Ministry of Power
NTPC in pact with ONGC to set up Joint Venture Company for Renewable Energy Business
The Maharatnas to explore opportunities in RE projects, storage, E-mobility & ESG (Environmental, Social and Governance) compliant projects
22 MAY 2020 12:37PM by PIB Delhi
NTPC Ltd. , the PSU under Ministry of Power and Oil and Natural Gas Corporation Limited (ONGC), the PSU under Ministry of Petroleum &Natural Gas, have signed a Memorandum of Understanding (MoU) to set up a Joint Venture Company for Renewable Energy business. The MoU will enable both companies to accelerate their footprint in Renewable Energy.
The MoU was signed by Shri A K Gupta, Director (Commercial) NTPC and Shri Subhash Kumar, Director (Finance) and In-charge Business Development and Joint Venture, ONGC. The MoU signing activity has been done on Virtual conferencing mode in the august presence of Shri Gurdeep Singh, CMD NTPC and Shri Shashi Shanker, CMD ONGC along with the other Directors and officials of both the companies.
As per the MoU, NTPC and ONGC will explore the setting up of offshore wind and other Renewable Energy Projects in India and overseas. They shall also explore opportunities in the fields of sustainability, storage, E-mobility and ESG (Environmental, Social and Governance) compliant projects.
NTPC presently has 920 MW of installed Renewable power projects in its portfolio and about 2300 MW of RE projects under construction. With this tie-up, NTPC would accelerate its RE capacity addition program and also expand its footprint in offshore wind and overseas Renewable Energy projects. This will help India's largest power generator achieve its ambitious target of 32 GW of Renewable Energy Projects by 2032.
ONGC has a renewable portfolio of 176 MW comprising of 153 MW wind power and 23 MW of solar. This development will enhance the presence of ONGC in the Renewable Power business and enable its ambition to add 10 GW of renewable power to its portfolio by 2040.
With NTPC Group’s total installed 62110 MW capacity, NTPC has 70 Power stations comprising of 24 Coal, 7 combined cycle gas/liquid fuel, 1 Hydro, 13 renewables along with 25 JV Power Stations.

পাৱর মন্ত্রালয়
এন.তি.পি.সি.না ও.এন.জি.সি.গা খুৎশম্নরগা রিন্যুৱেবল ইনর্জী ব্যুজিনেসকী জোইন্ত ভেনচর কম্পনী লিংখৎলগনি
মহারত্নশিং অসিনা আর.এ. প্রোজেক্তশিং, স্তোরেজ, ই-মোবিলিতী & ই.এস.জি. (ইনভাইরনমেন্তল, সোসিয়েল অমসুং গভর্নেন্স) কমপ্লাইন্ত প্রোজেক্তশিংদা খুদোংচাবশিং পীরগনি
22 MAY 2020 12:37PM by PIB Imphal
মিনিস্ত্রী ওফ পাৱর মখাদা লৈবা পি.এস.য়ু., এন.তি.পি.সি. লিমিতেদ অমসুং মিনিস্ত্রী ওফ পেত্রোলিয়ম & নেচরেল গ্যাসকী মখাদা লৈবা পি.এস.য়ু. ওইল এন্দ নেচরেল গ্যাস কোর্পোরেসন লিমিতেদ (ও.এন.জি.সি.)না মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্সতেন্দিং (এম.ও.য়ু.) অমা রিন্যুৱেবল ইনর্জী ব্যুজিনেসকী জোইন্ত ভেনচর কম্পনী অমা লিংখৎনবা খুয়েক পীনখ্রে। এম.ও.য়ু. অসিনা রিন্যুৱেবল ইনর্জীদা মখোয়গী খোংথাংশিং য়াংখৎহনবদা মতেং পাংলগনি।
এম.ও.য়ু. অসি শ্রী এ.কে. গুপ্তা, দিরেক্তর (কম্মর্সিএল) এন.তি.পি.সি. অমসুং শ্রী সুভাশ কুমার, দিরেক্তর (ফাইনান্স) এন্দইন-চার্জ ব্যুজিনেস দিভেলপমেন্ত এন্দ জোইন্ত ভেনচর, ও.এনজি.সি.না খুয়েক পীনখি। এম.ও.য়ু. খুয়েক পীনবগী থবক অসি অগস্ততা ভর্চুএল কনফরেন্সিং মোদতা শ্রী গুর্দীপ সিংহ, সি.এম.দি. এন.তি.পি.সি. অমসুং শ্রী শশি শঙ্কর, সি.এম.দি. ও.এন.জি.সি.গা কম্পনী অনিমক্কী অতোপ্পা দিরেক্তরশিং অমসুং ওফিসিএলশিংগা লোয়ননা পাংথোকখি।
এম.ও.য়ু. অসিগী মতুং ইন্না, এন.তি.পি.সি. অমসুং ও.এন.জি.সি.না ভারত অমসুং ওভর্সি লৈবাকশিংদা ওফসোর ৱিনদ অমসুং অতোপ্পা রিন্যুৱেবল ইনর্জী প্রোজেক্তশিং শানবা হোৎনরগনি। মখোয়না সস্তেনেবিলিতি, স্তোরেজ, ই-মোবিলিতী অমসুং ই.এস.জি. (ইনভাইরনমেন্তল, সোসিএল অমসুং গভর্নেন্স) কমপ্লাইন্ত প্রোজেক্তশিংদা খুদোংচাবশিং পীরগনি।
এন.তি.পি.সি.গী পোর্ফোলিওদা হৌজিক হৌজিক ৯২০ এম.দবল্যুগী ইন্সতোল তৌরবা রিন্যুৱেবল পাৱর প্রোজেক্তশিং লৈ অমসুং চাউরাক্না শাগৎলিবা আর.ই.প্রোজেক্ত ২৩০০ এম.দবল্যু. লৈ। মসিগী খুশম্নবা অসিনা এন.তি.পি.সি.না আর.ই. কেপাসিতি ইদিসন প্রোগ্রাম হেনগৎহল্লগনি অমসুং ওফসোর ৱিন্দ অমসুং ওভর্সিস রিন্যুৱেবল ইনর্জী প্রোজেক্তশিংদা মখোয়গী খোংথাং পাকথোক চাউথোক্লগনি। মসিনা ভারতকী খ্বাইদগী চাউবা পাৱর জেনেরেতরদা মতেং পাংদুনা ২০৩০ ফাওবদা মসিগী অচৌবা পান্দম অমা ওইরিবা রিন্যুৱেবল ইনর্জী প্রোজেক্তশিংগী পান্দম ৩২ জি.দবল্যু. য়ৌবদা মতেং পাংলগনি।
ও.এন.জি.সি.গী ৱিন্দ পাৱর ১৫৩ এম.দবল্যু. অমসুং সোলার ২৩ এন.দবল্যূ. য়াওনা ১৭৬ এম.দবল্যু.গী রিন্যুৱেবল পোর্ফোলিও অমা লৈ। মসিগী খোংথাং অসিনা ও.এন.জি.সি.না রিন্যুৱেবল পাৱর ব্যুজিনেসতা য়াওরিবা অসি খোংজেল য়াংবা হেনগৎ হন্দুনা ২০৪০ ফাওবদা মসিগী পোর্ফোলিওদা জি.দবল্যু ১০ হাপচিনবগী পান্দম ফংহল্লগনি।
এন.তি.পি.সি.কাংলুপকী অপুনবা ইন্সতোল্দ কেপাসিতি ৬২১১০গা লোয়ননা এন.তি.পি.সি.গী কোলগী ২৪, সাইকল গ্যাস/লিক্বিদ ফুএলগী অপুনবা ৭, হাইদ্রো অমা, ২৫ জে.ভি. পাৱর স্তেসনগা লোয়ননা রিন্যুৱেবল ১৩ য়াওনা পাৱর স্তেসন ৭০ লৈ।