কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ লোকদাউন্না মরম ওইদুনা অচেৎপা অথিংবা লৈরবা ফাওবা ২০২০গী এপ্রিল থাদা নেস্নেল ফর্তিলাইজর্স লিমিতেদকী সেল্স চাদা ৭১ হেঙ্গৎখি
10 MAY 2020 2:59PM by PIB Imphal
কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর্স মন্ত্রালয়গী মখাদা পি.এস.য়ু. অমা ওইরিবা নেস্নেল ফর্তিলাইজর্স লিমিতেদনা ২০২০গী এপ্রিল থাদা ফর্তিলাইজর য়োনবদা চাদা ৭১ হেঙ্গৎলে হায়না রেজিস্তার তৌরি। কোবিদ-১৯ লোকদাউন্না মরম ওইদুনা এপ্রিলদা লৈবাক অসিদা অচেৎপা অথিংবা লৈরবা ফাওবা কম্পনীনা মমাং চহিদা ফর্তিলাইজর মেত্রিক তন লাখ২.১২ য়োনখিবা অদুগা চাংদম্নবদা মেত্রিক তন লাখ ৩.৬২ য়োনখি।
লোকদাউন্না মরম ওইদুনা কম্পনীনা অপনবা কয়া অমা মায়োক্নরবা ফাওবা শাথিরবা মতম অসিদা লৌমীশিংদা ফর্তিলাইজর ফংহন্নবা হোৎনবা য়াবা পুম্নমক হোৎনখি। সি অমসুং এম.দি., এন.এফ.এল. শ্রী মনোজ মিশ্রানা ২০২০গী এপ্রিল থাদা সেল্সতা হৌজিক ফাওবগী খ্বাইদগী ৱাংবা গ্রোথ ফংবা ঙমখিবগীদমক মার্কেতিং তীম্না হোৎনখিবশিং অদুবু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে।
এন.এফ.এল. মসিগী প্লান্ত মঙা, পঞ্জাবকী নানগল অমসুং বাতিন্দা, হরিয়ানাগী পানিপৎ অমসুং মধ্য প্রদেশকী বিজাপুরদা লৈরিবা প্লান্ত অনিদা য়ুরিয়া পুথোক্লি। অদুম ওইনমক কম্পনীগী য়ুরিয়া পুথোকপা ঙম্বগী চাং অসি মেত্রিক তন লাখ ৩৫.৬৮নি। পোত্থোকশিং অসিগা লোইননা কম্পনীনা ২০১৯-২০দা মেত্রিক তন লাখ ৫৭ য়োনবগী খ্বাইদগী ৱাংবা রিকোর্দ থমখি। খুদোংচাদবা মতমদা প্লান্তশিং অসিগী তৌফম থোকপা ওপরেসন ঙাক্না থম্বা অসি লৈবাক অসিগী ফার্মিং কম্যুনিতীদা সরকারগী ৱাফম অদু মপুং ফাহন্নবগী মায়কৈদা অখন্ননা অচৌবা মায় পাকপগী ৱারী অমনি।
মসিগী মথক্তা কোবিদ-১৯ থেংননবা সরকারনা হোৎনরিবশিংদা, এন.এফ.এল.কী এম্প্লোইশিংনা পি.এম. কেয়র্স ফন্দদা লুপা লাখ ৮৮গী ওইবা নোংমগী তলব দান তৌখি, মদুদসু নত্তনা মান্নবা পান্দমগীদমক পি.এম. কেয়র্স ফন্দদা সি.এস.আর.গী মখাদা লুপা লাখ ৬৩.৯৫গী শেনফমসু দান তৌখি। মসিগা লোয়ননা কম্পনী অসিনা পি.এম. কেয়র্স ফন্দদা লুপা কোতি ১.৫২গী অপুনবা শেনফম দান তৌখ্রে।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
Despite the stringent restrictions due to COVID-19 lockdown National Fertilizers Ltd. sale jumps 71% in April 2020
10 MAY 2020 2:59PM by PIB Delhi
National Fertilizers Ltd, a PSU under the ministry of Chemicals and Fertilizers registered a 71 percent growth in fertilizer sale in the month of April 2020. Despite the stringent restrictions in country in April due to COVID-19 lockdown Company recorded fertilizer sale of 3.62 Lakh MT in April' 20 compared to 2.12 Lakh MT in the same period last year.
Company had to face lot of logistics hurdles due to lockdown but despite that it left no stone unturned to make fertilizers available to farmers during this crucial period. C&MD, NFL, Sh Manoj Mishra has appreciated the efforts of marketing team for achieving this highest-ever growth in sales in the month of April 2020.
NFL produces urea at its five plants located at Nangal and Bathinda in Punjab, Panipat in Haryana and two plants at Vijaipur in M.P. Though the company has a production capacity of 35.68 Lakh MT of urea. With all these products, the company has recorded highest-ever sale of 57 Lakh MT in 2019-20, continuously for the fifth time in a row. Maintaining optimum operations of these plants in difficult times is a big success story especially towards fulfilling Government's commitment to the farming community of the country.
Apart from this to support the efforts of Government to fight COVID-19, NFL employees’ have not only contributed one day’s salary of Rs. 88 Lakh towards PM CARES Fund, but have also contributed an amount of Rs. 63.94 Lakhs under CSR towards PM CARES Fund for the same objective.With this, the company has contributed total amount of Rs. 1.52 crores towards PM CARES FUND.