କାର୍ମିକ, ସାଧାରଣ ଅଭିଯୋଗ ଓ ପେନସନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ଭଣ୍ଡାର ଦ୍ୱାରା ପ୍ରସ୍ତୁତ 4900 ସୁରକ୍ଷା କିଟ୍‌ ମେଡ଼ିକାଲ ଓ ପୁଲିସ କର୍ମଚାରୀଙ୍କ ବ୍ୟବହାର ପାଇଁ ପ୍ରଦାନ କଲେ ଡକ୍ଟର ଜିତେନ୍ଦ୍ର ସିଂହ
01 MAY 2020 5:32PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳ କ୍ଷେତ୍ର ବିକାଶ ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ (ଡ଼ିଓଏନଇଆର), ପିଏମଓ, କାର୍ମିକ ଓ ଜନ ଅଭିଯୋଗ, ପେନସନ୍‌, ଆଣବିକ ଶକ୍ତି ଓ ମହାକାଶ ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଡକ୍ଟର ଜିତେନ୍ଦ୍ର ସିଂହ ଆଜି ଦେଶର ସମସ୍ତ ଚିକିତ୍ସା କର୍ମଚାରୀ ଓ ପୁଲିସ ବଳଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟକୁ ଭୂୟସୀ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି । ଏହି ଅବସରରେ ଡକ୍ଟର ସିଂହ ସେମାନଙ୍କ ବ୍ୟବହାର ପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ଭଣ୍ଡାର ପକ୍ଷରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ 4900 ସୁରକ୍ଷା କିଟ୍‌ ସେମାନଙ୍କୁ ପ୍ରଦାନ କରିଛନ୍ତି । ଏହି ସୁରକ୍ଷା କିଟ୍‌ରେ ସାନିଟାଇଜର, ହାତଧୁଆ ସାବୁନ ଇତ୍ୟାଦି ରହିଛି ଯାହାକି ମେଡ଼ିକାଲ କର୍ମଚାରୀ ଓ ପୁଲିସ କର୍ମଚାରୀମାନେ ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ । ସେମାନଙ୍କ ସେବା ଓ ତ୍ୟାଗକୁ ସମ୍ମାନ ଓ ପ୍ରଶଂସା ପ୍ରଦର୍ଶନ ପୂର୍ବକ ଏକ ସାଂକେତିକ ସୌଜନ୍ୟ ଭାବେ ଏହି କିଟ୍‌ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଛି । କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ତଥା ଦିଲ୍ଲୀ ପୁଲିସର ପ୍ରତିନିଧିମାନଙ୍କୁ ମନ୍ତ୍ରୀ ଡକ୍ଟର ସିଂହ ଏହି କିଟ୍‌ ଆଜି ହସ୍ତାନ୍ତର କରିଛନ୍ତି । ଏହି ଅବସରରେ ତାଙ୍କ ବାସଭବନ ଠାରେ ଏକ ଛୋଟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ଆୟୋଜନ କରାଯାଇଥିଲା । ସାମାଜିକ ଦୂରତା ରକ୍ଷାର ସମସ୍ତ କଟକଟାକୁ ଅନୁପାଳନ ପୂର୍ବକ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ସମ୍ପାଦିତ ହୋଇଥିଲା ।
ପରେ, ଗଣମାଧ୍ୟମ ସହ କଥାବାର୍ତ୍ତା କରି ଡକ୍ଟର ଜିତେନ୍ଦ୍ର ସିଂହ କହିଲେ େଯେ ଆମ ଦେଶ ଏବେ ବୈଶ୍ୱିକ ମହାମାରୀ ବିରୋଧରେ ଲଢ଼େଇ ଜାରି ରଖିଛି । ଗତ କିଛି ସପ୍ତାହ ଧରି ଏହି ଲଢ଼େଇ ଜାରି ରହିଛି । ଦେଶବ୍ୟାପୀ ଲକ୍‌ ଡାଉନ୍‌ ଯୋଗୁ ଏବେ ସମସ୍ତ ଜନସାଧାରଣ ନିଜ ନିଜ ଘରେ ଆବଦ୍ଧ ରହିଥିବା ବେଳେ କିଛି ଲୋକ, ଯଥା ମେଡ଼ିକାଲ ସେବା ଓ ପୁଲିସ ସେବାରେ ନିୟୋଜିତ ଲୋକମାନେ, ସେମାନଙ୍କର ସ୍ୱାଭାବିକ କର୍ତ୍ତବ୍ୟ ଠାରୁ ଢ଼େର୍‌ ଶ୍ରମ ଓ ତ୍ୟାଗ ସ୍ୱୀକାର ପୂର୍ବକ ଦାୟିତ୍ୱ ନିର୍ବାହ କରୁଛନ୍ତି । ସେମାନଙ୍କୁ ଏଭଳି ଜଟିଳ ସମୟରେ ଏଭଳି କର୍ତ୍ତବ୍ୟ ସଂପାଦନ କରିବାକୁ ପଡ଼ୁଛି । ମହାମାରୀ କୋଭିଡ଼-19 ସଂକ୍ରମଣ ଯୋଗୁ ମାନ୍ୟବର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଆହ୍ୱାନକୁ ଗ୍ରହଣ ପୂର୍ବକ ସେମାନେ ଏହି ଦାୟିତ୍ୱ ନିଜ ମୁଣ୍ଡରେ ବହନ କରିଛନ୍ତି । ଦେଶରେ ଲକ୍‌ ଡାଉନ୍‌ ଘୋଷଣା ହେବା ପରଠାରୁ କାର୍ମିକ, ଜନ ଅଭିଯୋଗ, ପେନସନ୍‌ ଓ ଡ଼ିଓଏନଇଆର ରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ଏହି ପରିପ୍ରେକ୍ଷୀରେ ଅନେକ ଗୁଡ଼ିଏ ବ୍ୟବସ୍ଥା ଗ୍ରହଣ କରାଯାଇଛି ।
କାର୍ମିକ ଓ ତାଲିମ ବିଭାଗ ଅଧୀନରେ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ଭଣ୍ଡାର ଏକ ଜନକଲ୍ୟାଣ ପ୍ରକଳ୍ପ ଭାବେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥାଏ ଏବଂ ଉପଭୋକ୍ତାମାନଙ୍କ ପାଇଁ ନିୟମିତ ତଥା ନିରବଚ୍ଛିନ୍ନ ଭାବେ ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ ଯୋଗାଣରେ ନିୟୋଜିତ ରହିଛି । ପୂର୍ବରୁ , ଚଳିତ ମାସ ପ୍ରଥମ ସପ୍ତାହରେ, ମନ୍ତ୍ରୀ ଡକ୍ଟର ଜିତେନ୍ଦ୍ର ସିଂହ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ଭଣ୍ଡାର ଦ୍ୱାରା ପ୍ରସ୍ତୁତ ଖାଦ୍ୟ ଓ ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ ଥିବା 2200ଟି ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ କିଟ୍‌ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ଦିଲ୍ଲୀ ଜିଲ୍ଲା, ସିଭିଲ୍‌ ଲାଇନ୍ସର ଡ଼ିଏମ (କେନ୍ଦ୍ରୀୟ) ଏବଂ ଏସଡ଼ିଏଙ୍କୁ ଦରିଦ୍ର ଓ ଦୁର୍ଗତ ପରିବାରଙ୍କୁ ବଣ୍ଟନ ସକାଶେ ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲେ ।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Dr. Jitendra Singh hands over 4900 Protective Kits prepared by Kendriya Bhandar for the use of medical and police personnel today
01 MAY 2020 5:32PM by PIB Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, DrJitendra Singh applauded the selfless service of the medical fraternity and the police force and handed over 4900 protective kits put together by KendriyaBhandar, comprising of sanitizer, hand wash etc. for the use of medical and police personnel as a token gesture of appreciation for their work. The kits were handed over to the representatives of the Ministry of Health and Delhi Police today in a small event held at his residence. The norms of social distancing were observed during the event.
Later, talking to the media Dr. Jitendra Singh said that our country has been engaged in a war against the corona virus for the last several weeks. While most of the citizens have been home bound following the regulations imposed due to the countrywide lockdown, some personsviz, medical and police personnel , have been working beyond their normal call of duty in these difficult times. He also added that responding to the call of the Hon Prime Minister of India in the wake of the COVID 19 pandemic, Union Ministries of Personnel, Public Grievances, Pensions and DoNER have been taking a series of measures after the declaration of the Lockdown.
KendriyaBhandar, a welfare project under the aegis of Department of Personnel and Training, has been serving the consumers with a regular and continuous supply of essential goods. Earlier, in the first week of this month, DrJitendra Singh handed over 2200 Essential kits of edible and household items prepared by KendriyaBhandar to DM (Central) and SDM, Civil Lines, Central Delhi District for distribution to needy families.