Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Pulses, Oilseeds and Wheat procurement during Rabi Season 2020-21 in full flow
Pulses & Oilseeds worth Rs.2,682 Cr procured benefitting above 3.25 lakh farmers
Significant rise in Sowing Area Coverage of Summer Crops
05 MAY 2020 6:10PM by PIB Delhi
A quantity of 2,61,565 MT of Pulses and 3,17,473 MT of Oilseeds has been procured under Rabi 2020-21 season till 02.05.2020 at MSP value of Rs.2,682 crores benefitting 3,25,565 farmers. Of this, a quantity of 14,859 MT Pulses and 6706 MT of Oilseeds was procured on 1st and 2nd May, 2020 in six States namely Madhya Pradesh, Maharashtra, Karnataka, Rajasthan, Uttar Pradesh and Haryana.
Besides, in Rabi Marketing Season 2020-21, a total of 1,87,97,767 MT wheat arrived in FCI, out of which 1,81,36,180 MT has been purchased.
Meanwhile, the Sowing Area Coverage of Summer Crops is as follows:
• Rice: About 34.80 lakh ha area coverage under summer rice as compared to 25.26 lakh ha during the corresponding period of last year.
• Pulses: About 8.77 lakh ha area coverage under pulses as compared to 5.44 lakh ha. during the corresponding period of last year.
• Course Cereals: About 9.12 lakh ha area coverage under coarse cereals as compared to 5.49 lakh ha. during the corresponding period of last year.
• Oilseeds: About 8.87 lakh ha area coverage under oilseeds as compared to 7.00 lakh ha. during the corresponding period of last year.
The Department of Agriculture, Cooperation and Farmers Welfare, Government of India is taking several measures to facilitate the farmers and farming activities at field level during the lockdown period in the wake of Covid 19 pandemic. Under the Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi (PM-KISAN) Scheme during the lockdown period from 24.3.2020 till date, about 9.06 crore farmer families have been benefitted and an amount of Rs. 18,134 crore has been released so far.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
রবি কুম ২০২০-২১গী হৱাই চেংৱাই, থাও শুংবা য়াবা মরু অমসুং গেহু লৈশিনবগী থবক ফজনা চত্তরি
চেংৱাই অমসুং থাও শুংবা য়াবা মরু লুপা করোর ২,৬৮২গী লৈশিন্দুনা লৌমী লাখ ৩.২৫ হেন্না কান্নবা ফংহনখ্রে
কালেনগী মরু মরাং হুনবা য়াবা মফম হেনগৎলে
05 MAY 2020 6:10PM by PIB Imphal
রবি কুম ২০২০-২১গী ওইনা ০২.০৫.২০২০ ফাওবদা লুপা করোর ২,৬৮২গী ওইগদবা হৱাই চেংৱাই মেত্রিক তন ২,৬১,৫৬৫ অমসুং থাও শুংবা য়াবা মরু মেত্রিক তন ৩,১৭,৪৭৩ এম.এস.পি.দা লৈশিন্দুনা লৌমী ৩,২৫,৫৬৫দা কান্নবা ফংহনখ্রে। মসিগী মনুংদগী, হৱাই চেংৱাই মেত্রিক তন ১৪,৮৫৯ অমসুং থাও পুথোকপা য়াবা মরু মেত্রিক তন ৬৭০৬না মে ১ অমসুং ২, ২০২০দা রাজ্য তরুক্তা, মমিং ওইনা পল্লবদা, মধ্য প্রদেশ, মহারাস্ত্রা, কর্নাতকা, রাজস্থান, উত্তর প্রদেশ অমসুং হরিয়ানাদা লৈশিনখি।
মসিগী মথক্তা, রবিগী মার্কেতিং কুম ২০২০-২১দা, অপুনবা গেহু মেত্রিক তন ১,৮৭,৯৭,৭৬৭ এফ.সি.আই.দা য়ৌরকখ্রে, মসিগী মনুংদগী মেত্রিক তন ১,৮১,৩৬,১৮০ লৈখ্রে।
মরক অসিদা, কালেনগী মরু মরাং হুনবা য়াবা মফমশিংসু হেনগৎলক্লি।
• চেং: কালেনগী ফৌ হুনগদবা মফম মমাং চহীদা হেক্তর লাখ ২৫.২৬ ওইরম্বদগী হৌজিক হেক্তর লাখ ৩৪.৮০।
• হৱাই চেংৱাইঃ হৱাই চেংৱাই হুনগদবা মফম মমাং চহীদা হেক্তর লাখ ৫.৪৪ ওইরম্বদগী হৌজিক হেক্তর লাখ ৮.৭৭।
• কোর্স সেরিএলঃ কোর্স সেরিএল হুনগদবা মফম মমাং চহীদা হেক্তর লাখ ৫.৪৯ ওইরম্বদগী হৌজিক হেক্তর লাখ ৯.১২।
• থাও শুংবা য়াবা মরুঃ থাও শুংবা য়াবা মরু হুনগদবা মফম মমাং চহীদা হেক্তর লাখ ৭.০০ ওইরম্বদগী হৌজিক হেক্তর লাখ ৮.৮৭।
ভারত সরকারগী লৌউ-শিংউ, কোওপরেসন অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাংগী বিভাগনা লৌমীশিং অমসুং মখোয়গী লৌউ-শিংউগী থবকশিং কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা লোকদাউন তৌরিঙৈদা পাইখৎপা নুংঙাইনবা থৌরাং কয়া লৌখৎলি। প্রধান মন্ত্রী কিসান সমান নিধী (পি.এম.কিসান) স্কিমগী মখাদা ২৪.৩.২০২০দগী হৌখিবা লোকদাউন্দগী হৌজিক ফাওবদা করোর ৯.০৬ রোমগী লৌমীশিংগী ইমুং মনুংদা লুপা করোর ১৮,১৩৪গী শেনফম কাইথখ্রে।