PIB Headquarters
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
24 MAY 2020 6:28PM by PIB Imphal
মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
● লৈবাক অসিদা মীওই ৫৪,৪৪০ কোবিদ-১৯ নাবা ফদুনা নাবা ফবগী চাং চাদা ৪১.২৮ ওইরে।
● ঙরাংদগী অনৌবা কেস ৬৭৬৭ রিপোর্ত তৌরকখ্রে।
● এক্তিব কেসকী অপুনবা মশিং অসি ৭৩,৫৬০নি, অমদি কনফর্ম কেসনা ১,৩১,৮৬৮নি।
● শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেন ২৮১৩না হৌজিক ফাওবদা পেসেঞ্জর লাখ ৩৭ হেন্না পুদুনা চৎখ্রে।
● এম.ভি. রুল্সকী অকক্নবা রুলশিংগী মখাদা মেন্দেত ওইনা ফী থিনবগীদমক ফী থিবগী মতম অমসুং অপীবা মতম শাংদোকখ্রে।
কোবীদ-১৯গী অপদেৎশিং
ভারত লৈঙাক্না স্তেৎশিং/য়ু.তি.শিংগা লোয়ননা কোবীদ-১৯ ঙাকথোক্নবা, লাকশিন্নবা অমসুং য়েংশিন্নবা খোঙথাং কয়া গ্রেদেদ, প্রি-এম্পতিব অমসুং প্রো-এক্তিব এপ্রোচ অমগী খুত্থাংদা লৌখৎলি। হায়রিবশিং অসি অৱাংবা থাক্তা তোয়না রিভ্যু অমসুং মোনিতর তৌরি। হকশেল &য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রী, দোক্তর হর্শ ভর্ধননা কোবীদ হেলথ সেন্তর(দি.সি.ঐস.সি.) অমা ওইনা মথৌ তৌরিবা দিল্লীগী চৌধুরী ব্রহ্মা প্রাকাশ অয়ুর্ভেদ চরক সঙস্থানদা কোবীদ-১৯ কেসশিং লাকশিন্নবগী শেম-শারিবা অদু য়েংশিন্নবা লাকখি। মহাক্না তোঙান-তোঙানবা ফেসিলিতীশিং অমসুং ৱার্দশিং চংদুনা আয়ুস মন্ত্রালয়গী য়াথংগী মতুং ইন্না চপ মান্নবা মীৎয়েংগী এপ্রোচকী খুত্থাংদা কোবীদ-১৯গী অনাবশিংদা ফংহল্লিবা লায়েং অদু য়েংশিনখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1626574
ভারতকী রেলৱেজনা ২৪.০৫.২০২০গী ১০ এ.এম. ফাওবদা পেসেঞ্জর লাখ ৩৭ হেন্না পুবা শ্রমিক স্পেসিএল ত্রেন ২৮১৩ চেনখ্রে
ভারতকী রেলৱেজনা ২৪.০৫.২০২০গী ১০ এ.এম. ফাওবদা পেসেঞ্জর লাখ ৩৭ হেন্না পুবা শ্রমিক স্পেসিএল ত্রেন ২৮১৩ চেনখ্রে। চাদা ৬০ মুক্কী ত্রেনশিং অদু গুজরাত, মাহারাস্ত্রা অমসুং পঞ্জাবতগী লমথাখি অমসুং অয়াম্বনা উত্তর প্রদেশ অমসুং বিহার (য়ু.পি.গী ১৩০১ অমসুং বিহারগী ৯৭৩)দা লমথুংখি। য়ু.পি.গী অয়াম্বা লমথুংফমশিং অদুদি লহ্মনৌগী অকোয়বা - গোরাখপুর সেক্তর অমসুং বিহারগী পত্নাগী অকোয়বনি। ঙরাং ফাওবদা চেনখিবা ত্রেন ৫৬৫কী মনুংদা ২৬৬না বিহারদা অমসুং ১৭২না উত্তর প্রদেশতা চেনখি। হায়রিবা লমথুংফম অসিদা অমুক্তদা ত্রেনশিং চেনবনা নেতৱার্কতা কঞ্জেসন থোকহনখি। মখা তানা তোঙান-তোঙানবা হকশেলগী অমসুং সোসিএল দিস্তেনসিং প্রোতোকলশিং স্তেসনশিংদা ঙাকনবা হোৎনবনা পেসেঞ্জরশিংনা দি-বোর্দিং তৌবদা হেন্না মতম চংখি মসিনা মরম ওইদুনা তর্মিনেলশিংদা কঞ্জেসন থৌখি মদুনা নেতৱার্ক কঞ্জেসনদসু অকায়বা থৌকহনখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1626576
কেন্দ্রগী মোতোর ভেহিকল রুলস ১৯৮৯গী রুল ৩২ অমসুং ৮১গী মখাদা পীরিবা ফী থিবগী ভেলিদিতী শাংদোকপা অমসুং ফী থিবগি মতম শাংদোকপগী নোতিফিকেশন
লৈবাক অসিদা লোকদাউন তৌবা অমসুং সরকারগী ত্রান্সপোর্ৎ ওফিসশিং লোনবনা মরম ওইরগা কেন্দ্রগী মোতোর ভেহিকল রুলস ১৯৮৯গী রুলে ৩২ অমসুং ৮১গী মখাদা পীরিবা ফীশিং/থংংবগী ফীশিংগা মরী লৈননা প্রজাশিংনা মবোক্নরিবা অৱাবশিং সরকারনা খঙবা ঙম্লে। লোকদাউন্না মরম ওইরগা সর্বিস নত্রগা রিন্যুৱেলগীদমক্তা ফীশিংদি থিবা লোইখ্রবা অদুবু অসিগা মরী লৈনবা থবক-থৌওংশিংদি মপুং ফানা লোইশিনবা ঙমহৌদবা থৌদোক খয়া অমা লৈখ্রে। মখাতানা, আর.তি.ও. ওফিসশিং লোনখিবনা মরম ওইরগা ফীশিং দিপোজিৎ তৌবদা প্রজাশিংনা অৱাবা ময়োক্নবগী ৱাফম কয়া অমসু লৈ। কোবিদ-১৯গী মনুংদা প্রজাশিংদা খুদোংচানবগীদমক্তা, এম.ও.আর.তি.ঐচ.না স্তেতুতরী ওর্দর অমা থোকখ্রে মদুদি রিন্যুৱেল তৌবগী থবক-থৌরমশিংগীদমক্তা ফেব্রৱারী ১, ২০২০গী মমাংদা নত্রগা মতুংদা ফীশিং থিখিবা য়াওনা অমসুং অসিগুম্বা থবক-থৌরমশিং অসি কোবিদ-১৯গী লাইচৎ অসিদগী ঙাকথোক্নবগীদমক্তা ওইবা ফিভম খরনা মরম ওইরগা মপুং ফানা পাংথোকপা ঙমহৌদবা থোক্লবদি থিখিবা ফীশিং অদু মখাতানা ভেলিদ ওইদুনা লৈগনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1626568
মিশন সাগর – আই.এন.এস. কেসরী মোরিসস্কী পোর্ত লুইসতা লৈরে
মিশন সাগরকী শরুক অমা ওইনা ইন্দিয়ন নেভেল শিপ কেসরী মোরিসস্কী পোর্ত লুইসতা মে ২৩, ২০২০দা চঙখ্রে‍। ভারত লৈঙাক্না মরূপ মপাং ওইবা মপান লৈবাকশিংদা কোবিদ ১৯ লাইচৎ লান্থেংনবদা মতেং পাংলি‍, অমদি হিরম অসিদা ইন্দিয়ন নেভেল শিপ কেসরীনা কোবিদকা মরী লৈনবা হিংদাক লাংথকশিং অমসুং অয়ুর্বেদিক হিদাকশিংগী অখন্নবা কনসাইনমেন্ত অমা মোরিসস্কী মীয়ামগীদমক পুরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমকঃhttps://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1626465
থৱাই অমসুং হিমনবগীদমক লনঃ শাহপুরগী থৌমীশিংগীদমক
অকুপ্পা ৱারোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1626550
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
• পঞ্জাব: লৈবাক অসিদা পঞ্জাবনা চাদা ৯০গী খ্বাইদগী ৱাংবা রিকোবরী রেৎ লৈরি। দোমেস্তিক ফ্লাইৎ ত্রেন অমসুং বসশিংগী থোংদা রাজ্যদা লাকপা মীওই খুদিংমক নুমিৎ ১গী হোম ক্বরেন্তিন তৌগনি হায়না মুখ্য মন্ত্রীনা হায়খ্রে।
- • হরিয়ানা: কোবিদ-১৯ মনুংদা প্রাইবেৎ স্কুলশিংনা লৌরিবা ফীগা মরী লৈননা স্কুল এজুকেসন দিপার্তমেন্তনা চাইদলীইনশিং ইসু তৌখ্রে।
- • হিমাচল প্রদেশ: লৈবাক অসিদা নোবেল কোরোনা ভাইরসনা মরম ওইদুনা লোকদাউনগী য়েংলগা হিমাচল প্রদেশনা ত্যুশন ফী খক্তমক লৌবা য়াহল্লগনি।
- • কেরলা: ঙসি দুবাইদগী হলকপা চহি ৫৩ শুরবা কেন্সর অনাবা মীওই অমসু কোবিদনা মরম ওইদুনা লৈখিদ্রে। চেন্নাইদগী হলকপা চহি ১৭ শুরবা পোজিতিব ওইবা নুপা মচা অমসু ঙসি নুংথিল কোঝিকোদে এম.সি.দা লৈখিদ্রে। কেরলা মচা অনি অবু ধাবিদা লৈখিদ্রে মদু থারগা গল্ফ লমদমদা লৈখিদবা কেরলা মচা ১০৫ শুরে।
- • তমিল নাদু: পুদুচেরিদা অনৌবা কেস অহুম অমগা রিপোর্ত তৌরকপগা লৌয়ননা এক্তিব কেস ২৫ য়ৌখ্রে। ফাইনান্স বিভাগনা শেম শাবা এস্তিমেৎ অমা পল্লদুনা মুখ্য মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লোকদাউন অসি্না মরম ওইদুনা লুপা করোর ৩৫,০০০গী রেভেন্যু মাংলি। ঙরাং ফাওবদা অপুনবা কেস ১৫,৫১২, এক্তিব কেস ৭৯১৫, শিখিবা ১০৩, দিসচার্জ ৭৪৯১, চেন্নাইদা এক্তিব কেস ৫৮৬৫ লৈরি।
- • কর্নাতকা: ঙসি নুংথিল পুং ১২ ফাওবদা অনৌবা কোবিদ কেস ৯৭ অমদি ২৬ দিসচার্জ তৌখিবগী রিপোর্ত তৌরক্লি। রাজ্য অসিদা অপুনবা পোজিতিব কেস ২০৫৬ য়ৌরে। এক্তিব কেস ১৩৭৮, নাবা ফখিবা ৬৩, শিখিবা ৪২
- • আন্ধ্র প্রদেশ: হৌখিবা পুং ২৪দা সেম্পল ১১,৩৫৭ তেস্ত তৌরবা মতুংদা অনৌবা কেস ৬৬ লাকখ্রে, ২৯ দিসচার্জ তৌখিবগা লৌয়ননা শিখিবগী পাউ লৈতে। অপুনবা কেস ২৬২৭, এক্তিব ৭৬৪, নাবা ফখিবা ১৮০৭, শিখিবা ৫৬
- • তেলঙ্গনা: মে অমদগী হৌরগা সাউথ সেন্ত্রেল রেলৱেনা রাজ্য অসিদগী মাইগ্রেন্ত লাখ ২.৪০ হেন্না পুদুনা শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেন ১৯৬ চেল্লি। মে ২৪ ফাওবদা রাজ্য অসিদা অপুনবা পোজিতিব কেস ১৮১৩ ওইরি।
- • মহারাস্ত্র: রাজ্য অসিদগী অনৌবা পোজিতিব কেস ২,৬০৮ লাকপগা লোয়ননা কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওিরবা অনাবা ৪৭,১৯০ শুরে। মদুগী মনুংদা ৩২,২০১ এক্তিব ওইবা অনাবশিংনি। হোৎস্পোৎ মুম্বাইদা অনৌবা কেস ১৫৬৬ রিপোর্ত তৌরক্লি।
- • গুজরাত: গুজরাত্তা অখন্ননা অহমেদাবাদতা কোবিদ-১৯ কেস লেপ্পা লৈতনা হেঙ্গৎলক্লি। জিনা ১৯দগী অনৌবা কেস ৩৯৬ রিপোর্ত তৌরক্তুনা অপুনবা কেস মশিং ১৩,৬৮৯ য়ৌরে। অহমেদাবাদতা অনৌবা কেস ২৭৭ রিপোর্ত তৌরক্লি।
- • রাজস্থান: রাজ্য অসিদা এক্তিব কেস মশিং ২৮২৯ য়ৌরে। রাজ্য অসিদা রিপোর্ত তৌরকখিবা অপুনবা কেস মশিং ৬৭৯৪ শুরে। হয়েংদগী তোঙান-তোঙানবা শহর ১৩দা জয়পুরদগী ফ্লাইৎ ২১ পাইবা হৌরগনি।
- • মধ্য প্রদেশ: অনৌবা কেস ২০১ রিপোর্ত তৌরকপগী লোয়ননা কোবিদ-১৯ পোজিতিব কেস ৬৩৭১ শুরে। খ্বাইদগী য়াম্বা ওইনা ইন্দোরদা কেস ২৯৩৩ রিপোর্ত তৌরি।
- • ছতিসগর: অনৌবা কেস ৪৪ রিপোর্ত তৌরকখ্রে, এক্তিব কেস মশিং ১৫২ ওইরে।
- • গোৱা: অনৌবা কোবিদ-১৯ ইনফেক্সন কেস অমা রিপোর্ত তৌরক্তুনা পোজিতিব কেস ৫৫ য়ৌরে, মদুগী মনুংদা ৩৯দি এক্তিব কেসনি।
- • অরুনাচল প্রদেশ: নুপী এমপ্লোইশিংনা করিগুম্বা দরকার ওইরগদি চাইদ কেয়র লিব ফংবা য়াগনি।
- • মনিপুর: রাজ্যদা অতোপ্পা মীওই এহুম অমগা পোজিতিব ওইরে। মখোয় পুম্নমক হন্দক্তা অতোপ্পা রাজ্যশিংদগী হলকখিবশিংনি। হৌজিক রাজ্য অসিদা এক্তিব কেস ২৮ লৈরে। ইম্ফাল এয়রপোর্তনা সিভিল এবিয়েসন ত্রাফিক হৌদ্রিঙৈ মাংওইননা এস.ও.পি. রিহরশেল পাংথোকখ্রে।
- • মিজোরাম: আইজোলগী লেংপুই এয়রপোর্ত্তা ঙরাং থর্মেল এন্দ ওপ্তিকেল বাই-স্পেক্ত্রম কেমেরা ইন্সতোল তৌখ্রে।
- • নগালেন্দ: এগ্রিকলচর বিভাগকী ওফিসিয়েলশিংনা মোকোকচুংদা লৌমীশিংগা লোয়ননা মীফম পাংথোক্তুনা কোবিদ-১৯ ঙাকথোক্নবা এৱারনেস পীখ্রে অমদি কোবিদ-১৯গী মরী লৈনবা এগ্রিকলচরগী পাউতাকশিং পীখ্রে।

PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
24 MAY 2020 6:28PM by PIB Delhi
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
UPDATES ON COVID-19 FROM THE MINISTRY OF HEALTH AND WELFARE
A total of 54,440 people has been cured so far. In the last 24 hours, 2657 patients were found cured. The total recovery rate is 41.28%. Since yesterday, an increase of 6767 has been noted in the number of COVID-19 confirmed cases in India. The total number of confirmed cases is now 1,31,868. The number of cases under active medical supervision is 73,560.
Union Minister for Health & Family Welfare, Dr. Harsh Vardhan today visited Chaudhary Brahma PrakashAyurvedCharakSansthan, Delhi which is functioning as a Dedicated COVID Health Centre to oversee the preparedness to manage COVID-19 cases. He visited the various facilities and wards and witnessed first-hand the treatment being provided to COVID-19 patients, through a holistic approach as per the directions of Ministry of AYUSH. The Dedicated COVID Health Centres are hospitals that shall offer care for all cases that have been clinically assigned as moderate. The Ministry of Health and Family Welfare has issued fresh guidelines for international arrivals.
For details:
Indian Railways has run 2813 Shramik Special trains, carrying over 37 lakh passengers, till 10 am of 24.05.2020
Indian Railways has run more than 2813 Shramik Special trains, carrying over 37 lakh passengers, till 10 am of 24.05.2020. Nearly 60 per cent trains originated from Gujarat, Maharashtra and Punjab and are majorly destined for Uttar Pradesh and Bihar(1301 for U.P. and 973 for Bihar). Most of the destinations in U.P are around Lucknow - Gorakhpur sector and in Bihar around Patna. Of 565 trains on run since yesterday, 266 were going to Bihar and 172 to Uttar Pradesh.Convergence of trains to these destinations caused congestion in the network. Further, increased time taken in de-boarding of passengers due to the various health and social distancing protocols at the stations is leading to congestion at terminals which further affects network congestion.
For details:
Notification for extension of validity of fee payment and extension of time period for paying fees as mandated under rule 32 and 81 of Central Motor Vehicle Rules 1989
It has also come to the notice of the Government that citizens are facing difficulties in respect of various fees/late fees as mandated under rule 32 and 81 of Central Motor Vehicle Rules 1989 due to lockdown in the country and closure of Government Transport Offices. There are cases where the fees have already been paid, for the service or renewal, however the process could not be completed due to lockdown. Further, there are issues where citizen is finding difficult to deposit fees due to closure of RTO offices.In order to facilitate citizens during COVID –19, MORTH has issued a statutory order prescribing that the fees paid on or after 1st February 2020 for the activity(s) including renewal and in case such activity(s) is not completed due to conditions for prevention of COVID-19 pandemic, the fees paid shall continue to remain valid.
For details:
MISSION SAGAR - INS KESARI AT PORT LOUIS, MAURITIUS
As part of Mission Sagar, Indian Naval Ship Kesari entered Port Louis Mauritius on 23 May 2020. The Government of India is providing assistance to friendly foreign countries in dealing with the COVID-19 Pandemic, and towards this Indian Naval Ship Kesari is carrying COVID related essential medicines and a special consignment of Ayurvedic medicines for the people of Mauritius.
For details:
Van Dhan for Jaan and Jahaan: The Story of Shahapur’sKatkari Tribe
For details:
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Punjab: Ruling out any complacency despite Punjab posting the highest recovery rate of 90% in the country, Punjab Chief Minister said that all persons coming to the state, including via domestic flights, trains and buses, would have to undergo compulsory home quarantine for 14 days. Screening of those entering the state would be done at all state and district border entry points, as well as railway stations and airports, and those found symptomatic would be sent into institutional quarantine, while the others would have to undergo mandatory 2-week home quarantine.
• Haryana: School Education Department has issued guidelines related to fees charged by private schools during COVID-19. The private schools are directed to only charge tuition fees on a monthly basis and other types of funds such as building funds, maintenance funds, entrance fees, computer fees, etc. be postponed due to COVID-19 situation. All private schools have also been directed not to increase tuition fees, charge transportation fees, change school uniforms and textbooks for the duration of the lockdown period.
• Himachal Pradesh: In view of the lockdown due to outbreak of Novel Corona Virus in the country as well as in the State, the private schools in Himachal Pradesh would be allowed to charge only tuition fee.
• Kerala: One more patient succumbed to Covid today: 53-year-old female cancer patient who recently returned from Dubai died at Kozhikode MC this afternoon. A 17 year old boy who returned from Chennai and who had tested positive, died today at Pariyaram MC, Kannur; however hospital authorities attributed the death to cerebral infection. Two Keralites succumbed to COVID-19 in Abu Dhabi taking the total toll of fatalities among Keralites in the Gulf Region to 105. Health Minister K.K. Shylaja has warned that with more Covid cases being reported daily, those under surveillance should not violate quarantine restrictions. She said the State has formulated elaborate plans to address the influx of expats and Keralites from other states. In the continuing surge, the state reported 62 Covid-19 cases yesterday. Total Covid deaths reached five so far.
• Tamil Nadu: Three more positive cases reported in Puducherry as active cases rise to 25 in the UT. TN CM says there is no community spread in the State; spike in cases in the densely populated containment zones in Chennai. Quoting an estimate prepared by the Finance Department CM says State likely to suffer Rs 35,000-cr. revenue loss due to the lockdown. Total cases till yesterday: 15,512, Active cases: 7915, Deaths: 103, Discharged: 7491. Active cases in Chennai are 5865.
• Karnataka: 97 new Covid cases reported & 26 discharged till 12pm today; Chikkaballapura 26, Udupi 18, Hassan 14, Mandya 15, Davangere 4, six each in Kalburgi and Yadagiri, Uttara Kannada 3, Tumkur 2 , one each in Vijayapura, Kodagu&Dharwad. Total positive cases in the State rise to 2056. Active cases: 1378, Recovered: 634, Deaths: 42. Complete lockdown strictly enforced in the State today; only essential services allowed.
• Andhra Pradesh: Under ‘ManaPalana - MeeSoochana’ programme, State plans to take inputs from people in governance from Monday till Friday. Two people lost their lives due to sun stroke in Prakasam district with the severe surge in temperatures and prevailing heat wave conditions across the State. Meanwhile, RTC decides to operate AC buses and overnight services as summer temperatures hit record highs. 66 new cases, no death reported with 29 discharged in the last 24 hours after testing 11,357 samples. Total cases: 2627. Active: 764, Recovered: 1807, Deaths: 56. Of the 153 positive cases noticed among returnees from other states, 119 are active.
• Telangana: From May 1st onwards till date, the South Central Railway has run 196 Shramik special trains transporting over 2.40 lakh migrant workers from the state to their native destinations. Coming to the aid of migrant workers who wanted to return to their native towns, the Telangana government on Saturday organised a major operation to run 46 trains and help 50,000 workers reach their homes. Total positive cases in the State as on 24th May are 1813. Migrants tested positive till yesterday are 133. 4 foreign returnees has also tested positive for Covid19.
• Maharashtra: 2,608 new patients have been reported from the state, which takes the tally of COVID-19 positive patients to 47,190, out of which 32,201 are active patients. Hotspot Mumbai has reported 1,566 new cases, which takes the total COVID-19 cases reported from the city to 28,634.
• Gujarat:The COVID-19 cases continue to rise in Gujarat, especially in Ahmedabad. A total of 396 fresh cases have been reported from 19 districts, taking the total number of cases to 13,689. Ahmedabad reported 277 fresh cases. Over 3 lakh business establishments employing approximately 25 lakh peopleare operational in the state during lockdown 4.0, which has witnessed further relaxation of restrictions
• Rajasthan: The number of active patients of COVID 19 has gone up to 2,829 in the state. More than half of the total active patients are migrants returned from different states. The total number of reported cases in the state is 6,794. Meanwhile, 21 flights will resume operations from Jaipur to 13 different cities from tomorrow.
• Madhya Pradesh:201 new cases have been reported, which takes the tally of COVID-19 positive cases to 6,371. The highest number of cases 2,933 has been reported in Indore. Left Wing Extremism affected Balaghat district has secured the first position in the state in terms of providing employment to rural job card holders under MNREGA. 1.23 lakh people have been provided with employment
• Chhattisgarh:A record 44 number of new cases have been reported, taking the number of active COVID-19 cases to 152. This also takes the state tally of coronavirus infection cases to 214.
• Goa:One new COVID-19 infection case has been reported, taking the tally of positive patients to 55, out of which 39 are active cases. Almost all new cases in Goa are of people coming from outside.
• Arunachal Pradesh: Secretary, General Administration says that only minimum staff on staggering pattern is working in the Secretariat. Says, women employees can avail child care leave, if necessary.
• Manipur: Three more persons have tested positive in the state. All are recent returnees. There are 28 active cases in the state now.Imphal Airport conducts SOP rehearsal ahead of restart of civil aviation traffic.
• Mizoram: Thermal & Optical Bi-Spectrum Camera installed yesterday at Lengpui Airport, Aizawl. LengpuiAiport has now become one of the 4 airports in India and the first among the North East states to have the advanced passenger thermal scanning system.
• Nagaland: Agriculture Deptt officials interacted with farmers in Mokokchung for giving them awareness on COVID-19 prevention & agricultural advisories related to COVID-19.