ରସାୟନ ଓ ସାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କୋଭିଡ-19 ଲକଡାଉନ ଜନିତ କଟକଣା ସତ୍ୱେ ଏପ୍ରିଲରେ ନେଶନାଲ ଫର୍ଟିଲାଇଜର୍ସ ଲିମିଟେଡର ବିକ୍ରି 71 ଶତାଂଶ ବୃଦ୍ଧି
10 MAY 2020 2:59PM by PIB Bhubaneswar
ରସାୟନ ଓ ସାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଅନ୍ତର୍ଗତ ରାଷ୍ଟ୍ରାୟତ୍ତ ଉଦ୍ୟୋଗ ନେଶନାଲ ଫର୍ଟିଲାଇଜର୍ସ ଲିମିଟେଡ କୋଭିଡ-19 ଜନିତ ଦେଶର ଲକଡାଉନ କଟକଣା ସତ୍ୱେ ଏପ୍ରିଲ ମାସରେ ତାହାର ବିକ୍ରିରେ 71 ଶତାଂଶ ବୃଦ୍ଧି ହାସଲ କରିଛି । ଗତବର୍ଷ ଏପ୍ରିଲ ମାସରେ ଏହି ସଂସ୍ଥା 2.12 ଲକ୍ଷ ମେଟ୍ରିକ ଟନ ସାର ବିକ୍ରି କରିଥିବା ବେଳେ ଏଥର ୩.୬୨ ଲକ୍ଷ ଟନରେ ପହଁଚାଇଛି ।
ଲକଡାଉନ ଯୋଗୁଁ ଏହି କମ୍ପାନୀକୁ କାର୍ଯ୍ୟ ସଂପାଦନ ଓ ସମଗ୍ର ବ୍ୟବସ୍ଥାର ସଂଚାଳନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ବହୁ ଅସୁବିଧାର ସମ୍ମୁଖୀନ ହେବାକୁ ପଡିଥିଲା । ଏହାସତ୍ୱେ କମ୍ପାନୀ ପକ୍ଷରୁ ଚାଷୀଙ୍କୁ ଚାଷବାସର ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସମୟରେ ଆବଶ୍ୟକ ସାର ଯୋଗାଇ ଦେବାକୁ ସବୁମନ୍ତେ ଉଦ୍ୟମ କରାଯାଇଥିଲା । ଏହି ସଫଳତା ପାଇଁ ସଂସ୍ଥାର ସିଏମଡି ମନୋଜ କୁମାର ମିଶ୍ର କମ୍ପାନୀର ମାର୍କେଟିଂ ଟିମକୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି ।
ନେଶନାଲ ଫର୍ଟିଲାଇଜର୍ସ କମ୍ପାନୀ ଦେଶର ପାଞ୍ଚଟି ସ୍ଥାନରେ ଥିବା ତାହାର କାରଖାନାରୁ ୟୁରିଆ ଉତ୍ପାଦନ କରେ । ସେଗୁଡିକ ହେଲା ପଞ୍ଜାବର ନଙ୍ଗଲ ଓ ଭଟିନ୍ଦା, ହରିୟାଣାର ପାନିପଥ ଏବଂ ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ ବିଜୟପୁରରେ ଦୁଇଟି ପ୍ଳାଣ୍ଟ ରହିଛି । କମ୍ପାନୀର ମୋଟ ୟୁରିଆ ଉତ୍ପାଦନ କ୍ଷମତା 35.68 ଲକ୍ଷ ମେଟ୍ରିକ ଟନ ରହିଥିଲେ ମଧ୍ୟ ଏହା କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ପଞ୍ଚମ ବର୍ଷ ପାଇଁ ସାର ଉତ୍ପାଦନ ଓ ବିକ୍ରିରେ ଉଚ୍ଚ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ହାର ହାସଲ କରି ଆସୁଛି । 2019-20ରେ ସର୍ବାଧିକ 57 ଲକ୍ଷ ଟନ ସାର ବିକ୍ରୟ କରି କମ୍ପାନୀ ରେକର୍ଡ ସୃଷ୍ଟି କରିଛି ।
ଏକ ଜଟିଳ ସମୟରେ ଚାଷୀଙ୍କୁ ସାହାଯ୍ୟ କରିବାକୁ ସରକାର ଯେଉଁ ଅଂଗୀକାର ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି ତାହାକୁ ପୂରଣ କରିବା ପାଇଁ କମ୍ପାନୀ ପ୍ଳାଣ୍ଟଗୁଡିକର ସର୍ବାଧିକ ଦକ୍ଷତା ଉପଯୋଗ କରି ସାର ଉତ୍ପାଦନ କରୁଛି । ଫଳରେ ୟୁରିଆ ଓ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ସାରର ଅଭାବ ନାହିଁ ।
ଏତଦ ବ୍ୟତୀତ କମ୍ପାନୀର କର୍ମଚାରୀମାନେ ଗୋଟିଏ ଦିନର ବେତନ 88 ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କେୟାର୍ସ ଫଣ୍ଡକୁ ଦାନ କରିଛନ୍ତି । ସେହିଭଳି ସିଏସ୍ଆର ପାଣ୍ଠିରୁ 63.94 ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କା ମଧ୍ୟ ପିଏମ୍ କେୟାର୍ସ ପାଣ୍ଠିକୁ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି ।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
Despite the stringent restrictions due to COVID-19 lockdown National Fertilizers Ltd. sale jumps 71% in April 2020
10 MAY 2020 2:59PM by PIB Delhi
National Fertilizers Ltd, a PSU under the ministry of Chemicals and Fertilizers registered a 71 percent growth in fertilizer sale in the month of April 2020. Despite the stringent restrictions in country in April due to COVID-19 lockdown Company recorded fertilizer sale of 3.62 Lakh MT in April' 20 compared to 2.12 Lakh MT in the same period last year.
Company had to face lot of logistics hurdles due to lockdown but despite that it left no stone unturned to make fertilizers available to farmers during this crucial period. C&MD, NFL, Sh Manoj Mishra has appreciated the efforts of marketing team for achieving this highest-ever growth in sales in the month of April 2020.
NFL produces urea at its five plants located at Nangal and Bathinda in Punjab, Panipat in Haryana and two plants at Vijaipur in M.P. Though the company has a production capacity of 35.68 Lakh MT of urea. With all these products, the company has recorded highest-ever sale of 57 Lakh MT in 2019-20, continuously for the fifth time in a row. Maintaining optimum operations of these plants in difficult times is a big success story especially towards fulfilling Government's commitment to the farming community of the country.
Apart from this to support the efforts of Government to fight COVID-19, NFL employees’ have not only contributed one day’s salary of Rs. 88 Lakh towards PM CARES Fund, but have also contributed an amount of Rs. 63.94 Lakhs under CSR towards PM CARES Fund for the same objective.With this, the company has contributed total amount of Rs. 1.52 crores towards PM CARES FUND.