Ministry of Minority Affairs
Minority communitiesequally contributing in the fight against COVID-19 along with all the people of the society--Mukhtar Abbas Naqvi
“Over 1500 Health Care Assistants, trained under skill development programme of Minority Affairs Ministry, assisting in treatment and well-being of Corona patients”
Mukhtar Abbas Naqvi --16 Haj Houses across the country given to state governments for quarantine and isolation facilities for Corona affected people
“AMU Medical College arranged 100 beds for treatment of Corona patients; also arranged Corona tests, more than 9000 tests done till now”
09 MAY 2020 2:07PM by PIB Delhi
Union Minister for Minority Affairs Shri Mukhtar Abbas Naqvi today said here that more than 1500 Health Care Assistants, who have been trained under skill development programme of Minority Affairs Ministry, are assisting in treatment and well-being of Corona patients.
Shri Naqvi said here that these Health Care Assistants include 50 per cent girls who are helping in treatment of Corona patients in various hospitals and health care centres across the country. This year, more than 2000 other Health Care Assistants will be trained by the Minority Affairs Ministry. The Ministry is providing one-year training to Health Care Assistants through various health organisations and reputed hospitals of the country.
Shri Naqvi said that different waqf boards across the country have contributed Rs 51 crore in PM and CM relief funds for Corona pandemic with the support of various religious, social and educational organisations. Besides, these waqf boards are also distributing food and other essential commodities among the needy.
Shri Naqvi said that 16 Haj Houses across the country have been given to state governments for quarantine and isolation facilities for Corona affected people. Various state governments are utilising the facilities at these Haj Houses according to their needs.
Shri Naqvi informed that Aligarh Muslim University has contributed Rs 1.40 crore in “PM-CARES” fund. AMU Medical College has also arranged 100 beds for treatment of Corona patients. AMU has also arranged Corona tests, more than 9000 tests have been done till now.
Shri Naqvi further said that quarantine and isolation facilities were arranged at Khwaja Model School and KayadVishramsthali at Ajmer Sharif Dargah for Corona affected people. More than 4500 Jayarin belonging to all religions from across the country were provided food, accommodation and health facilities during lockdown. These facilities were arranged by Dargah Committee, Dargah Khadims and Sajjada-nashin. The Dargah Committee and its other associated organisations provided facilities worth about Rs 1 crore which also included arrangements to send the people back to their states.
Shri Naqvi said that face masks have been prepared on large scale under SeekhoAurKamao skill development programme of the Minority Affairs Ministry, these masks are being distributed among the needy. The Minority Affairs Ministry will launch “JaanBhi, Jahan Bhi” awareness campaign to make the people aware of social distancing and other guidelines for safety from Corona.
Shri Naqvi said that all people of the country are working united and strongly to defeat challenge of Corona pandemic on the appeal of Prime Minister Shri Narendra Modi. The people belonging to Minority communities are equally contributing in this fight along with all the people of the society.

মশিং য়ামদবা কাংবুগী মন্ত্রালয়
খুন্নাই অসিগী মীয়াম পুম্নমক্কা লোইননা কোবিদ-১৯ থেংননবা হোৎনবদা মশিং য়ামজদবা কাংলুপকী মীওইশিংনা চপ মান্নবা থৌদাং লৌরিঃ মুখতার অব্বাস নকবী
"মাইনোরিতী এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী স্কিল দিবেলপমেন্ত থৌরাংশিংগী মখাদা কোরোনানা নারবা অনাবশিংবু লাইয়েংবদা মতেং পাংনবগীদমক হেলথ কেয়র এসিস্তেন্ত ১৫০০ হেন্না ত্রেন তৌখ্রে"
মুখতার অব্বাস নকবী— লৈবাক অসিদা লৈরিবা হজ লাই খুরুম্বম ১৬ রাজ্য সরকারশিংদা কোরোনানা শোকহল্লবা মীওইশিংবু ক্বরেন্তাইন অমসুং আইসোলেসন তৌনবগীদমক শিন্নখ্রে
"এ.এম.য়ু. মেদিকেল কোলেজনা কোরোনা লাইয়েংনবা ফমুং ১০০ শেম শাখ্রে, মসিগী মথক্তা কোরোনা তেস্তসু তৌহন্দুনা হৌজিক ফাওবদা তেস্ত ৯০০০ তৌখ্রে"
09 MAY 2020 2:07PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী মাইনোরিতী এফিয়র্স মন্ত্রী শ্রী মুখতার অব্বাস নকবীনা ঙসি মাইনোরিতী এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী স্কিল দিবেলপমেন্ত থৌরাংশিংগী মখাদা ত্রেন তৌরবা হেলথ কেয়র এসিস্তেন্ত ১৫০০ হেন্না কোরোনানা নারবা অনাবশিংবু লাইয়েংবদা মতেং পাংলি হায়না হায়খ্রে।
লৈবাক অসিদা লোইরিবা তোঙান-তোঙানবা হোস্পিতাল অমসুং হেলথ কেয়র সেন্তরশিংদা লৈবা কোরোনা অনাবশিং লাইয়েংবদা মতেং পাংলিবা হেলথ কেয়র এসেস্তেন্তশিং অসিগী মনুংদগী চাদা ৫০দি নুপীমচানি হায়না শ্রী নকবীনা ফোংদোকখি। হন্দক্কী চহী অসিদা, মাইনোরিতী এজিয়র্সকী মন্ত্রালয়না অতোপ্পা হেলথ কেয়র এসিস্তেন্ত ২০০০ হেন্না ত্রেন তৌগনি। মন্ত্রালয় অসিনা হেলথ কেয়র এসিস্তেন্তশিং অসিদা তোঙান-তোঙানবা হেলথ ওর্গনাইজেসনশিং অমসুং মমিং লৈরবা হোস্পিতালশিংগী মখাদা চহী অমগী ওইনা ত্রেনিং পীরি।
লৈবাক অসিদা লৈরিবা তোঙান-তোঙানবা দবল্যু.এ.ক্যু.এফ. বোর্দশিংনা পি.এম. অমসুং সি.এম.গী কোরোনা রিলিফ ফন্দদা তোঙান-তোঙানবা লাইনীংগী, খুন্নাইগী অমসুং ইন্সতিত্যুসনেল ওর্গনাইজেসনশিংগী মতেংগা লোইননা করোর ৫১ মতেং পাংখ্রে। মসিগীসু মথক্তা, হায়রিবা দবল্যু.এ.ক্যু.এফ. বোর্দশিং অসিনা লৈত-লাইরশিংদা চানবা পোৎলমশিং অমসুং তঙাইফদবা পোৎলমশিংসু য়েন্থোক্লি।
শ্রী নকবীনা হায়, লৈবাক অসিদা লৈরিবা হজ লাই খুরুম্বম ১৬ রাজ্য সরকারশিংদা কোরোনানা শোকহল্লবা মীওইশিংবু ক্বরেন্তাইন অমসুং আইসোলেসন তৌনবগীদমক শিন্নখ্রে। রাজ্য কয়ানা হায়রিবা মফমশিং অসিবু মখোয়গী মথৌ তাবশিংগী মতুং ইন্না শিজিন্নরি।
শ্রী নকবীনা অলিগর্হ মুস্লিম য়ুনিবর্সিতীনা "পি.এম.-কেয়র্স" ফন্দদা লুপা করোর ১.৪০ মতেং পাংখ্রে হায়না ফোংদোকখি। এম.এম.য়ু. মেদিকেল কোলেজনা কোরোনা লাইয়েংনবা ফমুং ১০০ শেম শাখ্রে, মসিগী মথক্তা কোরোনা তেস্তসু তৌহন্দুনা হৌজিক ফাওবদা তেস্ত ৯০০০ তৌখ্রে।
শ্রী নকবীনা মখা তারদুনা হায়, ক্বরেন্তাইন অমসুং আইরোলেসন ফেসিলিতীশিং অসি অজমের শরিফ দর্গাদা কোরোনা নারবা মীওইশিংগীদমক খ্বাজা মোদেল স্কুল অমসুং কয়াদ বিশ্রমাস্থলিদা শেম শারি। লৈবাক অসিগী মফম খুদিংমক্তগী তোঙান-তোঙানবা লাইনীং চৎপা জয়রিন ৪৫০০দা চানবা, লৈফম, অমসুং হকশেলগী খুদোংচাবা কয়া লোকদাউন মনুংদা পীরি। হায়রিবা ফেসিলিতীশিং অসি দর্গা কম্মিতী অমসুং অতোপ্পা মরী লৈনবা ওর্গনাইজেসনশিংনা লুপা করোর ১ রোমগী খুদোংচাবশিং পীরি অমসুং মসিদা মখোয়বু মশা মশাগী রাজ্যদা থানবা হোৎনবসু য়াওরি।
শ্রী নকবীনা হায়রি, মাইনোরিতী এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা সিখো ঔর কমাও স্কিল দিবেলপমেন্ত থৌরাংগী মখাদা ফেস মাস্ক কয়া অমা শাখ্রে অমসুং লৈত-লাইরশিংদা য়েন্থোকখ্রে। মাইনোরিতী এফিয়র্স মন্ত্রালয়না "জান ভী, জহান ভী" হায়বা মীয়াম ৱাখল তাহন্নবা কেম্পেন অমা হৌদোক্তুনা সোসিএল দিস্তেন্সিং অমসুং অতোপ্পা কোরোনাদগী চেকশিন্না লৈনবগী কাংলোনশিং শন্দোক্কনি।
শ্রী নকবীনা হায়খি মদুদি, লৈবাক অসিদা লৈরিবা মীয়াম পুম্নমক্না প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী ইথিল মখাদা কোরোনা মাইথিবা পীনবগীদমক অমত্তা ওইনা হোৎনরি। সমাজ অসিগী মীয়াম পুম্নমক্কা লোইননা কোবিদ-১৯ থেংননবা হোৎনবদা মশিং য়ামজদবা কাংলুপকী মীওইশিংনা চপ মান্নবা থৌদাং লৌরি।