হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী খ্বাইদগী নৌবা পাউ
অনাবা ফবগী চাং চাদা ৪০.৯৮ য়ৌরে
22 MAY 2020 6:45PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ ঙাকথোক্নবা, লাকশিন্নবা অমসুং লায়েংনবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগা লোয়ননা ভারত সরকারনা থবক কয়া পায়খৎলে। হায়রিবা থবকশিং অসি খ্বাইদগী ৱাংবা থাক্ত অমুক হন্না য়েংশিল্লি অমসুং শেন্নরি।
ঙরাংদগী ভারত্ত কোবিদ-১৯ কেস মশিং ৬০৮৮ হেনগৎখি। হৌজিক অপুনবা কেস ১,১৮,৪৪৭ য়ৌরে। মীওই ৬৬,৩৩০ মেদিকেলগী মিৎয়েং মখাদা য়েংশীন্দুনা লৈরি।
হৌজিক ফাওবদা , পুন্না মীওই ৪৮,৫৩৩ অনাবা ফরে। হৌখিবা পুং ২৪দা অনাবা মীওই ৩২৩৪ অনাবা ফখি। মসিনা ঐখোয়গী অপুনবা অনাবা ফবগী চাং চাদা ৪০.৯৮ য়ৌহল্লে।
ঐখোয়না লোকদাউন ৪.০ চৎথরিবা মনুং অসিদা চাং নাইনা খুৎ হাম্বা, মাক্স শীজিন্নবা , ফুদ ৬ থাপ্না লৈদুনা, অহলশিং চেকশিন্নবা শেন্দুনা, হকচাং ফনা লৈনবা আয়ুশ মিনিস্ত্রীগী চৎন-পথাপশিং ইন্দুনা, অরোগ্যা সেতু এপ ইন্সতোল তৌদুনা, মতম চানা লাইওংশিং পাউ পীদুনা অমসুং ইকাইবা অমতা লৈতনা কোবিদ-১৯ লাইয়েং চৎথদুনা ঐখোয়গী পুন্সি মহিংগী শরুক অমা ওইহন্দুনা চুনবা কোবিদগী থকশি-খাসি শেমগৎবা হোৎনবা অসি য়াম্না মরুওই।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ওইবা ৱাফমশিং, চৎন-কাংলোনশিং অমসুং চেকশিনৱাশিংগী অচুম্বা অমসুং অনৌবা পাউগীদমক চাংনাইনা https://www.mohfw.gov.inদা চংবীয়ু।
কোবিদ-১৯গী মতাংদা ৱাহং অমা হেক্ত হংনিংবা লৈরবদি হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রীগী হেল্পলাইন নম্বর : +৯১-১১-২৩৯৭৮০৪৬ নৎত্রগা ১০৭৫ (তোল ফ্রি)দা কোল তৌবীয়ু। কোবিদ-১৯গী মতাংদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী হেল্পলাইন নম্বরশিং https://www.mohfw.gov.in/pdf/coronvavirushelplinenumber.pdfদা ফংগনি।

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
Recovery rate improves to 40.98%
22 MAY 2020 6:45PM by PIB Delhi
Through a graded, pre-emptive and pro-active approach, Government of India is taking several steps along with the States/UTs for prevention, containment and management of COVID-19. These are being regularly reviewed and monitored at the highest level.
Since yesterday, an increase of 6088 has been noted in the number of COVID-19 confirmed cases in India. The total number of confirmed cases is now 1,18,447.The number of cases under active medical supervision is 66,330.
So far, a total of 48,533 people have been cured. In the last 24 hours, 3234 patients were found cured. This takes our total recovery rate at 40.98%.
As we transition through Lockdown 4.0, it is important to be mindful of making appropriate COVID behaviour an integral part of our lifestyle which will essentially include regular hand washing and hand hygiene, usage of masks/face covers, physical distancing to maintain ‘2 gaz ki doori’, taking care of the old and most vulnerable to the disease, self-protection through boosting of immunity following Ministry of AYUSH guidelines, installation of the Aarogya Setu app, and to adopt a health seeking behaviour through timely reporting of symptoms and care seeking for COVID-19 treatment without attaching any stigma.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .