ইলেক্ট্ৰ’নিক্স আৰু তথ্য-প্ৰযুক্তি মন্ত্ৰালয়
‘ভাৰতৰ ছফ্টৱেৰ টেকনলজী পাৰ্ক’(এছটিপিআই)সমূহৰ পৰা কাম-কাজ পৰিচলনা কৰা তথ্য-প্ৰযুক্তি প্ৰতিষ্ঠানসমূহক ৪ মাহৰ ভাড়া ৰেহাইৰ সিদ্ধান্ত ভাৰত চৰকাৰৰ
16 APR 2020 6:20PM by PIB Guwahati
’ভিড-১৯য়ে সৃষ্টি কৰা সন্ত্ৰাসৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পোৱাৰ কৌশল হিচাপে দেশত বলবত্ কৰা ‘লকডাউন’ৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত ‘ভাৰতৰ ছফ্টৱেৰ টেকনলজী পাৰ্ক’(এছটিপিআই)সমূহৰ পৰা কাম-কাজ পৰিচলনা কৰা সৰু পৰিসৰৰ তথ্য-প্ৰযুক্তি প্ৰতিষ্ঠানসমূহক কিছু সকাহ দিয়াৰ বাবে ভাৰত চৰকাৰে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰিছে। উল্লেখ্য যে ইয়াৰে সৰহ সংখ্যকেই হয় ‘ক্ষুদ্ৰ, লঘূ আৰু মজলীয়া উদ্যোগ’ শ্ৰেণীৰ অথবা ‘ষ্টাৰ্ট-আপ’ প্ৰতিষ্ঠান।
ভাৰত চৰকাৰৰ ‘ইলেক্ট্ৰনিক্স আৰু তথ্য-প্ৰযুক্তি মন্ত্ৰালয়ে’ গ্ৰহণ কৰা সিদ্ধান্ত অনুসৰি দেশৰ ‘এছটিপিআই’সমূহত থকা এই তথ্য-প্ৰযুক্তি প্ৰতিষ্ঠানসমূহক ০১-০৩-২০২০ৰ পৰা ৩০-০৬-২০২০পৰ্যন্ত অৰ্থাত ৪ মাহৰ বাবে ভাড়া ৰেহাই দিয়া হ’ব। এনেদৰে ৰেহাই দিয়া ভাড়াৰ মুঠ পৰিমাণ প্ৰায় ৫কোটি টকা হ’ব। এই সিদ্ধান্তই তথ্য-প্ৰযুক্তি প্ৰতিষ্ঠানসমূহক প্ৰত্যক্ষ ভাবে সহায় কৰাৰ উপৰি এইসমূহ প্ৰতিষ্ঠানত কাম কৰি থকা প্ৰায় ৩০০০গৰাকী কৰ্মচাৰীকো উপকৃত কৰিব।
উল্লেখ্য, ‘ছফ্টৱেৰ টেকনলজী পাৰ্ক’ চমুকৈ ‘এছটিপিআই’সমূহ হ’ল ভাৰত চৰকাৰৰ ‘ইলেক্ট্ৰনিক্স আৰু তথ্য-প্ৰযুক্তি মন্ত্ৰালয়’ৰ অধীনস্থ এলানি স্বতন্ত্ৰ ছ’চাইটী। এই মুহূৰ্তত দেশৰ বিভিন্ন প্ৰান্তত মুঠ ৬০টা ‘এছটিপিআই’ কেন্দ্ৰ আছে।

Ministry of Electronics & IT
Government of India Gives 4 Months’ Rental Waiver to the IT Companies Operating from Software Technology Parks of India (STPI) Centers
16 APR 2020 6:20PM by PIB Delhi
In view of the challenges thrown by COVID19 outbreak and consequent lockdown, the Government today took a major decision to provide relief from payment of rental to the small IT units operating out of the Software Technology Parks of India (STPI). Most of these units are either Tech MSMEs or startups.
The Ministry of Electronics and Information Technology (MeitY) has decided to provide rental waiver to these units housed in STPI premises in the country from 01.03.2020 till 30.06.2020 i.e. for 4 months period as of now.
Software Technology Parks of India (STPI) is an autonomous society under Ministry of Electronics & Information Technology, Government of India and it has 60 centers across the country. The initiative to provide rental waiver to the units located in these centers will provide relief to the industry in this crisis situation emerged due to COVID19 pandemic. This initiative will provide benefit to nearly 200 IT/ ITeS MSMEs, operating from these 60 STPI centers. The total cost of the rental waiver provided to these units during 4 months period from 01.03.2020 to 30.06.2020 is estimated to be around Rs. 5 Crore. This effort is also in the larger interest of around 3,000 IT/ ITeS employees who are directly supported by these units.