ৰেল মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ লকডাউনৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত ৩মে’ পৰ্যন্ত সকলো যাত্ৰীবাহী ৰেলসেৱা বাতিল
ইউটিএছ আৰু পিআৰএছকে ধৰি বুকিঙৰ বাবে সকলো টিকট কাউণ্টাৰ পৰৱৰ্তী নিৰ্দেশ পৰ্যন্ত স্থগিত
ই-টিকটকে ধৰি ৰেল টিকটৰ সকলো আগতীয়া ৰিজাৰ্ভেচন বাতিল, অৱশ্যে অনলাইন কেনচেলেচনৰ সুবিধা উপলব্ধ হৈ থাকিব
বাতিল হোৱা ৰেলগাড়ীৰ বাবে ৰিজাৰ্ভেচন কৰাসকলে সম্পূৰ্ণ ধন উভতাই পাব
সম্পূৰ্ণ ধন সেইসকলেও লাভ কৰিব, যিয়ে এইপৰ্যন্ত বাতিল নোহোৱা ৰেলগাড়ীৰ টিকটৰ আগতীয়া বুকিং কেনচেল কৰিছে
14 APR 2020 1:58PM by PIB Guwahati
ক’ভিড-১৯ লকডাউনৰ সময়সীমা বৃদ্ধি কৰাৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত ভাৰতীয় ৰেলৱে’ই প্ৰিমিয়াম ট্ৰেইন, মেইল/এক্সপ্ৰেছ ট্ৰেইন, পেছেঞ্জাৰ ট্ৰেইন, সুবৰবন ট্ৰেইন, কলকাতা মেট্ৰ’ ৰেল, ক’নকান ৰেলৱে’ আদিকে ধৰি সকলো যাত্ৰীবাহী ৰেলসেৱা অহা ৩মে’,২০২০লৈ বাতিল কৰিছে৷
দেশৰ ভিন্ন প্ৰান্তত অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰীৰ যোগান নিশ্চিত কৰিবলৈ সামগ্ৰী আৰু পাৰ্চেল ৰেলগাড়ীসমূহৰ চলাচল অব্যাহত থাকিব৷
পৰৱৰ্তী নিৰ্দেশ জাৰি নোহোৱা পৰ্যন্ত ই টিকটকে ধৰি কোনো ধৰণৰ টিকট বুকিং উপলব্ধ নহ’ব৷ অৱশ্যে, যাত্ৰীয়ে টিকট বুকিঙৰ অনলাইন কেনচেলেচনৰ সুবিধা লাভ কৰিব৷
ইউটিএছ আৰু পিআৰএছকে ধৰি বুকিঙৰ বাবে সকলো টিকট কাউণ্টাৰ পৰৱৰ্তী নিৰ্দেশ জাৰি নোহোৱা পৰ্যন্ত বন্ধ থাকিব৷
বাতিল হোৱা ৰেলগাড়ীৰ টিকটৰ বাবে ৰিজাৰ্ভেচন কৰা যাত্ৰীসকলে সম্পূৰ্ণ ধন উভতাই পাব৷ সেইসকল যাত্ৰীয়েও সম্পূৰ্ণ ধন উভতাই পাব, যিয়ে এইপৰ্যন্ত বাতিল নোহোৱা ৰেলগাড়ীৰ টিকটৰ আগতীয়া বুকিং কেনচেল কৰিছে৷
৩মে,২০২০লৈ ৰেলসেৱা বাতিল হোৱাত ভাৰতীয় ৰেলৱেৰদ্বাৰা যাত্ৰীয়ে স্বয়ংক্ৰিয়ভাৱে টিকটৰ ধন উভতাই পাব৷ একেদৰে, যিসকল যাত্ৰীয়ে কাউণ্টাৰত টিকট বুক কৰিছিল, তেওঁলোকে ৩১ জুলাই,২০২০লৈ উভতাই পাবলগীয়া ধন গ্ৰহণ কৰিব পাৰিব৷

Ministry of Railways
All passenger train services cancelled till 3rd May 2020 in view of COVID 19 lockdown
All ticket counters for bookings including UTS & PRS , will remain suspended till further orders
No advance reservation of train tickets, including E tickets, till further advice, however, facility of online cancellation will remain functional
Full refund for reservation made for the trains cancelled.
Full refund will also be there for those cancelling the advance bookings of tickets for trains not yet cancelled
14 APR 2020 1:58PM by PIB Delhi
In continuation of the measures taken in the wake of COVID-19 Lockdown, it has been decided that all passenger train services on Indian Railways including Premium trains, Mail/Express trains, Passenger trains, Suburban Trains, Kolkata Metro Rail, Konkan Railway etc shall continue to remain cancelled till 3rd May 2020.
To ensure the essential supplies in various parts of the country, movement of goods and Parcel trains will continue.
No booking of any type of tickets, including E tickets shall be done till further advice. However, facility of online cancellation will remain functional for ticket bookings.
All counters for ticket booking for UTS & PRS will remain closed till further orders.
Full refund will be given for tickets for the bookings made for the trains cancelled.
Full refund will also be there for those cancelling the advance bookings of tickets for trains not yet cancelled.
As far as trains cancelled upto 3rd May 2020 is concerned, the refunds would be automatically remitted by the Railways online to the customers while those who have booked across the counters, refund can be taken upto 31st July, 2020.