PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
28 MAY 2020 6:39PM by PIB Delhi
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
UPDATES ON COVID-19 FROM THE MINISTRY OF HEALTH AND WELFARE
The number of cases under active medical supervision is 86,110. So far, a total of 67,691 people has been cured. In the last 24 hours, 3,266 patients were found cured. This takes our total recovery rate to 42.75%.
For details:
Cabinet Secretary reviews COVID situation in 13 worst affected cities
Cabinet Secretary held a meeting with Municipal Commissioners, District Magistrates of 13 COVID-19 hit cities to take a review of the situation. Chief Secretaries of all States and Union Territories concerned attended the meeting.The meeting bears significance as these 13 cities are considered to be the worst Coronavirus affected locations and constitute about 70 per cent of the positive cases in the country.The 13 focus cities are Mumbai, Chennai, Delhi / New Delhi, Ahmedabad, Thane, Pune, Hyderabad, Kolkata / Howrah, Indore (Madhya Pradesh), Jaipur, Jodhpur, Chengalpattu and Thiruvallur (Tamil Nadu).The measures taken by the officials and the staff of the municipal corporations for the management of COVID-19 cases were reviewed in the meeting.
For details:
Smt. NirmalaSitharaman chairs 22nd Meeting of the Financial Stability and Development Council
Union Minister for Finance & Corporate Affairs Smt. NirmalaSitharaman chaired the 22nd Meeting of the Financial Stability and Development Council (FSDC) here today. The meeting reviewed the current global and domestic macro-economic situation, financial stability and vulnerabilities issues, major issues likely to be faced by banks and other financial institutions as also regulatory and policy responses, Liquidity / Solvency of NBFCs/HFCs/MFIs and other related issues. Besides, market volatility, domestic resource mobilisation and capital flows issues were also discussed by the Council.The Council noted that the COVID-19 Pandemic crisis poses a serious threat to the stability of the global financial system as the ultimate impact of the crisis and the timing of recovery, is uncertain at this point of time.
For details:
Smt. Nirmala Sitharaman attends Special Board of Governors meeting of New Development Bank through video-conference
In her opening remarks, the Finance Minister commended the contribution of NDB in funding the infrastructure development, which has positively impacted the development agenda of the member countries, including India. Within a short span of time, NDB has approved 55 projects of member countries for an amount of $16.6 billion, which is quite a remarkable achievement. Smt. Sitharaman also mentioned that the Bank has successfully created a niche for itself and proudly stands shoulder to shoulder with the peer MDBs.The Finance Minister appreciated Mr. K. V Kamath, the outgoing President of NDB for his stellar stewardship in very quickly giving shape to the vision stated by the BRICS Leaders in 2014. The swift response to COVID-19 through launch of the COVID-19 Emergency Programme Loan product will be remembered as one of his contributions.
For details:
Indian Railways operationalizes 3543 “Shramik Special” trains till 27th May2020 (1000hrs)across the country and transports around 48 lacs passengers to their home states through “Shramik Special” trains in 26 days
As on 27th May 2020, a total of 3543 “Shramik Special” trains have been operationalized from various states across the country. On 26.05.2020, 255 Shramik Specials were originated. Till now, around 48 lacs migrants have been transported through Shramik Special Trains in 26 days.These 3543 trains were originated from various states. The top five States/UTs from where maximum trains originated are Gujarat(946 Trains), Maharashtra(677 Trains), Punjab(377Trains), Uttar Pradesh (243 Trains) and Bihar (215 Trains).These “Shramik Special” Trains were terminated in various States across the country. The top five states where maximum trains terminated are Uttar Pradesh(1392 Trains), Bihar(1123 Trains), Jharkhand(156 Trains), Madhya Pradesh(119 Trains), Odisha (123 Trains).
For details:
Telephonic conversation between PM and HE Mahinda Rajapaksa, Prime Minister of Sri Lanka
Prime Minister spoke today to His Excellency Mahinda Rajapaksa, Prime Minister of Sri Lanka, to congratulate him on having completed 50 years since his first entering the Parliament of Sri Lanka. The leaders discussed the health and economic impact of the prevailing COVID-19 pandemic and the measures being taken in the two countries to counter them. Prime Minister assured H.E. Rajapaksa that India stands ready to extend all possible support to Sri Lanka during this challenging time.
For details:
1.78 Lakh MT pulses distributed to 13.4 Crore beneficiaries in States/UTs under PM-GKY
Under the Pradhan Mantri Garib Kalyan Yojana (PM-GKY) about 4.57 Lakh MT of pulses have been dispatched to the States/UTs. Out of this, 1.78 Lakh MT pulses have been distributed to 1340.61 Lakh beneficiaries in the States/UTs. Under the Pradhan Mantri KisanSammanNidhi (PM-KISAN) Scheme during the lockdown period from 24.3.2020 till date, 9.67 crore farmers have been benefitted and an amount of Rs. 19,350.84 crore has been released so far.
For details:
Shri PiyushGoyal calls upon the Exporters to be more competitive and provide quality products to the world
Shri PiyushGoyal, Union Minister for Commerce & Industry and Railways, today, through Video Conference, participated in the Digital Summit on Exports organized by the Confederation of Indian Industry (CII). He emphasised that the diversification of exports, in addition to consolidating current areas of strength, is necessary for our economy to grow.Shri Goyal said that we should talk from the position of strength, be competitive, and provide quality products to the world.He said that India should be seen as a dependable partner and reliable friend in the world market, particularly when the global supply chains are undergoing rejig.
For details:
Shri PiyushGoyal holds meeting with the industry and trade associations; Says that Aatamnirbhar Bharat implies a confident, self-reliant and caring nation
Union Minister of Commerce and Industry Shri Piyush Goyal today held meeting, through Video conference, with the industry and trade associations. The Minister said that Aatamnirbhar Bharat will not be inward-looking, closed or anti-foreigner. Rather, the concept entails a confident, self-reliant, caring nation which takes care of all the strata of the society and nurtures development of all parts of the country. He said that Aatamnirbhar Bharat will inculcate the spirit of oneness among 130 crore citizens of India..
For details:
Shri Paswan reviews FCI's food grain distribution and procurement
Shri Ram Vilas Paswanhas lauded the role of FCI during the lockdown and said food grain movement has been at an all-time high. He said FCI workforce has emerged as Food Warriors at the time of global pandemic crisis and they turned this challenge into an opportunity. FCI has undertaken record loading, unloading and transportation of food grains during the lockdown period. On the other hand, procurement also continued without disruptions and the wheat procurement by government agencies this year surpassed the last year’s figures.The Minister also took stock of the distribution of food grains in the states and UTs during the review meeting.
For details:
Ek Bharat Shreshtha Bharat programme to be taken forward using innovative ways in view of the prevailing conditions of COVID 19
It has been decided to take forward the Ek Bharat Shreshtha Bharat programme of the Government by using innovative ways in view of the prevailing conditions of COVID 19.This was decided at a recent meeting of Secretaries via videoconferencing , of partner ministries under the Ek Bharat Shreshtha Bharat programme of the Government.
For details:
Twitter handle @LabourDG inaugurated by Shri SantoshGangwar; Handle will provide latest statistics related to Labour Welfare
In an attempt to supply updated latest statistics related to labour welfare, Shri Snatosh Kumar Gangwar, Minister of State for Labour and Employment (I/C), inaugurated the twitter handle @LabourDG for Labour Bureau yesterday. The Minister tweeted that this handle will be a regular & updated source of snapshot on Indian Labour Market Indicators.
For details:
Science and Technology in finding solutions to combat COVID-19
At a media briefing here today, Dr.Vinod Paul, Member NITI Aayog and Professor K. Vijay Raghavan, Principal Scientific Adviser to the Government of India, summarised activities on COVID-19 related to Science and Technology in the areas of vaccines, drug discovery, diagnostics and testing.
For details:
Karnal smart city undertakes key initiatives to fight Covid-19
For details:
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Chandigarh: The UT Administrator approved end of containment operations in Sector 38 from 27/05/2020 and Sector 52 from 28/05/2020. It was also decided that screening, surveillance and strict monitoring of the health of the residents will be continued. Further, regular sanitization measures and IEC campaign in the area will be undertaken by Municipal authorities. Random samples of fresh suspect cases, if any, will be taken and reported to Administration. Social gathering in the area will continue to remain restricted as per the guidelines issued by Government of India and necessary social distancing, mask wearing and hygiene will be strictly enforced.
• Punjab: Amid mounting economic woes, the Punjab Government has decided to seek a fiscal stimulus of Rs.51,102crore from the Government of India, to help the state tide over the financial crisis triggered by the COVID pandemic and the prolonged lockdown. The Punjab Government will decide on the future course of action with respect to the lockdown in the state on May 30. Chief Minister will chair a review meeting with the concerned departments on the overall COVID situation in the state on May 30, and announce the government’s decision on lifting or further extension of lockdown thereafter.
• Haryana: Haryana Government has directed all the Deputy Commissioners of the state to ensure that international travellers arriving in the country remain in institutional quarantine for the first seven days after which they will be eligible for home quarantine for the next seven days. If there is no adequate home quarantine facility, the concerned Deputy Commissioner in consultation with the Chief Medical Officer of his or her district may retain such a passenger for a further period of seven days at the designated institutional quarantine facility. Apart from this, the DCs have also been instructed to follow the guidelines issued by the Ministry of Health & Family Welfare (MoHF&W) in letter and spirit.
• Himachal Pradesh: Chief Minister while addressing the Deputy Commissioners, Superintendents of Police and Chief Medical Officers of the State through video conferencing stressed upon the need to ensure better facilities in institutional quarantine centres so that the people have comfortable stay in these centres. He said that all the people arriving from red zones have to be kept under institutional quarantine and must be shifted to home quarantine only after their tests for COVID-19 was found negative. He said that same procedure needs to be adopted for Himachalis coming from other countries. He said that main focus should be laid on tracing and screening of all the contacts of COVID-19 positive patients to ensure their timely treatment and check spread of this virus. He said that all these persons should be asked to download ‘Corona Mukt App’ to effectively monitor the movement of quarantine persons.
• Kerala: In response to the suomoto case taken by the Apex Court over the plight of migrant labourers, Kerala government informed SC that it sent 70,137 migrant labourers to their native places in 55 trains; 4,34,280 migrant labourers sheltered in 21,556 camps with food, water and other amenities. Liquor outlets in the state started functioning from this morning; widespread complaints reported against Bev-Q app, the virtual queue management App for sale of liquor. Police began surprise checks to find violators of home quarantine; violators being moved to state facilities. On the 119th day after the first Covid19 case was reported, confirmed cases in Kerala crossed 1,000 yesterday reaching 1,004; nearly 45 per cent (445) got added in the last 14 days. Out of the 6 lakh who have applied online till now, 1.05 lakh Keralites, from both abroad and other states have returned to the State till May 27.
• Tamil Nadu: Southern Railway closes headquarters in Chennai after staff test COVID-19 positive; office to re-open on Monday, after disinfection of the entire premises. Three passengers- one from Bengaluru and two from New Delhi - who arrived in Madurai by flight test positive for Covid19. State issues advisory to farmers on locust; advisory issued even as officials say they believe TN faces no threat. 817 fresh cases yesterday take State’s Covid19 tally to 18,545. Active cases: 8500, Deaths: 133, Discharged: 9909. Active cases in Chennai are 6307.
• Karnataka: 75 new Covid cases, 28 discharges & one death till 12pm today; Today new cases are from Udupi 27, Hassan 13, Bangalore city 7, Yadagiri 7, Chitradurga 6, Dakshin Kannada 6, three each in Kalburgi&Chikkamagalur, Vijayapura 2, Raichur 1. Total positive cases in the State rise to 2493. Active cases: 1635, Recovered: 809, Deaths: 47.
• Andhra Pradesh:CM launches educational web portal, www.apsermc.ap.gov.in, to monitor schools and colleges in the State, says positive environment will be created for industrial development. 54 new cases, one death reported with 45 discharged during last 24 hours after testing 9858 samples. Total cases: 2841. Active: 824, Recovered: 1958, Deaths: 59. Total positive cases from other States reached 293 of which active cases are 126. Cumulative positive cases from abroad stand at 111.
• Telangana: Despite extended lockdown and shortage of workers and funds, the Telangana government has procured 12,000 crore worth farm produce from farmers, including paddy, maize, Bengal gram, sunflower and jowar. Telangana High Court sought to know from the state and Union governments and their respective drug control administration departments if they had been implementing provisions under the Drugs & Cosmetics Act and Pharmacy Act properly. Total positive cases in Telangana as on 28th May are 2098. As on date 173 migrants, 124 foreign returnees/Saudi Arabia deportees tested positive for Covid19.
• Arunachal Pradesh: Govt has constituted an Economic Revival Committee to review the economic situation due to COIVID-19 pandemic.
• Assam: 33 new cases of COVID19 positive in Assam. Total cases rise to 831, active 737, recovered 87, deaths 4, said State Health Minister.
• Manipur: CM holds meeting with Health Department, Health Mission and authorities of UNACCO School, Meitram, Imphal West on establishing a 100 bedded temporary COVID Care Centre at the school for treatment of COVID patients of the State.
• Mizoram: Train carrying stranded people of Mizoram from Gujarat and Madhya Pradesh arrived at Guwahati Railway Station today.
• Nagaland: Governor R N Ravi stresses on need to have more Bio Safety Level Labs in the State and to conduct contact tracing more vigorously.109 vehicles booked for violating lockdown guidelines in Dimapur. Rs 15,400 collected as fine.
• Sikkim: 4415 stranded Sikkimese have arrived in the State out of registered 8766 stranded citizens. And 2063 stranded persons were brought home by 7 special trains from various parts of the country.Agriculture Minister urged General Manager, RBI Gangtok to finance Farmer Producer Organisations, cooperatives and to organize credit camps for farmers, issue of Kishan Credit Card and to resolve the pending issues.

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
28 MAY 2020 6:39PM by PIB Imphal
(মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
• কোবিদ-১৯গী অনাবা ৬৭,৬৯১ হৌজিক ফাওবদা নাবা ফখ্রে/ দিসচার্জ তৌখ্রে; ফগৎলকপগী চাং অসি ৪২.৭৫%নি
· কেবিনেৎ সেক্রেতরিনা খ্বাইদগী শোকহল্লবা শহর ১৩গী কোবিদ ১৯-গী ফীভমশিং য়েংশিনখ্রে
• শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেনশিং ৩৫৪৩গী খুত্থাংদা পেসেঞ্জর লাখ ৪৮গী মথক্তা পুখ্রে
• হৌজিক ফাওবদা লোকদাউনগী মনুংদা পি.এম- কিষান স্কিমদগী লৌমী করোর ৯.৬৭ কান্নবা ফঙখ্রে
• শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা হায়খ্রে আত্মনির্ভর ভারতনা কনফিদেন্ত, সেল্ফ-রিলাইন্ত অমসুং ক্যেরিং নেসন য়াওই
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়দগী কোবিদ-১৯ খ্বাইদগী নৌবা পাউ
হৌজিক লায়েংলিবা কেস মশীংনা ৮৬,১১০নি। হৌজিক ফাওবদা মীওই ৬৭,৬৯১ লায়েংদুনা ফবা ঙমখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা অনাবা ৩,২৬৬ ফবা ঙমখ্রে। মসিনা ঐখোয়গী ফগৎপগী চাং ৪২.৭৫ য়ৌহনখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627188
কেবিনেৎ সেক্রেতরিনা খ্বাইদগী শোকহল্লবা শহর ১৩গী কোবিদ ১৯-গী ফীভমশিং য়েংশিনখ্রে
কেবিনেৎ সেক্রেতরিনা ম্যুনিসিপাল কম্মিস্নরশিং, দিস্ত্রিক মেজিস্ত্রেৎশিংগা লোয়ননা কোবিদ-১৯না শোকহল্লবা শহর ১৩গী ফীভম য়েংশিন্নবা মীফম পাংথোকখ্রে। মীফম অদুদা মসিগী শহর ১৩ অসি কোরোনাভাইরসনা খ্বাইদগী শোকহল্লবা মফমশিং অমসুং লৈবাক অসিগী পোজিতিব কেসশিংগী ৭০% মসিনা ওই হায়না মরু ওইনা লৌখি। মীয়েং চংগদবা শহর ১৩ অদুদি মুম্বাই, চেনাই, দিল্লি/ন্যু দিল্লী, অহমেদবাদ, থানে, পুনে, হাইদরাবাদ, কোলকতা/হাউরা, ইন্দোর (মধ্য প্রদেশ), জয়পুর, জোধপুর, চেঙ্গলপুত্তু অমসুং থিরুভাল্লুর ( তামিল নাদু)। মীফম অদুদা ম্যুনিসিপাল কোর্পোরেসনগী ওফিসিএলশিং অমসুং স্তাফশিংনা কোবিদ-১৯ কেসশিং লাকশিন্নবা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিংদা খন্নখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627421
শ্রীমতি নিরমলা সিতারমননা চিয়র লৌদুনা ২২শুবা ফাইনান্সিএল স্তেবিলিতী অমসুং দেভলোপমেন্ত কাউন্সিলগী মীফম পাংথোকখ্রে
কেন্দ্রগী ফাইনান্স & কোর্পোরেৎ এফিয়রসকী মন্ত্রী শ্রীমতি নিরমলা সিতারমননা চিয়র লৌদুনা ২২শুবা ফাইনান্সিএল স্তেবিলিতী অমসুং দেভলোপমেন্ত কাউন্সিলগী(এফ.এস.দি.সি.) মীফম ঙসি পাংথোকখ্রে। মীফম অসিদা হৌজিক ওইরিবা মলেমগী অমসুং দোমেস্তিক মেক্রো-ইকনোমিক্কী ফীভম, ফাইনান্সিএল স্তেবিলিতী অমসুং থোক্লকপা য়াবা ইশুশিং,বেঙ্কশিং অমসুং অতৈ অতোপ্পা ফাইনান্সিএল ইনস্তিত্যুসনশিংনা রেগুলেতরী অমসুং পোলিসি রেস্পোন্সশিংগুম্বা থেংনগদবা ইশুশিং, এন.বি.এফ.সি.শিং/ঐচ.এফ.সি.শিং/এম.এফ.আই.শিংগী লিক্ব্যুদিতী/সোলভেন্সি অমসুং অতোপ্পা মরী লৈনবা ইশুশিং রিভ্যু তৌখি। মার্কেৎ ভোলেতিলিতী, দোমেস্তিক রিসোর্স মোবিলাইজেসন অমসুং কেপিতেল ফ্লো ইশুশিংসু কাউন্সিলনা খন্নখি। কাউন্সিলনা কোবিদ-১৯ লাইচৎকী অৱাবনা অচৌবা চৈথেং অমা মলেমগী ফাইনান্সিএল সিস্তেমদা পীরি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627456
শ্রীমতী নির্মলা সিতারমন্না ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা ন্যু দিবেলপমেন্ত বেঙ্ককী রাজ্যপালশিংগী বোর্দকী অখন্নবা মীফম শরুক য়াখ্রে
শেল-থুমগী মন্ত্রীনা মহাক্কী অহানবা থম্বা ৱাফমদা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং শেমগৎনবগীদমক্তা এন.দি.বি.না লৌখিবা থৌদাং অদুনা ভারত য়াওনা মীহুৎ ওইরিবা লৈবাকশিংদা অফবা মায়কৈরোমদা ফগৎহনখিবা অদুগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি। অতেনবা মতমদা, এন.দি.বি.না মীহুৎ ওইরিবা লৈবাকশিংগী বিলিয়ন $১৬৬.৬কী শেনফম ওইবা প্রোজেক ৫৫ অয়াবা পীখিবা অসি শিংথানিংঙাই ওইবা মওংদা মায় পাকপা অমনি। বেঙ্ক অসিনা মশাগী ওইবা মফম অমা মায় পাক্না শেম্লে অমসুং চাওথোকচনিংঙাই ওইনা এম.দি.বি.শিংগা লোয়ননা হোৎনমিন্নদুনা লেপ্লি হায়না শ্রীমতী সিতারমন্না হায়খি। শেল-থুমগী মন্ত্রীনা ইং কুমজা ২০১৪দা ব্রিক্সকী মকোকথোংবশিংনা শেমখিবা ভিজন অদু য়াম্না থুনা মওং শেম্বদা লৌখিবা খ্বাইদগী অথোইবা থৌদাং লৌখিবগীদমক এন.বি.দি.গী মমাংদা প্রসিদেন্ত ওইরম্বা শ্রী কে.ভি. কামথপু থাগৎখি। কোবিদ-১৯ ইমর্জেন্সী প্রোগ্রাম লোন প্রদক্ত হৌদোক্তুনা কোবিদ-১৯বু য়াম্না থুনা লোইশিনহনখিনবা তৌরম্বা মহাক্কী থৌদাংশিং অদুনা মহাকপু নিংশিংদুনা লৈহৌরগনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627195
ভারতকী রেলৱেজনা লৈবাক শিনবা থুংনা ২০২০গী মে ২৭ ফাওবা (পুং ১০০০) “শ্রমিক স্পিসিয়েল” ত্রেন ৩৫৪৩ মথৌ তৌহনখ্রে অমসুং নুমিৎ ২৬নিদা “শ্রমিক স্পিসিয়েল” ত্রেনশিংগী খুত্থাংদা চাউরাক্না পেসেঞ্জর লাখ ৪৮বু মখোয়গী রাজ্যশিংদা পুথোক-পুশিন তৌখ্রে
২০২০গী মে ২৭ ফাওবদা, পুন্না “শ্রমিক স্পিসিয়েল” ত্রেন ৩৫৪৩না লৈবাক শিনবা থুংনা রাজ্যশিংদগী মথৌ তৌবা হৌহনখি। শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেন ২৫৫, ২০২০গী মে ২৬তা হৌদোকখি। হৌজিক ফাওবদা নুমিৎ ২৬নিদা শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেনশিংগী খুত্থাংদা চাউরাক্না মাইগ্রেন্ত লাখ ৪৮ পুথোক-পুশিন তৌখ্রে। হায়রিবা ত্রেন ৩৫৪৩ অসি রাজ্য কয়ামরুম অমদগী লমথাখিবনি। ত্রেনশিং খ্বাইদগী য়াম্না লমথারকখিবা খ্বাইদগী মকোক থংবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অদুদি গুজরাত (ত্রেন ৯৪৬), মহারাস্ত্র (ত্রেন ৬৭৭), পঞ্জাব (ত্রেন ৩৭৭), উত্তর প্রদেশ (ত্রেন ২৪৩), অমসুং বিহার (ত্রেন ২১৫)নি। হায়রিবা “শ্রমিক স্পিসিয়েল” ত্রেনশিং অসি লৈবাক শিনবা থুংনা রাজ্য কয়া অমদা থুংখি। ত্রেনশিং অসি খ্বাইদগী য়াম্না থুংখিবা খ্বাইদগী মকোক থংবা রাজ্যশিং অদুদি উত্তর প্রদেশ (ত্রেন ১৩৯২), বিহার (ত্রেন ১১২৩), ঝার্খন্দ (ত্রেন ১৫৬), মধ্য প্রদেশ (ত্রেন ১১৯), ওরিশা (ত্রেন ১২৩)নি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627231
রধান মন্ত্রী অমসুং শ্রীলঙ্কাগী প্রধান মন্ত্রী হিজ এক্সিলেন্সী মহিন্দ্র রাজাপক্সাগী মরক্তা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে
শ্রীলঙ্কাগী প্রধান মন্ত্রী, হিজ এক্সিলেন্সী মহিন্দ্র রাজাপক্সাদা মহাক্না শ্রীলঙ্কাগী পার্লিয়ামেন্ততা অহানবা ওইনা চংলবা মতুংদা চহি ৫০ মপুং ফাবগী থাগৎপা ফোঙদোকপা ওইনা প্রধান মন্ত্রীনা ঙসি ৱারী শাখ্রে। লুচিংবশিং অসিনা লৈরিবা কোবিদ-১৯গী লাইচৎ অসিনা হকশে অমসুং শেনমিৎলোন্দা কয়ামুক শোকহনবগে হায়বগী মতাংদা অমসুং মখোয়শিং অসিবু মায়োক্ননবগীদমক্তা লৈবাক অনি অসিনা লৌখৎলিবা পাম্বৈশিং অদুগী মতাংদা খন্নখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা চিরবা মতম অসিগী মনুং অসিদা শ্রীলঙ্কাদা অঙম্বা মতেং পাংনবগীদমক্তা ভারতনা শেম-শাদুনা লেপ্লি হায়না হিজ এক্সিলেন্সী রাজাপক্সাদা থজবা পীখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627262
পি.এম.-জি.কে.ৱাই.গী মখাদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা বেনেফিসরী কোতি ১৩.৪দা হৱাই মেত্রিক তন লাখ ১.৭৮ য়েন্থোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রী গরিব কলয়ান য়োজনা (পি.এম.-জি.কে.ৱাই.)গী মখাদা চাউরাক্না হৱাই মেত্রিক তন লাখ ৪.৫৭ রাজ্যশিং/ য়ু.তি.শিংদা থাদোকখ্রে। মসিগী মনুংদা, হৱাই মেত্রিক তন লাখ ১.৭৮ অমদি রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা বেনিফিস্যরী লাখ ১৩৪০.৬১দা য়েন্থোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রী কিসান সম্মান নিধি (পি.এম.-কিসান) স্কিম অসিগী মখাদা লোকদাউনগী মতম, ২৪.৩.২০২০দগীনা হৌজিক ফাওবদা লৌমী কোতি ৯.৬৭না কান্নবা ফংখ্রে অমসুং হৌজিক ফাওবদা লুপা কোতি ১৯,৩৫০.৮৪গী শেনফম থাদোকখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627218
শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা এক্সপোর্তরশিংদা মালেমদা চাংদম্নবা হেনগৎনবা অমসুং ক্বালিতি লৈবা পোৎশিং পুথোক্নবা খঙহনখ্রে
কম্মর্স & ইন্দস্ত্রী অমসুং রেলৱেজকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা কনফিদরেসন ওফ ইন্দিয়ন ইন্দস্ত্রী (সি.আই.আই.)না এক্সপোর্ততা শীনবা দিজিতেল সম্মীৎতা ভিদিও কনফরেন্সকী খুথাংদা শরুক য়াখ্রে। ঐখোয়গী শেন্মিৎলোন ফগৎনবগীদমক হৌজিক লৈরিবা মশিং অসিগী অপুনবদগী অহেনবা ওইনা এক্সপোর্তশিং হেনগৎহনবা মথৌ তাই হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। শ্রী গোয়লনা হায় ঐখোয়না মশীংগী হেনগৎহনবদগী য়েংলগা চাংদম্নবা হেন্দুনা অমসুং মালেমদা ক্বালিতি প্রদক্তশিং পীননবা মীৎয়েং চংগদবনি। মহাক্না হায় মালেমগী সপ্লাই চেন অসি অমুক হন্না হৌদোক্নবা হোৎনরিবা মতম অসিদা ভারত অসি মালেমগী কৈথেলদা মখা পোনগদবা পার্তনর অমসুং থাজবা য়াবা মরুপ ওইগদবনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627432
কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রি মিনিস্তর শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা ইন্দস্ত্রি অমসুং ত্রেদ এসোসিএসনশিংগা মীফম পাংথোকখ্রে; আত্মনির্ভর ভারতনা কনফিদেন্ত, সেল্ফ-রিলাইন্ত অমসুং ক্যেরিং নেসন অমসুং মশাখক্কী খন্দা অমা য়াওরি।
কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রি য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা ইন্দস্ত্রি অমসুং ত্রেদ এসোসিএসনশিংগা ভিদিও কনফরেন্সকী খুথংদা মীফম পাংথোকখ্রে। আত্মনির্ভর ভারত অসি মশাখক্কী, ক্লোজ নত্রগা এন্তি ফোরেনর ওইরোই হায়না মিনিস্তরনা ফোঙদোকখ্রে। মসিগী মহুত্তা সমাজগী মীপুম খুদিংমক য়েংশিনগদবা অমসুং লৈবাক্কী মফম খুদিংমক্কী চাওখৎপা পুরক্নবা কনফিদেন্ত, সেল্ফ-রিলাইন্ত অমসুং ক্যেরিং নেসন অমগী ৱাখল্লোন য়াওই। মহাক্না হায় আত্মনির্ভর ভারতনা ভারতকী সিতিজেন করোর ১৩০গী মরক্তা অমত্তা ওইবগী লিংজেল মান্নবা উৎলগনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627215
শ্রী পসৱননা এফ.সি.আই.গী চানবা মরু মরাংশিং য়েন্থোকপা অমসুং পৈশিনবা য়েংশিনখ্রে
শ্রী রাম বিলাস পসৱননা লোকদাউনগী মতমদা এফ.সি.আই.না লৌখিবা থৌদাংবু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে অমসুং চানবা মরু মরাংশিং পুথোক পুশিন তৌবা অসি মতম পুম্বদা ৱাংহনগদবনি হায়খ্রে। মহাক্না হায় এফ.সি.আই.ৱার্কফোর্স অসি মালেমগী লাইচৎকী অৱাবা অসিদা ফুদ ৱারিয়র্স অমা ওইনা থোরক্লে অমসুং মসিগী অৱাবা অসি খুদোংচাবা অমদা ওন্থোকখ্রে। লোকদাউনগী মতমদা এফ.সি.আই.না চানচা মরু মরাংশিং লোদ তৌবা, অনলোদ তৌবা অমসুং ত্রান্সপোর্ত তৌবদা রেকোর্দ থমখ্রে। অতোপ্পা অমনা পৈশিনবসু অপনবা য়াওদনা মখা চত্থখ্রে অমসুং সরকারগী এজেন্সিশিংনা হন্দক্কী চহীদা গেহু পৈশিনবা অসি মমাং চহীদগী হেনখ্রে। য়েংশিন মীফম অসিগী মনুংদা স্তেৎ অমসুং য়ু.তি.শিংদা চানবা মরু মরাংশিং য়েন্থোক্নবা স্তোকশিং মিনিস্তরনা য়েংশিনখি।.
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627463
এক ভারত শ্রেস্থা ভারত প্রোগ্রাম অসি কোবিদ-১৯না ওইহল্লক্লিবা ফীভমশিং অসি য়েংলগা ইনোবেতিব ওইবা পাম্বৈশিং শিজিন্নরগা খুমাং চাওশিলহল্লগনি
সরকারগী এক ভারত শ্রেস্থা ভারত প্রোগ্রাম অসি কোবিদ-১৯না ওইহল্লক্লিবা ফীভমশিং অসি য়েংলগা ইনোবেতিব ওইবা পাম্বৈশিং শিজিন্নরগা খুমাং চাওশিলহন্নবা ৱারেপ লৌখ্রে। মসি সরকারগী এক ভারত শ্রেস্থা ভারত প্রোগ্রামগী মখাদা মরি লৈনবা মন্ত্রালয়শিংগী সেক্রেতরিশিংগী ভিদিও কনফরেন্সকী খুথাংদা হন্দক্তা ফমখিবা মীফমদা লৌখিবনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627461
ত্বিত্তর হেন্দল @লেবরদি.জি. শ্রী সন্তোশ গঙৱারনা হৌদোকখ্রে; হেন্দল অসিনা লেবর ৱেলফ্যরগা মরি লৈনবা খ্বাইদগী নৌবা স্তেতিস্তিক্স পীগনি
লেবর ৱেলফ্যরগা মরি লৈনবা খ্বাইদগী নৌবা স্তেতিস্তিক্স পীনবা হোৎনবা ওইনা লেবর এন্দ এম্পারমেন্তকী মিনিস্তর (আই.সি.) শ্রী শন্তোশ কুমার গঙৱারনা ঙরাং লেবর ব্যুরোগী ত্বিত্তর হেন্দল @লেবরদি.জি. হৌদোকখ্রে। মসিগী হেন্দল অসিনা ইন্দিয়া লেবর মার্কেৎ ইন্দিকেতরশিংগী রিগুলর & অপদেদ ওইবা সোর্সকী স্নেপশোৎ অমা ওইগনি।
.অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627410
সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজিনা কোবিদ-১৯ লান্থেংনবদা সোলুসনশিং ফংবা
ঙসি মেদিয়া ব্রিফিংদা দোক্তর বিনোদ পোল, মেম্বর নিতি আযোগ অমসুং প্রোফেসর কে. বিজয় রাঘভন, ভারত সরকারগী প্রিন্সিপল সাইন্তিফিক এদভাইজরনা ভেক্সিনশিং, দ্রগ পুথোকপা, লায়েংবা অমসুং তেস্ত তৌবগী হীরমশিংদা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজিগা মরি লৈননা কোবিদ-১৯গী থবক থৌরমশিংদা শম্লপপা ৱারোল থমখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627464
কর্নাল স্মার্ত সিতিনা কোবিদ-১৯ লান্থেংননবা মরুওইবা খোংথাংশিং লৌখৎখ্রে
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1627442
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
• চন্দিগর: য়ু.তি. এদমিনিস্ত্রেতর অসিনা ২৭/০৫/২০২০দগী সেক্তর ৩৮ অমসুং ২৮/০৫/২০২০দগী সেক্তর ৫২দা কন্তেনমেন্ত ওপরেসন লোইশিনবগী অয়াবা পীখ্রে। মফম অদুদা লৈরিবা মীওইশিংগী স্ক্রিনিং, সর্বিলেন্স অমসুং হকশেলবু কুপনা য়েংশিনবা মখা চৎথনবা ৱারেপসু লৌখি। মখা তানা, তোয়না সেনিতাইজেসনগী তৌবগী খোঙথাংশিং অমসুং মফম অদুদা আই.ই.সি. কেম্পেন ম্যুনিসিপাল ওথোরিতীশিংগী মখাদা তৌগনি। অনৌবা সসপেক্ত অমা হেক্তগী সেম্পল অদু লৌগনি অমসুং এদমিনিস্ত্রেসনদা রিপোর্ত তৌগদবনি। মফম অসিদা মী তিনবা ভারত লৈঙাক্কী গাইদলাইনশিংগী মতুং ইন্না মখা তানা থীংখিগনি অমসুং মথৌ তাবা সোসিএল দিস্তেন্সিং, মাস্ক উপ্পা অমসুং হাইজিন ঙাকনা চৎকদবনি।
• পঞ্জাব: ইকনোমিক্কী ওইবা অৱাবশিং মাইয়োক্নরিঙৈ চৈরক অসিদা, পঞ্জাব লৈঙাকনা স্তেৎ অসিদা কোবিদ লাইচৎনা অমসুং মতম শাংনা লোকদাউন তৌবনা থোকহনবা শেল-থুমগী ওইবা অৱাবা থেংন্নবা ভারত লৈঙাক্তা লুপা কোতি ৫১,১০২গী ফিস্কেল স্তিম্যুলস অমা পীবিনবা হায়জনবা ৱারেপ লৌখ্রে। মে ৩০দা স্তেৎ লৈঙাকনা লোকদাউনগা মরী লৈন্না তুংদা লৌগদবা এক্সনগী খন্নরগনি। স্তেৎ অসিদা ওইরক্লিবা কোবিদকী ফীভমগী মরমদা মে ৩০দা চিফ মিনিস্তরনা চি্য়র লৌদুনা মরী লৈনবা বিভাগশিংগা য়েংশিন্ননবা মীফম অমা ফম্লগনি অমসুং মতুং তারকপদা লোকদাউন অসি মখা চৎথখিগদ্রা নত্রগা লৌথোক্লগদ্রা হায়বা লৈঙাক্কী ৱারেপ অদুসু লাউথোক্লগনি।
• হরিয়ানা: ইন্তর্নেস্নল ত্রেবেলরশিংবু লৈবাক অসিদা থুংলবগা অ্হানবা নুমিৎ তরেৎনি অদু ইন্সতিত্যুস্নেল ক্বারন্তিন তৌগদবনি মসিগী মতুং তারকপদা নুমিৎ তরেৎনি অদু হোম ক্বারন্তিন তৌবা য়াগনি হায়না হরিয়ানা লৈঙাকনা দিপুতী কম্মিসনরশিংদা য়াথং পীখ্রে। করিগুম্বা হোম ক্বারন্তিন তৌবগী খুদোংচাবা মরাং কাইনা লৈত্রবদি, মরী লৈনবা দিপুতী কম্মিসনরনা মীওই অদুগী দিস্ত্রিক্কী চিফ মেদিকেল ওফিসর তান্নদুনা পেসেঞ্জর অদুবু মখা তানা পীরিবা ইন্সতিত্যুস্নেল ক্বারন্তিন তৌফম অদুদা নুমিৎ তরেৎনি অমুক থমগদবনি।মসি খক্তা নত্তনা দি.সি.শিংদসু হকশেল & য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয় (এম.ও.ঐচ.এফ&দবল্যু)না পীবা গাইদলাইনশিং ঙাকনা চৎনবা য়াথং পীখ্রে।
• হিমাচল প্রদেশ: চিফ মিনিস্তরনা স্তেৎ অসিগী দিপুতী কম্মিসনরশিং, পুলিসকী সুপ্রিন্তেনদেন্তশিং অমসুং চিফ মেদিকেল ওফিসরশিংগা ভিদিও কনফরেন্সিং তৌদুনা ইন্সতিত্যুস্নেল ক্বারন্তিন সেন্তরশিংদা লৈবা মীওইশিং নুংঙাইনা সেন্তরশিং অসিদা লৈবদা খুদোংচাবা হেন্না ফংহন্নবা মথৌ তাই হায়বগী মতাংদা খন্নখি। মহাক্না হায়খি মদুদি রেদ জোনদগী লাকপা মীশিং ইন্সতিত্যুস্নেল ক্বারন্তিনদা থমগদবনি অমসুং কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌবদা নেগেতিব ওইরবতদা হোম ক্বারন্তিন তৌবা য়াগনি। অতোপ্পা লৈবাকশিংদগী হল্লকপা হিমাচল্লি খুদিংমক মসিদা চপমান্নবা মথৌ তাবশিং অদু লৌখৎকনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মতম চানা লায়েংনবা অমসুং ভাইরস শন্দোকপা য়েংশিন্নবা কোবিদ-১৯ নারবা মীওইগা লোইনরুবশিং ত্রেসিং তৌবা অমসুং স্ক্রিনিং তৌবদা মরুওইবা মীৎয়েং থমগনি। মহাক্না ফোংদোকখি মদুদি মীওইশিং অসিনা ‘কোরোনা মুক্তা এপ’ দাউনলোন তৌগদবনি মসিনা ক্বারন্তিন তোরিবা মীওইশিং খোঙথাং কুপ্না য়েংশিনগনি।
• কেরেলা: মাইগ্রেন্ত লেবররশিংগী অৱাবা উরদুনা এপেক্স কোর্তনা লৌখৎপা শু মোতো কেসকী পাওখুম ওইনা, কেরেলা লৈঙাকনা এস.সি.দা খঙহনখি মদুদি মখোয়না মাইগ্রেন্ত লেবরর ৭০,১৩৭ মশাগী মরমদা ত্রেন ৫৫দা হলহনখ্রে; মাইগ্রেন্ত লেবরর ৪,৩৪,২৮০না চান্নবা, ঈশিং অমসুং অতৈ অতোপ্পা মথৌ তাবশিং য়াওবা কেম্প ২১,৫৫৬দা চংজফম পীখ্রে।ঙসি অয়ুক্তগী য়ু য়োনফমশিং হাংখ্রে; য়ু য়োন্নবগীদমক ভরচ্যুল ক্ব্যু লেপ্পা য়েংশিন্নবা, বেভ-ক্ব্যু এপকী মায়োক্তা পাকশন্না ৱাকৎ লাকখ্রে। হোম ক্বারন্তিন তৌবশিং কাংলোন থুগাইবা য়েংশিন্নবা পুলিসনা সপ্রাইস চেক হৌখ্রে, কাংলোন থুখাইবশিং স্তেৎকী ফেসিলিতীদা থমখ্রে। কোবিদ-১৯গী অহানবা কেস রিপোর্ত তৌখিবা নুমিতৎকী ১১৯শুবা নুমিৎতা কেরেলাগী কনফর্ম কেস ঙরাং ১,০০০ হেন্দুনা ১,০০৪ শুখ্রে; চাওরক্না চাদা ৪৫(৪৪৫) নুমিৎ ১৪নিদা হেনগৎখ্রে। হৌজিক ফাওবদা ওনলাইনদা এপ্লাই তৌরকপা লাখ ৬কী মনুংদা মীরৈবাক অমসুং অতোপ্পা স্তেৎতগী কেরেলা মচা লাক ১.০৫ মে ২৭ ফাওবদা স্তেৎ অসিদা হল্লকখ্রে।
• তামিল নাদু: সাউথদর্ন রেলৱেনা চেনাইগী হেদক্বাতর স্তাফ কোবিদ-১৯ পোসিতিব ওইরকপদগী লোনশিনখ্রে; মফম পুম্নমক দিসইনফেক তৌরবা মতুং ওফিস নিংথৌকাবা নুমিৎতগী হাংলগনি।পেসেঞ্জর অহুম- বেংগলুরুদগী অমা অমসুং ন্যু দিল্লিদগী অনি, মধুরাইদা ফ্লাইতা লাকপা কোবিদ-১৯গী তেস্ততা পোসিতিব ওইখ্রে। লোকসকী মতাংদা লৌউবশিংগী ওইনা স্তেৎনা এদভাইজরী অমা থোকখ্রে; ওফিসিএলশিংনা তি.এন. অসি লোকসকী চৈথেং ফোদে হায়রবসু এদভাইজরী থোকখি। ঙরাংগী অনৌবা কেস ৮১৭ শুদুনা স্তেৎ অসিগী কোবিদ-১৯গী তেল্লি ১৮৫৪৫দা লৈরে। এক্তিব কেস: ৮৫০০, শীখিবা: ১৩৩, দিসচার্জ তৌখিবা: ৯৯০৯. চেনাইগী এক্তিব কেসনা ৬৩০৭ ওইরি।
• ঙসিগী ১২পি.এম. ফাওবদা অনৌবা কোবিদ কেস ৭৫, দিসচার্জ তৌখিবা ২৮ অমসুং শীখিবা অমা।; ঙসিগী অনৌবা কেসশিং অদু উদুপীদগী ২৭, হাসনদগী ১৩, বেঙ্গলোর সিতীদগী ৭, য়াদিরিদগী ৭, চিত্রাদুরগাদগী ৬, দকসিন কানাদাদগী ৬, কালবুরগি & চিকামাগলুরদগী অহুম অহুম, ভিজিয়াপুরাদগী ২, রাইচুরদগী ১। স্তেৎ অসিদা অপুনবা পোসিতিব কেস ২৪৯৩ শুখ্রে। এক্তিব কেস। ১৬৩৫, ফগৎখিবা: ৮০৯, শীখিবা: ৪৭।
• অন্ধ্র প্রদেশ: সি.এম না স্তেৎ অসিদা স্কুলশিং অমসুং কলেকশিং য়েংশিন্নবা এদুকেস্নেল ৱেব পোর্তেল, www.apsermc.ap.gov.in লোঞ্চ তৌখ্রে, মহাক্না হায়খি ইন্দস্ত্রিএলগী চাউখৎনবা অফবা এনভাইর্মেন্ত লৈহনবা মথৌ তাই। সেম্পল ৯৮৫৮ তেস্ত তৌবদা অনৌবা কেস ৫৪, শীবা অমা লোয়ননা দিসচার্জ তৌখিবা ৪৫ হৌখিবা পুং ২৪দা থেংনখি। অপুনবা কেস: ২৮৪১২ এক্তিব কেস: ৮২৪, ফগৎখিবা: ১৯৫৮, শীখিবা: ৫৯। অতোপ্পা স্তেৎতগী পোসিতিব ওইখিবা অপুনবা কেস ২৯৩ শুদুনা এক্তিব কেস ১২৬ শুখ্রে: মপাল লমগী ওইনা অপুনবা পোজিতিব কেস ১১১ ওইরি।
• তেলঙ্গনা: লোকদাউন শাংদোকলবসু অমসুং শীনমীশিং অমসুং ফন্দশিংগী অৱাংৎপা লৈরবসু, লৈঙাকনা চেং, চুজাক, বেঙ্গল; চনা, নুমিৎলৈ অমসুং জোৱর য়াওনা লৌমীশিংদগী কোতি ১২,০০০রোমগী পোৎথোক ওইগদবা অদু লৈঙাকনা পৈশিনবা ঙমখ্রে। করিগুম্বা স্তেৎ অমসুং কন্দ্র লৈঙাকশিং অমসুং মখোয়গী মরী লৈনবা দ্রক কন্ত্রোল এদমিনিস্ত্রেসন বিভাগশিংনা দ্রকস & কোসমেতিক্স এক্ত অমসুং ফার্মসি এক্তকী প্রোভিজনশিং ফজনা ইমপ্লিমেন্ত তৌবরা খঙনিংঙি হায়না হাই কোর্তনা খঙহনখ্রে।তেলঙ্গনাদা মে ২৮ ফাওবদা অপুনবা পোজিতিব কেস ২০৯৮ শুখ্রে। হৌজিক ফাওবদা মাইগ্রেন্ত ১৭৩, মপালদগী হল্লকপা/সাউদি অরাবিয়া দিপোর্তী ১২৪ কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইখ্রে।
• অরুনচল প্রদেশ: কোবিদ-১৯ লাইচৎমা মরম ওইদুনা থোকহনবা ইকনোমিক্কী ওইবা ফীভম রিভ্যু তৌনবা লৈঙাকনা ইকনোমিক রিভাইবেল কম্মিতী অমা শেমখ্রে।
• অসাম: অসামদা কোবিদ-১৯ নৌনা পোজিতিব ওইবা কেস ৩৩। স্তেৎ হকশেল মন্ত্রীনা ফোংদোকখি মদুদি অপুনবা কেস ৮৩১ শুখ্রে, এক্তিব কেস ৭৩৭, ফগৎখিবা ৮৭, শিখিবা ৪।
• মনিপুর: হকশেল বিভাগ, হেথ মিসন অমসুং ইম্ফাল ৱেসকী মৈত্রামদা লৈবা য়ুনাকো স্কুলগী ওথোরিতীশিংগা লোয়ননা সি.এম.না মীফম অমা কৌখ্রে, মদুদা বেদ ১০০ থাবা স্তেৎ অসিগী কোবিদ নাবশিং লায়েং চৎথনবা মতম খরগী ওইবা কোবিদ কিয়র সেন্তর অমা স্কুল অসিদা হাংদোক্নবা খন্নখ্রে।
• মিজোরাম: গুজরাৎ অমসুং মধ্য প্রদেশতগী পন্দুনা লৈরুরবা মিজোরামগী মীঔইশিং ত্রেনদা পুরক্তুনা গুৱাহতী রেলৱে স্তেসনদা থুংখ্রে।
• নাগালেন্দ: গভার্নর আর.এন. রভিনা স্তেৎ অসিদা বাইও সেফতী লেবেল লেবশিং হেনগৎপা অমসুং কন্তেক্ত ত্রেসিং হেন্না কনশিন্নবা হায়খ্রে। দিমাপুরদা লোকদাউনগী চৎনা কাংলোম থুগাইবা গারি ১০৯ ফগৎখ্রে। লুপা ১৫,৪০০ ফাইন ওইনা খোমগৎখ্রে।
• সিক্কিম: স্তেৎ অসিগী পন্দুনা লৈরিবা প্রজা ৮৭৮৮ রেজিস্তর তৌরকপদা ৪৪১৫ স্তেৎ অসিদা য়ৌরকখ্রে অমসুং ২০৬৩না স্পেসিএল ত্রেন ৭না লৈবাক অসিগী মফম কয়াদগী পুরকখি। লৌউ-শিংউ মন্ত্রীনা রার.বি.আই. গেংতোককী জেনরেল মেনেজরদা ফর্মর প্রদ্যুসর ওর্গনাইজেসনশিং, কোওপরেতিবশিংদা শেলগী মতেং পীনবা অমসুং লৌউবশিংগী ক্রেদিৎ কেম্পশিং ওর্গনাই তৌবা, কিশান ক্রেদিৎ কার্দ পীবা অমসুং অতোপ্পা পন্দুনা লৈরিবা ইসুশিং কোকহন্নবা খঙহনখ্রে।