ব্যক্তি, ৰাজহুৱা অভিযোগ আৰু পেঞ্চন মন্ত্ৰালয়
১ এপ্ৰিলৰ পৰা এই পৰ্যন্ত প’ৰ্টেলত ক’ভিড-১৯ সংক্ৰান্তীয় ২৫০০০ৰৰো অধিক ৰাজহুৱা অভিযোগৰ মীমাংসা
20 APR 2020 8:05PM by PIB Guwahati
যোৱা ১এপ্ৰিলৰ পৰা এই পৰ্যন্ত ২০টা দিনত পৰ্টেলত উথ্থাপন কৰা কভিড-১৯ সংক্ৰান্তীয় ২৫০০০ৰৰো অধিক ৰাজহুৱা অভিযোগ নিষ্পত্তি কৰা হৈছে বুলি তথ্য সদৰী কৰিছে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ণ বিভাগৰ স্বতন্ত্ৰ দায়িত্বৰ লগতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়, কৰ্মচাৰী আৰু ৰাজহুৱা অভিযোগ, পেন্সন, আণৱিক শক্তি আৰু মহাকাশ দপ্তৰৰো ৰাজ্যিক মন্ত্ৰীৰ দায়িত্ব বহণ কৰা ড০ জিতেন্দ্ৰ সিঙে।
ৰোনাভাইৰাছ মহামাৰীৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত দেশত বলবত্ কৰা লকডাউনৰ সময়চোৱাত কভিড-১৯ সংক্ৰান্তীয় ৰাজহুৱা আপত্তি-অভিযোগ আদিৰ দ্ৰুত সমীক্ষা কৰি এই সমূহৰ নিষ্পত্তি কৰাৰ লক্ষ্যৰে প্ৰশাসনীয় সংস্কাৰ আৰু ৰাজহুৱা অভিযোগ বিভাগে যোৱা ১এপ্ৰিলত মুকলি কৰা নেশ্যনেল মণিটৰিং ডাটাবেছ-ৰ প্ৰতি যোৱা তিনিটা সপ্তাহত দেশৰ ৰাইজে বিপুল সঁহাৰি জনোৱা পৰিলক্ষিত হৈছে। এই পৰ্টেলত যোৱা ১ এপ্ৰিলৰ দিনাই কভিড-১৯ সংক্ৰান্তীয় ৩৩২টা ৰাজহুৱা অভিযোগ উথ্থাপিত হোৱাৰ বিপৰীতে পৰৱৰ্তি ১৫দিনত অৰ্থাত য়োৱা ১৬ এপ্ৰিল পৰ্যন্ত এই সংখ্যা ৫,৫৬৬লৈ বৃদ্ধি পাইছিল
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001WUOH.jpg
২৪ঘণ্টাই কাম কৰি নেশ্যনেল মণিটৰিং ডাটাবেছ-ৰ তথ্য প্ৰবন্ধনৰ লগতে ৰাজহুৱা অভিযোগসমূহৰ দ্ৰুত নিষ্পত্তিকৰণৰ দিহা কৰাত দেখুউৱা বিশেষ তত্পৰতাৰ বাবে মন্ত্ৰী ড০ সিঙে ৰাজহুৱা অভিযোগ বিভাগক অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰে। তেওঁ এইখিনি সময়ত গোচৰ মীমাংসাৰ গড় সময় ১.৫৭ দিনলৈ অৱনমিত কৰিব পৰাৰ বাবে বিশেষ সন্তুতি প্ৰকাশ কৰে।
ভিড-১৯ সংক্ৰান্তীয় ৰাজহুৱা অভিযোগ-আপত্তি আদিৰ সমাধান বিচৰাৰ ক্ষেত্ৰত নেশ্যনেল মণিটৰিং ডাটাবেছ(https://darpg.gov.in) -ৰ দিহা এক গুৰুত্বপূৰ্ণ পদক্ষেপ হিচাপে চিহ্নিত হৈছে।
এই সময়চোৱাত ১৪,৯৮২টা কভিড সংক্ৰান্তীয় অভিযোগ মীমাংসাৰ বাবে বিভিন্ন ৰাজ্য চৰকাৰলৈ প্ৰেৰণ কৰাৰ বিপৰীতে বাকীখিনি অভিযোগ কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ অধীনস্থ সংশ্লিষ্ট বিভাগসমূহলৈ পঠোৱা হৈছিল।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Over 25,000 COVID 19 related Portal Grievances have been redressed in the last 20 days, beginning from 1st of April: Dr.Jitendra Singh
20 APR 2020 8:05PM by PIB Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr Jitendra Singh disclosed here today that over 25,000 COVID 19 related Portal Grievances have been redressed in the last 20 days, beginning from the 1st of April.
About the current status of the National Monitoring Dashboard launched by DARPG (Department of Administrative Reforms and Public Grievances) under the Ministry of Personnel on the 1st of April this year, following the declaration of nationwide lockdown in the wake of Corona pandemic, the grievance portal has received tremendous response from people from across the country in the last three weeks as a result of which, while on the 1st April 332 COVID related grievances were registered by the public, within 15 days by 16th April the number increased to 5,566 grievance cases.
Dr Jitendra Singh has complimented the Department of Public Grievances and the handlers of National Monitoring Dashboard for their prompt and round-the-clock follow up, which had made it possible to limit the average disposal time of a grievance to 1.57 days.
Pertinent to mention that on the National Monitoring Dashboard (https://darpg.gov.in) in the grievance portal, an exclusive window was introduced for COVID related grievances as a result of which, any grievance related to COVID got directly registered, to be accordingly followed up by the concerned.
Meanwhile, about 14,982 of COVID related grievances have been sent to different State Governments while other grievances were sent to different Central Ministries for redressal. Specific focus is being given to grievance cases related to migrant labourers, health infrastructure and quarantine, food and civil supply related issues, banking and financial Sector issues, salary and, employee issues and school and higher education related issues.