Ministry of Home Affairs
NCMC reconvenes to oversee Preparedness for Super Cyclonic Storm ‘AMPHAN’
19 MAY 2020 1:55PM by PIB Delhi
Cabinet Secretary Shri Rajiv Gauba chaired the third meeting of the National Crisis Management Committee (NCMC) to review the preparedness of States and Central Ministries/Agencies to deal with the Cyclonic Storm ‘AMPHAN’.
India Meteorological Department (IMD) has stated that the Super Cyclone is expected to impact the West Bengal coast by the afternoon/evening of 20th May. Very high wind speeds ranging up to 155-165 kmph gusting to 185 kmph are expected, accompanied by heavy rainfall and storm surges of 4-5 metres in the coastal districts of the State. Districts of East Medinipur, South & North 24 Parganas, Howrah, Hooghly, and Kolkata are expected to be impacted. The damage potential of the cyclone is expected to be higher than that of Cyclone ‘Bulbul’, which hit the West Bengal Coast on 9th November 2019.
The cyclone will also bring heavy rainfall, squally winds and storm surges in the coastal districts of Jagatsinghpur, Kendrapada, Bhadrak, Jajpur and Balasore in Odisha.
Chief Secretary, Odisha and Additional Chief Secretary, West Bengal apprised the NCMC of preparatory measures taken by them. They informed that evacuation of people from the low lying areas is being carried out. All actions have been taken to stock food grains, drinking water and other essential supplies. Teams for maintenance and restoration of Power and Telecom services have also been positioned.
Reviewing the preparedness of the States and Central Agencies, Cabinet Secretary asked the State Governments to ensure timely and complete evacuation of people from low lying areas in cyclone path and maintain adequate quantities of essential supplies such as food, drinking water and medicines etc. They were also advised that teams for road clearance and other restoration work be kept ready.
36 teams of NDRF are currently deployed in both the States. Rescue and relief teams of the Army and Navy along with ships and aircrafts of the Navy, Air Force and Coast Guard have been put on standby. Officials from agencies of the Department of Telecommunications and Ministry of Power are also deployed in the States to ensure maintenance of essential services.
Chief Secretary, Odisha and Home Secretary, West Bengal participated in the meeting through Video Conference. Senior Officers from the Ministries of Home Affairs, Defence, Shipping, Power, Telecommunications, Health, IMD, NDMA and NDRF also attended the meeting.
NCMC will meet again to take stock of the emerging situation.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
সুপর সাইক্লোন স্তোর্ম ‘অম্ফন’গী মতাংদা শেম শারিবশিং য়েংশিন্নবা এন.সি.এম.সি. অমুক হন্না ফম্লি
19 MAY 2020 1:55PM by PIB Imphal
কেবিনেত সেক্রেতরী শ্রী রজিব গৌবানা সাইক্লোনিক স্তোর্ম ‘অম্ফন’গী মতাংদা স্তেৎ অমদি কেন্দ্রগী মিনিস্ত্রী/এজেন্সিশিংগী শেম শারিবশিং য়েংশিন্নবা পাঙথোকপা নেসনেল ক্রাইসিস মেনেজমেন্ত কমিতীগী অহুমসুব মীফম পাঙথোকখ্রে‍।
সুপর সাইক্লোন অসিনা মে ২০গী নুংথিল/নুমিদাংৱাইরম ৱেস্ত বেঙ্গলগী সমুদ্র মপানদা য়ৈরবা য়াই হায়না ইন্দিয়ন মেতিওরোলোজিকেল দিপার্তমেন্ত (আই.এম.দি.)না ফোঙদোক্লি‍। য়াম্না কনবা নোং অমসুং মিতর ৪-৫ ফাওবা ৱাংখৎলক্কদবা নোংলৈ নুংশিৎ য়াওবা পূংদা কিমি ১৬৫ দগী ১৮৫ ফাওবা য়ৌবা য়াম্না কনবা নুংশিৎনা স্তেৎ অসিগী সমুদ্র মপানগী দিস্ত্রিকশিংদা য়ৈরবা য়াই‍। ইস্ত মেদিনিপুর, সাউথ এন্দ নোর্থ ২৪ পাগনাস, হাউরা, হুগ্লী, অমদি কোলকতাদা শোকহল্লবা য়াই‍। সাইইক্লোন অসিনা মাংহন তাকহনবা ঙম্বগী চাং অসি ইং ২০১৯গী নবেম্বর ৯দা ৱেস্ত বেঙ্গলগী সমুদ্র মপানদা য়ৈখিবা সাইক্লোন বুলবুলদগী হেন্না কল্লবা য়াই হায়না পানরি‍।
সাইক্লোন অসিনা ওরিশাগী সমুদ্র মপানগী দিস্ত্রিক্তশিং জগৎসিংহপুর, কেন্দ্রপরা, ভদ্রক, জয়পুর অমসুং বলাসোরদা অকনবা নোং, শাথিবা নুংশিৎ অমদি নোংলৈ নুংশিৎপুরক্কদৌরি‍।
ওরিশাগী চীফ সেক্রেতরী অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলগী এদিসনেল চীফ সেক্রেতরীনা মখোয়না লৌখৎলিবা থৌরাংশিংগী মতাংদা এন.সি.এম.সি.দা পাউদমখি‍। অনেমবা মফমশিংদগী মী হোন্দোকপগী থবক চত্থরি হায়না মখোয়না পাউদমখি‍। চানবা চীঞ্জাক, থক্নবা ঈশিং অমদি অতৈ তঙাই ফদবা মচাকশিং পৈশিনবগী লৌখৎফম থোকপা থৌরাংশিং লৌখৎলি‍। মৈ অমসুং তেলিকোম সর্ভিসশিং শেন্ননবা অমদি শেনজিন্নবা কাংবুশিং মফম চানা থমখ্রে‍।
স্তেৎ অমদি সেন্ত্রেল এজেন্সিশিংগী শেম শারিবশিং য়েংশিল্লদুনা কেবিনেত সেক্রেতরীনা স্তেৎ লৈঙাকশিংদা অনেনবা মফমশিংদা লৈবা মীওইশিং মতম চানা অমদি মপুং ফানা হোন্দোক্নবা অমদি চানবা চিঞ্জাক, থক্নবা ঈশিং অমসুং হিদাক লাংথকশিংনচিংবা তঙাই ফদনা চঙদ্রবা য়াদ্রবা মচাকশিং মরাং কায়না থম্নবা ৱাফম থমখি‍। লম্বী ফাত্তোক্নবা অমদি অতৈ শেমজিন শাজিনবগী কাংবুশিংসু শেন শাদুনা থম্নবা মখোয়দা পাউতাক পীখি‍।
স্তেৎ অনি অসিদা হৌজিক এন.দি.আর.এফ.কী কাংবু ৩৬ থাজিন্দুনা থম্লি‍। আর্মী অমসুং নেভীগী রেস্ক্যু অমদি রিলিফ কাংবুশিং নেভী, এয়র ফোর্স অমসুং কোস্ত গার্দকী জহাজ অমসুং এয়র ক্রাফশিংগা লোয়ননা সতেন্দ বাইদা থমখ্রে‍। দিপার্তমেন্ত ওফ তেলিকম্ম্যুনিকেসন্স অমসুং পৱর মন্ত্রালয়গী এজেন্সিশিংদগী মীওইশিংসু স্তেৎশিং অসিদা ইসেন্সিএল সর্ভিসশিং মেনেজ তৌনবগীদমক থম্লি‍।
ওরিশাগী চীফ সেক্রেতরী অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলগী হোম সেক্রেতরীসু মীফম অদুদা ভিদিও কন্ফরেন্সিংগী খুত্থাঙদা শরুক য়াখি‍। হোম এফ্যার্স, দিফেন্স, সিপ্পিং, পৱার, তেলিকম্ম্যুনিকেসনশিং, হেল্থ, আই.এম.দি., এন.দি.এম.এ. অমসুং এন.দি.আর.এফ. মন্ত্রালয়শিংগী মকোক থোংবা ওফিসরশিংসু মীফম অদুদা শরুক য়াখি‍।
এন.সি.এম.সি.না ওইরক্লিবা ফীভমগী মতাংদা নৈননবা অমুক হন্না মীফম ফমগনি‍।