PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
19 APR 2020 6:40PM by PIB Delhi
Coat of arms of India PNG images free downloadhttps://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001ZTPU.jpg
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from field offices, and Fact checks undertaken by PIB)
Updates on COVID-19 from the Ministry of Health and Family Welfare
A total of 15,712 confirmed cases are reported for COVID-19 in the country. As many as 2231 persons i.e. 14.19% of total cases have been cured/discharged after recovery.2144 dedicated COVID-19 hospitals have been identified at both Centre and State levels. From tomorrow, restrictions will be eased in non-containment areas, but containment areas in HOTSPOT districts will not be given any relaxation. States / UTs may impose further additional measures according to local requirements.A high-level Task Force has been formed to work on the frontiers of science related to drug testing and vaccines.
For details:
Government prohibits supply of Non-Essential Items through e-Commerce under Lockdown Restrictions to fight COVID-19
Ministry of Home Affairs (MHA) issued an order to exempt certain activities under the consolidated revised guidelines to all Ministries/Departments, regarding the Nationwide lockdown to fight COVID-19.Under the above consolidated revised guidelines, it is clarified that, e-commerce companies supplying essential goods have been exempted from lockdown restrictions. Further, vehicles used by e-commerce companies, engaged in supply of only essential goods, would be allowed to ply with necessary permissions.
For details:
SOPs issued for Movement of stranded Migrant Labourers, within States/UTs where they are currently located, in wake of COVID-19 epidemic
Due to the spread of COVID-19 virus, workers employed in industry, agriculture, construction and other sectors have moved from their respective places of work, and are housed in relief/ shelter camps being run by State/ UT Governments. Since additional new activities, outside the containment zones, have been permitted in the consolidated revised guidelines with effect from 20th April 2020, these workers could be engaged in industrial, manufacturing, construction, farming and MNREGA works. In order to facilitate their movement within the State/UT, MHA has issued guidelines
For details:
Union Home Minister directs to discuss with States, the Relaxations in Lockdown Restrictions to be applicable from 20th April and control COVID-19
Union Minister for Home Affairs, ShriAmit Shah, yesterday reviewed the situation of the COVID-19 epidemic in the country, with senior officers of the Ministry. The Home Minister directed to discuss with States, the relaxations in lockdown restrictions to be applicable from 20th April and control COVID-19 epidemic.While reviewing the situation, HM said that while certain activities are being permitted in those areas which do not fall within hot-spots/clusters/containment zones, due caution has to be exercised to ensure that only genuine exemptions/relaxations are given.
For details,
No decision on domestic passenger flights
The Central Government has clarified that there is no decision as yet on resumption of domestic passenger flights.
No proposal for reduction of pension, says the Government
It has come to the notice of the Ministry of Personnel, Public Grievances and Pension that in the wake of the current pandemic, Covid-19 and the ensuing economic scenario, many rumours are afloat that the Government is contemplating a reduction/stoppage of Pension which has become a source of worry for the Pensioners. It is reiterated that there is no such proposal for reduction of pension and no action is contemplated by the Government in this respect. Instead, the Government is committed for the welfare and well-being of the pensioners.
ShriAmit Shah reviews MHA Control Room operations, set up to fight the COVID-19 epidemic
Union Minister for Home Affairs, ShriAmit Shah chaired a review meeting on MHA Control Room operations set up to fight the COVID-19 epidemic. The MHA control room is working 24*7 and not only coordinating with States but also with various ministries of the central government, to fight the epidemic.
For details,
Indian Navy Continues to be Mission Deployed and Combat Ready
The twenty six sailors who were placed in isolation after testing positive for Covid-19 at Mumbai, belong to INS Angre, a shore establishment. There has so far not been a single case of Covid-19 onboard any ship, submarine or air station of the Indian Navy. Our naval assets continue to be mission-deployed in three dimensions, with all the networks and space assets functioning optimally. The Navy remains combat-ready, mission-capable and is in full readiness to partake in the national mission to fight the pandemic as well as to provide support to our friendly neighbours in the IOR.
For details,
More than Rs 36,659 crore transferred by using DBT through PFMSin the Bank accounts of 16.01 crore beneficiaries during COVID 2019 lockdown
Cash Benefits announced under Prime Minister GaribKalyan Package also being transferred by using DBT Digital Payment Infrastructure. PFMS usage for DBT Payments increased over last 3 FYs. Total DBT amount disbursed increased from 22% in FY 2018-19 to 45%in FY 2019-20. DBT ensures Cash benefit directly credited into the account of the beneficiary, eliminates leakage and improves efficiency.
For details,
CBDT revising return forms to enable taxpayers avail benefits of timeline extension due to Covid-19
In order to enable income taxpayers to avail full benefits of various timeline extensions granted by the Government of India due to Covid-19 pandemic situations, the CBDT is revising the return forms for FY 2019-20 (Assessment Year 2020-21) which shall be notified by the end of this month.
For details,
Minimal or no disruption to harvesting of Rabi crop and sowing of summer crops during lockdown
Amidst the uncertainty prevailing today, the one activity giving hope is agricultural activity, which is also providing the reassurance of food security. All throughout India numerous farmers and agriculture labour are sweating and toiling against all adversities. Their silent efforts, coupled with timely intervention by the Central and State Governments, have ensured that there is minimal or no disruption to harvesting activities and the continued sowing of summer crops.
For details,
Strengthening the fight against Covid-19, Lifeline Udan flights cover 2,87,061 km
288 flights have been operated under Lifeline Udan by Air India, Alliance Air, IAF and private carriers. Cargo transported till date is around 479.55 tons. Aerial distance covered by Lifeline Udan flights till date is over 2,87,061km. ‘Lifeline Udan’ flights are being operated by MoCA to transport essential medical cargo to remote parts of the country to support India’s war against COVID-19.
For details,
Railways transports 1150 Tonnes of medical items during lockdown across the country
Indian Railways is ensuring seamless transportation of medical items on priority during the nationwide lockdown due to COVID-19. Indian Railways continues to deliver medicines, masks, hospital items and other medical commodities through its timetabled parcel services to strengthen Government’s efforts in managing the challenges and adverse impact of corona virus in the country.As on 18.04.2020, Indian Railways has transported 1150 Tonnes medical items in various parts of the country.
For details,
ShriNitinGadkari Assures All Possible Support to Representatives of Footwear Industry
Union Minister for MSME and RT&H, ShriNitinGadkari has assured the Footwear Industry all possible support from the government to tide over the challenges created by the lockdown imposed to curb the spread of COVID-19.
For details,
Minister for Rural Development, Panchayati Raj and Agriculture & Farmers’ Welfare holds Video Conference with State Rural Development Ministers in the light of the relaxation in Non-Containment Areas from 20th April 2020
ShriNarendra Singh Tomar stressed on the observance of all safety precautions while carrying out works under PMAY(G), PMGSY, NRLM and MGNREGS. The Minister appreciated that women SHGs under NRLM are making protective face covers, sanitisers, soaps and are running community kitchens in large numbers
For details,
Red Fort, QutubMinar and Humayun’s Tomb get illuminated in a special way in respect of Corona Warriors
Archaeological Survey of India‘s Delhi circle expressed gratitude for Corona Warriors by illuminating historical sites like Red Fort, QutbMinar&Humayun’s Tomb in a special way on the occasion of World Heritage Day in New Delhi. Along with this ASI Delhi circle also administered oath to school students through video conferencing to safeguard and respect the monuments and their heritage.
For details,
Indian Naval Hospital Ship Patanjali at the Forefront of Fight Against Covid-19 at Karwar
For details,
CeNS develops TriboE masks that can hold electric charges to restrict the entry of infections but interestingly, without any external power
For details,
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Arunachal Pradesh: Itanagar admin says relief camps providing all facilities like bedding, food and medical help to stranded labourers.
• Assam: In Assam, electricians, plumbers, motor mechanics, carpenter, computer/mobile phone repair mechanic can deliver their service at the customer's doorstep maintaining strict protocols from 21st April, 2020.. In Assam, Commissioner, Guwahati Municipal Corporation has issued a public notice that there should not be any spitting/urinating in public places in order to contain the spread of COVID19. Violators will be charged with a fine of Rs 1000.
• Manipur: To strengthen the home delivery service for essential items, Manipur govt starts Home Delivery Supplies Management Control Room in Imphal today.
• Manipur: State reports zero positive case of COVID-19 on date as the two cases have tested negative.
• Mizoram:. 9 Boxes of medical consignment from ICMR-NIMR flown in by the IAF arrives at Aizawl, Mizoram today.
• Nagaland: StateGovt says its ready with 15,340 PPEs, 23,115 N95 masks, 49 ventilators and 432 beds.
• Tripura: 8666 street vendors getting financial assistance of Rs 1000 each from Tripura CMRF apart from free rationing.
• Kerala: Law minister says that there was no lapse from the part of the IT department in handing over Covid health data to a US firm Sprinklr. CM says the Opposition is trying to defame the government’s repute in managing Covid19 in the State. 4 new cases & 2 recoveries yesterday. Total active cases 140; cured & discharged 257; under observation 67190.
• Tamil Nadu: All fresh cases in State are contacts of +ve patients, says State Health Minister. State to monitor asymptomatic, high risk patients in high dependency units. 21-member expert committee to submit its report to the CM on Monday. Total cases till now 1372; deaths 15; discharged 365.
• Karnataka: 4 new cases till now today; all cases are in Mysore. Total cases confirmed till now 388; deaths 14; 104 discharged. CM holds meeting with opposition parties regarding steps taken to contain covid; announces that another 10 testing facilitate will begin by month end.
• Andhra Pradesh: 44 new cases reported in the last 24 hours; total +ve cases reach 647. Total deaths 17; discharged 65. State to test 17,500 samples a day. State to adopt Centre’s relaxation procedure of lockdown to come out from economic crisis. Districts leading in +ve cases: Kurnool (158), Guntur (129), Krishna (75), Nellore (67).
• Telangana: Bumper paddy harvest in Telangana amid Covid19 pandemic. Total positive cases reported till now 809; deaths 18.
• Chandigarh: Outsiders entering the city will be quarantined for 14 days either in homes or in Government Facilities to prevent spread of infection from outside. The Chandigarh administration appealed to the residents to download AarogyaSetu Application. The administration also requested the citizens to wear masks in public places and to follow hand hygiene and stay indoors to restrict spread of COVID-19 in the city.
• Punjab: The Punjab Government has ordered strict enforcement with regard to the compulsory wearing of masks in public, and asked the police to take stringent action, including imposition of challans, against violators. To ensure uninterrupted supply of food articles to citizens of country during the #Covid19 lockdown, Punjab has dispatched 1lakh Metric Tonnes (MTs) of wheat and rice to different states through record 40 special trains.
In the state,Gram Panchayats have encouraged the village youth to come forward and provide free service regarding fumigating the villages.Circles have been marked with white/red color at the distance of 2 meters at all the public places to avoid the close contact of the people thereby encouraging Social Distancing.The WhatsApp Group with all Sarpanches has been created and various videos and instructions regarding the role of Gram Panchayats in preventing Corona Virus and managing migrant workers reaching villages are being shared on regular basis.Self Help Groups (SHGs) are being encouraged to manufacture masks.
• Haryana: Chief Minister Mr. ManoharLal today urged the students to follow the 3S Mantras, ‘Stay at Home, School at Home and Study at Home. On the directions of Haryana Agriculture and Farmers’ Welfare Minister, special duties have been assigned to the officers working under National Horticulture Mission, Haryana to ensure availability of fruits, flowers, vegetables, mushrooms, strawberries etc. in the market for consumers during the lockdown implemented due to COVID-19.
• Himachal Pradesh: The Himachal Pradesh government has urged the citizens to contribute generously towards the PM CARES fund and requested the citizens of Himachal Pradesh to download the AarogyaSetu app.
• Maharashtra: The State government is allowing the industries from green and orange zones to start production and processing activities in a restricted manner. The industries will have to arrange the accommodation for their workers to prevent long distance travel for work.Maharashtra has reported 3,648 cases and 211 deaths. However, at 66,896, the state has also conducted the highest number of tests in the country.
• Goa: As on Sunday, Goa has no active Covid case in the state. 7 people who had tested positive have since recovered and discharged from the hospital. Goa has not reported any Covid positive case since April 3.
• Gujarat: 104 new cases were reported in Gujarat, taking the state tally to 1,376. Among the total people infected as on date, 93 have recovered and 53 have passed away.
• Rajasthan: In Rajasthan, 122 new cases were reported taking the total number of Covid positive cases in the state to 1,351. Among the total people infected as on date, 183 have recovered and 11 have passed away.
• MP: In Madhya Pradesh, 26 districts have reported Covid positive cases with the state tally increasing to 1,407. Indore continues to be the hotspot with 707 reported cases.
• Chattisgarh: With 23 out of the 28 districts falling in the Green Zone as mapped by the Union Ministry of Health & Family Welfare, Chhattisgarh tops the list of Covid-19 free clusters. Selective economic activity will resume in green zone districts from Monday.
Fact Check on #Covid19
https://pbs.twimg.com/profile_banners/231033118/1584354869/1500x500

PIB Headquarters
কোভিদ-১৯ গী মতাংদা পি আই বীগী নুমিৎ খুদিংগী বুল্লেতিন
19 APR 2020 6:40PM by PIB Imphal
(প্রেস রিলিজশিং অসিদা হৌখিবা পুং ২৪দা থোকখিবা কোভি-১৯গা মরী লৈনবশিং,ফিল্ড ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, সোসিয়েল মেদিয়াগী থবকশিং অমসুং পি আই বীগী ফেক চেকশিং য়াওরি)
প্রেস ইনফোরমেসন বিউরো
ইনফোরমেসন অমসুং ব্রোর্দকাস্তিং মিনিস্ত্রি
ভারত সরকার
হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিদগী কোভিদ-১৯গী অনৌবা পাউ
লৈবাক অসিদা অপুনবা কোভিদ-১৯ কেস ১৫,৭১২ য়ৌরে । অপুনবা কেসকী চাদা ১৪.১৯ হায়বদি মীওই ২২৩১ অনাবা ফবদগী দিসচার্জ তৌখ্রে । কেন্দ্র অমসুং রাজ্যগী থাক্ত কোভিদ-১৯গী হোস্পিতাল ২১৪৪ মশক খঙদোক্লে । হয়েংদগী লাইচৎ লৈতবা মফমশিং অথিংবা কোমথোক্লগনি ; অদুবু লাইচৎ লৈরিবা হোতস্পোত জিলাশিংদা কোমথোকপা অমতা লৈরোই । মফম অদুগী দরকারগী মতুংইন্না রাজ্য/য়ু তিশিংনা অহেনবা থবকশিং লৌখৎপা য়াগনি । হিদাক অমসুং তিকা চাংয়েং তৌনবা সাইন্সকী লমদা থবক পায়খৎনবা অৱাংবা থাক্কী তাক্স ফোর্স অমা শেম্লে ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1616084
কোভিদ-১৯ থেংননবা অথিংবা থমলিবা অসিদা ই-কম্মর্স কম্পেনিশিংনা তঙাইফদবা নত্তবা পোৎলমশিং য়োনবা সরকারনা অথিংবা থম্লে
অথিংবা মনুংদা ই-কম্মর্স কম্পেনিশিংনা তঙাইফদবা নত্তবা পোৎলমশিং য়োনবা অথিংবা থম্লে হায়না হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিনা হায়রি । ই-কম্মর্স কম্পেনিশিংনা তঙাইফদবা পোৎলমশিং থিনবদা শীজিন্নগদবা গারিশিং দরকার ওইবা অয়াবা লৌরবা মতুংদা চেনবা য়াগনি হায়রি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615967
কোভিদ-১৯ লাইচৎ লাকপদগী হৌজিক মখোয়না লৈরিবা রাজ্য/য়ুতিশিংগী মনুংদা পন্দুনা লৈরিবা মপানগী শিন্মীশিং চৎথোক-চৎশিন তৌনবা এস ও পিশিং ফোংলে
লাইচৎ লৈতবা মফমশিংদা ২০২০গী এপ্রিল ২০দগী অথিংবা খর কোমথোকপদগী হায়রিবা শিন্মীশিং অসি ইন্দস্ত্রি, মেনুফেকচরিং, য়ুম শাবা, লৌ উবা অমসুং এম এন আর ই জি এগী থবকশিং পাংথোকপা য়ারগনি । রাজ্যশিংগী মনুংদা মখোয় চৎথোক-চৎশিন য়ানবা এম ঐচ এনা চৎন-কাংলোনশিং ফোংলে ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1616034
কোভিদ-১৯ লাকশিনবা অমসুং এপ্রিল ২০দগী চৎনগদৌরবা অথিংবা কোমথোকপগী মতাংদা রাজ্যশিংগী ৱা তাননবা য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা খঙহল্লি
মিনিস্ত্রিগী ওফিসিয়েলশিংগা ঙরাং য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর অমিত সাহনা লৈবাক অসিগী কোভিদ-১৯ লাইচৎকী ফিবম অমুক হন্না য়েংশিনখি । কোভিদ-১৯ লাকশিনবা অমসুং এপ্রিল ২০দগী চৎনগদৌরবা অথিংবা কোমথোকপগী মতাংদা রাজ্যশিংগী ৱা তাননবা য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা খঙহল্লি । মিনিস্তরনা হায়খি লাইচৎ লৈতবা মফমশিংদা থবক খর কোমথোক্নবা অয়াবা পীরে ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1616061
লৈবাক মনুংগী মী পুবা ফ্লাইতশিং পাইনবা ৱারেপ লৌদ্রি
লৈবাক মনুংগী মী পুবা ফ্লাইতশিং পাইবা অমুক হৌনবা ৱারেপ লৌদ্রি হায়না কেন্দ্র সরকারনা শেংদোক্লি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1615949
সরকারনা হায়রি পেন্সন হন্থনবা ৱাফম অমতা লৈতে
হৌজিক থেংনরিবা কোভিদ-১৯গী লাইচৎ অমসুং শেন-থুমগী ফিবম অসিদা সরকারনা পেন্সন হন্থনবা/পীবা লেপ্নবা থৌরাং তৌরি হায়বগী তোকঙা কয়া শন্দোকপদগী পেন্সন ফংলিবশিং ৱানবা মচাক অমা ওইরে হায়বা পরসোনেল, পব্লিক গ্রিভান্সেস অমসুং পেন্সন মিনিস্ত্রিনা খঙলে । মিনিস্ত্রি অসিনা হায়রি পেন্সন হন্থনবা ৱাফম অমতা লৈতে অমসুং মসিগী মতাংদা সরকারনা থবক অমতা পায়খৎপা লৈতে । মসিগী মহুৎতা, সরকারনা পেন্সন ফংলিবশিংগী য়াইফনবা থবকশিং পায়খৎলি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1615959
অমিত সাহনা কোভিদ-১৯ লাইচৎ থেংননবা লিংখৎপা এম ঐচ এন কন্ত্রল রুমগী থবকশিং অমুক হন্না য়েংশিনখ্রে
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর অমিত সাহনা চেয়র লৌদুনা পাংথোকখিবা মীফম অমদা কোভিদ-১৯ লাইচৎ থেংননবা লিংখৎখিবা এম ঐচ এন কন্ত্রল রুমগী থবকশিং অমুক হন্না য়েংশিনখ্রে । এম ঐচ এন কন্ত্রল রুম অসি ২৪x৭ থবক তৌরি অমসুং লাইচৎ অসি লাকশিন্নবা রাজ্যশিংগা চৎমিন্নবদা নত্তনা কেন্দ্র সরকারগী তোঙান-তোঙানবা মিনিস্ত্রিশিংগসু থবক তৌমিন্নরি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615844
মিসন য়াওনবা অমসুং লানগীদমক ভারতকী নেভি মখা তানা থৌরাং তৌরি
মুম্বাইগী সমুদ্র মপান্দা লৈবা আই এন এস অঙগ্রেগী হিরোই ২৬ কোভিদ-১৯ পোজিতিব ওইরবা মতুংদা তোখাইনা থমখ্রে । হৌজিক ফাওবদা ভারত নেভি জহাজ, সবমেরিন নৎত্রগা এয়র স্তেসনশিংদা লৈবা মীওই অমতা কোভিদ-১৯গী কেস অমতা থেংনদ্রি । মাইকৈ অহুমদা মিসন থানবা ঐখোয়গী নেভেলগী মচাক-মথুমশিং থৌরাং তৌদুনা লৈরি । ভারত মহাসাগর লমদমদা ঐখোয়গা য়ুম্লোন্নবা মরুপ-মপাং ওইবা লৈবাকশিংগী মতেং পাংনবা অমসুং লাইচৎ অসি থেংননবা নেভিনা মপুংফানা থৌরাং তৌদুনা লৈরি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615814
কোভিদ-১৯গী অথিংবা মনুংদা বেনিফিসরি ক্রোর ১৬.০১ হেনবগী বেঙ্ক একাউন্তশিংদা পি এফ এম এসকী খুৎথাদা দি বি তি শীজিন্নদুনা লুপা ক্রোর ৩৬,৬৫৯ হেন্না য়েন্থোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রী গরিব কলয়ান পেকেজগী মখাদা দি বি তি দিজিতেল পেমেন্তশিং শীজিন্নদুনা শেন য়েন্থোক্লি । হৌখিবা শেনবা চহি অহুমদা দি বি তি পেমেন্তশিংগীদমক পি এফ এম এস শীজিন্নবা হেনগৎলক্লে । দি বি তিনা বেনিফিসরিশিংদা হকথেংননা নারোলদা মাংহন্দনা একাউন্তদা হকথেংননা শেন চংহল্লে ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1616022
কোভিদ-১৯না মরম ওইদুনা মতম শাংদোকপগী খুদোংচাবা তেক্স থিরবশিংনা লৌনবা সি বি দি তিনা রিতর্ন ফোর্মশিং অমুক শেমদোক্লে
কোভিদ-১৯না মরম ভারত সরকারনা পীরিবা মতম শাংদোকপগী খুদোংচাবা তেক্স থিরবশিংনা লৌনবা সি বি দি তিনা শেনবা চহি ২০১৯-২০(এসেসমেন্ত ইয়র ২০২০-২১)গী ওইনা রিতর্ন ফোর্মশিং অমুক শেমদোক্লে অমসুং থা অসিগী অরোইবদা নোতিস থোক্লগনি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1616035
অথিংবা মনুংদা নিংথম মহৈ-মরোং লোকপা অমসুং কালেনগী মহৈ-মরোং হুনবগী থবকশিংদা অপনবা পীরোই
হৌজিক লৈরিবা তম্বা ঙমদবা ফিবম অসিদা থাজবা অমা পীরিবা থবক অসি লৌউ-শিংউগী থবক অসিনি । ভারত শীনবা থুংনা লৌমী কয়ানা অৱাবা কয়া মায়োক্নদুনা থবক কয়া পায়খৎলি । মখোয়না তুমিন্না হোৎনরিবা থবকশিং অসি কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংনা মতেং পাংদুনা নিংথম মহৈ-মরোং লোকপা অমসুং কালেনগী মহৈ-মরোং হুনবগী থবকশিংদা অপনবা পীদনবা থাজবা পীরি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1616029
কোভিদ-১৯ থেংনবদা থৌনা হেনগৎলক্লি; লাইফলাইন উরান ফ্লাইতশিং কিলোমিতর ২,৮৭,০৬১ পাইখ্রে
কোভিদ-১৯ থেংননবা শোক্নরিবা লাল অসিদা মতেং পাংনবা লাইফলাইন উরানগী মখাদা ফ্লাইত ২৮৮ মথৌ পাংথোক্লি । ঙসি ফাওবদা তন ৪৭৯.৫৫ গী কার্গো পুখি । ঙসি ফাওবদা লাইফলাইন উরান ফ্লাইতশিং কিলোমিতর ২,৮৭,০৬১ হেন্না পাইখ্রে । লাইফলাইন উরান ফ্লাইতশিংনা লৈবাক অসিগী মনুং হুঞ্জিনা মফমশিংদা তঙাইফদবা হিদাক-লাংথোকশিং য়ৌহনখি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1616007
রেলৱেজনা অথিংবা মনুংদা লৈবাক শীনবা থুংনা তন ১১৫০গী মেদিকেলগী পোৎলমশিং পুখি
কোভিদ-১৯গী অথিংবা মনুংদা ভারত রেলৱেজনা মেদিকেলগী পোৎলমশিং লৈবাক শীনবা থুংনা ফংহল্লি । লৈবাক অসিদা সরকারনা কোরোনাভাইরস থেংনরিবা অসি মতেং পাংনবা ভারত রেলৱেজনা মসিগী তাইমতেবল পরসেল সর্বিসশিংগী খুৎথাংদা হিদাক-লাংথকশিং, মাক্সশিং অমসুং মেদিকেলগী অতৈ পোৎলমশিং মখা তানা পুরি । ২০২০গী এপ্রিল ১৮ ফাওবদা রেলৱেজনা অথিংবা মনুংদা লৈবাক শীনবা থুংনা তন ১১৫০গী মেদিকেলগী পোৎলমশিং পুখি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1616028
খোঙউপ শাবা ইন্দস্ত্রিগী মহুৎশিংদা পাংবা য়াবা মতেং পাংগনি হায়না নিতিন গাদকারিনা থাজবা পীখি
কোভিদ-১৯ লাইচৎ শন্দোরকপা থিংনবা অথিংবা থম্লিবা অসিনা পীরিবা অৱাবা কোকহন্নবা খোঙউপ শাবা ইন্দস্ত্রিদা পাংবা য়াবা মতেং পাংগনি হায়না এম এস এম ই অমসুং রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজগী মিনিস্তর নিতিন গাদকারিনা থাজবা পীখি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615779
২০২০গী এপ্রিল ২০দগী লাইচৎ শন্দোক্তবা মফমশিং কোমথোক্নবগী মতাংদা রাজ্যশিংগী রুরেল দিবলপমেন্ত মিনিস্তরশিংগা লোয়ননা রুরেল দিবলপমেন্ত, পঞ্জায়াতি রাজ অমসুং এগ্রিকলচর অমসুং ফারমর্স ৱেলফিয়ার মিনিস্তরগা ভিদিও কনফরেন্স পাংথোকখি
পি এম এ ৱাই(জি), পি এম জি এস ৱাই, এন আর এল এম অমসুং এম জি এন আর ই জি এসকী থবকশিং পায়খৎপা মতমদা অশোই অঙাম থোক্তনবা চেকশিন-থৌরাংশিং পায়খৎনবা নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা তকশিনখি । এন আর এল এমগী মখাদা নুপী এস ঐচ জিশিনা মাক্স, সেনিতাইজরশিং অমসুং সাপোনশিং মশিং য়াম্না পুথোকপগীদমক থাগৎখি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615824
কোরোনা লান্মীশিং ইকায়খুম্নবা উৎপা ওইনা অখন্নবা মওংদা রেদ ফোর্ত, কুতুব মিনার অমসুং হুমায়ুনগী তোম্ব মৈ থানখি
নিউ দিল্লিদা ৱাল্ড হেরিতে দে লাকপদা অখন্নবা মওংদা রেদ ফোর্ত, কুতুব মিনার অমসুং হুমায়ুনগী তোম্ব মৈ থানদুনা আর্কিওলোজিকেল সর্ভে ওফ ইন্দিয়াগী দিল্লি সর্কলনা কোরোনা লান্মীশিং থাগৎখি । মসিগা লোয়ননা এ এস আই দিল্লি সর্কলনা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা মখোয়গী মোনুমেন্তশিং অমসুং হেরিতেচশিং ঙাক্নবা অমসুং ইকায়খুম্নবা উৎনবা স্কুলগী মহৈরোয়শিং ৱাশক লৌখি।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615962
কোভিদ-১৯ লান্থেংননবা মাংজিল থাদুনা করৱারদা ভারত নেভিগী হোস্পিতাল সিপ পাতাঞ্জালি লৈরি
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615976
মপানদগী মৈ অমতা পীদনা মহিকশিং চংলকপদা ইলেকত্রিক চার্জশিংনা ফাজিনবা ঙম্বা ত্রাইবো ই মাক্স সি ই এন এসনা পুথোক্লে
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1615785
পি আই বী ফিল্ড ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং
• অরুনাচল প্রদেস : পন্দুনা লৈরিবা শিন্মীশিংদা ফম্মুং, চানবা অমসুং মেদিকেলগী মতেং ফংহল্লি ।
• অসাম : এপ্রিল ২১দগী ইলেকত্রিসিয়ান, প্লম্বরশিং, মোতোর মেকানিকশিং, উ শুবা, মোবাইল অমসুং কম্পুতর শেম্বা মখোয়গী কস্তমরশিংগী ময়ুমদা পাংথোকপা য়ারগনি । রাজ্য অসিদা মীয়াম তিনবা মফমদা মপান থোকপা অমসুং তিল শীৎপা লুপা ১০০০ ফাইন লৌরগনি ।
• মনিপুর : সরকারনা য়ুমশিংদা তঙাইফদবা পোৎলমশিং থিনবা হৌরে । রাজ্য অসিগী কোভিদ-১৯ নাবা মীওই অনিমক নেগেতিব ওইরে ।
• মিজোরম : আই এ এফনা আইজোলদা মেদিকেলগী পোৎলমশিংগী বোক্স ৯ পুরকখ্রে ।
• নাগালেন্দ : রাজ্য অসিদা পি পি ই ১৫,৩৪০, এন ৯৫ মাক্স ২৩,১১৫, ভেন্তিলেতর ৪৯ অমসুং ফম্মুং ৪৩২ থৌরাং তৌরে ।
• ত্রিপুরা : লম্বী মতাইদা পোৎ য়োনবা মীওই ৮৬৬৬দা লুপা ১০০০ অমমম সরকারনা পীরে ।
• কেরলা : ঙরাং অনৌবা কেস মরি থেংনখি অমসুং মীওই অনি অনাবা ফখি । অপুনবা একতিব কেস ১৪০; দিসচার্জ তৌখিবা ২৫৭; ওবজারবেসনদা লৈরিবা ৬৭১৯০নি ।
• তামিলনাদু : রাজ্য অসিদা হৌজিক ফাওবা কেস ১৩৭২, শিখিবা ১৫ অমসুং দিসচার্জ তৌখিবা ৩৬৫ নি।
• করনাতাকা : ঙসি অনৌবা কেস ৪ থেংনখি।হৌজিক ফাওবদা অপুনবা কেস ৩৮৮; শিখিবা ১৪; দিসচার্জ তৌখিবা ১০৪ নি।
• অন্ধ্র প্রদেস : হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৪৪ থেংনখি , অপুনবা কেস ৬৪৭; শিখিবা ১৭; দিসচার্জ তৌখিবা ৬৫ নি। ঙসি রাজ্য অসিদা সেম্পল ১৭,৫০০ তেস্ত তৌখি।
• তেলাঙ্গানা : কোভি-১৯ মরক্ত রাজ্য অসি মহৈ-মরোং ফজনা লোক্লি । হৌজিক ফাওবদা অপুনবা কেস ৮০৯, শিখিবা ১৮ শুরে ।
• চান্দিগর : মীয়াম্না অরোগ্যা সেতু মোবাইল এপ্প লৌথনবা অমসুং মীয়াম তিনবা মফমদা শোইদনা মাক্স উপ্না লৈঙাক্না হায়রি ।
• পঞ্জাব : মাক্স উপতবা মীওশিং ফাইন লৌনবা সরকারনা হায়রি । খুঙ্গংগী নহারোলশিং হিদাক কাপথোকপদা শরুক য়ানবা গ্রাম পঞ্জায়তশিংনা হায়রি । মাক্স শাবগী থবকশিংদা এস ঐচ জিশিং শরুক য়ানবা পুক্নিং থৌগৎলি ।
• হরিয়ানা : মহৈরোইশিং য়ুমদা লেংদনা লৈনবা চীফ মিনিস্তর মনোহর লালনা ঙসি মহৈরোইশিংদা তকশিনখি । কোভিদ-১৯গী অথিংবা মনুংদা মীয়ামদা উহৈ, লৈ, মনা-মশিং , চেঙ্গুম অমসুং হৈজাম্পেৎ ফংহন্নবা সরকারনা থবক পায়খৎখি ।
• হিমাচল প্রদেস : মীয়াম্না পি এম-কিয়ারস ফন্দদা পুকচেল চাউনা দান তৌনবা অমসুং অরোগ্যা সেতু এপ্প লৌথনবা হিমাচল সরকারনা মীয়ামদা তকশিনখি ।
• মহারাস্ত্রা : রাজ্য অসিদা হৌজিক ফাওবদা কেস ৩৬৪৮ লৈরে অমসুং মীওই ২১১ শিখ্রে । লৈবাক অসিদা খ্বাইদগী মশিং য়াম্না তেস্ত তৌদুনা রাজ্য অসিদা মীওই ৬৬,৮৯৬ তেস্ত তৌখ্রে ।
• গৱা : ঙসি ফাওবদা রাজ্য অসিদা অনৌবা কেস অমতা থেংনদ্রে । মীওই ৭ পোজিতিব ওইরম্বদগী ফরক্তুনা হোস্পিতালদগী হনখ্রে । এপ্রিল ৩দগী রাজ্য অসিদা কোভিদ-১৯ কেস অমতা লাক্ত্রে ।
• গুজরাত : অনৌবা কেস ১০৪ থেংনদু অপুনবা কেস ১৩৭৬ য়ৌরে । হৌজিক ফাওবদা রাজ্য অসিদা মীওই ৯৩ অনাবা ফরে অমসুং মীওই ৫৩ শিখ্রে ।
• রাজাস্থান : ঙসি অনৌবা কেস ১২২ থেংনদুনা রাজ্য অসিগী অপুনবা কেস ১৩৫১ য়ৌরে । ঙসি ফাওবদা মীওই ১৮৩ অনাবা ফখি অমসুং মীওই ১১ শিখি ।
• মৈধ্য প্রদেস : রাজ্য অসিগী অপুনবা কোভিদ-১৯ কেস ১৪০৭ য়ৌরে অমসুং কেস ৭০৭ থেংনদুনা ইন্দোর অসি মখা তানা হোতস্পোত ওইরি ।
• ছতিসগর : গ্রিন জোনগী মনুংদা লৈবা জিলা ২৮গী মনুংদা ২৩ ছতিসগরদা লৈদুনা কোভিদ-১৯ লৈতবা মফমশিংগী মনুংদা মাংজিল থারি । গ্রিন জোন জিলাশিংদা নিংথৌকাবা নুমিৎতগী অকক্নবা থবক খর হৌরগনি ।
Fact Check on #Covid19