কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
ঐচ.আই.এল. (ইন্দিয়া)না ইরান্দা লোকস্ত হাৎনবা তিলহাৎ হিদাক পীনবা থৌরাংখ্রে
সেন্ত্রেলপি.এস.য়ু.গী ক্রেদিৎ রেতিং বি.বি.দগী বি.বি.বি.দা হেনগৎখ্রে
24 MAY 2020 1:59PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯গী লোকদাউন অসিনা পোৎ থাদোক-থাজিন তৌবা অমসুং অতোপ্পা অৱাবা কয়া মায়োক্নহল্লবসু, কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর্স মন্ত্রালয়গী কেমিলকেল্স অমসুং পেত্রোকেমিকেল্স বিভাগকী মখাদা লৈবা পি.এস.য়ু., ঐচ.আই.এল. (ইন্দিয়া) লিমিতেৎনা লৌ ‌উরিবা ইচিল-ইনাওশিংগীদমক তিলহাৎ হিদাকশিং মতম চানা পুথোক্কনি অমসুং পীগনি হায়না থাজবা পীখ্রে।
গভর্মেন্ত তু গভর্মেন্ত এগ্রিমেন্তকী মখাদা ঐচ.আই.এল.না ইরানগী লোকস্ত প্রোগ্রামগীদমক পীনবা এম.তি. মালাথীওন তেক্নিকেল ২৫ পুথোকপা অমসুং পীননবা থৌরাং হৌখ্রে। কেন্দ্রগী মপান থৌরম পুবা মন্ত্রালয়না ঐচ.আই.এল.দা হায়রিবা পোৎলম অসি শুংনবা অমসুং ইরানদা পীনবা ঐচ.আই.এল.দা খঙহনখ্রে।
সেন্ত্রেল পি.এস.য়ু.গী ক্রেদিৎ রেতিং বি.বি.দগী বি.বি.বি.দা হেনগৎখ্রে, মসি স্তেবল ইনবেসমেন্ত গ্রেদ অমনি।
কম্পনী অসিনা লেতীন অমেরিকা লৈবাক, পেরুদা ফংগিসাইৎ - মানগোজেবকী এম.তি. ১০ পীখি অমসুং অতোপ্পা এম.তি. ১২ মথংগী চয়োল অমগী মনুংদা পীগনি।
ঐচ.আই.এল.না লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয় অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাংগা লোয়ননা লোকস্ত কন্ত্রোল প্রোগ্রামগীদমক রাজস্থান অমসুং গুজরাত্তা মালাথিওন তেক্নিকেল পীননবা খুৎয়েক পীনখ্রে। ঐচ.আই.এল.না হৌখিবা চায়োল ফাওবদা মালাথিওন তেক্নিকেল ৬৭ শুংখ্রে অমসুং পীথখ্রে।
ঐচ.আই.এল.না দেংগী অমসুং চিকনগুনীয়া কন্ত্রোল প্রোগ্রামগীদমক ম্যুনিসিপাল কোর্পোরেসন্দা মালাথিওন তেক্নিকেল পীথখ্রে।
য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়গী এন.ভি.বি.দি.সি.পি. প্রোগ্রামশিংগী মখাদা তৌখিবা ওর্দরগী মতুং ইন্না তোঙান-তোঙানবা রাজস্থান, পঞ্জাব, ওরিশা, আন্ধ্র প্রাদেশকুম্বা স্তেৎশিংদা দি.দি.দি. ৫০%গী এম.তি. ৩১৪ পীথখি।
লোকদাউন মতম মে ১৫ ২০২০ ফাওবগী মনুংদা, ঐচ.আই.এল.না মালাথিওন তেক্নিকেলগী এম.তি. ১২০ ঐচ.আই.এল.না পুথোকখি, দি.দি.তি. তেক্নিকেলগী এম.তি. ১২০.৪০, দি.দি.তি. ৫০%গী এম.তি. ২৮৮, ঐচ,আই.এল. গোল্দ (ৱাতর সোলুবল ফর্তিলাইজর)গী এম.তি. ২১, মপান্দা পীথোক্নবা মানগোজেব ফংগিসাইৎকী এম.তি. ১২ অমসুং মখল কয়াগী এগ্রোকেমিকেল ফোর্ম্যুলেসনশিং অসি লৌ উরিবা ইচিন-ইনাও অমসুং হকশেলগী বিভাগনা লোকদাউনগী অৱাবা ময়োক্নদনবা পুথোকখি।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
HIL( INDIA) geared to provide locust control Pesticide to Iran
Credit rating of Central PSU upgraded to BBB- from BB
24 MAY 2020 1:59PM by PIB Delhi
Despite logistics and other challenges posed by Covid 19 lockdown HIL (india) Limited a PSU under Department of Chemicals and Petrochemicals, Ministry of Chemicals and Fertlizers ensured timely production and supply of pesticides for farming community.
HIL is now in process of production and supply of 25 MT Malathion Technical for supply to locust control programme to Iran under Government to Government arrangement. Union Ministry of External Affairs (MEA ) has approached HIL for manufacturing and supply of said commodity to Iran.
Credit rating of Central PSU upgraded to BBB- from BB.which is a stable investment grade.
The Company has exported 10 MT of fungicide - Mancozeb to Latin American country, Peru and another 12 MT will be exported in next one week.
HIL has also signed an agreement with Ministry of Agriculture and Famers Welfare for the supply of Malathion Technical to Rajasthan and Gujarat for Locust Control Programme. HIL had manufactured and supplied 67 MT of Malathion Technical till last week
HIL supplied to malathion Technical to municipal corporations for dengue and chikungunya control programme.
supply of 314 MT of DDT 50% wdp to various states like Rajasthan, Punjab ,Odisha,Andhra pradesh etc was executed as per the supply order placed by ministry of family welfares, NVBDCP programmes .the company is in process of supplying balance quantity of 252 MT to other state.
During the lockdown period till 15th May 2020, HIL produced 120 MT of Malathion Technical, 120.40 MT of DDT Technical , 288 MT of DDT 50%, , 21 MT of HILGOLD (Water Soluble Fertilizer), 12 MT of Mancozeb Fungicide for Exports and 35 MT of different agrochemical formulations so that farming community and health department may not feel the heat of lockdown.