କ୍ୟାବିନେଟ
ଜମ୍ମୁ ଓ କଶ୍ମୀର (ବିକେନ୍ଦ୍ରୀକରଣ ଓ ନିଯୁକ୍ତି) ଆଇନ ପରିପ୍ରେକ୍ଷୀରେ ଜମ୍ମୁ ଓ କଶ୍ମୀର ପୁନର୍ଗଠନ (ରାଜ୍ୟ ଆଇନ ଗ୍ରହଣ) ଦ୍ଵିତୀୟ ଆଦେଶନାମା 2020 ଜାରି ପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ର କ୍ୟାବିନେଟର ମଞ୍ଜୁରି
20 MAY 2020 2:12PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତାରେ ଆଜି ଅନୁଷ୍ଠିତ କେନ୍ଦ୍ର କ୍ୟାବିନେଟ ବୈଠକରେ ଜମ୍ମୁ ଓ କଶ୍ମୀର (ବିକେନ୍ଦ୍ରୀକରଣ ଓ ନିଯୁକ୍ତି ) ଆଇନ ପରିପ୍ରେକ୍ଷୀରେ କାର୍ଜୋତ୍ତର ଭାବେ ଜମ୍ମୁ ଓ କଶ୍ମୀର ପୁନର୍ଗଠନ (ରାଜ୍ୟ ଆଇନ ଗ୍ରହଣ) ଦ୍ଵିତୀୟ ଆଦେଶନାମା 2020 ଜାରି ପାଇଁ ମଞ୍ଜୁରି ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି । ଜମ୍ମୁ ଓ କଶ୍ମୀର ପୁନର୍ଗଠନ ଆଇନ 2019ର ଧାରା 96 ଅନୁସାରେ ଏହା ଜାରି କରିବା ନିମନ୍ତେ କ୍ୟାବିନେଟ ନିଷ୍ପତ୍ତି ଗ୍ରହଣ କରିଛି । ଏହି ଆଦେଶନାମାକୁ ଆହୁରି ପରିବର୍ତ୍ତିତ କରାଯାଇଛି ଯେ ଜମ୍ମୁ ଓ କଶ୍ମୀର କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସମସ୍ତ ସ୍ତରର ଚାକିରି ସକାଶେ ଡୋମିସାଇଲ୍‌ ସର୍ତ୍ତାବଳୀ ପ୍ରଯୁଜ୍ୟ ହେବ ଯାହାକି ଜମ୍ମୁ ଓ କଶ୍ମୀର ସିଭିଲ ସର୍ଭିସ୍‌ (ବିକେନ୍ଦ୍ରୀକରଣ ଏବଂ ନିଯୁକ୍ତି ) ଆଇନ ( ଆଇନ ସଂଖ୍ୟା. 16, 2010) ଅନୁସାରେ ବିନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ କରାଯାଇଛି ।
ଏହି ଆଦେଶନାମା ବିଶେଷ ଭାବେ ଜମ୍ମୁ ଓ କଶ୍ମୀର କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସମସ୍ତ ପ୍ରକାର ନିଯୁକ୍ତି ନିମନ୍ତେ ବିନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ବାସାଧିକାର ପାଇଁ ପ୍ରଯୁଜ୍ୟ ହେବ ।

Cabinet
Cabinet approves issuance of the Jammu & Kashmir Reorganisation (Adaptation of State Laws) Second Order, 2020 in relation of Jammu & Kashmir Civil Services (Decentralisation and Recruitment) Act
20 MAY 2020 2:12PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has given its ex-post facto approval for the Jammu & Kashmir (Adaptation of State Laws) Second Order, 2020 issued under section 96 of Jammu & Kashmir Reorganisation Act, 2019. This order has further modified the applicability of Domicile conditions to all level of jobs in the Union territory of Jammu & Kashmir under the Jammu & Kashmir Civil Services (Decentralisation and Recruitment) Act (Act No. XVI of 2010).
This Order would apply the specified domicile criterion for employment to all posts in the Union territory of Jammu & Kashmir.