ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ସିଭିଲ ସେବା ଦିବସରେ ସିଭିଲ ସେବକଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଓ ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି
21 APR 2020 10:42AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ସିଭିଲ ସେବା ଦିବସ ଅବସରରେ ସିଭିଲ ସେବା ଅଧିକାରୀ ଓ ସେମାନଙ୍କର ପରିବାର ବର୍ଗଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଛନ୍ତି । ଏହି ଅବସରରେ ସେ ଦେଶରେ ସଭିଲ ସେବାର ପ୍ରବର୍ତକ ସର୍ଦ୍ଦାର ବଲ୍ଲଭଭାଇ ପଟେଲଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି ।
ଏକ ବାର୍ତ୍ତାରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଆଜି ସିଭିଲ ସେବା ପରିବାର ବର୍ଗଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଉଛି । କୋଭିଡ-19ର ସଫଳ ମୁକାବିଲା ପାଇଁ ଏହି ଅଧିକାରୀଗଣ ଯେଉଁ ଉଦ୍ୟମ ଚଳାଇଛନ୍ତି ତାହାକୁ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଶଂସା କରୁଛି । ସେମାନେ 24 ଘଣ୍ଟା କାମ କରି ବିପନ୍ନଙ୍କୁ ସାହାଯ୍ୟ କରିବା ସହ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବାକୁ ଉଦ୍ୟମ ଚଳାଇଛନ୍ତି ।
ଭାରତରେ ସିଭିଲ ସେବା ବା ପ୍ରଶାସନିକ ବ୍ୟବସ୍ଥାର ମୂଳଦୁଆ ପକାଇଥିବା ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲଙ୍କୁ ସ୍ମରଣ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଯେଉଁ ବ୍ୟବସ୍ଥା ଓ ଢାଂଚା ତିଆରି କହିଥିଲେ ତାହା ପ୍ରଗତିବାଦୀ ଏବଂ ଅନୁକମ୍ପା ମୂଳକ ଥିଲା ।

Prime Minister's Office
PM greets Civil Servants and pays tributes to Sardar Patel on Civil Services Day
21 APR 2020 10:42AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has greeted Civil Servants and their families and paid tributes to Sardar Patel on Civil Services Day today.
“Today, on Civil Services Day I convey greetings to all Civil Servants and their families. I appreciate their efforts in ensuring India successfully defeats COVID-19. They are working round the clock, assisting those in need and ensuring everyone is healthy.
On Civil Services Day, tributes to the great Sardar Patel, who envisioned our administrative framework and emphasised on building a system that is progress-oriented and compassionate”, the Prime Minister said.