সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
লৈবাক শিনবা থুংনা চংদ্রবা য়াদ্রবা পোৎ-চৈ অমসুং হিদাক-লাংথক ৱাত্তনা ফংহন্নবা হায়দুনা ঙসি ফাওবদা লাইফলাইন উরানগী ফ্লাইৎ ৪৯০ পাইখ্রে
09 MAY 2020 3:06PM by PIB Imphal
এয়র ইন্দিয়া, এল্লাইএন্স এয়র, আই.এ.এফ. অমসুং লনাইগী কেরিয়র কয়ানা লাইফলাইন উরানগী মখাদা ফ্লাইৎ ৪৯০ পাইখ্রে। ফ্লাইৎশিং অসিগী মনুংদগী ২৮৯দি এয়র ইন্দিয়া অমসুং এল্লাইএন্স এয়রনা পাইখি। মে ৮, ২০২০দা তোন ৬.৩২গী কার্গো পুদুনা ঙসি ফাওবদা পুখিবা কার্গো অসি তোন ৮৪৮.৪২নি। এলাইন্স এয়রনা মে ২, ২০২০দা ফ্লাইৎ ২ পাইখি অমসুং আই.এ.এফ.না ফ্লাইৎ ৮ পাইখি। লাইফলাইন উরান্না ঙসি ফাওবদা পাইরিবা নোংথক্কী অরাপ্পসি কিলোমীতর ৪,৭৩,৬০৯নি। ‘লাইফলাইন উরান’ ফ্লাইৎশিং অসি ভারতনা কোবিদ-১৯গা লান্থেংনরিবা অসিদা লৈবাক অসিগী মনুং হঞ্জিনবা মফমশিংদা চংদবা য়াদ্রবা মেদিকেলগী কার্গোশিং পুথোক পুশিন তৌননবা এম.ও.সি.এ.না চলাইদুনা মতেং পাংলি।
জম্মু অমসুং কশ্মীর, লদাখ, ইথৎশিং অমসুং অৱাং নোংপোক্কী লমদমশিংদা মরু ওইবা মেদিকেল কার্গোশিং অমসুং অনাবা মীওই কয়া পুথোক পুশিন তৌননবা পৱন হন্স লিমিতেদ য়াওনা হেলিকপ্তর সর্বিস কয়া চলাইরি। পৱন হন্সনা মে ৮, ২০২০ ফাওবদা অরাপ্পা কিলোমীতর ৮,০০১ পাইদুনা তোন ২.৩২গী কার্গো পুথোক পুশিন তৌখি।
দোমেস্তিক কার্গো ওপরেতর - স্পাইসজেৎ, ব্লু দার্ত, ইন্দিগো অমসুং ভিস্তারানা কমর্সিএল ওইনা কার্গো ফ্লাইৎ পাইরী। স্পাইসজেৎনা মার্চ ২৪দগী মে ৮, ২০২০ ফাওবদা নোঙথক্কী অরাপ্পা কিলোমীতর ১৫,৪৬,৮০৯ পাইদুনা অমসুং কার্গো তোন ৬,৫৮৭ পুদুনা কার্গো ফ্লাইৎ ৯১৬ পাইখি। মসিগী মনুংদা ৩৩৭তি ইন্তর্নেস্নেল কার্গো ফ্লাইৎনি। ব্লু দার্তনা মার্চ ২৫দগী মে ৮, ২০২০ ফাওবদা নোঙথক্কী অরাপ্পা কিলোমীতর ৩,৫৫,৫১৫ পাইদুনা অমসুং কার্গো তোন ৫,২৩১ পুদুনা কার্গো ফ্লাইৎ ৩১১ পাইখি। মসিগী মনুংদা ১৬তি ইন্তর্নেস্নেল কার্গো ফ্লাইৎনি। ইন্দিগোনা এপ্রিল ৩দগী মে ৮, ২০২০ ফাওবদা ইন্তর্নেস্নেল ফ্লাইৎ ৪৬ য়াওনা নোঙথক্কী অরাপ্পা কিলোমীতর ১,৯৬,২৬৩ পাইদুনা অমসুং কার্গো তোন ৫৮৫ পুদুনা কার্গো ফ্লাইৎ ১২১ পাইখি। মসিদা সরকারগীদমক্তা শেল লৌদনা মেদিকেল সপ্লাইশিং পুদুনা পাইখিবসু য়াওখি ভিস্তারানা এপ্রিল ১৯দগী মে ৮, ২০২০ ফাওবদা নোঙথক্কী অরাপ্পা কিলোমীতর ৩২,৩২১ পাইদুনা অমসুং কার্গো তোন ১৫০ পুদুনা কার্গো ফ্লাইৎ ২৩ পাইখি।
ইন্তর্নেস্নেল সেক্তরদা নোংপোক এসিয়াগা ফার্মাস্যুতিকেলগী, মেদিকেলগী খুৎশু খুৎলাইশিং অমসুং কোবিদ-১৯গী তেংবাংনবা পোৎলমশিং পুথোক পুশিন তৌনবগীদমক কার্গো এয়র ব্রিজ অমা শেমখ্রে। এয়র ইন্দিয়ানা পুরকখিবা মেদিকেল কার্গো অসি পুন্না তোন ১০৭৫নি। ব্লু দার্তনা এপ্রিল ১৪দগী মে ৮, ২০২০ ফাওবদা গ্বাংঝৌ অমসুং শাংহাইদগী মেদিকেল সপ্লাই চাউরাক্না তোন ১৩১ অমসুং হোং কোংদগী তোন ২৪ পুদুনা পাইরকখ্রে। স্পাইসজেৎনসু শাংহাই অমসুং গ্বাংঝৌদগী মে ৮, ২০২০ ফাওবদা মেদিকেল সপ্লাই তোন ২০৫ অমসুং হোং কোং অমসুং সিঙ্গাপুরদগীনা মে ৮, ২০২০ ফাওবদা মেদিকেল সপ্লাই তোন ২১ পুদুনা পাইরকখ্রে।

Ministry of Civil Aviation
490 Lifeline Udan flights operated till date to ensure continuous supply of essential and medical supplies across the country
09 MAY 2020 3:06PM by PIB Delhi
490 flights have been operated under Lifeline Udan by Air India, Alliance Air, IAF and private carriers. 289 of these flights have been operated by Air India and Alliance Air. Cargo transported on 8th May 2020 was 6.32 tons taking total amount of cargo transportedto around 848.42 tons. Alliance Air operated 2 fights on 8th May 2020 while 8 flights were operated by IAF.Aerial distance covered by Lifeline Udan flights till date is over 4,73,609 km.‘Lifeline Udan’ flights are being operated by MoCA to transport essential medical cargo to remote parts of the country to support India’s war against COVID-19.
Helicopter services including Pawan Hans Ltdhave been operating in J&K, Ladakh, Islands and North East region transporting critical medical cargo and patients. Pawan Hans till 8th May2020 have carried 2.32 tons of cargo covering a distance of 8,001kms.
Domestic Cargo Operators SpiceJet, Blue Dart, Indigo and Vistara are operating cargo flights on a commercial basis.Spicejet operated 916 cargo flights during 24 March to 8th May2020 covering a distance of 15,46,809 km and carrying 6,587tons of cargo. Out of these,337 were international cargo flights.Blue Dart operated 311 cargo flights covering a distance of 3,55,515 km and carrying 5,231tons of cargo during 25 March to 8th May 2020. Out of these, 16 were international cargo flights. Indigo has operated 121 cargo flights during 3 April to 8th May2020 covering a distance of 1,96,263 km and carrying around 585tons of cargo and including 46 international flights. This also includes medical supplies carried free of cost for the government.Vistara has operated 23 cargo flights during 19 April to 8th May2020 covering a distance of 32,321 km and carrying around 150 tons of cargo.
A cargo air-bridge was established with East Asia for transportation of pharmaceuticals, medical equipment and Covid-19 relief material. The total quantity of medical cargo brought in by Air India is 1075 tons. Blue Dart has uplifted medical supplies of around 131 tons from Guangzhou and Shanghai and 24 tons from Hong Kong, starting 14 April upto8th May 2020.Spicejet has also uplifted205 tons of medical supplies from Shanghai and Guangzhou upto8th May2020 and 21tons medical supplies from Hong Kong and Singapore upto8th May 2020.