PIB Headquarters
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
29 APR 2020 6:49PM by PIB Imphal
- হৌজিক ফাওবদা, কোবিদ-১৯ কেস ৩১,৩৩২গী মনুংদা মীওই ৭৬৯৫ লাইয়েংদুনা নাবা ফখ্রে, মসিনা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ২৪.৫% য়ৌখ্রে।
- কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক অসিগী মফমশিংদা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা পন্দুনা লৈরিবা মীওইশিং অমসুং অতোপ্পা লমগে শিন্মীশিং রাজ্য অমদগী রাজ্য অমদা চত্থোক-চৎশিন য়াহনগদৌরি।
- ঐচ.আর.দি. মন্ত্রীনা রাজ্যশিংদা বোর্দকী একজামশিংগী পাউখুম চেশিংগী ইবালুৱেসন তৌবা হৌনবা হায়খ্রে, হায়রিবসিমক রাজ্যশিংনা সি.বি.এস.ই.গীসু পায়খৎনবা হায়রি।
- দা. হর্স ভর্ধন্না সাইন্তিস্তশিংদা কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা উপাই পুথোকপা থুজন্নবা তকশিনখ্রে
- আরোগ্যাসেতুএপকী দেতাশিং রাজ্যদগী হৌদুনা জিল্লাগী ওফিসিএলশিংদা ফংহল্লগনি।
- কোবিদ লোইরবা মতুংগী পুন্সিদা, ভারতনা মালেমগী ললোল-ইতিক্তা মতীক চাবা শেয়র লৌহৌনবা হোৎনগদবনি হায়না শ্রী পিয়ুস গোয়ালনা হায়রি
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়দগী কোবিদ-১৯গী ওইবা অনৌবা পাউ
হৌজিক ফাওবদা, অপুনবা মীওই ৭৬৯৫ লাইয়েংদুনা নাবা ফখ্রে। মসিনা ঐখোয়গী অপুনবা নাবা ফবগী চাং ২৪.৫% য়ৌরে। অপুনবা কনফার্ম তৌরবা কেস অসি হৌজিক, ৩১,৩৩২নি। সেক্রেতরি (ঐচ.এফ.দব্লিয়ু.)না কোবিদকা মরী লৈনদবা তঙাইফদবা হিদাক লাংথকশিংবু নাথৈরোইদবনি। দাইলাইসিস, কেন্সরগী লাইয়েং, দাইবেতিক্স, মীরোনবী অমসুং কার্দিয়েক্কা মরী লৈনবা অনাবশিংবু লাইয়েংবগী থবক মতীক চানা লৌখৎকদবনি। মহাক্না রাজ্যশিংদা সরকারনা লাকশিন্নবা হোৎনরিবা অসিদা কান্নবা পীরিবা আরোগ্যাসেতুএপ পুখৎনবা তকশিনখি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1618722
কেন্দ্রগী ঐচ.আর.দি. মন্ত্রীনা রাজ্য খুদিংমক্কী এদ্যুকেসনগী মন্ত্রীশিং অমসুং এদ্যুকেসনগী সেক্রেতরিশিংগা ৱারী শানখ্রে
মীফম অদুবু হৌদোক্লদুনা কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি, কোবিদ-১৯না হৌজিক ওইহল্লিবা ফিবম অসি লাইবক থীবনি, অদুবু হৈ-শিংনা থবক লৌখৎপা মতম ওইরে অমসুং মহৈরোইশিংগী শোই-ঙামদনবা অমসুং মখোয়গী লাইরিক লাইশুগী ওইবা য়াইফ থৌরাংশিংদা অকায়বা লৈতনবা অনৌবা থবকশিং লৌখত্তুনা ওইরিবা ফিবম অসি খুদোংচাবা ওন্থোক্নবা হোৎনবগী মতম ওইরে। মহৈলোয়শঙশিংদা কালেন্থাগী শুতি মনুংদা মিদ-দে মীল পীনবগীদমক অহেনবা করোর ১৬০০কী এক্সপেন্দিচর কাইথোকপগী অয়াবা পীখ্রে হায়না মহাক্না ময়ামদা লাউথোকখি। মন্ত্রীনা রাজ্যশিংদা বোর্দকী একজামশিংগী পাউখুম চেশিংগী ইবালুৱেসন তৌবা হৌনবা হায়খ্রে, হায়রিবসিমক রাজ্যশিংনা সি.বি.এস.ই.গীসু পায়খৎনবা হায়রি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619006
কেন্দ্র সরকারনা কোবিদ -১৯ লাইচৎকী মনুংদা লৈবাক অসিদা মফম কয়াদা পন্দুনা লৈরিবা মীওইশিং অমসুং অতোপ্পা লমগী শিন্মীশিং রাজ্য অমদগী রাজ্য অমদা চত্থোক-চৎশিন য়াহনগদৌরি।
কোবিদ-১৯ থেংননবা লোকদাউন লৈখিবনা মরম ওইদুনা চত্থোক-চৎশিন্দা অথিংবা থমখিবদগী অতোপ্পা লমগী শিন্মীশিং, লাই খুইরম্বা চৎপশিং, লমকোইবশিং, মহৈরোই, অমসুং অতোপ্পা মী কয়া লৈবাক অসিগী মফম কয়াদা পন্দুনা লৈরি। হৌজিক্তি কেন্দ্র সরকারনা হায়রিবা পন্দুনা লৈরিবা মীওইশিং অসি মখা লম্বীদা চত্থোক-চৎশিন তৌবগী অয়াবা পীখ্রে। মখোয়শিং অসি রাজ্য/য়ু.তি. অমদগী অমদা, মরী লৈনবা রাজ্যশিংনা মখোয় মশেল পাউ ফাওনরবা মতুংদা অমসুং হায়রিবসিমক মখোয়গী মরক্তা য়ানরবা মতুংদা চত্থোক-চৎশিন য়াহনগনি। মখোয়না মখোয়গী লম্থুংফম য়ৌবা মতমদা, হায়রিবা মীওইশিং অদু লমদুগী হকশেলগা মরী লৈনবা মীওইশিংনা য়েংগনি অমসুং করিগুম্বা মখোয় অসি ইন্সতিত্যুসনেল ক্বারেন্তিন তৌবগী মথৌ তাদ্রবদি হোম ক্বারেন্তিন তৌদুনা থমগদবনি হায়না হায়রি। মখোয়শিং অসি চাং নাইনা হেলথ চেক তৌদুনা থমগনি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619318
দা. হর্স ভর্ধন্না সাইন্তিস্তশিংদা কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা উপাই পুথোকপা থুজন্নবা তকশিনখ্রে
দা. হর্স ভর্ধন্না বাইওতেক্নোলোজি বিভাগ অমসুং মসিগী ওতোনোমস ইন্সতিত্যুতশিং অমসুং পব্লিক সেক্তর অন্দর্তেকিং অমা ওইরিবা বিরাক অমসুং বিবকোলনা কোবিদ-১৯ থেংননবা পাইখৎলিবা থবক থৌরমশিং, মরু ওইনা লমদম অসিদা তিকা পুথোক্নবা হোৎনরিবা, রেপিদ তেস্তিং অমসুং আর.তি.-পি.সি.আর. দাইগ্নোস্তিক কিৎশিংগী য়েংশিনখ্রে। তিকা দোজন তংখাইদি শেম্লে মসিগী মনুংদা মরি অমদি হেন্না খুমাং চাউশিল্লি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619011
শ্রী পিয়ুস গোয়ালনা হায়রি মদুদি, কোবিদ লোইরবা মতুংগী পুন্সিদা,মালেমগী সপ্লাই চেনদা অচৌবা অহোংবা অমা লাক্কদৌরি, অমসুং ভারতনা মালেমগী ললোল-ইতিক্তা মতীক চাবা শেয়র লৌহৌনবা হোৎনগদবনি।
কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুস গোয়ালনা ঙসি এক্সপোর্তরশিংদা অকক্নবা সেক্তরদা মখোয়গী পাঙ্গল, তৌবা ঙম্বগী চাং, অমসুং চাংদম্নবদা মখোয়দা লৈবা খুদোংচাবশিং খঙদোক্নবা পুক্নিং চিংশিনখ্রে, অমসুং মখোয়শিংবু মালেমগী কৈথেলদা শিজিন্ননবা খংহনখ্রে। শ্রী গোয়ালনা হাইখি, কোবিদ লোইরবা মতুংগী পুন্সিদা, মালেমগী সপ্লাই চেনগী ফিবমদা অচৌবা অহোংবা অমা লাক্কনি, অমসুং ভারতকী ইন্দস্ত্রিএলিস্তশিং অমসুং এক্সপোর্তরশিংনা মালেমগী ললোল-ইতিক্তা অচৌবা শেয়র অমা লৌহৌনবা হোৎনগদবনি। সরকারনা মসিদা চাউনা শৌগৎকনি অমসুং মখোয়না হোৎনরিবদুদা ফেসিলিতেতর ওইগনি হায়না থাজবা পীখি, অমসুং মপান্দা লৈবা ভারতকী মিসনশিংনা মরুওইবা থৌদাং লৌগনি হায়না ফোংদোকখি। মন্ত্রীনা ইন্সেন্তিবশিংসু পীগনি, অদুবু মখোয়দু অচুম্বা, মরম চাবা অমসুং দব্লিয়ু.তি.ও. কম্পাইন্ত ওইগদবনি হায়খি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619315
শ্রী রবি শঙ্কর প্রসাদনা কোবিদ-১৯ থেংনবদা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংনা লৌরিবা থৌদাংশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজিগী মন্ত্রী ওইরিবা শ্রী রবি শঙ্কর প্রসাদনা এপ্রিল ২৮, ২০২০দা রাজ্যগী আই.তি. মন্ত্রীশিংগা মীফম অমা পাংথোকখি। তেলিকম্যুনিকেসন বিভাগনা পীবা 'য়ুমদগী থবক শুবগী' কাংলোনশিংদা কোম্থোকপশিংদু কেন্দ্র সরকারনা এপ্রিল ৩০দগী জুলাই ৩১,২০২০ ফাওবা শাংদোক্লবা য়ারি হায়খি। মহাক্না রাজ্যশিংনা ভারত নেত স্কিমবু শৌগৎপীনবা ফোংদোকখি অমসুং খুদোংচাদবশিংবু অচুম্বা লম্বীদা য়েংশিনবীনবা মখোয়দা হায়জখি। আরোগ্যাসেতুএপতা য়াওরিবা দেতাশিং অদু রাজ্যশিংগী জিল্লাগী ওফিসিএল ফাওবদা ওনলাইন্দা ফংহন্নবা মহাক্না হায়খি। মন্ত্রী অসিনা ফিচর ফোন শিজিন্নবা মীওইশিংগীসু মসিগা মান্নবা উপাই অমা শেম্লি অমসুং হায়রিবসি অথুবদা ময়ামদা ফংহল্লগনি হায়না ফোংদোকখি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619105
সোসিএল জস্তিস অমসুং ইম্পাৱরমেন্তকী মন্ত্রালয়না রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা নাম্ম শোইরবশিংগী ওইবা তঙাইফদবা ফিজিকেল এক্সেসিবিলিতি ফিচরশিং কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌফম অমসুং ক্বারেন্তিন ফেসিলিতি অমসুং হোস্পিতালদা লাইয়েংবা মতমদা পীগদবনি হায়না অইবা চেরোল থাখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী চীফ সেক্রেতরিশিংদা থাবা চিথী অমদা, ইম্পাৱরমেন্ত ওফ পর্সন্স ৱিথ দিসএবিলিতিসকী বিভাগনা হায়খ্রে মদুদি, লাইচৎ অসিগী খুদোংচাদবশিং কোকহন্নবা, কোবিদ-১৯ সেন্তর কয়া অমা কন্তেনমেন্ত য়ুনিত, আইসোলেসন তিত্মেন্ত সেন্তর অমসুং তেস্তিং লেব ওইনা মেদিকেলগী ওইবা হীরমদা অহেনবা মফম ফংননবা খন্দোক্লে।। হৌজিক লৈরিবা খুদোংচাদবসিনা নাম্ম শোইরবশিংদা মখোয়গী ইম্যুনিতি ৱাৎপা, ঈ-পাউ লৌশিনবা ঙমদবা নত্ত্রগা শোনবা অসিগী মরম খক্তা নত্তনা কোবিদকা মরী লৈনবা ফেসিলিতিশিংদা পীরিবা এক্সেসিবিলিতি ফিচরশিং ফংদবনসু খুদোংচাদবা অমা ওইহল্লি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619284
প্রধান মন্ত্রী অমসুং কানাদাগী প্রধান মন্ত্রীগী মরক্তা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা কানাদাগী প্রধান মন্ত্রী হিজ এক্সিলেন্সী জস্তিন ত্রুদোগা ঙসি তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে। লুচিংবা অনিনা কোবিদ-১৯ লাইচৎকী মতাংদা হৌজিক ওইরিবা মালেমগী ফিভমদা খন্ন-নৈনখি। মখোয়না মালেম অপুনবা ওইনা থেংনমিন্নবা অমসুং কোওর্দিনেসন, সপ্লাই চেনগী মেন্তিনেন্স অমসুং কোলাবোরেতিব রিসর্স এক্তিবিতীশিংগী মরুওইবদা য়ানখি। প্রধান মন্ত্রীনা কানাদাদা লৈরিবা ভারতকী মীয়ামদা, মরু ওইনা ভারতকী মহৈরোইশিংদা তেঙবাং ফংহনবগীদমক কানাদাগী প্রধান মন্ত্রীবু থাগৎপা ফোংদোকখি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619109
মমাং চহীগা চাংদম্নবদা লোকদাউন মনুংসিদা প্রাইবেত ফুদগ্রেন (পি.এফ.জি.)গী মাল য়াম্না চাউনা হেনগৎখ্রে
পি.এফ.জি. মাল লাকস্তোন ৭.৭৫ (রেক ৩০৩)হেন্না মার্চ ২৫দগীনা এপ্রিল ২৮, ২০২০ফাওবগী লোকদাউন মনুংদা ইন্দিয়ান রেলৱেজনা হায়রিবা মতম অসিদা মমাং চহীগী লাকস্তোন ৬.৬২ (রেক ২৪৩)দগী হেন্না লোদ তৌখি। ইন্দিয়ান রেলৱেজনা ফার্মদগী ফংবা ফুদগ্রেনশিং মতম চানা লৌখৎপীদুনা লেপ্পা লৈতবা সপ্লাই চেন অমা ওইহন্নবা অঙম্বা থাক্তা হোৎনরি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619310
শ্রীমতী হর্সিম্রৎ কৌর বাদলনা এফ.আই.সি.সি.আই. অমসুং মরুওইবা ইন্দস্ত্রীগী মীহুৎশিংগা লোইননা ভিদিও কনফরেন্স পাংথোকখ্রে
কেন্দ্রগী এফ.পি.আই. মন্ত্রীনা ইন্দস্ত্রীগী মীহুৎশিংনা মমাং থাদুনা লৌমীশিং নুংঙাইনবা চানবা হৱাই চেংৱাই অমসুং পত্থ-পুম্থগনবা পোত্থোকশিং লৈশিন্নবা তকশিনখ্রে। কেন্দ্রগী মন্ত্রী অসিনা ইন্দস্ত্রীগী মীহুৎশিং অসিদা মন্ত্রালয় অসিদগী মথৌ তাবা মতেং পুম্নমক পাংগনি হায়না থাজবা পীখি অমসুং তাস্ক ফোর্স অসিগা পাউ ফাওননবগী পাউতাকশিং ইন্দস্ত্রীগী মীহুৎ পুম্নমক্তা থমখি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619149
ভারতনা লৈবাক ৩০গা লোইননা, ইহান হানবা ভর্চুৱেল পিতর্সবর্গ ক্লাইমেত দাইলোগতা অঈং-অশা ওন্নরকপগী খুদোংচাদবশিং খন্ন-নৈনখ্রে
পিতর্সবর্গ ক্লাইমেত দাইলোগকী তরামাথোই শুবা মীফমদা ভারতনা লৈবাক ৩০গা লোইননা মতৌ করম্না কোবিদ-১৯ লোইরবা মতুংদা অপুনবা ওইনা মপাঙ্গল কনখৎহনবা অমসুং ক্লাইমেতকী ওইবা থবকশিংদা অহোংবা পুরকপা অমসুং খ্বাইদগী শোত্থরবশিংগী য়াইফনবা হোৎনবগা লোইননা শেন্মিৎলোন অমসুং সমাজ চাউখৎহল্লক্কদগে হায়বগী মতাংদা খন্ন-নৈনখ্রে।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619061
লেবর মন্ত্রালয়না চীফ সেক্রেতরি পুম্নমক্তা শিন্মী অমত্তা থবক্তগী লৌথোক্তনবা নত্ত্রগা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা খুৎশুমল হন্থহন্দনবা হায়খ্রেঃ পি.আই.বি. ফেক চেকনা পাউ অসিবু কনফার্ম তৌখ্রে
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619095
দা. হর্স ভর্ধন্না লাইওন্স ক্লব ইন্তর্নেস্নেলগা ভিদিও কনফরেন্স পাংথোকখ্রে
ভারতনা কোবিদ-১৯ থেংননবা হোৎনরিবশিং অসি পল্লদুনা, মহাক্না হায়খি, "হৌজিক ঐখোয়গী লৌখৎকদবা খোংথাং অসি মঙা থোক্না খাইদোকপা য়াইঃ (ক) হৌজিক ওইরিবা ফিবম অসি লেপ্পা লৈতনা ময়ামদা খংহনবা, (খ) প্রি-এম্পতিব অমসুং প্রোএক্তিব ওইবা খোংথাংশিং, (গ) লেপ্পা লৈতনা ওইরক্লিবা ফিবম অসিদা থাক থাক খাইদোক্তুনা করি তৌগদগে লেপ্পা, (ঘ) তাংকক খুদিংদা সেক্তরশিংগী মরক্তা খুৎশম্ননা চৎপা, অমসুং অরোইবদা য়াম্না মরুওইনা, (ঙ) লাইনা অসি লান্থেংনবদা মীয়ামগী ইহৌ অমা শাগৎপা।"
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619287
লৈবাক অসিদা লৈরিবা সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিংনা হৌজিক ফাওবদা ফেস মাস্ক করোর অমা হেন্না শাখ্রে
লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা তোঙান-তোঙানবা সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিংনা ফেস মাস্ক করোর অমা হেন্না পুথোকখ্রে। মসিনা চোকথবা নাইদনা হোৎনবা, পোজিতিব এনর্জি অমসুং এস.ঐচ.জি.শিং পুন্না হাউসিং অমসুং অর্বান এফিয়র্সকী দি.এ.ৱাই-এন.য়ু.এল.এম. ফ্লেগসিপ স্কিমগী মখাদা কোবিদ-১৯ থেংননবা হোৎনরি হায়বসি উৎলে।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619192
মন্সুনগীদমক জল শক্তি অভিয়ান শেম শাদুনা লৈরি
'জল শক্তি অভিয়ান'- মসিগী তোঙান-তোঙানবা মচাকশিংনা হৌজিক ওইরিবা হকশেলগী খুদোংচাদবশিং থেংননবা অমসুং খুঙ্গংগী শেন্মিৎলোন ফগৎনবা শেম শাদুনা লৈরে। কোবিদ-১৯ ইমর্জেন্সি অমসুং খুঙ্গংগী লমশিংদা লেবর ফোর্স য়াম্না চাউনা লৈরিবা অসিগা লোইননা লাক্কদৌরিবা মন্সুন অসিগীদমক অভিয়ান অসিনা শেম শাদুনা লৈরে।
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619025
স্মার্ত সিতী কল্যান-দোম্বিব্লীগী কোবিদ-১৯ দেশবোর্দ হৌজিক মীয়ামদা হাংদোক্লে
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619174
তুরিজম মন্ত্রালয়না “এন ইপিক কোল ইন্দিয়া – এ লেন্দ ওফ মাইরিয়াদ স্তোরিজ” কৌবা অপুনবা থীম ‘দেখো অপ্না দেশ’কী মখাদা তরামাথোইশুবা ৱেবিনার পাঙথোকখ্রে
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619178
কোবিদ-১৯ হকশেলগী লান্মীশিংদা মতেং পাংনবা রোবোৎ, হকার্দ
অকুপ্পা মরোলগীদমক, https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1619169
পি.আই.বি. ফিলদ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
- চান্দিগরঃ পোজিতিব ওইবা কেস য়ামখৎলকপনা, য়ু.তি. চান্দিগরগী এদভাইজরনা ঐখোয়দা লৈরিবা রিসোর্স অমসুং ইনর্জি পুম্নমক শিজিন্নদুনা সেক্তর ২৬কী বাপুধাম কোলোনি অমসুং সেক্তর ৩০-বিগুম্বা জগাদা লাকশিন্নবা হোৎনগদবনি। হায়রিবা জগা অসি থিংজিনবগী মথক্তা, মফম অসিদা লৈরিবা মীয়াম পুম্নমকপু লোকেল ভোলুন্তীয়রশিং অমসুং লুচিংবশিংগী মতেংগা লোইননা সোসিএল দিস্তেন্সিং ঙাক্না চৎহনগদবনি। হায়রিবা মফমশিং অসিদা সোসিএল দিস্তেন্সিংগী কাংলোন থুগাইবা মীওইশিং খংনবা সি.সি.তি.ভি. কেমেরা অমসুং দ্রোন শিজিন্নগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি। কর্ফিয়ুগী য়াথংশিং ঙাক্না চৎহন্নবগীদমক পুলিসশিংনা মফম অসিদা চাং নাইনা পেত্রোল তৌগনি।
- পঞ্জাবঃ খুঙ্গংগী নুপী শেল্ফ হেল্প গ্রুপশিংগী মেম্বরশিংনা কোরোনা ভাইরস লান্থেংনবদা অচৌবা থৌদাং লৌরি। এস.ঐচ.জি.শিং অসিনা পঞ্জাবকী রুরেল দিবেলপমেন্তকী বিভাগকী মখাদা সিবিল এদমিনিস্ত্রেসন, পুলিস অমসুং পঞ্চায়তশিংগী মাস্ক, এপ্রোন অমসুং গ্লোবশিং পুথোক্লি। পঞ্জাবকী সরকারগী আই.তি.আই. মহৈরোইশিংনা লোকদাউন মনুংদা মাস্ক খ্বাইদগী য়াম্না পুথোকপগীদমক রাজ্য অসিদা চাউথোকচরি।
- হরিয়ানাঃ রাজ্য সরকার অসিনা লৌরিবা ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজিগী থৌরাংশিং অসিনা কোবিদ-১৯ লাইচৎকী মনুংদা তেংবাং পীবা অমসুং পোৎ লৈশিনবগী থবক্তা অচৌবা থৌদাং লৌরি হায়না মুখ্য মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে। খম থেংনা লৈত্রবশিংদা থা অহুমগী রাসন লেম্না পীনবগীদমক পি.দি.এস.কী খুথাংদা দিস্ত্রেস রাসন তোকনশিং রাজ্য সরকারনা পীখ্রে হায়না মহাক্না হায়খি।
- হিমাচল প্রদেশঃ রাজ্য সরকার অসিনা সরকারগী হেল্পলাইন নম্বরশিংদা অমসুং ইমেলগী খুথাংদা মতেং নিরকপা লৈবাক অসিগী তোঙান-তোঙানবা মফমদা পন্দুনা লৈরিবা হিমাচলি ৫০০০ হেনবদা মতেং পাংনবা তোঙান-তোঙানবা খোংথাং কয়া লৌখৎখ্রে। হিমাচল প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রীনা হিমাচলিশিংনা পন্দুনা লৈরিবা রাজ্যশিংগী মুখ্য মন্ত্রীশিংদা অইবা চেরোল থাদুনা মতেং পীবীনবা খংহনখ্রে।
- কেরলাঃ কোবিদ-১৯ লাইচৎকী মনুংদা রাজ্য সরকারনা সরকারগী থৌমীশিংদগী তোলোপ ককপা য়াহনবগী ওর্দিনান্স অমগী অয়াবা পীখ্রে; মমাংদা কেরলা হাই কোর্তনা সরকারগী ওরদর অসিবু পন্থহন্দুনা থমখিবনি। মীয়াম তিনবা মফমদা ফেস মাস্ক শোইদনা উপকদবনি হায়না সরকারনা লাউথোকখ্রে। কসারগোদতগী পোজিতিব ওইরিবা মীওইদুগী নারকপগী মরী মখোং হৌজিক ফাওবা পুথোকপা ঙমদ্রি। রাজ্য অসিগী তোঙান-তোঙানবা লাইনিংবগী লুচিংবশিংনা মে ৩দা লাইচৎ অসিনা শোকহল্লবশিংগীদমক জোইন্ত প্রেয়র দে পাংথোকপীনবা হায়জখ্রে। ঙরাং ফাওবদা ওইখিবা অপুনবা কনফার্ম কেসঃ ৪৮৫, এক্তিব কেসঃ ১২৩, নাবা ফখ্রবাঃ ৩৫৯
- তামিল নাদু: চেনাইগী চানবা পোৎ থিনবা স্তাফ অমা কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইরে, অপোকপা ইনফেক্সন্না মরম ওইদুনা লৈখিদ্রে। তামিলনাদুদা লৈবা চেঙগী কার্দ পায়বা মীওই পুম্নমক মখোয়গী চেঙগী ফংগদবা কোতা অদু লেম্না শরুক অনী হেনগৎকদৌরি। তামিলনাদুনা মপান্দা লৈবা য়ুমদা হল্লকনিংবা শিন্মীশিংগী পোর্তেল অমা হাংখ্রে। চেনাই কোর্পোরেসন্না কেন্দ্র, রাজ্য, অমসুং তঙাইফদবা থবক চত্থরিবা ইন্সতিত্যুসনশিংনা মখোয়গী ওফিস অদু নোংমদা অনীরক দিসইনফেক্ত তৌনবা খংহনখ্রে। ঙরাং ফাওবদা ওইখিবা অপুনবা কেসঃ ২০৪৮, এক্তিব কেসঃ ৯০২, শিখিবা মশীং: ২৫, দিসচার্স তৌখ্রবাঃ ১১২৮, চেনাইদগী লাকপা কেস মশীং ৬৭৩।
- করনাতকা: ঙসিগী ওইনা হৌজিকফাওবদা অনৌবা কেস ৯ লৈখ্রে। নিপাল অমনা কার্বুংগীদগীনি অমসুং অমনা বেলাগাবিদগীনি। অপুনবা কেস মশীং ৫৩২নি। হৌজিক ফাওবদা অশিবা ২০ ওইরি অমসুং ২১৫না দিসচার্জ তৌখ্রে।
- অন্ধ্র প্রদেশ: হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৭৩ লৈরে; অপুনবা কেস মশীংনা ১৩৩২ য়ৌরে। এক্তিব কেসঃ ১০১৪, রিকবর্দঃ ২৮৭, লৈখিদ্রবাঃ ৩১। সরকারগী থৌমী, বেঙ্ক, নেক্তুনা থবক শুরিবা শিন্মী, মেদিয়াগী মীওইশিং, ললোন ইতিক তৌবশিং, অমসুং পোৎ পুথোক-পুশিন তৌবা গারী দ্রাবরশিংদা সরকারনা আরোগ্যাসেতুএপ দাউনলোদ তৌদুনা লাইনা অসিবু শন্দোক্তনবা হোৎনবদা মতেং পাংনবা হায়খ্রে। দিস্ত্রিক কল্লেক্তরশিংনা করিগুম্বা লোকদাউন অসি লৌথোক্লবদি কন্তেনমেন্ত জোনশিংদা চৎনগদবা খোংথাংশিং পুথোক্নবা হায়খ্রে। পোজিতিব কেস লৈবদা মকোক্তা লৈরিবা জিল্লাশিং : কুরনুল (৩৪৩), গুন্তুর (২৮৩), কৃষ্ণ (২৩৬)।
- তেলঙ্গানা: য়ুম্থংনবা রাজ্য অরুনাচল প্রদেশতগী রাজ্য অসিনা তেস্ত মশীং য়াম্না হন্থনা তৌরি, অদুবু পোজিতিব কেস মশীং হন্থরকপনা মরম ওইদুনা পাক শন্না তেস্ত তৌবগী কান্নবদি থোইনা লৈত্রি হায়না হায়রি। পুলিস ওইবা মীওই ইন্দিয়ান ইন্সতিত্যুত ওফ তেক্নোলোজি, হায়দ্রবাদতা অতোপ্পা লমগী শিন্মীশিংগা য়ুমশকৈশ নুমিত্তা মুক্নবদা শোক্লে অমসুং গারী অমা অতেক অকাই য়াওরে হায়রি। অপুনবা কেস মশীং: ১০০৯, এক্তিব কেসঃ ৬১০।
- মহারাস্ত্রঃ মহারাস্ত্রগী কোবিদ-১৯ পোজিতিব কেস মশীং অসি হৌজিক অনৌবা কেস ৭২৮গা লোইননা ৯,৩১৮ ওইরে। লৈখিদ্রবা মশীংনা ৩৬৯নি, হায়রিবসি মীওই ১,৩৮৮না নাবা ফদুনা ময়ুমদা দিসচার্জ তৌখ্রে। চৈরক অসিদা, মহারাস্ত্র স্তেত রোদ ত্রান্সপোর্ত কোর্পোরেসন্না মসিগী বস ৭০ রাজস্থানগী কোতাদা রাজ্য অসিদগী লোকদাউন্না মরম ওইদুনা লৈখিবা লৈখিবা মহৈরোই ১,৬০০ লৌরুনবা থাখ্রে। হায়রিবা মহৈরোইশিং অসি কোতাদা লৈবা মমিং লৈরবা আই.আই.তি. তম্ফমশঙশিং অমসুং কম্পিতিতিব একজামিনেসন কোচিং সেন্তরশিংদা তমদুনা লৈবনি।
- গুজরাতঃ অনৌবা কোবিদ কেস ১৯৬গা লোইননা গুজরাত্তা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা পোজিতিব কেস অসি ৩,৭৪৪ য়ৌখ্রে। মসিগী মনুংদগী ৪৩৪না নাবা ফখ্রে, অমসুং ১৮১না লৈখিদ্রে।
- রাজস্থানঃ য়ুমশকৈশ নুমিত্তা রাজস্থান্দা অনৌবা কোবিদ কেস ২৯ লাকখ্রে। মসিনা অপুনবা কোবিদ-১৯ কেস ২,৩৯৩ য়ৌরে। রাজ্য অসিদা হৌজিক ফাওবদা মীওই ৫২ ভাইরস অসিনা লৈখিদ্রে, জৈপুরদা মীওই ২৭ লৈখিদ্রে। মসিগী মনুংদগী অনাবা ৭৮১না নাবা ফখ্রে।
- মাধ্য প্রদেশঃ অনৌবা পোজিতিব কেস ২৫ লাকপগা লোইননা মাধ্য প্রদেশতা পুন্না এস ২,৩৮৭ য়ৌরে। মসিগী মনুংদগী মীওই ৩৭৭না নাবা ফখ্রে, অমসুং ১২০ না লৈখিদ্রে।
- ছতিশগরঃ হৌজিক ফাওবদা ছতিশগরদা কোবিদ-১৯ কেস ৪ খক্তমক লৈরি। অপুনবা মীওই ৩৮ নারম্বদগী ৩৪দি নাবা ফখ্রে।
- গোৱাঃ অনাবা ৭ লৈরম্বদগী হৌজিক গোৱাদা অনাবা অমত্তা লৈত্রে।
- অরুনাচল প্রদেশ: ইতানগর দি.সি.না ওক পুত্থোক-পুশিন তৌবা অমসুং য়োনবা কোনুং অসিদা স্বাইন ফেবর লাইনা লাকপা য়াবগী অকিবা লৈবদগী থিংখ্রে।
- অসাম: হকশেলগী মন্ত্রী হিমন্তা বিস্বা সর্মনা কোবিদকী মনুং অসিদা হাইয়র এদ্যুকেসনগী ওইবা থৌরাং অমা লৌখৎপা হায়বসি অরুবা অমা ওইদৌরি হায়খ্রে। হীরম অসিদা তৌবা য়াবশিং খন্ননবা মহাক্না অসম কোলেজ প্রিন্সিপাল কাউন্সিল অমসুং অসম কোলেজ তিচর এসোসিএসন অমসুং প্রিন্সিপাল সেক্রেতরি অমসুং এদ্যুকেসন কমিসনরগা লোইননা মীফম অমা পাংথোকখ্রে।
- মনিপুর: কর্ফিয়ু থুগাইবগীদমক পুন্না মীওই ৭৮৪ ঙরাং ফাখি অমসুং মখোয়দগী পুন্না লাখ ১গী ফাইন থিনবা খংহনখি।
- মিজোরাম: মুখ্য মন্ত্রীনা এপ্রিল ৩০দগীনা মে ২ ফাওবগী মনুংদা অৱাং নোংপোক্কী রাজ্য মরিদা পন্দুনা লৈরিবা মীওই ৬৯৩রোম মিজোরামদা পুরক্নবা হোৎনগনি হায়খ্রে। মসিগীদমক সরকারনা গারী শিল লাংখ্রে।
- মেঘালয়ঃ নৈগ্রিমস, সিলোংদা মুখ্য মন্ত্রীনা ওনলাইন্দা খুদক্কী ওইবা কন্সলতেসন পীনবা অমসুং মীয়ামদা লাপ্না কোবিদ-১৯ য়াওনা অতোপ্পশিংগী এক্সেস পীনবা তেলিমেদিসিনগী ফেসিলিতি হৌদোকখ্রে।
- নাগালেন্দ: রাজ্য সরকারনা থাউগী মমল হেনগৎনবা লেপখ্রে। হান্না লৈরিবা তেক্স অমসুং সেসকী মথক্তা কোবিদ-১৯গী তাক্স থাউগী পোত্থোকশিংদা হাপকৎলগনি।
- সিক্কিম: নই দিল্লীদা লৈবা অনা-লায়েংশঙ অমদা দাইলাইসিস তৌদুনা লৈরিবী সিক্কিম নুপী অমা কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইরে। সিক্কিমগী মুখ্য মন্ত্রী হায়রিবা নুপী অসি করম্না পোজিতিব ওইরকখিবনো হায়বা খংবা ঙমদ্রি হায়রি অমসুং মহাক নিংথীনা লায়েংলি হায়রদুনা মীয়াম্না মিপাইবীদনবা পুক্নিং চিংশিনলি।
- ত্রিপুরা: সরকারনা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা ত্রিপুরাদা এম.জি.এন.আর.ই.জি.এ.গী মখাদা নুমিৎ ৬নিগী মী অমনা নোংমদা লুপা ২০২ তানবগী চাংদা ঝুমিয়াগী ইমুং মনুংদা লুপা ১২১২ পীগদৌরি।
পি.আই.বি.গী ফেকচেক

PIB Backgrounder
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
29 APR 2020 6:49PM by PIB Delhi
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from field offices, and Fact checks undertaken by PIB)
Updates on COVID-19 from Ministry of Health and Family Welfare
So far, a total of 7695 people have been cured. This takes our total recovery rate to 24.5%. The total number of confirmed cases is now 31,332.Secretary (HFW) emphasized that non-COVID essential medical care should not be neglected. It was reiterated that patients needing care like dialysis, cancer treatment, diabetics, pregnant women and those suffering from cardiac ailments must be given adequate care.She has urged the States to promote the ArogyaSetu App which is a self-assessment tool helpful in the prevention efforts of the Government.
For details,
Union HRD Minister interacts with Education Ministers and Education Secretaries of all States
While addressing the meeting Union Minister said that the current situation of COVID-19 is unfortunate, but it is time to act wisely and turn the situation into opportunity by doing new experiments to ensure safety and academic welfare of students. He announced that approval is being given for providing mid-day meal during summer holidays of schools, on which an additional expenditure of about 1600 crores will be made. The Minister appealed to all the States to start the process of evaluation of answer sheets of Board exams and facilitate CBSE to evaluate answer sheets of the students in their respective States.
For details,
Centre Facilitates the Inter - State Movement of Stranded People including Migrant Labourer in the country, in wake of COVID -19 Pandemic
As a result of lockdown restrictions to fight COVID--19, migrant workers, pilgrims, tourists, students and other persons are stranded at different places in the country. Now, the Centre has permitted the movement of these stranded persons by road. They would be allowed to move between one State/ UT to another State/ UT, after the concerned states consult each other and mutually agree to.It has also been impressed upon that on arrival at their destination, such person(s) would be assessed by the local health authorities, and kept in home quarantine, unless the assessment requires keeping the person in institutional quarantine. They would be kept under watch with periodic health check-ups.
For details,
Dr. Harsh Vardhan exhorts scientists to speedily develop COVID-19
mitigation solutions
Dr Harsh Vardhanreviewed the various initiatives undertaken by the Department of Biotechnology and its Autonomous Institutes and Public Sector Undertakings – BIRAC and BIBCOL, to tackle the current COVID-19 crisis, especially with respect to progress made in indigenous development of vaccine, Rapid Test and RT-PCR diagnostic Kits.He said that at least half a dozen candidate vaccines are being supported of which four are in an advance stage.
For details,
ShriPiyushGoyal says that in post-Covid era, there is going to be perceptible change in the global supply-chains, and India should be looking to capture significant share in the world trade.
Minister of Commerce and Industry ShriPiyushGoyal todaycalled upon the Exporters to identify their strengths, potentials and competitive advantages in specific sectors, and focus on harnessing them in the world markets. ShriGoyal said that in the post-Covid era, there is going to be perceptible change in the global supply-chains, and Indian industrialists and exporters should be looking to capture significant share in the world trade. He assured them that the Government will be a pro-active supporter and facilitator in their efforts, and the Indian Missions abroad can play an important role in that. The Minister said that Incentives can be given, but they have to be justified, reasonable, and WTO-compliant.
For details,
Shri Ravi Shankar Prasad appreciated the efforts of all States and UT in the fight against Covid19
Minister of Electronics and Information Technology Shri Ravi Shankar Prasad, held a meeting with State IT Ministers on 28 April 2020. He said thatCentral Government would extend the Dept. of Telecommunication’s deadline on relaxation of the norms for the ‘Work From Home’ from 30 April to 31 July 2020.He asked the States to support Bharat Net scheme and requested them examine right of way issues. He directed that data from AarogyaSetu app should be made available online to the States right up-to District officials. Minister also announced that a similar solution for the feature phone users is being developed and it will be launched very soon.
For details,
Ministry of Social Justice and Empowerment writes to States/UTs to ensure basic physical accessibility features for divyangjan in centres for COVID-19 testing & quarantine facilities and treatment at hospitals
In a letter to the Chief Secretaries of all States and UTs, Secretary, Department of Empowerment of Persons with Disabilities (DEPwD), has said that to mitigate the effects of the pandemic, many COVID-19 centers have been identified as containment units, isolation treatment centres and testing labs for enhancing the holding capacity for medical purposes as required. The current crisis poses even greater threats to the Divyangjan not just due to their lesser/compromised immunity, ability to perceive or comprehend information but also due to non-availability of accessibility features in the physical environment and eco-system provided at such COVID related facilities.
For details,
Telephone conversation between PM and Prime Minister of Canada
Prime Minister spoke on phone with H.E. Justin Trudeau, Prime Minister of Canada. The two leaders discussed the prevailing global situation regarding the COVID-19 pandemic. They agreed on the importance of global solidarity and coordination, the maintenance of supply chains, and collaborative research activities.Prime Minister thanked the Canadian Prime Minister for the assistance and support extended to the Indian citizens present in Canada, especially Indian students.
For details,
Private foodgrains (PFG) freight makes a big increase in lockdown period as compared to last year
More than 7.75 lacstonnes (303 rakes) of PFG freight were loaded by Indian Railways during the lockdown period from 25th March to 28th April 2020 as compared to about 6.62 lacstonnes (243 rakes) last year in same period. Indian Railways is making all efforts to ensure that farm products like foodgrains are picked up on time and also to ensure uninterrupted supply chain
For details,
Smt. HarsimratKaurBadal holds video conference with FICCI and leading industry members
Union FPI Minister has urged industry members to come forward to procure food grains and other perishables to benefit farmers.Union Minister assured industry members of necessary support from the ministry and advised all members to get in touch with the task force for any assistance.
For details,
India along with 30 countries deliberates on issues of Climate Changeinfirst ever virtual Petersberg Climate Dialogue
The eleventh session of Petersberg Climate Dialogue witnessed India along with 30 other countries deliberating over ways and means to tackle the challenge of reinvigorating economies and societies after COVID-19, while enhancing collective resilience and catalysing climate action while also supporting in particular those most vulnerable.
For details,
Ministry of Labour requested all Chief Secretaries to advise Employers to not terminate or reduce wages due to COVID-19: PIB Fact Check confirms the News
For details,
Dr. Harsh Vardhan holds video conference with Lions Clubs International
Highlighting India’s approach in combating COVID-19, he said, “This time the hallmark of our approach has been fivefold: (i) Maintaining a continuous situation awareness, (ii) Pre-emptive and proactive approach, (iii) Graded response as per continuously evolving scenario, (iv) Inter-sectoral coordination at all levels, and lastly, but most importantly (v) Creating a people’s movement to combat this disease.”
For details,
More than one crore face masks prepared by Self Help Groups across the country
More than one crore face masks have been made by various Self-Help Groups across the country. It shows relentless effort, positive energy and united resolve of SHGs to fight Covid-19 under DAY-NULM flagship scheme of Ministry of Housing and Urban Affairs.
For details,
Jal Shakti Abhiyan gears up for monsoon
‘Jal Shakti Abhiyan’—is all set to combat the present health crisis and give a boost to the rural economy through its various components. This year owing to the COVID-19 emergency, and availability of large labour force in rural areas, the Abhiyan has started gearing up for the impending monsoon.
For details,
Smart city Kalyan-Dombivli’s COVID-19 dashboard now opens for public
For details,
Ministry of Tourism hosts the eleventh webinar “An epic called India- a land of myriad stories” on the overall theme of 'DekhoApnaDesh'
For details,
HCARD, a robot, to assist frontline COVID-19 healthcare warriors
For details,
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Chandigarh: Following a spike in positive cases, Adviser, UT Chandigarh has stated that outbreak needs to be contained by focusing all our energy and resources in pockets like BapuDham Colony in Sector 26 and Sector 30-B. Apart from sealing the area, efforts will be made to ensure that the locals maintain social distancing by taking the help of local volunteers and leaders. He also stated that CCTV cameras will be installed and drone photography will be used to find persons, who are violating the social distancing norms in the area. The police will also patrol the area regularly so as to ensure that the curfew orders are strictly followed.
• Punjab: Members of women self-help groups in villages have emerged as warriors in the fight against the Corona virus in big way. The SHGs through the department of Rural Development, Punjab are producing Masks, Aprons and Gloves for the civil administration, police and also for the Panchayats. The Punjab government ITI students have brought pride to the state by topping in producing masks during the lockdown.
• Haryana: Chief Minister said that Information Technology initiatives undertaken by the state government, have played a pivotal role in enabling assistance and procurement services during the COVID-19 pandemic. He said that the state government has issued Distress Ration Tokens through e-PDS to the people in distress who would be provided free ration for three months.
• Himachal Pradesh: The State Government has taken several measures to reach out to the Himachalis stranded in various parts of the country by assisting more than 5000 people who had appealed to the government through its helpline numbers and e-mails as well. Himachal Pradesh Chief Minister has also written to the Chief Ministers of all those States where large number of Himachalis are stranded, with a request to provide them necessary help.
• Kerala: State approves ordinance that enables salary cut of government employees in the wake of Covid19 pandemic; earlier the Kerala HC had stayed the Govt's order on this. Govt makes face masks compulsory for all at public places. Health officials unable to find the source of infection of the person who tested positive in Kasargod.Various religious leaders in the state appeal to observe a joint-prayer day on May 3rd for all affected by the pandemic. Total confirmed cases till yesterday: 485, Active cases: 123, Cured: 359.
• Tamil Nadu: Chennai food delivery staffer found positive for Covid19, father dies of infection. All rice cardholders in TN to get double their free rice quota for three months. TN plans portal for workers abroad intending to return. Chennai corporation orders all central, state and essential services institutions in city to disinfect their offices twice a day.Total cases till yesterday: 2048, Active cases: 902, Deaths: 25, Discharged: 1128. Max cases from Chennai 673.
• Karnataka: Today 9 new cases confirmed till now; Eight from Kalburgi and One from Belagavi. Total cases reach 532. So far 20 dead and 215 discharged.
• Andhra Pradesh:73 new cases reported in the last 24 hours; total cases reach 1332. Active Cases: 1014, Recovered: 287, Deaths: 31. State instructs employees of all government departments, Banks, contractual employees, media persons, traders and drivers of transport vehicles to download AarogyaSetu App to prevent spread of the virus. District Collectors advised to chalk out strategy to be implemented in containment zones after May 3 if the lockdown is lifted. Districts leading in +ve cases: Kurnool (343), Guntur (283), Krishna (236).
• Telangana:Health Minister says that State had conducted much fewer tests than neighbouring AP, but insisted there was no need for large-scale testing given that the number of positive cases were dropping. Two policemen were injured and a police vehicle was damaged as restless migrant workers resorted to violence on Wednesday at the Indian Institute of Technology (IIT), Hyderabad. Total cases: 1009, Active cases 610.
• Maharashtra:The number of Covid 19 positive cases in Maharashtra has climbed to 9,318 with 728 new cases reported. Death toll in the state is 369, even as 1,388 persons have been cured and discharged. Meanwhile, Maharashtra State Road Transport Corporation has dispatched 70 of its buses to Kota, Rajasthan to bring back over 1,600 students from the state stuck their following lockdown. These students were studying in the numerous IIT and other competitive examination coaching centres, for which Kota is famous for.
• Gujarat: With 196 new Covid cases reported in Gujarat the total number of positive cases has climbed to 3,744. Out of this, 434 have recovered and 181 have passed away.
• Rajasthan:Rajasthan recorded 29 fresh coronavirus cases on Wednesday, taking the total number of Covid-19 cases to 2,393 in the state. The state has so far witnessed 52 deaths due to the virus, with Jaipur accounting for 27 deaths. 781 patients have recovered so far.
• Madhya Pradesh:With 25 more positive cases reported the number of reported cases in Madhya Pradesh has climbed to 2,387. Out of this 377 people have recovered while 120 have passed away.
• Chhatisgarh: Chhattisgarh as on date has only 4 active Covid 19 cases. Out of 38 cases reported so far, 34 have been cured.
• Goa: Goa, which reported only 7 cases in all has no active Covid 19 patient at present.
• Arunachal Pradesh: DC, Itanagar bans transport of pigs and sale of pork in the capital region due to fear of spread of Swine fever disease.
• Assam: Health Minister HimantaBiswaSarma said it is critical to have a new strategy for higher education in wake of #COVID. To prepare a roadmap, he held a meeting with Assam College Principal Council & Assam College Teachers Association along with PrSecy& Education Commissioner today.
• Manipur: A total of 784 people were detained yesterday for violating the curfew and the lockdown order and a collective fine amounting to Rs. 1 lakh was imposed.
• Mizoram: CM said that about 693 people from Mizoram who are stranded in four North East states would be brought back to Mizoram between April 30 to May 2; Govt. will arrange vehicles for those who do not have vehicles.
• Meghalaya: CM inaugurates telemedicine facility at NEIGRIHMS, Shillong for immediate consultation online; facility to provide remote access to general as well as COVID related cases.
• Nagaland: State govt. decides to hike fuel prices. Govt order says COVID-19 cess will be imposed on all fuel products in addition to existing tax &cess.
• Sikkim:Sikkimese woman undergoing dialysis at a hospital in New Delhi tests positive for COVID-19. Sikkim CM said it has still not been established where she contracted the virus from and assures that she is receiving proper treatment, calls on people not to panic.
• Tripura: Govt. to give Jhumia families Rs. 202 per man day for 6 man days under MGNREGA work & Rs.1212 per family in Tripura due to COVID-19.