ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ନର୍ସ ଦିବସରେ ନର୍ସମାନଙ୍କୁ କୃତଜ୍ଞତା ଜଣାଇଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
12 MAY 2020 5:05PM by PIB Bhubaneswar
ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ନର୍ସ ଦିବସରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ନର୍ସମାନଙ୍କୁ କୃତଜ୍ଞତା ଜଣାଇଛନ୍ତି ।
“ଆମ ପୃଥିବୀକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବା ପାଇଁ ଦିନରାତି କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିବା ନର୍ସମାନଙ୍କୁ କୃତଜ୍ଞତା ଜଣାଇବା ଲାଗି ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ନର୍ସ ଦିବସ ହେଉଛି ଏକ ସ୍ଵତନ୍ତ୍ର ଦିବସ । ବର୍ତ୍ତମାନ, ସେମାନେ କୋଭିଡ-19କୁ ପରାସ୍ତ କରିବା ଦିଗରେ ବହୁତ ବଡ କାମ କରୁଛନ୍ତି । ଆମେ ନର୍ସ ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ପରିବାର ପ୍ରତି ବିଶେଷ କୃତଜ୍ଞ ।
ଫ୍ଲୋରେନ୍ସ ନାଇଟିଙ୍ଗେଲଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଅନୁପ୍ରାଣିତ, ଆମର ପରିଶ୍ରମୀ ନର୍ସିଂ କର୍ମଚାରୀ ସେବା ଓ କରୁଣାର ପ୍ରତୀକ । ଆଜି ଆମେ ନର୍ସମାନଙ୍କ କଲ୍ୟାଣ ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ ଜାରି ରଖିବାକୁ ଆମର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଇଛୁ ଏବଂ ଏହି କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରତି ଅଧିକ ଧ୍ୟାନ ଦିଆଯିବ ଯାହାଦ୍ଵାରା ସେବା ପ୍ରଦାନକାରୀଙ୍କ ଅଭାବ ରହିବ ନାହିଁ,” ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ।

Prime Minister's Office
PM expresses gratitude to Nurses on International Nurses Day
12 MAY 2020 5:05PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed gratitude to Nurses on the occasion of International Nurses Day.
“International Day of the Nurse is a special day to express gratitude to the phenomenal nurses working round the clock to keep our planet healthy. Presently, they are doing great work towards defeating COVID-19. We are extremely grateful to the nurses and their families.
Inspired by Florence Nightingale, our hardworking nursing staff personify abundant compassion. Today, we also reiterate our commitment to keep working for welfare of nurses and devote greater attention to opportunities in this field so that there is no shortage of caregivers”, the Prime Minister said.