Ministry of Home Affairs
In-house Care-givers of Senior Citizens, Prepaid mobile recharge utilities, Food processing units in urban areas exempt from Lockdown Restrictions to fight COVID-19
21 APR 2020 9:10PM by PIB Delhi
Ministry of Home Affairs (MHA) has issued an order to exempt certain activities under the consolidated revised guidelines (https://www.mha.gov.in/sites/default/files/MHA%20order%20dt%2015.04.2020%2C%20with%20Revised%20Consolidated%20Guidelines_compressed%20%283%29.pdf), regarding the Nationwide lockdown to fight COVID-19.
Some queries have been received with regard to exemptions of specific services/activities within the categories already allowed in the guidelines issued under the above referred orders. In this regard, it is clarified that:-
• Social sector under clause 8(i) include bed side attendants and care givers of senior citizens residing in their homes.
• Public utilities under clause 11(v) include recharge facilities for prepaid mobile connection.
• Supply of essential goods under clause 13(i) include food processing units such as bread factories, milk processing plants, flour mills, dal mills etc. located in urban areas.
However, as specified in the lockdown measures, National COVID-19 Directives and Standard Operating Procedure for social distancing for offices, workshops, factories and establishments must be ensured.
It has been communicated to all States to inform the district authorities and field agencies on the above accordingly, so as to avoid ambiguity at the ground level.
Click here to see Official Communication to States

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
অর্বান এরিয়াদা লৈবা সেনিয়র সিতিজনশিংগী ইন-হাউস কেয়র-গিবরশিং, প্রিপেদ মোবাইল রিচার্জ য়ুতিলিতীশিং, ফুদ প্রোসেসিং য়ুনিৎশিং অসি কোবিদ-২৯গা লান্থেংননবা থমবা লোকদাউনগী অথিংবশিংদগী কোমথোকই
21 APR 2020 9:10PM by PIB Imphal
য়ুমলৈ কৈরৈ মন্ত্রালয় (এম.ঐচ.এ.)না কোবিদ-১৯গা লান্থেংননবা লৈবাক পুম্বগী ওইনা তৌরিবা লোকদাউন অসিগী মতাংদা কন্সোলিদেতেদ রিভাইস গাইলাইনশিং -(https://www.mha.gov.in/sites/default/files/MHA%20order%20dt%2015.04.2020%2C%20with%20Revised%20Consolidated%20Guidelines_compressed%20%283%29.pdf) অসিগী মখাদা অখন্নবা থৌওং খরা কোমথোক্নবগী ওর্দর অমা থোকখ্রে।
মথক্তা পল্লিবা ওর্দরশিংগী মখাদা থোকখিবা গাইদলাইনশিংদা হান্নদগী অয়াবা পীখ্রবা কেতেগোরীশিংগী মনুং চন্না লৈবা অখন্নবা সর্বিস/থৌওংশিংগী কোমথোক্নবগী মতাংদা ৱাহং কয়া থাংগৎলকখিবা থেংনরে। মসিগী মতাদা শেংদোকখ্রে মদুদি-
• ক্লোজ ৮(i)গী মখাদা লৈবা সোসিয়েল সেক্তরদা য়াওরিবা অসি বেদ সাইদ এতেন্দেন্তশিং অমসুং সেনিয়র শিতিজনশিংগী য়ুমদা লৈরিবা মখোয়গী কেয়র গিবরশিংনি
• ক্লোজ ১১(v)কী মখাদা লৈবা পব্লিক য়ুতিলিতীশিংদা য়াওরিবা অসি প্রিপেদ মোবাইল কনেক্সনগীদমক্তা ওইবা রিচার্জ ফেসিলিতীশিংনি
• ক্লোজ ১৩(i)গী মখাদা লৈবা তঙাইফদনা চংবা পোৎলমশিংগী সপ্লাইদা য়াওরিবা অসি অর্বান এরিয়াদা লৈবা ব্রেদ ফেক্তরীশিং, শঙ্গোম প্রোসেস তৌনবা প্লান্তশিং, ফ্লোর মিলশিং, দাল মিলশিং অসিনচিংবা অসিগুম্বা ফুদ প্রোসেসিং য়ুনিৎশিংনি
তৌইগুম্বশুং, লোকদাউন তৌবগী পাম্বৈ অসিগী মতাংদা পনখিবা , নেস্নেল কোবিদ-১৯ দাইরেক্তিবস অমসুং ওফিসশিং, ৱার্কশোপশিং, ফেক্তরীশিং অমসুং ইস্তাব্লিশমেন্তশিংদা সোসিয়েল দিস্তেন্সিং তৌনবগীদমক্তা ওইবা স্তেন্দার্দ ওপরেতিং প্রোসিজরশিং অসি নিংথিনা চৎকদবনি।
গ্রাউন্দ লেভেলদা চয়েৎনবা লৈতনবা মথক্তা পনখ্রিবাশিং অসিগী মতাংদা জিলাগী ওথোরিতীশিং অমসুং ফীলদ এজেন্সীশিংদা পাউ পীখিনবা রাজ্য খুদিংমক্তা পাউ ফাওনখি।
রাজ্যশিংদা ওফিসিয়েল ওইনা ফাওনখিবা পাউ অদু য়েংনবগীদমক্তা অসিদা ক্লিক তৌবিয়ু