ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଲକଲଡାଉନ କାଳରେ ରେଳବାଇ ତରଫରୁ ଦେଶବ୍ୟାପୀ 1150 ଟନ ଔଷଧ ସାମଗ୍ରୀ ପରିବହନ
• ଲକଡାଉନ କାଳରେ ଔଷଧ ଏବଂ ଅନ୍ୟ ଚିକିତ୍ସା ଉପକରଣର ପରିବହନକୁ ଜୋନାଲ ରେଳବାଇ ଦ୍ଵାରା ପରିଚାଳିତ ସମୟବଦ୍ଧ ପାର୍ସଲ ଟ୍ରେନ ବଳ ଯୋଗାଉଛି
19 APR 2020 3:27PM by PIB Bhubaneswar
କୋଭିଡ-19 ମହାମାରୀ ଯୋଗୁଁ ଦେଶବ୍ୟାପୀ ଘୋଷିତ ଲକଡାଉନ କାଳରେ ଚିକିତ୍ସା ସାମଗ୍ରୀର ପରିବହନକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ଲାଗି ଭାରତୀୟ ରେଳ ପ୍ରାଥମିକତା ପ୍ରଦାନ କରୁଛି । ଦେଶରେ କରୋନା ଭୂତାଣୁର ମୁକାବିଲା ଲାଗି ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରୟାସକୁ ମଜବୁତ କରିବା ଦିଗରେ ଭାରତୀୟ ରେଳ ଦ୍ଵାରା ପରିଚାଳିତ ସମୟବଦ୍ଧ ପାର୍ସଲ ଟ୍ରେନ ଔଷଧ, ମାସ୍କ, ହସ୍ପିଟାଲ ଉପକରଣ ଓ ଚିକିତ୍ସା ସାମଗ୍ରୀର ବିତରଣ ଜାରି ରଖିଛି ।
ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ ଭାଗକୁ ଏପ୍ରିଲ 18, 2020 ସୁଦ୍ଧା ଭାରତୀୟ ରେଳ 1150 ଟନ ଚିକିତ୍ସା ଉପକରଣ ପରିବହନ କରିଛି । ନିମ୍ନରେ ଜୋନବାରୀ ପରିବହନ କରାଯାଇଥିବା ଚିକିତ୍ସା ଉପକରଣର ସୂଚୀ ପ୍ରଦତ୍ତ କରାଯାଇଛି:
କ୍ରମିକ ସଂଖ୍ୟା
ଜୋନ
ଓଜନ (ଟନରେ)
1
ଦକ୍ଷିଣାଞ୍ଚଳ ରେଳପଥ
83.13
2
ଦକ୍ଷିଣପୂର୍ବ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ରେଳପଥ
15.10
3
ପୂର୍ବ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ରେଳପଥ
1.28
4
ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳ ରେଳପଥ
2.88
5
ପୂର୍ବ ଉପକୂଳ ରେଳପଥ
1.06
6
ଦକ୍ଷିଣ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ରେଳପଥ
47.22
7
କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ରେଳପଥ
135.64
8
ଉତ୍ତର କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ରେଳପଥ
74.32
9
ପଶ୍ଚିମ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ରେଳପଥ
27.17
10
ଦକ୍ଷିଣ ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳ ରେଳପଥ
2.82
11
ଦକ୍ଷିଣ ପଶ୍ଚିମାଞ୍ଚଳ ରେଳପଥ
12.10
12
ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳ ରେଳପଥ
8.52
13
ଉତ୍ତର ପୂର୍ବ ସୀମାନ୍ତ ରେଳପଥ
2.16
14
ଉତ୍ତର ପଶ୍ଚିମାଞ୍ଚଳ ରେଳପଥ
8.22
15
ପଶ୍ଚିମାଞ୍ଚଳ ରେଳପଥ
328.84
16
ଉତ୍ତରାଞ୍ଚଳ ରେଳପଥ
399.71
ମୋଟ
1150.17 ଟନ
ଏଭଳି ସଂକଟପୂର୍ଣ୍ଣ ମୁହୂର୍ତ୍ତରେ ଭାରତୀୟ ରେଳ ଏକ ଗୁରୁତ୍ଵପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ତୁଲାଉଛି ।

Ministry of Railways
In a relentless battle against COVID 19, Railways transports 1150 Tonnes of medical items during lockdown across the country
Indian Railways ensures seamless transportation of medical items on priority during the nationwide lock down
Timetabled Parcel trains operated by Zonal Railways provides boost to transportation of essential medicines and other medical equipments during the lockdown
19 APR 2020 3:27PM by PIB Delhi
Indian Railways is ensuring seamless transportation of medical items on priority during the nationwide lock down due to COVID-19. Indian Railways continues to deliver medicines, masks, hospital items and other medical commodities through its timetabled parcel services to strengthen Government’s efforts in managing the challenges and adverse impact of corona virus in the country.
As on 18.04.2020, Indian Railways has transported 1150 Tonnes medical items in various parts of the country. The zone wise details of transportation of medical goods are as under:
S. No.
Zone
Weight (Tonnes)
1
Southern Railway
83.13
2
South East Central Railway
15.10
3
East Central Railway
1.28
4
North Eastern Railway
2.88
5
East Coast Railway
1.06
6
South Central Railway
47.22
7
Central Railway
135.64
8
North Central Railway
74.32
9
West Central Railway
27.17
10
South Eastern Railway
2.82
11
South Western Railway
12.10
12
Eastern Railway
8.52
13
North East Frontier Railway
2.16
14
North Western Railway
8.22
15
Western Railway
328.84
16
Northern Railway
399.71
Total
1150.17 T
Indian Railways is touching human lives during the hour of crisis. Recently, for an autistic child, skimmed camel milk was transported by a Parcel Train from Ajmer to Mumbai when the parents resorted for help on social media platform. Similarly, another autistic child in Ajmer suffering from serious ailments, had his stock of medicines run out, his relatives approached Railway officials and medicines were transported by a parcel train from Ahmedabad to Ajmer.