Ministry of Home Affairs
Government of India to facilitate return of Indian Nationals stranded abroad
Process to begin from May 7 in a phased manner
04 MAY 2020 6:08PM by PIB Delhi
Government of India will be facilitating the return of Indian nationals stranded abroad on compelling grounds in a phased manner. The travel would be arranged by aircraft and naval ships. The Standard Operating Protocol (SOP) has been prepared in this regard.
Indian Embassies and High Commissions are preparing a list of distressed Indian citizens. This facility would be made available on payment-basis. Non-scheduled commercial flights would be arranged for air travel. The travel would begin in a phased manner from May 7.
Medical screening of passengers would be done before taking the flight. Only asymptomatic passengers would be allowed to travel. During the journey, all these passengers would have to follow the protocols, such as the Health Protocols, issued by the Ministry of Health and the Ministry of Civil Aviation.
On reaching the destination, everyone would have to register on the Aarogya Setu app. Everyone would be medically screened. After scrutiny, they would be quarantined for 14 days, either in a hospital or in an institutional quarantine on payment-basis, by the concerned State government. COVID test would be done after 14 days and further action would be taken according to health protocols.
The Ministries of External Affairs and Civil Aviation would soon share detailed information about it through their websites.
State Governments are being advised to make arrangements, including for testing, quarantine and onward movement of the returning Indians in their respective States.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
ভারত সরকারনা মীরমদা পন্দুনা লৈরিবা ভারত মচাশিং পুরক্নবা অয়াবা পীরগনি
থৌওং অসি তাঙ্কক নাইনা মে ৭তগী হৌগনি
04 MAY 2020 6:08PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা মীরমদা পন্দুনা লৈরিবা ভারত মচাশিংবু তাঙ্কক নায়না পুরক্নবা অয়াবা পীখ্রে। খোংচৎ অসি এয়রক্রাফ অমসুং নেভীগী জহাজশিংনা শিল লাংগনি। মসিগা মরী লৈননা স্তেন্দর্দ ওপরেতিং প্রোতোকোল থৌরাং তৌরে।
ইন্দিয়ন এম্বেসিশিং অমসুং হায় কমিসনশিংনা পন্দুনা লৈরিবা ভারত মচাশিংগী লিস্ত শেম শারি। মসিগী খুদোংচাবা অসি পেমেন্ত-বেসিস্তা ফংগনি। এয়র ত্রাভেলগীদমক নন-সেদ্যুল কমর্সিয়েল ফ্লাইৎশিং শিল-লাংগনি। খোংচৎ অসি তাঙ্কক নাইনা মে ৭তগী হৌগনি।
ফ্লাইৎ তোংদ্রিঙৈ মাংওইননা পেসেঞ্জরশিংগী মেদিকেল স্ক্রীনিং তৌগনি। লাইওং লৈতবা পেসেঞ্জর খক্তমক খোংচৎকী অয়াবা পীগনি। খোংচৎ মনুংদা পেসেঞ্জর পুম্নমক্না হকশেল মন্ত্রায়না ইসু তৌবা হেল্থ প্রোতোকোলশিং অমসুং সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়না ইসু তৌবা প্রোতোকোলশিং ঙাক্না চৎকদবনি।
পন্থুংফম য়ৌরবা মতমদা, মীওই খুদিংমক্না আরোগ্যা সেতু এপ্লিকেসন রেজিস্তর তৌগদবনি। মীওই খুদিংমক মেদিকেল্লি কৃস্ক্রীন তৌগনি। স্ক্রুতিনী তৌরবা মতুং মখোয়বু মরী লৈনবা রাজ্য সরকারশিংনা পেমেন্ত-বেসিস্তা হোস্পিতাল অমা নত্ত্রগা ইন্সতিত্যুস্নেল ক্বরেন্তাইন অমদা নুমিৎ ১৪গীদমক ক্বরেন্তাইন তৌগনি। নুমিৎ ১৪গী মতুং কোবিদ তেস্ত পাংথোক্কনি অমদি মথা তাবা এক্সনশিং হেল্থ প্রোতোকোলশিংগী মতুং ইন্না লৌখৎকনি।
এক্সতর্নেল এফিয়র্স মন্ত্রালয় অমসুং সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়না মকোয়গী ৱেবসাইৎশিংগী থোংদা মসিগী মতাংদা মখা তাবা ই-পাউ অথুবা মতমদা শেয়র তৌগনি।
রাজ্য সরকারশিংদা মীরমদগী হলক্লবা ভারত মচাশিংগী তেস্তিং, ক্বরেন্তাইন অমসুং মখোয়-মখোয়গী মরী লৈনবা রাজ্যশিংদা মখা তাবা খোংচৎকীদমক শিল-লাংনবা পাউতাক পীখ্রে।