অসামৰিক বিমান পৰিবহণ মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ ৰ সংকটকালত বিমান কৰ্মচাৰী আৰু ইয়াৰ অংশীদাৰসকলে কৰা অনবদ্য কামৰ বাবে মন্ত্ৰী শ্ৰী হৰদীপ সিং পুৰীৰ প্ৰসংশা
ক’ভিড-১৯ লকডাউনৰ সময়ছোৱাত লাইফলাইন উড়ান বিমানে ৩,৪৩,৬৩৫ কিলোমিটাৰ আকাশীপথ সামৰি লৈ স্থানান্তৰ কৰিলে ৫৯১ টন কাৰ্গো
24 APR 2020 5:27PM by PIB Guwahati
অসামৰিক বিমান পৰিবহন মন্ত্ৰালয়ৰ স্বতন্ত্ৰ কেন্দ্রীয় মন্ত্রী শ্রী হৰদীপ সিং পুৰীয়ে জনাইছে যে ক’ভিড -১৯ সংকটৰ সময়ছোৱাত লাইফলাইন উড়ানৰ অধীনত সমগ্ৰ দেশতে নাগৰিকৰ জীৱন ৰক্ষাকাৰী মেডিকেল সামগ্রী আৰু অত্যাৱশ্যকীয় পণ্য সৰবৰাহৰ মাধ্যমেৰে বিমানচালক আৰু সংশ্লিষ্ট অংশীদাৰসকলৰ প্রয়াস প্রশংসনীয়। এক টুইটযোগে মন্ত্রী সিঙে জনাইছে যে, লাইফলাইন উড়ানৰ অধীনত আজি পৰ্যন্ত সৰ্বমুঠ ৩,৪৩,৬৩৫ কিলোমিটাৰ আকাশী পথ অতিক্রম কৰিছে এই বিমানবোৰে। লাইফলাইন উড়ানৰ অধীনত এয়াৰ ইণ্ডিয়া, এলায়েন্স এয়াৰ, ভাৰতীয় বায়ুসেনাৰ বিশেষ বিমান (আইএএফ) আৰু বেচৰকাৰী পণ্যবাহী ৩৪৭ খন বিমান চলাচল কৰিছে। ইয়াৰ ভিতৰত ২০৬ খন এয়াৰ ইণ্ডিয়া আৰু এলায়েন্স এয়াৰৰ বিমান আছিল। এইপর্যন্ত এইসমূহ বিমানযোগে ৫৯১.৬৬ টন মাল পৰিবহন কৰা হৈছে।
মন্ত্ৰী সিঙে লগতে কয়, বিস্তাৰাৰ বিমানসমূহে ১৯-২৩ এপ্রিলৰ ভিতৰত ৮,৯৮৯ কিলোমিটাৰ আকাশী পথ অতিক্রম কৰি প্রায় ২০ টন মাল বহন কৰিছে। ইফালে স্পাইছজেটৰ বিমানসমূহে ২২ মার্চৰ পৰা ২৩ এপ্রিল পর্যন্ত ৫২২ টা পণ্যসম্ভাৰ বিমান চালনা কৰি ৭,৯৪৮৪ কিলোমিটাৰ পথ অতিক্রম কৰিছে আৰু ৩৯৯৩ টন মাল বহন কৰিছে। ইয়াৰ উপৰিও ব্লু ডার্টৰ ১৮৪ খন পণ্যবাহী বিমান চালনা কৰা হৈছে।
আন্তর্জাতিক আকাশী পথত, ২৩ এপ্রিল, ২০২০ তাৰিখে এয়াৰ ইণ্ডিয়াযোগে হংকং আৰু গুৱানঝৌৰ পৰা ৬১ টন মেডিকেল পণ্য সামগ্ৰী আহিছে ভাৰতলৈ। ব্লু ডাৰ্টেও ১৪ এপ্রিলৰ পৰা ২০ এপ্রিলৰ ভিতৰত গুৱানঝৌৰ পৰা প্রায় ৮৬ টন চিকিৎসা সামগ্রী কঢ়িয়াই আনিছে।

Ministry of Civil Aviation
Sh. Hardeep Singh Puri appreciates aviation professionals and stakeholders for commendable efforts during Covid-19 crisis
Over 591 tons of cargo transported during Covid-19 lockdown by Lifeline Udan flights covering over 3,43,635 km
24 APR 2020 5:27PM by PIB Delhi
Sh. Hardeep Singh Puri, Minister of State, I/C, Civil Aviation appreciated aviation professionals and stakeholders for their commendable efforts during Covid-19 crisis by making life saving medical & essential supplies available to citizens across the country under Lifeline Udan. In a tweet today, the Minister shared that 3,43,635 km has been covered by Lifeline Udan flights till date. 347 flights have been operated under Lifeline Udan by Air India, Alliance Air, IAF and private carriers. 206 of these flights have been operated by Air India and Alliance Air. 591.66 tons of cargo has been transported till date.
Vistara has operated 7 cargo flights during 19-23 April 2020 covering 8,989 km and carrying around 20 tons of cargo. Spicejet operated 522 cargo flights during 24 March to 23 April 2020 covering 7,94,846 km and carrying 3993 tons of cargo. Out of these, 178 were international cargo flights. Blue Dart operated 184 cargo flights covering 1,87,155 km and carrying 2957 tons of cargo during 25 March to 23 April 2020. Out of these, 6 were international cargo flights. Indigo has operated 37 cargo flights during 3-23 April 2020 covering 48,344 km and carrying around 101 tons of cargo and including 8 international flights. This includes medical supplies carried free of cost for the government. Domestic Cargo Operators are operating cargo flights on a commercial basis.
In International Sector, the quantity of medical cargo brought in by Air India on 23rd April 2020 from Hongkong and Guangzhou is 61 tons. Further, Blue Dart has uplifted around 86 tons of medical supplies from Guangzhou from 14th April to 23rd April 2020.