প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী অমসুং রিপব্লিক ওফ সাউথ আফ্রিকাগী রাস্ত্রপতিগী মরক্তা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে
17 APR 2020 8:56PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা রিপব্লিক ওফ সাউথ আফ্রিকাগী রাস্ত্রপতি হিজ এক্সিলেন্সী সাইরিল রামাফোসাগা ঙসি তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে।
লুচিংবা অনিনা কোবিদ-১৯ লাইচৎনা থোকহল্লিবা দোমেস্তিক, রিজনেল অমসুং গ্লোবেলগী শিংনবশিংগী মতাংদা মিৎয়েংশিং থম্নখি। মখোয়না মখোয়গী প্রজাশিংগী হকশেল ঙাক্তুনা থম্নবগা লোয়ননা শেনমিৎলোনগী শাফু হন্থহন্নবা মখোয়-মখোয়গী মরী লৈনবা সরকারশিংনা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিংদা খন্ন-নৈনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা থাজবা পীখি মদুদি শিংনরিবা মতম অসিগী মনুংদা ভারতনা মরুওইবা হিদাক-লাংথকশিংগী সপ্লাই ফংহন্নবগীদমক সাউথ আফ্রিকাদা পীবা য়াবা তেংবাং পুম্নমক পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রপতি রামাফোসানা আফ্রিকান য়ুনিয়নগী লুচিংবা অমা ওইনা মহাক্কী হৌজিক লৈরিবা কেপাসিতীদা লাইচৎ অসিদা কন্তিনেন্ত-ৱাইদ রেস্পোন্স অমা কোওর্দিনেৎ তৌনবগীদমক লৌরিবা থৌদাং অদু থাগৎপা ফোংদোকখি।
ভারত অমসুং আফ্রিকাগী মরক্তা মরূপ ওইবা অমদি পিপল-তু-পিপল একচেঞ্জগী চহি চা কয়া লীরবা মরীশিং অদু পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা ভাইরস অসিগী মায়োক্তা আফ্রিকা অপুনবনা হোৎনরিবা অদুগীদমক ভারতকী মপুং ফাবা তেংবাংগী ৱাফম থমখি।

Prime Minister's Office
Telephone Conversation between PM and President of the Republic of South Africa
17 APR 2020 8:56PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation today with H.E. Cyril Ramaphosa, President of the Republic of South Africa.
The two leaders exchanged views about the domestic, regional and global challenges posed by the COVID-19 pandemic. They discussed the steps being taken by their respective governments to protect the health of their people as well as to minimise economic impacts.
Prime Minister assured that India would provide all possible support to South Africa for ensuring supplies of essential medicines during this challenging time.
Prime Minister commended the proactive role being played by President Ramaphosa, in his current capacity as the Chair of the African Union, for coordinating a continent-wide response to the pandemic.
Evoking the centuries old ties of friendship and people-to-people exchanges between India and Africa, Prime Minister conveyed India’s full support for the joint African effort against the virus.