শেল-থুম মন্ত্রালয়
এন্তাইতী খরগী অনৌবা রেজিস্ত্রেসন, এপ্রুবেল তৌবগী থৌওংশিং ওক্তোবর ১, ২০২০ ফাওবা য়ৈথোকখ্রে
09 MAY 2020 10:41AM by PIB Imphal
হৌজিক ওইরিবা হ্যুমেনিতরিয়ন অমসুং শেনমিৎলোনগী লুরবা তাঞ্জা অসি য়েংলদুনা সি.বি.দি.তি.না এন্তাইতী খরগী অনৌবা এপ্রুবেল/রেজিস্ত্রেসন,নোতিফিকেসন তৌবগী থৌওংশিং ওক্তোবর ১, ২০২০ ফাওবা য়ৈথোক্লগনি। মসিগী মতুং ইন্না ইনকম তেক্স এক্তকী সেক্সন ১০ (২৩ সি.), ১২ এ.এ., ৩৫ অমসুং ৮০ জি.গী মখাদা এপ্রুব/রেজিস্তর/নোতিফাই তৌরবশিংগী ওইনদি ওক্তোবর ১, ২০২০দগী থা অহুম ফাওবগী মনুংদা, হায়বদি দিসেম্বর ৩১, ২০২০গী মমাংদা, ইন্তিমেসন ফাইল তৌগদবনি। মখা তানা অনৌবা এন্তাইতীগী এপ্রুবেল/রেজিস্ত্রেসন,নোতিফিকেসন তৌবগী শেমদোক্লবা চৎন-কাংলোনশিং অসি ওক্তোবর ১, ২০২০দগী চৎনবা হৌগনি।
মসিগা মরী লৈনবা তঙাই ফদবা লেজিস্লেতিবকী ওইবা শেমদোকপশিংদি মতমগী মতুং ইন্না খঙহল্লক্কনি।
নোবেল কোরোনা ভাইরস (কোবিদ-১৯) লাকপা অমসুং মসিগী মখা তানা লোকদাউন লৈরকপসিদগী জুন ১, ২০২০দগী মথক্তা পল্লিবা অনৌবা থৌওংশিং চৎনবা হৌবদা থেংনগদবা খুদোংচাদবা কয়াগী মতাংদা ৱাকৎ কয়া শেলথুমগী মন্ত্রালয়দা লাকখি। অনৌবা থৌওংশিং অসি মতম খরা য়ৈথোকপীয়ু হায়বা ৱাফম কয়াসু হায়জরকখি।
পনবা য়াবদি, এক্ত অসিগী সেক্সন ১০ (২৩ সি.), ১২ এ.এ., ৩৫ অমসুং ৮০ জি.দা পল্লিবা এন্তাইতী খরগী এপ্রুবেল/রেজিস্ত্রেসন/নোতিফিকেসন অসি জুন ১, ২০২০দগী চৎহনগদবনি হায়না ফাইনান্স এক্ত, ২০২০না চৎনবগী অয়াবা পীখ্রবনি। অনৌবা থৌওং অসিগী মতুং ইন্না সেক্সন অসিগী মখাদা হান্ননা এপ্রুব/রেজিস্তর/নোতিফাই তৌরবা এন্তাইতীশিংনা থা অহুমগী মনুংদা, হায়বদি ওগস্ত ৩১, ২০২০গে মমাংদা, ইন্তিমেসন ফাইল তৌগদবনি। মখা তানা অনৌবা এন্তাইতীগী এপ্রুবেল/রেজিস্ত্রেসন/নোতিফিকেসন তৌবসি জুন ১, ২০২০দগী চৎনবা য়াবগী অয়াবসু পীখ্রবনি।

Ministry of Finance
New procedure for registration, approval, etc. of certain entities deferred to 1st October, 2020
09 MAY 2020 10:41AM by PIB Delhi
In view of the unprecedented humanitarian and economic crisis, the CBDT has decided that the implementation of new procedure for approval/ registration/notification of certain entities shall be deferred to 1st October, 2020. Accordingly, the entities approved/ registered/ notified under section 10(23C), 12AA, 35 and 80G of the Income-tax Act, 1961 (the Act) would be required to file intimation within three months from 1st October, 2020, i.e, by 31st December, 2020. Further, the amended procedure for approval/ registration/ notification of new entities shall also apply from 1st October, 2020.
The necessary legislative amendments in this regard shall be proposed in due course.
Various representations were received in the finance ministry expressing concerns over the implementation of the new procedure from 1st June, 2020 due to the outbreak of novel corona virus (COVID-19) and consequent lockdown. There have been a number of requests to defer the applicability of the new procedure.
It may be noted that The Finance Act, 2020 rationalized the procedure relating to approval/ registration/ notification of certain entities referred to in sections 10(23C), 12AA, 35 and 80G of the Act, with effect from 1st June, 2020. As per the new procedure, the entities already approved/ registered/ notified under these sections would be required to file intimation within three months, i.e, by 31st August, 2020. Further, the procedure for approval/ registration/ notification of new entities has also been rationalized with effect from 1st June, 2020.