ৰেল মন্ত্ৰালয়
ক'ভিদ-১৯ৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ অব্যাহত ৰাখি ভাৰতীয় ৰে’লৱেয়ে লকডাউনৰ সময়চোৱাত সমগ্ৰ দেশতে ১,১৫০ টন চিকিৎসা সামগ্ৰীৰ পৰিবহণ কৰিছে
লকডাউনৰ সময়ছোৱাত চিকিৎসা সামগ্ৰীৰ নিৰৱচ্ছিন্ন পৰিবহণক অগ্ৰাধিকাৰ দিছে ভাৰতীয়ে ৰে’লৱেয়ে
লকডাউনৰ সময়ছোৱাত অত্যাৱশ্যকীয়া তথা অন্যান্য চিকিৎসা সামগ্ৰী পৰিবহণত অগ্ৰগতি প্ৰদান কৰিছে মাণ্ডলিক ৰে’লৱেৰ দ্বাৰা পৰিচালিত টাইমটেবলড পাৰ্চেল ৰে’লে
19 APR 2020 3:27PM by PIB Guwahati
ভাৰতীয় ৰে’লেৱে লকডাউনৰ সময়ছোৱাত সমগ্ৰ ৰাষ্ট্ৰতে অগ্ৰাধিকাৰভিত্তিত চিকিৎসা সামগ্ৰীসমূহৰ পৰিবহণ অব্যাহত ৰাখিছে৷ ভাৰতীয়ে ৰে’লেৱেয়ে পাৰ্চেল ৰে’লৰ জৰিয়তে এই সেৱা অব্যাহত ৰাখিছে৷
১৮.০৪.২০২০ তাৰিখ পৰ্যন্ত ভাৰতীয় ৰে’লৱে দেশৰ বিভিন্ন প্ৰান্তলৈ ১১৫০ টন সামগ্ৰী পৰিবাহিত কৰিছে৷ তলত সেইসমূহৰ বিৱৰণ উল্লেখ কৰা হৈছেঃ
ক্ৰমিক নং
মণ্ডল
ওজন (টন)
1
ছাউডাৰ্ণ ৰে’লৱে
83.13
2
ছাউথ ইষ্ট চেণ্ট্ৰেল ৰে’লৱে
15.10
3
ইষ্ট চেণ্ট্ৰেল ৰে’লৱে
1.28
4
নৰ্থ ইষ্টাৰ্ণ ৰে’লৱে
2.88
5
ইষ্ট ক’ষ্ট ৰে’লৱে
1.06
6
ছাউছ চেণ্ট্ৰেল ৰে’লৱে
47.22
7
চেণ্ট্ৰেল ৰে’লৱে
135.64
8
নৰ্থ চেণ্ট্ৰেল ৰে’লৱে
74.32
9
ৱেষ্ট চেণ্ট্ৰেল ৰে’লৱে
27.17
10
ছাউথ ইষ্টাৰ্ণ ৰে’লৱে
2.82
11
ছাউথ ৱেষ্টাৰ্ণ ৰে’লৱে
12.10
12
ইষ্টাৰ্ণ ৰে’লৱে
8.52
13
নৰ্থ ইষ্টাৰ্ণ ফ্ৰণ্টিয়াৰ ৰে’লৱে
2.16
14
নৰ্থ ৱেষ্টাৰ্ণ ৰে’লৱে
8.22
15
ৱেষ্টাৰ্ণ ৰে’ললে
328.84
16
নৰ্ডাণ ৰে’লৱে
399.71
মুঠ
1150.17 টন
ভাৰতীয় ৰে’লৱেয়ে সংকটৰ সময়ত মানৱীয়তাৰ অভুতপূৰ্ব নিদৰ্শন দাঙি ধৰিছে৷ শেহতীয়াকৈ ছ’চিয়েল মিডিয়াত এটি অটিষ্টিক শিশুৰ অভিভাৱকে উটৰ গাখীৰৰ বাবে আবেদন কৰাত পাৰ্চেল ৰে’লত আজমীৰৰ পৰা মুম্বাইলৈ গাখীৰ প্ৰেৰণ কৰা হয়৷ ঠিক সেইদৰে আজমীৰৰ অন্য এটা অটিষ্টিক শিশুৰ ঔষধ শেষ হোৱাত শিশুটিৰ অভিভাৱকে ৰে’লৱে বিষয়াক অৱগত কৰে৷ ফলস্বৰূপে আহমেদাবাদৰ পৰা আজমীৰলৈ পাৰ্চেল ৰে’লত শিশুটিলৈ ঔষধ প্ৰেৰণ কৰা হয়৷

Ministry of Railways
In a relentless battle against COVID 19, Railways transports 1150 Tonnes of medical items during lockdown across the country
Indian Railways ensures seamless transportation of medical items on priority during the nationwide lock down
Timetabled Parcel trains operated by Zonal Railways provides boost to transportation of essential medicines and other medical equipments during the lockdown
19 APR 2020 3:27PM by PIB Delhi
Indian Railways is ensuring seamless transportation of medical items on priority during the nationwide lock down due to COVID-19. Indian Railways continues to deliver medicines, masks, hospital items and other medical commodities through its timetabled parcel services to strengthen Government’s efforts in managing the challenges and adverse impact of corona virus in the country.
As on 18.04.2020, Indian Railways has transported 1150 Tonnes medical items in various parts of the country. The zone wise details of transportation of medical goods are as under:
S. No.
Zone
Weight (Tonnes)
1
Southern Railway
83.13
2
South East Central Railway
15.10
3
East Central Railway
1.28
4
North Eastern Railway
2.88
5
East Coast Railway
1.06
6
South Central Railway
47.22
7
Central Railway
135.64
8
North Central Railway
74.32
9
West Central Railway
27.17
10
South Eastern Railway
2.82
11
South Western Railway
12.10
12
Eastern Railway
8.52
13
North East Frontier Railway
2.16
14
North Western Railway
8.22
15
Western Railway
328.84
16
Northern Railway
399.71
Total
1150.17 T
Indian Railways is touching human lives during the hour of crisis. Recently, for an autistic child, skimmed camel milk was transported by a Parcel Train from Ajmer to Mumbai when the parents resorted for help on social media platform. Similarly, another autistic child in Ajmer suffering from serious ailments, had his stock of medicines run out, his relatives approached Railway officials and medicines were transported by a parcel train from Ahmedabad to Ajmer.