পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
পি.এম.য়ু.ৱাই. বেনেফিসরীশিংগী মরক্তা হৌজিক ফাওবদা ফ্রী এল.পি.জি. সিলিন্দর করোর ৬.৮ য়েন্থোকখ্রে
21 MAY 2020 2:52PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯দা ইকোনোমিক রেস্পোন্সকী শরুক অমা ওইনা ভারত সরকারনা প্রো-পুর স্কিম “প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজ” (পি.এম.জি.কে.পি.) হৌদোকখ্রে, স্কিম অসিগী মখাদা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়না ১.৪.২০দগী হৌরগা থা অহুমগীদমক পি.এম.য়ু.ৱাই. বেনেফিসরী করোর ৮ হেনবদা এল.পি.জি. সিলিন্দরশিং লেম্না ফংহনখ্রে। ২০২০গী এপ্রিল মনুংদা, ওইল মার্কেতিং কম্পেনীশিংনা পি.এম.জি.কে.পি.গী মখাদা পি.এম.য়ু.ৱাই. বেনেফিসরীশিংদা সিলিন্দর লাখ ৪৫৩.০২ দেলিবর তৌখি। ২০.৫.২০দা ওইল মার্কেতিং কম্পেনীশিংনা পেকেজ অসিগী মখাদা পি.এম.য়ু.ৱাই. বেনেফিসরীশিংদা সিলিন্দর লাখ ৬৭৯.৯২ দেলিবর তৌখি। বেনেফিসরীশিংবু দাইরেক্ত বেনেফিৎ ত্রান্সফর (দি.বি.তি.)গী থোংদা মখোয়গী একাউন্তশিংদা ফন্দশিং মাংজৌননা পীখ্রে, মদুনা মরম ওইরগা মসিগী ফেসিলিতী অসি ফংহনবদা খুদোংচাদবা লৈখিদে। কোরোনা ৱারিয়রশিং- এল.পি.জি. সিলিন্দর দেলিবর তৌবগী সপ্লাই চেনদা থবক তৌরিবা ৱার্করশিংনা মতম চানা সিলিন্দর দেলিবর তৌবতা নত্তনা লু-নানবা অমসুং তোঙান-তোঙানবা হেল্থ গাইদশিংগী মতাংদা বেনেফিসরীশিংগী মরক্তা এৱারনেসসু পীরি।

Ministry of Petroleum & Natural Gas
6.8 Crore free LPG cylinders distributed among the PMUY beneficiaries so far
21 MAY 2020 2:52PM by PIB Delhi
As part of the economic response to COVID-19, the Government of India has launched a pro-poor scheme “Pradhan Mnatri Garib Kalyan Package” (PMGKP), Under this scheme, Ministry of Petroleum and Natural Gas is providing free of cost LPG cylinders to over 8 crore PMUY beneficiaries for 3 months w.e.f 1.4.20. During April, 2020, Oil Marketing Companies(OMCs) have delivered 453.02 lakh cylinders to PMUY beneficiaries under PMGKP. As on 20.5.20, OMCs have delivered total 679.92 cylinders to PMUY beneficiaries under the package. The beneficiries were given funds in advance through Direct Benefit Transfer (DBT) in their accounts, so that there was no difficulty in availing this facility. The Corona Warriors- personnel working in the supply chain of LPG cylinder delivery- have not only been ensuring timely supply of cylinders, but also creating awareness amongst the beneficiaries about the hygiene and various health guidelines.