ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଆଇଆରଏସ ଅଧିକାରୀଙ୍କ ଠାରୁ କୋଭିଡ ସଂକ୍ରାନ୍ତୀୟ କୌଣସି ରିପୋର୍ଟ ମଗାଯାଇନାହିଁ: ସିବିଡିଟି
26 APR 2020 8:16PM by PIB Bhubaneshwar
କୋଭିଡ-19 ପରିସ୍ଥିତିର ମୁକାବିଲା ନିମନ୍ତେ କେତେକ ଆଇଆରଏସ ଅଧିକାରୀଙ୍କ ଠାରୁ ପରାମର୍ଶ ମଗାଯାଇଥିବା ସଂକ୍ରାନ୍ତରେ ରିପୋର୍ଟ ସାମାଜିକ ଗଣମାଧ୍ୟମରେ ଘୂରି ବୁଲୁଛି । ଏ ସମ୍ପର୍କରେ ଆଜି କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ପ୍ରତ୍ୟକ୍ଷ ଟିକସ ବୋର୍ଡ (ସିବିଡିଟି) ପକ୍ଷରୁ ସ୍ପଷ୍ଟୀକରଣ ଦିଆଯାଇଛି ।
ଆଇଆରଏସ ସଂଘ କିମ୍ବା ଏହି ଅଧିକାରୀମାନଙ୍କୁ ଏପରି କୌଣସି ରିପୋର୍ଟ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ଲାଗି ସିବିଡିଟି ପକ୍ଷରୁ କୁହାଯାଇନାହିଁ ବୋଲି ସ୍ପଷ୍ଟ କରିଦିଆଯାଇଛି । ସରକାରୀ ପ୍ରସଙ୍ଗରେ ନିଜର ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ମତ ଏବଂ ପରାମର୍ଶ ନେଇ ସାର୍ବଜନୀନ ମଂଚରେ ଉପସ୍ଥାପନ କରିବା ଲାଗି ଏହି ଅଧିକାରୀମାନେ କୌଣସି ଅନୁମତି ନେଇନଥିଲେ, ଯାହାକି ପ୍ରଚଳିତ ଆଚରଣ ବିଧିର ଉଲ୍ଲଙ୍ଘନ । ଏ ଦିଗରେ ଆବଶ୍ୟକ ତଦନ୍ତ ନିର୍ଦ୍ଦେଶ ଦିଆଯାଇଛି ।
ଏହା ପୁଣିଥରେ ସ୍ପଷ୍ଟ କରାଯାଉଛି ଯେ କୌଣସି ପ୍ରସଙ୍ଗରେ ଏହି ବିତର୍କିତ ରିପୋର୍ଟ ସିବିଡିଟି କିମ୍ବା ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ସରକାରୀ ମତକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରୁନାହିଁ ।

Ministry of Finance
Never asked for a report, Inquiry being initiated: CBDT
26 APR 2020 8:16PM by PIB Delhi
The Central Board of Direct Taxes (CBDT) has said today that there is some report circulating on social media regarding suggestions by a few IRS officers on tackling COVID-19 situation.
It is unequivocally stated that CBDT never asked IRS Association or these officers to prepare such a report. No permission was sought by the officers before going public with their personal views and suggestions on official matters, which is a violation of extant Conduct Rules. Necessary inquiry is being initiated in this matter.
It is reiterated that the impugned report does not reflect the official views of CBDT/Ministry of Finance in any manner.