP for the year 2018-19 of ₹ 139.81 lakh crore, released on 31st January 2020. The growth in GDP during 2019-20 is estimated at 4.2 percent as compared to 6.1 percent in 2018-19.GDP at Current Prices in the year 2019-20 is estimated to attain a level of ₹ 203.40 lakh crore, as against the First Revised Estimates of ₹ 189.71 lakh crore in 2018-19, showing a growth rate of 7.2 percent as compared to 11.0 percent in 2018-19. GDP at Constant (2011-12) Prices in Q4 of 2019-20 is estimated at ₹ 38.04 lakh crore, as against ₹ 36.90 lakh crore in Q4 of 2018-19, showing a growth of 3.1 percent.
For details:
INDEX OF EIGHT CORE INDUSTRIES (BASE: 2011-12=100) FOR APRIL, 2020
The growth rate of Index of Eight Core Industries for April 2020 declined by 38.1% (provisional) compared to decline of 9 percent (provisional) previous month of March 2020.In view of nationwide lockdownduring April 2020 due to COVID-19 pandemic, various industries viz. Coal, Cement, Steel, Natural Gas, Refinery, Crude Oil etcexperienced substantial loss of production.
For details:
Free online career skills training launched on National Career
Ministry of Labour and Employment under its National Career Service (NCS) project has now started offering free online “Career Skills Training” in partnership with TCS ION for its registered job-seekers. This course on soft skills assists the learners in enhancing personality development with modules on corporate etiquette, improving inter personal skills, making impactful presentation including other necessary soft skills demanded by the industry today. The training module is available in Hindi and English on the NCS portal.
For details:
Shri Dharmendra Pradhan dedicates 56 CNG stations spread over 11 States/UTs
Expanding the reach of environment friendly Compressed Natural Gas, Minister of Petroleum and Natural Gas & Steel Shri Dharmendra Pradhan, through an online ceremony, today dedicated to the nation 48 CNG stations and inaugurated 8 other CNG stations in the country. These 56 stations are spread over 11 States/UTs. Completion of work at these stations was affected due to the countrywide lockdown imposed to prevent the spread of coronavirus. However, after easing of restrictions last month, the work gathered pace and was carried out ensuring all safety and social distancing norms. This ensured minimum delay in commissioning of these stations as against the original schedule.
For details:
Shri Ram Vilas Paswan addresses media on the One Year Achievements of the Ministry
Shri Paswan said at the time of COVID-19 pandemic the main focus of the Ministry is to provide food grains and pulses to all PDS and Non-PDS card holders, migrant labourers and those who are not covered under anyfood grain scheme of the Central or the State Governments.He informed that the Ministry is regularly communicating with State Food Ministers and Secretaries, so that no State/UTfaces any hurdle in lifting of food grains. He informed that sufficient quantity of food grains is available in buffer stock.
For details:
INS Kesari at Port Antsiranana, Madagascar
As part of Mission Sagar, Indian Naval Ship Kesari entered Port Antsiranana, Madagascar on 27 May 2020. The Government of India in these difficult times is providing assistance to Friendly Foreign Countries in dealing with the COVID-19 Pandemic and towards the same INS Kesari carried a consignment of COVID related essential medicines for the people of Madagascar.
For details:
Army Commanders Conference: 27 – 29 May 2020
The Army Commanders' Conference, an apex level biannual event which facilitates conceptual level deliberations culminating in important policy decisions scheduled for April 2020 and postponed due to COVID-19 pandemic is being organised in two phases. First phase of the Conference was conducted at South Block, New Delhi from 27 to 29 May 2020.
For details:
Union HRD Minister interacts with heads of 45,000 Higher Educational Institutions through a Webinar
Human Resource Development Minister Shri Ramesh Pokhriyal‘Nishank’ interacted with Heads of more than 45,000 Higher Educational Institutions(HEIs) across the country today through Webinar. Shri Pokhriyal called upon the HEIs in the country to treat the current situation as an opportunity to overcome limitations in the system. He called upon the educationists, students, parents to switch-over to the online method and make the most of the situation so that the academic session of the students and the HEIs are not interrupted. He said there is an urgent need to improve and enhance the Online ecosystem in India & educators should contribute to enhance the reach so that online education reaches even the rural areas.
For details:
Ultraviolet Disinfection Facilities Developed AT Western Naval Command
Naval Dockyard (Mumbai) has manufactured a UV sanitisation bay to meet this emerging requirement. The UV bay will be utilised for decontamination of tools, clothes and other miscellaneous items, to control spread of the coronavirus. The challenging task required ingenuity to convert a large common room into a UV bay by fabrication of aluminium sheets electrical arrangements for UV-C lighting.
For details:
Researchers culture novel coronavirus, may help in drug testing and vaccine development
Centre for Cellular and Molecular Biology (CCMB) has established stable cultures of coronavirus (SARS-CoV-2) from patients’ samples. Virologists at CCMB have isolated infectious viruses from several isolates. The ability to culture the virus in lab enables CCMB to work towards vaccine development and testing of potential drugs to fight COVID-19.
For details:
Surat Smart City takes key IT initiatives in COVID -19 management and containment
Surat Municipal Corporation has taken various IT initiatives to fight COVID-19. SMC has developed SMC COVID-19 Tracker System which includes a web portal and Mobile application named “SMC COVID-19 Tracker” to track people who have abroad or interstate travel history and persons who have come in direct contact with positive COVID-19 individuals.
For details:
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Punjab: The Punjab Government today issued the additional guidelines for persons travelling by trains (Incoming/Outgoing). All passengers must wear a mask and maintain social distancing. Only passengers with confirmed tickets will be allowed to enter the railway platform to avoid unnecessary crowding (No Attendants are allowed). It is also mandatory that all such passengers will undergo thermal screening before entry into the platform and passengers will reach 45 minutes before the departure time.
• Haryana: Home Minister has said that curbing the spread of COVID-19 infection is the priority of the State Government. Several steps are being taken to ensure strict adherence of all the guidelines issued by the Union Home Ministry. He said that it would now be mandatory for everyone to wear masks in public places to prevent the spread of this infection. Similarly, there would be a ban on anyone spitting in a public place. Those who are found violating these rules would have to face a fine of Rs. 500 each for both the offences. The offender has to pay this fine amount in cash, not through the court.
• Himachal Pradesh: The Standard Operation Procedures for movement of travellers by domestic flights and trains to Himachal Pradesh has been issued by the State Government. Installing of AarogyaSetu App has been made mandatory for all individuals with Android and iOS phones before boarding the flight/trains and entering the State. The full protocol of social distancing and other guidelines issued by Ministry of Home Affairs and Ministry of Health and Family Welfare while boarding and de-boarding must be maintained.
• Maharashtra: 2,598 new cases have been reported, taking the tally of COVID-19 positive cases in the state to 59,546. With 85 COVID-19 patients dying, 38 of them in Mumbai, the death toll due to the pandemic rose to 1,982. Number of Corona virus cases is increasing day-by-day in many districts of Maharashtra after many citizens started returning to their respective home towns. New cases have been reported from Ahmednagar, Sindhudurg and Nanded.
• Gujarat: 367 new cases have been reported from 21 districts, taking the tally of COVID-19 cases in the state to 15,572. Also, the total number of patients recovered from coronavirus infection crossed 8000 mark on Thursday. While the number of cases are rising in Ahmedabad, the number of discharged patients are also on the rise, which 381 patients getting discharged, as per latest report.
• Rajasthan: 91 new infections have been reported in the latest update, which takes the state tally of COVID-19 positive cases to 8,158, out of which 4,855 people have recovered so far. Jhalawar district reported 42 of these new infections. More than 3.65 lakh tests have been done in the state so far.
• Madhya Pradesh: 192 new cases have been reported, taking the state tally of COVID-19 positive cases to 7,453. Hotspot Indore reported maximum number of new infections- 78 new cases. While 4,050 patients have recovered in the state till date, there are 3,082 active cases now.
• Chhattisgarh: 5 new COVID-19 positive cases have been reported today, taking the number of active cases in the state to 321. These new patients are from Bilaspur (2 of them),Durg, Mahasamund and Jagdalpur. One positive case was reported on Thursday night fromMungeli district.
• Kerala: State’s Covid-19 death toll rose to eight today after a 68-year-old man – diabetic & obese- died at Kottayam Medical College Hospital early morning. Health Minister has reiterated that there is no community transmission of Covid-19 in the state. Despite continuing glitches and operational inconsistencies, the state government has decided to continue with the BevQ app for sale of liquor in the state; officials instructed to fix the issues at the earliest. Meanwhile, two more Keralites died of Covid-19 in Jeddah. Eighty four persons were tested positive yesterday taking the number of active cases in the state to 526.
• Tamil Nadu: Nine passengers test positive for Covid-19 at the Coimbatore Airport; five persons from Tiruchy, two from Namakkal and one each from Coimbatore and Erode. The Southern Railway headquarters in Chennai and two ICF offices have been shut down after officials there tested positive. CM lays foundation for Noyyal Renovation Project; Rs 230-crore project project is likely to benefit 7,000 acres of agricultural lands. 827 new Covid cases reported yesterday. Total cases: 19372, Active cases: 8676, Deaths: 145, Discharged: 10,548. Active cases in Chennai are 6351.
• Karnataka: 178 new Covid cases & 35 discharges till 12pm today; Today new cases are from Raichur 62, Yadagiri 60, Udupi 15, Kalburgi 15, Bangalore city 10, Davangere 4, two each in Mandya& Mysore and one each in Bangalore rural, Shimoga, Chitradurga and Dharwad. Total positive cases in the State rise to 2711. Active cases: 1763, Recovered: 869, Deaths: 47.
• Andhra Pradesh:High Court sets aside ordinance promulgated by State amending Panchayat Raj Act, 1994 to reduce tenure, eligibility & method of appointment of the State Election Commissioner (SEC); directs State to reinstate N Ramesh Kumar, removed as SEC following unilateral decision of postponing local body elections due to nationwide lockdown induced by Covid-19 pandemic. 33 new cases, one death reported with 79 discharged during last 24 hours. Total cases: 2874. Active: 777, Recovered: 2037, Deaths: 60. Cumulative positive cases from other States are 345 of which 156 are active. Total cases of people returning from abroad stand at 111.
• Telangana: Shopping Centres Association of India has written to CM urging to immediately allow malls and shopping centres to reopen just like other shops that have been allowed to reopen. A native of Hyderabad has died of Covid-19 in Saudi Arabia but the family has said that despite giving consent for his last rites to be performed there itself, this has not been done so far. Hyderabad is among the 14 hotspot metro cities selected for the sampling to monitor the pattern of Covid-19 transmission and help generate evidence on the role of asymptomatic and mild infections in transmission. Total positive cases in Telangana as on 29th May are 2,256. As on date 175 migrants, 173 foreign returnees tested positive for Covid19.
• Arunachal Pradesh: Itanagar DC has said that all the hotels and other quarantine centres are regularly sanitised and strict protocols are being followed to keep everyone safe.More than 491 MT pulses has already been delivered to designated godowns for April to June by NAFED in Arunachal Pradesh.
• Assam: 6 patients have been discharged today from GMCH in Assam after being tested COVID-19 negative twice.
• Manipur: Manipur University COVID-19 Task Force Committee meeting chaired by Education Minister discusses ways to take academic calendar ahead in the state.
• Mizoram: A special train with Mizos from Madhya Pradesh and Gujarat reached Bairabi railway station in Kolasib district, Mizoram this afternoon.Earlier, a special train with Mizos from Karnataka reached Bairabi, Mizoram this morning, 77 co-passengers of a sick individual in this train, have been isolated; RT-PCR and RAT will be administered to all of them, said CMO Kolasib.
• Nagaland: Deputy CM orders sealing of borders with Assam including Bhandari check post in Wokha district which borders Assam's COVID-19 hotbed Merapani area.Ganeshnagar quarantine center, Dimapur ready to house 1070 persons; CM Neiphiu Rio lauds state police for their help in setting up the facility.
• Tripura: The first passenger flight today landed at MBB Airport of Agartala from Kolkata with 170 arrival passengers & 170 departure passengers.

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
29 MAY 2020 6:31PM by PIB Imphal
(মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
• মী মশিং ৭১,১০৫ হৌজিক ফাওবদা ফগৎহন্দুনা ফগৎপগী চাং ৪২.৮৯% য়ৌখ্রে
• এক্তিব ওইবা কেস মশীংনা ৮৯,৯৮৭নি; কনফর্ম তৌরবা কেস ১,৬৫,৭৯৯ য়ৌখ্রে
• কো-মোর্বিদিতী লৈবা মীওইশিং, মীরোল্লবী নুপীশিং, চহি ১০গী মখাদা লৈবা অঙাংশিং অমসুং চহি ৬৫গী মথক্তা লৈবা মীওইশিংনা রেলদা চৎপীদনবা রেলৱেজনা অপীল তৌরকখি
• শ্রমিক ত্রেনশিংনা পেসেঞ্জর লাখ ৫০গী মথক্তা মখোয়গী ময়ুম স্তেৎশিংদা থীনখ্রে
· ত্রাইবল এফিয়র্স মিনিস্ত্রিনা অহেনবা মাইনর ফোরেস্ত প্রদ্যুস আইতেম ২৩ হাপচিনবা অমসুং মখোয়গী মিনিমম সপোর্ত প্রাইজ স্তিপুলেসন তৌনবা লাউথোকখ্রে
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়দগী কোবিদ-১৯ খ্বাইদগী নৌবা পাউ
ভারত লৈঙাক্না স্তেৎশিং/য়ু.তি.শিংগা লোয়ননা কোবিদ-১৯ ঙাকথোক্নবা, লাকশিন্নবা অমসুং য়েংশিন্নবা খোঙথাং কয়া গ্রেদেদ, প্রি-এম্পতিব অমসুং প্রো-এক্তিব এপ্রোচ অমগী খুত্থাংদা লৌখৎলি। হায়রিবশিং অসি অৱাংবা থাক্তা তোয়না রিভ্যু অমসুং মোনিতর তৌরি। হৌজিক লায়েং চৎথরিবা কেস মশীংনা ৮৯,৯৮৭ শুখ্রে। অপুনবা মী মশিং ৭১,১০৫ হৌজিক ফাওবদা ফগৎহনখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা অনাবা মী ৩,৪১৪ ফগৎলকপা থেংনরে মসিনা অপুনবা ফগৎলকপগী চাং ৪২.৮৯% য়ৌহনখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলশিংগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627188
রেলৱেগী মন্ত্রালয়গী মাইকৈদগী য়াত্রিশিংদা আপীল তৌবা
ভারতকী রেলৱেজনা মাইগ্রেন্তশিংবু মখোয়গী ময়ুমশিংদা হনবা ঙম্নবা লৈবাক শিনবা থুংনা নুংতিগী ওইবা মওংদা শ্রামিক স্পিসিয়েল ত্রেনশিং চেলহল্লি। মসিগী সর্বিসশিং অসি লৌরিবা মীওই খরদা হান্নদগী মেদিকেল কোন্দিশনশিং লৈবা থেংনখি মসিনা মরম ওইরগা মখোয়না কোবিদ-১৯গী লাইচৎ অসিগা মায়োক্নবা মতমদা মখোয়দা হেন্না খুদোংথিনীংঙাই ওইহল্লি। খোচৎ অসিদা হান্নদগী মেদিকেল কন্দিশনশিং লৈবগা মরী লৈনবা লাইবক থিবা শিবগী থৌদোক খরা থোকখ্রে। কোবিদ-১৯দগী শোল্লবা হেন্না খুদোংথিনীংঙাই ওইরবশিং অসিবু ঙাকথোক্ননবা, য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রলয়গী তাং ১৭.০৫.২০দা থোকখিবা ওর্দর নম্বর ৪০-৩/২০২০-দি.এম.- I(এ.)গী মতুং ইন্না, রেলৱেজগী মন্ত্রালয়না কো-মোর্বিদিতী লৈবা মীওইশিং (খুদম ওইনা – আইপর্তেন্সন, দাইবিতিস, কার্দিয়ো-ভাসক্যুলরগী লাইনাশিং, কেন্সর, ইম্যুন দিফিসিয়েন্সী কন্দিশনশিং), মীরোল্লবী নুপিশিং, চহি ১০গী মখাদা লৈবা অঙাংশিং অমসুং চহি ৬৫গী মথক্তা লৈবা মীওইশিংনা য়াম্না তঙাইফদবা মতমদা নত্তনা বারগদি রেলদা চৎপীদনবা অপীল তৌরকখি।
অকুপ্পা ৱারোলশিংগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627561
ভারতকী রেলৱেজনা শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেনশিংদা খোংশাল্লিবা চাউরাক্না মাইগ্রেন্ত ৫০দা চাকলেন লাখ ৮৫ অমদি ঈশিং বোতল কোতি ১.২৫ হেন্না লেম্না য়েন্থোকখ্রে
ভারতকী রেলৱেজনা ২০২০গী মে ১দগী শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেনশিংদা খোংশাল্লিবা চাউরাক্না মাইগ্রেন্ত ৫০দা চাকলেন লাখ ৮৫ অমদি ঈশিং বোতল কোতি ১.২৫ হেন্না লেম্না য়েন্থোকখ্রে। শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেন খুদিংমক্তা খোংশাল্লিবা মাইগ্রেন্তশিংদা অচা-অথক অমসুং ঈশিংগি বোতলশিং পীখি। অই.আর.সি.তি.সি.না পুরি, ভেজিতেবল পিক্কল, রোতি ভেজিতেবল পিক্কল, লফোই, বিস্কিৎ, কেক, বিস্কিৎ নমকিন, কেক নমকিন, ভেজ পুলাও, পাও ভাজি, লেমন রাইস পিক্কল, উপমা, পোহা পিক্কল অসিনচিংবশিংগী চাকলুক্কী মখল অমা ওইনা রেল নীর ঈশিংগী বোতলশিংগা লোইননা খোশাল্লিবা মাইগ্রেন্তশিংদা পীরি। ২০২০গী মে ২৮ ফাওবদা, পুন্না “শ্রমিক স্পিসিয়েল” ত্রেন ৩৭৩৬না লৈবাক শিনবা থুংনা রাজ্যশিংদগী মথৌ তৌবা হৌহনখি অদুগা ৬৭ অমনা তৌনবগীদমক্তা ঙাইদুনা লৈরি। ২৭.০৫.২০২০দা শ্রমিক স্পিসিয়েল ১৭২ হৌদোকখি। হৌজিক ফাওবদা নুমিৎ ২৭নিদা শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেনশিংগী খুত্থাংদা চাউরাক্না মাইগ্রেন্ত লাখ ৫০ পুথোক-পুশিন তৌখি। খঙজিনগদবা অমনা ঙসি চেল্লিবা ত্রেনশিংনা অচিনবা অমত্তা মায়োক্নখিদে।
অকুপ্পা ৱারোলশিংগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627493
ভারতকী রেলৱেজনা স্পিসিএল রাজধানি মখলগী ত্রেন ৩০ অমসুং স্পিসিএল মেল এক্সপ্রেস ত্রেন ২০০গী ইন্সত্রক্সনশিং শেমদোকখ্রে
ভারতকী রেলৱেজনা ১২.০৫.২০২০দগী হৌরগা স্পিসিএল রাজধানি মখলগী ত্রেন ৩০গী ইন্সত্রক্সনশিং শেমদোকখ্রে অমসুং ০১.০৬.২০২০দগী হৌরগা স্পিসিএল মেল এক্সপ্রেস (অপুনবা ত্রেন ২০০) হৌদোক্লগনি। রেলৱেজগী মন্ত্রালয়না স্পিসিএল খুদিংমক্কী নুমিৎ ৩০দগী নুমিৎ ১২০দা এদভান্স রিজর্বেসন পেরিয়দ (এ.আর.পি.) হেনগৎনবা ৱারেপ লৌখ্রে। পার্সেল অমসুং লগেজশিংগী বুকিং অপুনবা ত্রেন ২৩০ অসিদা অয়াবা পীরগনি। মথক্কী অহোংবা অসি বুকিং তাং মে ৩১, ২০২০গী পুং ৮গী মমাংগীদগী চৎনবা হৌরগনি।
অকুপ্পা ৱারোলশিংগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627516
শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা ত্রেদরশিংগী এসোসিয়েসনগী মীহুৎশিং উনখ্রে
কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়, শ্রী পিয়ুস গোয়লনা ত্রেদরশিংগী এসোসিয়েসনগী মীহুৎশিং উনখ্রে। লোকদাউন মনুংদা লৈবাক অসিনা কোবিদ-১৯ লাইচৎ লানথেংন্নবা অমসুং থৌরাং হেনগৎনবা শেম শাখ্রে হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে। মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি তোঙান তোঙানবা ইন্দিকেত্রশিংনা লৈবাক অসিগী ইকনোমিক ফগৎহন্নবা খন্নবা মথৌ তাই উৎলি। মহাক্না হায়, কন্দ্রগী শেল-থুম মন্ত্রালয়না কোবিদ-১৯ লানথেংন্নবা লাউথোকখিবা আত্মনির্ভর পেকেজ লুপা লাক ৩ অদুনা এম.এস.এম.ই.গী ক্রেদিৎ গরেন্তী তৌরি অমসুং ত্রেদরশিংসু কোন্সিল্লি। প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী মখাদা লৈঙাক অসিদা অহোংবা পুরক্নবা খোঙথাংশিং লৌখৎলি, মসিনা ভারতপু অফবা লৈবাক অমা ওইবা ঙমহল্লগনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলশিংগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627566
ত্রাইবল এফিয়র্স মিনিস্ত্রিনা অহেনবা মাইনর ফোরেস্ত প্রদক্ত ২৩ মিনিমম সপোর্ত লিস্ততা চলহন্নবা লাউথোকখ্রে
মিনিস্ত্রি ওফ ত্রাইবল এফিয়র্সনা অহেনবা মাইনর ফোরেস্ত প্রদক্ত (এম.এফ.পি.) আইতেম ২৩ য়াওহননবা অমসুং কেন্দ্রনা স্পোন্সর তৌবা স্কিম “মেকানিজম ফোর মার্কেতিং ওফ মাইনর ফোরেন্ত প্রদক্ত (এম.এফ.পি.)গী মখাদা মিনিমম সপোর্ত প্রাইস (এম.এস.পি.) অমসুং এম.এফ.পি.গী ভেল্যু চেন দিবেলপ তৌবগী খুথাংদা মখোয়গী মিনিমম সপোর্ত প্রাইস শেমদোক্না লাউথোকখ্রে। মসিগী ৱারেপ অসি লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯গী লাইচৎনা হৌজিক মায়োক্নরিবা তঙাইফদবা অমসুং চিরবা তানফম অসিগী য়েংলগা আইতেম ৫০দগী ৭০দা হেনগৎহন্নবা অমসুং মিনিস্ত্রি ওফ ত্রাবল এফিয়র্সনা ত্রাইবল এম.এফ.পি. গেদররশিংদা তঙাইফদনা মতেং পাংবা মথৌ তাবা অদুগী লৌখিবনি।
.
অকুপ্পা ৱারোলশিংগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627631
এন্যুল নেস্নল ইনকম, ২০১৯-২০গী প্রোভিজনেল এস্তিমেৎশিং অমসুং গ্রোস দোমেস্তিক প্রদক্ত, ২০১৯-২০গী ক্বাতরলি এস্তিমেৎশিং
জেন্যুৱরী ৩১, ২০২০দা রিলিস তৌখিবা ২০১৯-২০গী চহীগী কোন্সতেন্ত (২০১১-১২) প্রাইজ রিএল জি.দি.পি. নত্রগা গ্রোস দোমেস্তিক প্রদক্ত (জি.দি.পি.) অসি হৌজিক লেবেল লুপা কোতি লাখ ₹ ১৪৫.৬৬ য়ৌরে হায়না পান্নরি, মসি ২০১৮-২০১৯গী জি.দি.পি. অহানবা ইস্তিমেৎ তৌখিবা লুপা কোতি লাখ ₹ ১৩৯.৮১গী মহুৎতনি। ২০১৮-২৯গী চাদা ৬.১গা য়েংনরুবদা ২০১৯-২০গী জি.দি.পি. গ্রোৎ অসি চাদা ৪.২নি পান্নরি। ২০১৯-২০গী করেন্ত প্রাইজ জি.দি.পি. গ্রোৎ অসি লেবেল লুপা কোতি লাখ ₹ ২০৩.৪০ য়ৌরে হায়না পান্নরি, মসি ২০১৮-২০১৯গী জি.দি.পি. অহানবা রিভাইস তৌখিবা ইস্তিমেৎ লুপা কোতি লাখ ₹ ১৮৯.৭১গী মহুৎতনি, মসিনা ২০১৮-১৯গী চাদা ১১.০গা য়েংনবদা ভাদা ৭.২গী গ্রোৎ রেৎ উবা ফংই।ক্ব্যু৪ কোন্সতেন্ত(২০১১-১২) প্রাইজকী জি.দি.পি. অসি লুপা কোতি লাখ ₹ ৩৮.০৪ য়ৌরে হায়না পান্নরি, মসি ২০১৮-২০১৯গী ইস্তিমেৎ লুপা কোতি লাখ ₹ ৩৬.৯০গী মহুৎতনি, মসিদা গ্রোৎ চাদা ৩.১ লৈ।
অকুপ্পা ৱারোলশিংগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627671
এপ্রিল ২০২০গী কোর ইন্দস্ত্রী নিপালগী ইন্দেক্স (বেস: ২০১১-১২=১০০)
‌মমাং থা মার্চ ২০২০গী হন্থখিবা চাদা ৯(প্রোভিজনেল)গা য়েংনবদা এপ্রিল ২০২০গী কোর ইন্দস্ত্রী নিপালগী ইন্দেক্স গ্রোৎ রেৎ ৩৮.১% হন্থখ্রে। কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা এপ্রিল ২০২০দা লৈবাক পুম্বা চৎথরিবা লোকদাউন অসি লৈখিবনা কোইলা, সিমেন্ত, স্তীল, নেচরেল গ্যাস, রিফাইনরী, ক্রুদ ওইল অসিনচিংবা মখল কয়াগী ইন্দস্ত্রীশিংদা পোৎ পুথোকপদা চাওনা অমাংবা থোকখি।
অকুপ্পা ৱারোলশিংগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627656
নেস্নল কেরিয়রদা ফ্রী ওনলাইন কেরিয়র স্কিলস ত্রেনিং লোঞ্চ তৌখ্রে
লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা নেস্নল কেরিয়র সর্ভিস (এন.সি.এস.)প্রোজেক্ত অসিদা রেজিস্তর তৌবা থবক থীরিবশিংগীদমক তি.সি.এস.কা চুংশিন্নদুনা ফ্রী ওনলাইন “কেরিয়র স্কিলস ত্রেনিং” পীবা হৌখ্রে। সোফ স্কিলগী কোর্স অসিনা লর্নরশিংবু পর্স্নেলিতী দেভলোপমেন্ত হেনগৎহনবগা লোয়ননা কোর্পরেৎ ইতিক, ইনত্র পর্স্নেল স্কিলশিং হেনগৎহনবা, মওং তানা প্রজেনতেসন পীবা ঙমহনবা অমসুং অতোপ্পা ঙসি ইন্দস্ত্রীনা পাম্নবা মথৌ তাবা সোফ স্কিলশিং য়াওবা মোদ্যুলশিংদা মতেং পাংগনি। ত্রেনিং মোদ্যুল অসি হিন্দী অমসুং ইংলিসতা এন.সি.এস. পোর্তেলদা ফংগনি।
অকুপ্পা ৱারোলশিংগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627652
শ্রী ধরমেন্দ্রা প্রধাননা স্তেৎ/য়ু.তি. ১১দা লৈবা সি.এন.জি. স্তেসন ৪৮ লৈবাক অসিদা দেদিকেৎ তৌখ্রে
এনভাইরমেন্ত ফ্রেন্দলি ওইবা কমপ্রেস নেচরেল গ্যাস হেনগৎহন্নবা পেত্রোলোয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস & স্তীলগী মন্ত্রী শ্রী ধরমেন্দ্রা প্রধাননা ওনলাইন সেরিমনীগী খুত্থাংদা ঙসি সি.এন.জি. স্তেসন ৪৮ লৈবাক অসিদা দেদিকেৎ তৌখ্রে অমসুং লৈবাক অসিগী সি.এন.জি. স্তেসন ৮ অমসু শঙগাখ্রে।স্তেসন ৫৬ অসি স্তেৎ/য়ু.তি. ১১দা লৈ। স্তেসন অসিদা থবক লোইশিন্নবা হোৎনবদা কোরোনাভাইরস শন্দোকপা থিংনবা লৈবাক পুম্বদা তৌখিবা লোকদাউন অসিনা অকাইবা পীখি। অদুম ওইনমক মমাং থাদা লোকদাউন খরা কোমথোকখিবদা থবক্কী খোঙজেল য়াংশিনখি অমসুং মদু চেকশিন্না অমসুং সোসিএল দিসতেন্সিং ঙাকনা শুখি। মসিনা মরম ওইখিদুনা স্তেসন অসি কম্মিসন তৌনবা তশেংনা সেদ্যুল তৌখিবা মতমদগী খরা থেংথখি।
অকুপ্পা ৱারোলশিংগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627635
শ্রী রাম ভিলাস পাসৱননা মন্ত্রালয় অসিনা চহী অমগী থম্বা পন্দমশিং ফংবগী মতাংদা মেদিয়াদা ৱা ঙাংখ্রে।
. শ্রী পাসৱননা ফোংদোকখি মদুদি কোবিদ-১৯ লাইচৎ থোক্লিঙৈ অসিদা মন্ত্রালয়গী মরু ওইবা মীৎয়েং থম্লিবা অসি পি.দি.এস. অমসুং নন-পি.দি.এদ. কার্দ হোল্দরশিং, মাইগ্রেন্ত লেবররশিং অমসুং সেন্ত্রেল নত্রগা স্তেৎ লৈঙাক্কী চান্না থকনবগী স্কিম অমত্তগী মখাদা লৈতবশিংদা চেং চাক অমসুং হৱাইশিং ফংহনবনি। মহাক্না হায়খি মদুদি স্তেৎ/য়ু.তি. অমত্তনা চেং হৱাই লৌবদা অৱাবা থেংনদনবা মন্ত্রালয়না ঙাইহাক লৈতনা স্তেৎ ফুদ মন্ত্রীশিং অমসুং সেক্রেতরীগা পাও ফাওনরি। চেং হৱাইশিং মরাং কাইনা বফর স্তোকতা লৈরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
অকুপ্পা ৱারোলশিংগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627669
আই.এন.এস. কেসারি মদগস্করগী পোর্ত এন্তসিরনানা য়ৌরে
মিসন সাগরগী শরুক অমা ওইনা, ইন্দিয়ন নেবেল শিপ কেসারি মে ২৭, ২০২০দা মদগস্করগী পোর্ত এন্তসিরনানা লানশিনখ্রে। অৱাবা তারবা মতম অসিদা ভারত লৈঙাকনা মরুপ ওইনা লোইনরিবা মপাল লৈবাকশিংদা কোবিদ-১৯ লাইচৎ লানথেংনবদা মতেং পীখ্রে অমসুং মসিগীদমক আই.এন.এস. কেসারিনা মদগস্করগী মীয়ামগীদমক কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তঙাই ফদবা হীদাক-লাংথকশিংগী কন্সাইনমেন্ত পুরি।
অকুপ্পা ৱারোলশিংগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627668
আর্মী কম্মানদরশিংগী কনফরেন্স: ২৭ -২৮ মে ২০২০
এপেক্স লেবেল বাইএন্যুলগী থৌরম ওইরিবা আর্মী কম্মানদরশিংগী কনফরেন্স অসি অৱাংবা থাক্কী মুন্না খন্নরগা অরুবা পোলিসীগী ৱারেপশিং পুন্না লৌখিবা অদুবু থগৎপা ফোংদোকনবা এপ্রিল ২০২০দা পাংথোক্নবা লেপখি অমসুং কোবিদ-১৯গী লাইচৎনা মরম ওইদুনা য়ৈথোকখিবা অদু তাংকক অনি থোকনা শিনখ্রে। কনফরেন্স অসিগী অহানবা তাংকক ন্যু দিল্লিগী সাউথ ব্লোকতা ২০২০গী মে ২৭তগী ২৮ ফাওবা পাংথোকখি।
অকুপ্পা ৱারোলশিংগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627654
কেন্দ্রগী ঐচ.আর.দি. মন্ত্রীগা অৱাংবা থাক্কী মহৈ লোইশঙ ৪৫,০০০গী মকোকশিংদা ৱেবিনারগী খুত্থাংদা ৱারি শাখ্রে
হ্যুমেন রিসোর্স দেভলোপমেন্ত মন্ত্রী শ্রী রামেশ পোক্রিয়ল ‘নিশাঙ্ক’গা লৈবাক অসিদা লৈবা হাইয়র এদুকেস্নেল ইন্সতিত্যুসনস(ঐচ.ই.আই.শিং) ৪৫,০০০গী মকোকশিংগা ৱেবিনারগী খুত্থাংদা ৱারি শাখ্রে। মন্ত্রীনা ভাইস-চান্সেল্রশিং/রেজিসতারশিং/প্রোফেসরশিং/আই.ক্ব্যু.এ.সি.গী মকোকশিং/প্রিন্সিপলশিং/ফেকলতীশিং য়াওবা লৈবাক অসিগী অচৌবা একাদমিসিয়নশিংগী কাংলুপ অসিদা ৱারি শাখ্রে। শ্রী পোক্রিয়লনা লৈবাক অসিদা লৈবা ঐচ.ই.আই.শিং কৌখৎতুনা হায়খি হৌজিক ওইরিবা ফীভম অসি সিস্তেমদা লৈরিবা লিমিতেসনশিং অসি লানথোকপা ঙম্নবা খুদোংচাবা অমনি হায়না লৌগদবনি হায়না ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি এদুকেসন্নিসশিং, মহৈরোইশিং, মমা-মপাশিংনা ওনলাইনগী পাম্বৈদা ওন্থদুনা মহৈরোইশিং অমসুং ঐচ.ই.আই.শিংগী একাদেমিক সেসন অসি মাংদনবা লৈরিবা ফীভম অসিগী কান্নবা লৌহৌগদবনি।মহাক্না মখা তাখি ভারততা ওনলাইনগী ইকোসিস্তেম অসি ফগৎহনবা য়াম্না থুনা মথৌ তাই অমসুং এদুকেতরশিংনা মসিদা মতেং পাংদুনা খুঙ্গংগী মফমশিংদসু ওনলাইন এদুকেসন য়ৌহনগদবনি।
অকুপ্পা ৱারোলশিংগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627487
ৱেসতর্ন নেভেল কম্মান্দদা অলত্রাভাইওলেৎ দিসইনফেকসনগী খুদোংচাবশিং পুথোকখ্রে
শীজিন্নবা হেনগৎলক্লিবা অসি থুংহন্ননবা নেবেল দোকয়ার্দ(মুম্বাই)না য়ু.ভি. সেনিতাইজেসন বে অমা পুথোকখ্রে। য়ু.ভি. বে অসি শীজিন্নদুনা কোরোনাভাইরস শন্দোকপা থীংনবা খুৎলাইশিং, ফীরোলশিং অমসুং অতৈ অতোপ্পা পোৎলমশিং দেকোন্তমিনেসন তৌগনি। শীঙথানিঙাই ওইরবা থবক অসিগীদমক হৈশিংনা অচৌবা কম্মন রুম অমবু য়ু.ভি.-সি. লাইদনিংগীদমক এলুমিনি্য়ম শীৎশিংদা মৈ চংহন্দুনা শেম শারগা য়ু.ভি. বে অমা ওইনা ওন্থোক্লি।
অকুপ্পা ৱারোলশিংগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627501
রিসর্সরশিংনা নোবেল কোরোনাভাইরস কলচর তৌরি, মসিনা দ্রক তেস্তিং তৌবা অমসুং ভেক্সিন পুথোকপদা মতেং ওইবা য়াই
সেন্তর ফোর সেলুলর এন্দ মোলিক্যুলর বাইওলোজি(সি.সি.এম.বি.)না অনাবা মীওইশিংগী সম্পলদগী কোরোনাভাইরস(সারস-কোভ-২)গী স্তেবল কলচরশিং তৌবা ঙমখ্রে। সি.সি.এম.বি.গী ভাইরোলোজিস্তশিংনা শন্দোক্কনবা ভাইরস অসি মখল কয়াগী আইসোলেৎশিংদগী আইসোলেৎ তৌখ্রে। লেবতা ভাইরস অসি কলচর তৌবা ঙম্বনা সি.সি.এম.বি.বু ভেক্সিন পুথোকপদা অমসুং কোবিদ-১৯বু ফহনবা ঙম্বা হীদকশিং তেস্ত তৌবদা মতেং ওইগদৌরি।
অকুপ্পা ৱারোলশিংগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627590
কোবিদ-১৯ লাকশিনবা অমসুং শন্দোক্তনবা সুরৎ স্মার্ত সিতীনা মরু ওইবা আই.তি. খোঙথাংশিং লৌরি
সুরৎ ম্যুনিসিপাল কোর্পরেসন অসিনা মখল কয়াগী আই.তি. খোঙথাংশিং কোবিদ-১৯ লানথেংনবদা লৌখৎলি। এস.এম.সি.না ৱেব পোর্তেল অমা অমসুং “এস.এম.সি. কোবিদ-১৯ ত্রেকর” কৌবা মোবাইল এপ্লিকেসন য়াওবা এস.এম.সি. কোবিদ-১৯ ত্রেকর সিস্তেম দেভলোপ তৌখ্রে, মসিনা মপালদা নত্রগা অতোপ্পা স্তেৎতা চৎলুবগী ত্রেবেল হিস্তরী লৈবা মীশিং অমসুং কোবিদ-১৯ পোসিতিব ওইরবা মীওইগা হকথেংনরুবা মীশিংবু ত্রেক তৌগনি।
অকুপ্পা ৱারোলশিংগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627638
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
• পঞ্জাব: পঞ্জাব সরকারনা ত্রেনশিংদা চৎলিবা (লাকপা/হনখিবা) মীওইশিংগী অহেনবা গাইদলাইনশিং থোকখ্রে। পেসেঞ্জর খুদিংমক মাস্ক উপকদবনি অমসুং সোসিএল দিস্তেম্সিং ঙাক্না চৎকদবনি। মী কাহেন্না চীনদবা (এতেন্দেন্ত অমত্তা চংবা য়ারোই) কনফর্ম তৌরবা তিকেৎশিং পায়বা পেসেঞ্জরখক্তা রেলৱে প্লেৎফোর্মদা চংবা য়াগনি। প্লেৎফোর্মদা চংদ্রিঙৈদা পেসেঞ্জর খুদিংমক থর্মল স্ক্রিনিং তৌবা তঙাই ফদবা ওইখ্রে অমসুং পেসেঞ্জরশিংনা লমথাগদবা মিনিৎ ৪৫ ৱাৎলিঙৈদা য়ৌরক্কদবনি।
• হরিয়ানা: হোম মিনিস্তরনা হায়খ্রে কোবিদ-১৯ লাইচৎ শন্দোকপা থিংবা অসিনা স্তেৎ সরকারগী অহানবা খোংথাংনি। য়ুনিয়ন হোম মিনিস্ত্রিনা থোকপা গাইদলাইন খুদিংমক চেকশিন্না ইনবরা হায়বা য়েংশিন্নবা তোঙান তোঙানবা খোংথাং কয়া লৌখৎখ্রে। মসিগা চপ মান্ননা মীয়াম তিনবা মফমদা তিন শিৎপা থীংখ্রে। অথীংবা অনি অসি থুগাইবা মীওই খুদিংমক লুপা ৫০০গী ফাইন থীগনি। োফেন্দরনা মসিগী শেনফম অসি কেস ওইনা পীগদবনি কোর্তকী খুথাংদা পীবা য়ারোই।
• হিমাচল প্রদেশ: ত্রাভেলরশিংনা দোমেস্তিক ফ্লাইৎশিং অমসুং ত্রেনশিংদা হিমাচল প্রদেশতা চৎথোক চৎশিন তৌনবা স্তেৎ লৈঙাক্না স্তেন্দর্দ ওপরেসন প্রিদিদ্যুরশিং থোকখ্রে। ফ্লাইৎ/ত্রেনশিং তোংদ্রিঙৈ অমসুং স্তেৎ অসিদা লাক্ত্রিঙৈদা মীওই খুদিংমক্না এন্দরোইদ অমসুং আই.ও.এস. ফোনশিংদা আরোগ্য সেতু এপ হাপ্পা তঙাই ফদবা ওইহনখ্রে। তোংবা অমসুং কুমথবদা হোম মন্ত্রালয় অমসুং হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রলয়না পীবা সোসিএল দিস্তেন্সিং অমসুং গাইদলাইনশিংগী মপুংফাবা প্রোতোকোল ইগদবনি।
• মহারাস্ত্র: অনৌবা কেস ২,৫৯৮ রিপোর্ত তৌরদুনা স্তেৎ অসিদা কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইবা কেস ৫৯,৫৪৬ য়ৌখ্রে অদুগা কোবিদ-১৯ অনবা ৮৫ শিখ্রে মসিগী মনুংদা ৩৮না মুম্বাইদনি অমসুং লাইচৎ অসিনা শীবা মশীং ১,৯৮২ য়ৌখ্রে। সিতিজেন ময়াম অমা মাগী মাগী ময়ুম তাউনদা হনখিবদগী মহারাস্ত্রগী দিস্ত্রিক অবাম্বদা নোংমা-নোংমগী কোরোনা কেস হেনগৎলক্লি। অমেদনগর, সিন্দুদুর্গ অমসুং নন্দেদতা অনৌবা কেসশিং রিপোর্ত তৌখ্রে।
• গুজরাত: দিস্ত্রিক ২১দগী অনৌবা কেস ৩৬৭ রিপোর্ত তৌরদুনা স্তেৎ অসিদা কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইবা কেস ১৫,৫৭২ য়ৌখ্রে। অদুগা শগোলশেন নুমিৎতা কোরোনাভাইরসতগী ফগৎলকপা অনাবা মশীং ৮০০ মার্ক লানখ্রে। অদুগা অহমেদাবাদতা কেস মশীং হেনগৎলক্লি অদুগা দিসচার্জ তৌবা অনাবা মশিংশু হেনগৎলক্লি, খ্বাইদগী নৌবা রিপোর্তকী মতুং ইন্না অনাবা ৩৮১ দিসচার্জ তৌখ্রে।
• রাজস্থান: খ্বাইদগী নৌবা পাউদা অনৌবা অনাবা ৯১ রেপোর্ত তৌরদুনা স্তেৎকী কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইবা কেস ৮,১৫৮ য়ৌখ্রে অদুগা মসিগী মনুংদা হৌজিক ফাওবদা মীওই ৪,৮৫৫ ফগৎখ্রে। ঝালাৱার দিস্ত্রিকতা অনৌবা অনাবা ৪২ রেপোর্ত তৌখ্রে। স্তেৎ অসিদা হৌজিক ফাওবদা তেস্ত লাখ ৩.৬৫ হেন্না তৌখ্রে।
• মধ্য প্রদেশ: অনৌবা কেস ১৯২ রিপোর্ত তৌরদুনা স্তেৎ অসিদা কোবিদ ১৯ পোজিতিব ওইবা কেস ৭,৪৫৩ য়ৌখ্রে। হোতস্পোৎ ইন্দোরদা খ্বাইদগী য়াম্না অনৌবা কেস ৭৮ রিপোর্ত তৌখি। হৌজিক ফাওবদা স্তেৎ অসিদা অনাবা ৪,০৫০ ফগৎপা ঙম্লদুনা এক্তিব কেস ৩,০৮২নি।
• ছত্তিশগর: ঙসি আনৌবা কোবিদ-১৯ কেস ৫ রিপোর্ত তৌরদুনা স্তেৎ অসিদা এক্তিব কেস ৩২১ য়ৌখ্রে। অনৌবা অনাবাশিং অসি বিলাসপুর ( মখোয়গী মনুংদা ২) দর্গ, মহাসমুন্দ অমসুং জগদলপুরদগীনি। শগোলশেন নুমিৎকী নুংদাংদা মুঙ্গেলি দিস্ত্রিক্তগী পোজিতিব অমা রিপোর্ত তৌখ্রে।
• কেরেলা: স্তেৎ অসিদা ঙসি অয়ুক অঙনবদা চহি ৬৮ শুরবা দাইবেতিক অমসুং ওবেস দাইৎ ওইবা অহল অমা শীবদগী কোবিদ-১৯দগী শীবা নিপাল শুখ্রে। হকশেল মন্ত্রীনা স্তেৎ অসিদা কম্ম্যুনিতি ত্রান্সমিসন লৈতে হায়না অমুক্কা হন্না হায়খ্রে। মতম খরা অমসুং মথৌ তৌবদা খুদোংচাদবা লৈরবসু স্তেৎ অসিদা য়ু য়োন্নবা বেব.ক্যু. এপ শিজিন্নবা মখা চত্থনবা ৱারেপ লৌখ্রে। মরক অসিদা জেদ্দাদা কেরেলা মচা অনি অমগা কোবিদ-১০না মরম ওইদুনা শিখ্রে। ঙরাং মীওই ৮৪ তেস্ত তৌবদা পোজিতিব ওরদুনা স্তেৎ অসিদা এক্তিব কেস ৫২৬ য়ৌখ্রে।
• তমিল নাদু: কোইম্বতোর এয়রপোর্ততা পেসেঞ্জর ৯ কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইখ্রে; তিরুচিদগী মীওই মঙা, নমক্কলদগী অনি অমসুং কোইম্বতোর অমসুং ইরোদতগী অমমমনি। চেনাইদা লৈবা সাউদর্ন রেলৱে অমসুং আই.সি.এফ. ওফিস অনি ওফিসিএলশিং পোজিতিব ওইরকপদগী থীংজিনখ্রে। সি.এম.না নোয়াল রিনোভেসন প্রোজেক্তকী উরেপ উয়ুং তমখ্রে; লুপা কোতি ২৩০গী প্রোজেক্ত অসিনা লৌউনবা লম একর ৭,০০০ কান্নবা পীরগনি। ঙরাং অনৌবা কোবিদ কেস ৮২৭ রিপোর্ত তৌখ্রে। অপুনবা কেস: ১৯৩২৭, এক্তিব কেস: ৮৬৭৬, শীবা: ১৪৫, দিসচার্জ: ১০,৫৪৮নি। চেনাইগী এক্তিব কেস ৬৩৫১নি।
• কর্নাতক: ঙসিগী পুং ১২ পি.এম.ফাওবদা অনৌবা কোবিদ কেস ১৭৮ & দিসচার্চ তৌখিবা ৩৫নি; ঙসিগী অনৌবা কেসশিং অদু রাইচুরদগী ৬২, য়াদাগিরিদগী ৬০, উদুপি ১৫, বেঙ্গলোর সিতিদা ১০, দবঙ্গেরদা ৪, মন্দ্য অমসুং মাইসোরদা অনি অনি অমসুং বেঙ্গলোর রুরেল, শিমোগা, চিত্রাদুর্গা অমসুং ধর্ৱন্দদা অমমনি। স্তেৎ অসিগী অপুনবা কেস ২৭১১ য়ৌখ্রে। এক্তিব কেস ১৭৬৩, ফগৎলকপা:৮৬৯, শীবা: ৪৭নি।
• আন্ধ্র প্রদেশ: হাই কোর্তনা স্তেৎনা স্তেৎ ইলেক্সন কম্মিস্নর (এস.ই.সি.)গী মতম হন্থনবা, ইলিজিবিলিতি অমসুং খনবগী পাম্বৈ শেমদোক্নবা পাঞ্চায়ত রাজ এক ১৯৯৪ এমেন্দ তৌবা অদু তোঙান্না থমখ্রে; কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা লৈবাক শীনবা থুংনা থমখিবা লোকদাউননা মরম ওইদুনা নাল অমগী য়েংলগা লোকল বোদি ইলেক্সন য়ৈথোকখিবগী স্তেৎনা খনখিবা এন. রামেশ কুমার এস.ই.সি.দগী লৌথোকখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩৩, শীবা অমগা লোয়ননা ৭৯ দিসচার্জ তৌখ্রে। এক্তিব:৭৭৭, ফগৎলকপা:২০৩৭, শীবা: ৬০নি। অতোপ্পা স্তেতগী লাকপা অপুনবা পোজিতিব কেস ৩৪৫কী মনুংদা ১৫৬না এক্তিব ওইরি। ম্রান লৈবাক্তগী হল্লকপা কেসনা ১১১নি।
• তেলঙ্গনা: শোপ্পিং সেন্তর্স এসোসিএসন ওফ ইন্দিয়া অতোপ্পা দুকানশিংগুম্না খুদক্তা মোলশিং অমসুং শোপ্পিং শেন্তরশিং হাংদোকপা য়ানবা অইবা চেরোল পীশিনখ্রে। হাইদ্রবাদকী মীওই অমা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা সাউদি অরাবিয়াদা শিখ্রে মদুদা পোলোইবগী অবাবা পীরবা ফাওবদা পুলোইখিদে, মসি অমুক্তা থোকখিদ্রি। কোভিদ ১৯ শন্দোকপগী অমসুং শন্দোকপদা এসিম্তোমিক অমসুং মাইল্দ ইনফেক্সনশিংগী রোল পুথোক্নবা মোনিতর তৌনবা সেমপ্লিংগী মেত্রো সিতি হোতস্পোৎ ১৪ খনগৎপদা হায়দরবাদ য়াওরে। মে ২৯ ফাওবদা তেলঙ্গনাদা অপুনবা পোজিতিব কেস ২,২৫৬ য়ৌক্রে।ঙসি ফাওবদা মাইগ্রেন্ত ১৭৫, মীরৈবাক্তগী হল্লকপা ১৭৩ কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইখ্রে।
• অরুনাচল প্রদেশ: ইতানাগরগী দি.সি.না আয়খ্রে মদুদি হোতেল খুদিংমক অমসুং ক্বারিন্গতিন সেন্তরশিংদা চাং নাইনা সেনিতাইজ তৌগদবনি অমসুং মী খুদিংমক শফনা লৈনবা অকনবা প্রোতোকল ঙাক্কদবনি। এপ্রিলদগী জুন ফাওবগী হৱাই চেংৱাই এম. তি. ৪৯১ এন.এ.এফ.ই.দি.না অরুনাচল প্রদেশতা মাগী মাগী গোদাউন্দা থাখ্রে।
• অসাম: অসামগী জি.এম.সি.ঐস.তগী অনাবা ৬ কোবিদ-১৯ অনিরক তেস্ত তৌরবা মতুংদা নেগেতিব লাকপদগী দিসচার্জ তৌখ্রে।
• মনিপুর: এদুকেসন মিনিস্তরনা ময়াই তাংবল লৌদুনা মনিপুর য়ুনিভর্সিতিগী কোবিদ-১৯ তাস্ক ফোর্স কম্মিতিনা স্তেৎ অসিদা একাদেমিক কেলন্দর মাংলোমদা চংশিন্নবা ৱা খন্নখি।
• মিজোরাম: মধ্য প্রদেশ অমসুং গুজরাততগী মিজোশিং পুদুনা লাকপা স্পিসিএল ত্রেন অমা কোলাসিব দিস্ত্রিক, মিজোরামদা লৈবা বাইরাবি রেলৱে স্তেসনদা ঙসি নুংথিল য়ৌখ্রে। মমাংদা কর্নাতকতগী মিজোশিং পুরকপা স্পিসিএল ত্রেন অমা ঙসি অয়ুক মিজোরামদা লৈবা বাইরাবি রেলৱে স্তেসনদা বৌখি, লাকমিন্নবা অনাবা ৭৭না আইসিলেসন্দা থমখ্রে; আর.তি-পি.সি.আর. অমসুং আর.এ.তি. পুম্নমক মখোয়দা পীরগনি হায়না সি.এম.ও. কোলাসিবনা হায়খ্রে।
• নাগালেন্দ: দিপ্যুতি সি.এম.না অসামগী কোবিদ-১৯ অনাবা মশীং য়াম্বা মেরাপানি এরিয়াগা তাইনবা ৱোখা দিস্ত্রিক্কী ভন্দারি চেক পোস্ত য়াওনা অসামগা তাইনবা ঙমখৈশিং থিংজিন্নবা য়াথং পীখ্রে। গনেশনগর ক্বারিন্তিন সেন্তর, দিমাপুরনা মীওই ১০৭০ থম্নবা শেম শাখ্রে; সি.এম. নৈফ্যু রিও ফেসিলিতিশিং শেমগৎপদা স্তেৎ পুলিশনা মতেং পাংবগী থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
• ত্রিপুরা: থুংগদবা পেসেঞ্জর ১৭০ অমসুং চৎখিগদবা পেসেঞ্জর ১৭০গা লোয়ননা কোলকতাদগী অহানবা পেসেঞ্জর ফ্লাইৎ অগর্তালাগী এম.বি.বি. এয়র্পোর্ততা থুংখ্রে।