প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা দিফেন্স অমসুং এরোস্পেস সেক্তরদা ইনোৎ পীনবা লম্বীশিং খন্ন-নৈননবা মীফম অমা পাংথোকখ্রে
30 APR 2020 10:26PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা কোবিদ-১৯গী বেকদ্রোপতা ইকোনোমীদা অনৌবা ইনোৎ অমা পীনবা ইনিসিয়েতিবশিং অমসুং আর্ম ফোর্সেসকী মতম কুইনা দরকার ওইবশিং মপুং ফাহন্নবা ভারত্তা অচেৎপা অমসুং সেল্ফ-রিলিয়েন্ত দিফেন্স ইন্দস্ত্রী লৈহন্নবা পেতেন্সিয়েল রিফোর্মশিংদা খন্ন-নৈননবা মীফম অমা পাংথোকখ্রে। খন্ন-নৈনবা অদুদা ওর্দিনান্স ফেক্তরীশিংগী ফঙ্কসনিং রিফোর্ম তৌবা, স্ত্রিমলাইনিং প্রোক্যুরমেন্ত প্রেসেদ্যুরশিং, পোকস রিসোর্স এলোকেসন, আর অমসুং দি/ইনোবেসন পুক্নিং থৌগৎপা, ক্রিতিকেল দিফেন্স তেক্নোলোজীদা ইনবেস্তমেন্তকী পুক্নিং চিংশিনবা অমসুং এক্সপোর্ত প্রমোৎ তৌবা য়াওরি।
প্রধান নন্ত্রীনা দিফেন্স অমসুং এরোস্পেস সেক্তরশিংদা মালেমগী মকোকথোংবা লৈবাকশিংগী মনুংদা ভারতপু য়াওহন্নবা সেল্ফ-রিলিয়েন্স অমসুং এক্সপোর্তকী ওবজেক্তিব অনি মপুং ফাহন্নবগীদমক দিজাইন্দগী হৌরগা প্রদক্সন ফাওবদা পব্লিক অমসুং প্রেভেৎ সেক্তরগী ইচং থৌনা শরুক য়াবদা অকনবা ৱাফম থমখি। মহাক্না দিফেন্স সেক্তরদা দোমেস্তিক অমসুং ফেরেন ইনবেস্তমেন্তকী পুক্নিং চিংশিন্নবগীদমক হায়জরক্লিবা রিফোর্মশিং য়েংশিনখি।
দিফেন্সকী চাদিং ইকোনোমাইজ তৌনবা অমদি স্ত্রেতেজিক দিফেন্স কেপিতেল এক্যুইজিসনগীদমক সেবিংশিং চেনেলাইজ তৌনবসু খন্ন-নৈনখি। দিফেন্স প্রোক্যুরমেন্ত প্রোসেসশিং, ওফসেৎ পোলিসীশিং, স্পেয়ারশিংগী ইন্দিজিনাইজেসন, তেক্নোলোজীগী ত্রান্সফর, ভারত্তা মেনুফেকচরিং ফেসিলিতীশিং লিংখৎনবা গ্লোবেল ও.ই.এম.শিং পুক্নিং চিংশিনবা, ঐখোয়গী হৌজিক লৈরিবা ইন্তর্নেস্নেল সপ্লাই চেনশিং হেন্না পাকথোক-চাউথোকহনবগা মরী লৈনবা হিরমশিংসু খন্ন-নৈনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী ইমপোর্ত দিপেন্দেন্স হন্থহন্নবা অমসুং দিফেন্স ইক্বুইপমেন্তকী দিজাইন, দিবেলপিং অমসুং মেনুফেকচরিংগীদমক মসিগী দোমেস্তিক কেপেবিলিতীশিং শেমগৎনবা মেক ইন ইন্দিয়াবু মাংদা পুখৎনবসু পাউতাক পীখি।
মীফম অদুদা দিফেন্স মিনিস্তর, হোম মিনিস্তর, ফাইনান্স মিনিস্তর অমসুং ফাইনান্সকী রাজ্য মন্ত্রীগা লোয়ননা ভারত সরকারগী মকোকথোংবা ওফিসিয়েলশিংনা শরুক য়াখি।

Prime Minister's Office
PM Modi holds a meeting to discuss ways to boost Defence & Aerospace Sector
30 APR 2020 10:26PM by PIB Delhi
PM Narendra Modi held a detailed meeting to deliberate the potential reforms to ensure a robust and self-reliant defence industry in India that caters to short and long term needs of the armed forces and initiatives to give a boost to the economy in the backdrop of COVID-19. The discussions involved reforming of the functioning of the Ordnance factories, streamlining procurement procedures, focused resource allocation, encouraging R&D/innovation, attracting investment in critical defence technologies and promotion of exports.
PM laid emphasis on positioning India among the top countries of the world in Defence and Aerospace sectors, from design to production, with active participation of public and private sector fulfilling the twin objectives of self-reliance & exports. He reviewed the proposed reforms for attracting domestic and foreign investment in defence sector.
It was discussed that defence expenditure be economized and the savings be channelised for strategic defence capital acquisition. Issues relating to defence procurement processes, offset policies, indigenization of spares, transfer of technology, attracting global OEMs to establish manufacturing facilities in India, expanding our presence in international supply chains, etc were also deliberated. For India to emerge as a global leader in defence manufacturing, focus on the export of quality and state-of-the-art equipment/systems/platforms has also been emphasised.
PM directed that India should reduce dependence on imports and take forward "Make in India" to build its domestic capabilities for designing, developing and manufacturing state-of-the-art defence equipment. He emphasized on initiatives to promote export of defence products along with industry participation in global defence product value chain and to create an environment that encourages R&D, rewards innovation, creates Indian IP ownership.
The meeting was attended by the Defence Minister, the Home Minister, the Finance Minister and Minister of State for Finance along with senior officials of the Government of India.