য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
পন্দুনা লৈরিবা ৱার্করশিং ত্রেনশিংনা পুথোক-পুশিন তৌবদা স্তেন্দর্দ ওপরেতিং প্রোতোকোল (এস.ও.পি.)
19 MAY 2020 1:14PM by PIB Imphal
২০২০গী মে ১৭তা লোকদাউনগী খোংথাংদা হেন্না চেৎশিলহল্লবা গাইদলাইনগী মখা চত্থরকপদা, পন্দুনা লৈরিবা ৱার্করশিং ত্রেনশিংনা পুথোক-পুশিন তৌবদা গৃহ মন্ত্রালয়না স্তেন্দর্দ ওপরেতিং প্রোতোকোল (এস.ও.পি.) ইসু তৌখ্রে।
এস.ও.পি.শিং অসিনা পন্দুনা লৈরিবা ৱার্করশিংবু মখাগী অসিদা পুথোক-পুশিন তৌবা য়াহল্লি:
• রেলৱে মন্ত্রালয়না গৃহ মন্ত্রালয়গা লোয়ননা খন্ন-নৈনরবা মতুং শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেনশিং চেনবগী অয়াবা পীরগনি।
• রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক্না নোদেল ওথোরিতীশিং হাপকদবনি অমদি অসিগুম্লবা পন্দুনা লৈরিবা মীওইশিংবু লৌশিন্নবা অমসুং থাদোক্নবগী মথৌ তাবশিং শিল-লাংগদবনি।
• রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী দরকার ওইবশিংদা য়ুমফম ওইরগা, রেলৱে মন্ত্রালয়না খামগদবা মফমশিং অমদি পন্থুংফম য়াওনা ত্রেনগী মতম লেপথোক্কনি। মদুমক পন্দুনা লৈরিবা ৱার্করশিং অসিবু থাদোক্নবা অমসুং লৌশিন্নবগীদমক শিল-লাংবা ঙম্নবা রেলৱে মন্ত্রালয়না রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা খঙহনগনি।
• ত্রেন সেদ্যুলগী পব্লিসিতী, পেসেঞ্জরশিংগী এন্ত্রি অমসুং পুথোক-পুশিন তৌবগী প্রোতোকোলশিং, কোচশিংদা পীগদৌরিবা সর্বিসশিং, অমসুং তিকেৎ বুক তৌনবগীদমক রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগা লোয়ননা শিল-লাংবশিং রেলৱে মন্ত্রালয়না পাংথোক্কনি।
• থাদোক্কদৌরিবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অমসুং রেলৱেনা পেসেঞ্জর খুদিংমকপু শোইদনা স্ক্রীন তৌগদবনি অমদি লাইওং লৈতবা পেসেঞ্জর খক্তমক ত্রেন তোংবগী অয়াবা পীগদবনি।
• ত্রেন তোংবা মতম অমদি খোংচৎ মনুংদা পেসেঞ্জর পুম্নমক্না সোসিয়েল দিস্তেন্সিং ঙাক্না চৎকদবনি।
• মখোয়গী পন্থুংফম য়ৌরবা মতমদা পেসেঞ্জরশিংনা থুংলুরিবা রাজ্য/য়ু.তি. অদুনা প্রেসক্রাইব তৌরিবা হেল্থ প্রোতোকোলশিং ঙাক্না চৎকদবনি।
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ওফিসিয়েল কম্যুনিকেসন য়েংনবা মফম অসিদা ক্লিক তৌবীয়ু

Ministry of Home Affairs
Standard Operating Protocol (SOP) on Movement of Stranded Workers by Trains
19 MAY 2020 1:14PM by PIB Delhi
In continuation of the revised consolidated guidelines on lockdown measures dt. 17.05.2020, Ministry of Home Affairs (MHA) has issued revised Standard Operating Protocol (SOP) on movement of stranded workers by trains.
The SOPs allow movement of stranded workers by trains as under:
• Ministry of Railways (MoR) would permit Movement of Shramik Special trains in consultation with MHA.
• All States/ UTs should designate nodal authorities and make necessary arrangements for receiving and sending such stranded persons.
• Based on the requirements of States/UTs, the train schedule, including stoppages and destination would be finalized by MoR. The same would be communicated by MoR to the States/UTs for making suitable arrangements for sending and receiving such stranded workers.
• Publicity of train schedule, protocols for entry and movement of passengers, services to be provided in coaches, and arrangements with States/UTs for booking of tickets would be done by MoR.
• Sending States/ UTs and MoR would ensure that all passengers are compulsorily screened and only asymptomatic passengers are allowed to board the train.
• Social distancing to be observed by all passengers during boarding and travel.
• On arrival at their destination, the travelling passengers will have to adhere to such health protocols as are prescribed by the destination State/ UT.
Click here to see the Official Communication to the States/UTs