গৃহ মন্ত্ৰালয়
নগৰ অঞ্চলত জ্যেষ্ঠ নাগৰিকসকলক ঘৰতে শুশ্ৰূষা প্ৰদান কৰা লোকসকল, প্ৰিপেইড ম’বাইলৰ ৰিচাৰ্জৰ দৰে সেৱাসমূহ, খাদ্য সংসাধন গোটক ক’ভিড-১৯ৰ সৈতে মোকাবিলা কৰাৰ বাবে লকডাউনৰ নিষেধাজ্ঞাৰ পৰা ৰেহাই দিয়া হৈছে
21 APR 2020 9:10PM by PIB Guwahati
গৃহ মন্ত্ৰালয়ে ক’ভিড-১৯ৰ বাবে প্ৰযোজ্য লকডাউনৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত সন্মিলিত সংশোধিত নিৰ্দেশনাৱলীৰ (https://www.mha.gov.in/sites/default/files/MHA%20order%20dt%2015.04.2020%2C%20with%20Revised%20Consolidated%20Guidelines_compressed%20%283%29.pdf) অধীনত কিছুমান বিশেষ গতিবিধি লকডাউনৰ নিষেধাজ্ঞাৰ পৰা ৰেহাই দিয়া হৈছে৷
নিষেধাজ্ঞাৰ পৰা ৰেহাই দিয়া ক্ষেত্ৰসমূহৰ সন্দৰ্ভত কিছুমান প্ৰশ্ন উত্থাপিত হোৱা হেতুকে সেইসমূহৰ স্পষ্টীকৰণ তলত উল্লেখ কৰা হৈছেঃ
• জ্যেষ্ঠ নাগৰিকক তেওঁলোকৰ ঘৰত বেড ছাইড এটেণডেণ্ট আৰু শুশ্ৰূষাকাৰী সেৱাক অন্তৰ্ভুক্ত কৰি দফা ৮(১)ৰ অধীনত সামাজিক ক্ষেত্ৰ
• প্ৰিপেইড ম’বাইল সংযোগৰ বাবে ৰিচাৰ্ডৰ সুবিধাক অন্তৰ্ভুক্ত কৰি দফা ১১(৫)ৰ অধীনত ৰাজহুৱা সেৱা
• নগৰ অঞ্চলত অৱস্থিত খাদ্য সংসাধন গোট যেনে পাওৰুটি কাৰখানা, দুগ্ধ সংসাধন, আটাৰ মিল, দাইলৰ মিল ইত্যাদিক অন্তৰ্ভুক্ত কৰি দফা ১৩(১)ৰ অধীনত অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰীসমূহৰ যোগান
উপৰোক্ত ক্ষেত্ৰসমূহক নিষেধাজ্ঞাৰ পৰা ৰেহাই দিলেও কৰ্মক্ষেত্ৰত সামাজিক দূৰত্বৰ নীতি প্ৰযোজ্য হোৱাটো আৱশ্যক৷
উপৰোক্ত নিৰ্দেশ পালন কৰিবলৈ সকলো ৰাজ্যক জিলা প্ৰাধিকৰণ আৰু ক্ষেত্ৰীয় সংস্থাসমূহক অৱগত কৰিবলৈ জনোৱা হৈছে৷
ৰাজ্যসমূহৰ সৈতে হোৱা চৰকাৰী যোগাযোগ প্ৰত্যক্ষ কৰিবলৈ ইয়াত ক্লিক কৰক

Ministry of Home Affairs
In-house Care-givers of Senior Citizens, Prepaid mobile recharge utilities, Food processing units in urban areas exempt from Lockdown Restrictions to fight COVID-19
21 APR 2020 9:10PM by PIB Delhi
Ministry of Home Affairs (MHA) has issued an order to exempt certain activities under the consolidated revised guidelines (https://www.mha.gov.in/sites/default/files/MHA%20order%20dt%2015.04.2020%2C%20with%20Revised%20Consolidated%20Guidelines_compressed%20%283%29.pdf), regarding the Nationwide lockdown to fight COVID-19.
Some queries have been received with regard to exemptions of specific services/activities within the categories already allowed in the guidelines issued under the above referred orders. In this regard, it is clarified that:-
• Social sector under clause 8(i) include bed side attendants and care givers of senior citizens residing in their homes.
• Public utilities under clause 11(v) include recharge facilities for prepaid mobile connection.
• Supply of essential goods under clause 13(i) include food processing units such as bread factories, milk processing plants, flour mills, dal mills etc. located in urban areas.
However, as specified in the lockdown measures, National COVID-19 Directives and Standard Operating Procedure for social distancing for offices, workshops, factories and establishments must be ensured.
It has been communicated to all States to inform the district authorities and field agencies on the above accordingly, so as to avoid ambiguity at the ground level.
Click here to see Official Communication to States