কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
তেংবাং পীনবগীদমক্তা এন.জি.ও..শিংনা এফ.সি.আই.দগী হকথেংননা চানবা পোৎলম লৈবা য়াহল্লে
08 APR 2020 8:47PM by PIB Imphal
লৈবাক শিনবা থুংনা থিংজিনবগী মতম অসিদা লায়রবা অমদি পাম্বৈ লৈজদ্রবা মীওই লিশিং কয়াদা থোংদোক্লবা চিঞ্জাক পীবদা এন.জি.ও. অমদি চেরিতেবল ওর্গনাইজেসনশিংনা মরুওইবা থৌদাং লৌরি‍। তানফম অসিদা অসিগুম্বা লুপশিং অসিদা চানবা পোৎলমশিং ৱাৎহন্দনবা হায়রিবা লুপশিংসিদা ই-ওক্সনগী থৌওং য়াওদ্রবসু ওপন মার্কেৎ সেল স্কিম (ও.এম.এস.এস..) মমলদা লৈবা য়াহন্নবা লৈঙাক্না এফ.সি.আই.দা খঙহনখ্রে‍। হান্নদি স্তেৎ লৈঙাকশিং অমসুং রোল্লর ফ্লোর মিলশিংগুমবা রেজিস্তর তৌরবা চাং য়াম্না ৱাংনা শিজিন্নবা খরখক্তমক এফ.সি.আই.দগী ও.এম.এস.এস.কী মমলদা লৈবা য়াহল্লম্বনি‍। অদুবু হৌজিক্তি হায়রিবা লুপশিং অসিনা মাংজৌননা লেপথোক্লবা মমলদা এফ.সি.আই.দগী অমুক্তা মেত্রিক তন ১দগী ১০ ফাউবা লৈবা য়ারগনি‍। লৈবাক শিনবা থুংনা এফ.সি.আই.গী গোদাউন ২০০০গী মথক্তা লৈ অমসুং হায়রিবা গোদাউন ময়ামগী নেতৱর্ক অসিনা অসিগুম্লবা অৱাবা তানফম অসিদা হায়রিবা লুপশিং অসিদা চানবা পোৎলমশিং ৱাত্তনা পীনবা হোৎনগদৌরি‍। মসিনা রিলিফ কেম্পশিংদা লৈরিবা লায়রবা অমদি লমদগী লাকপা শিন্মীশিংদা চান-থক্নবা পীবদা মতেং ওইরগনি‍। অসিগুম্বা লুপশিংনা লৌরিবা চানবা পোৎলমশিং অসি মরম চানা শিজিন্নহন্নবগীদমক্তা অকুপ্পা ৱাফম মরী লৈনবা দি.সিশিংদা শুকশোয় শোয়দনা য়ৌহনগদবনি‍। লৈবাক শিনবা থুংনা চানবা পোৎলমশিং অথুবা মতমদা য়ৌহনবগী চাং অসি কায়হন্দনা লৈরিবা অথিংবা অসি হেক হৌরকপদগী হৌজিক ফাউবদা মরাং কায়না লৈবা স্তেৎশিংদগী চানবা পোৎলম তন মিল্লিয়ন ২.২ এফ.সি.আই.না চিংথোকখ্রে‍। মসিনা পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই.গী মখাদ লেম্না য়েন্থোক্নবগীদমক্তা স্তেৎ লৈঙাকশিংদা চানবা পোৎলম তন মিল্লিয়ন ১গী মথক্তা হান্ননা পীখ্রে‍।
এফ.সি.আই.না স্তেৎ লৈঙাকশিংদা মখোয়গী মথৌ তাবশিং শীন্ননবগীদমক্তা ২৪.০৩.২০২০দগী হৌনা হান্না লৈজবা এন.এফ.এস.এগী চাকথুং মখাদা চানবা পোৎলম তন মিল্লিয়ন ৩.২ পিখ্রে‍। স্তেৎ অমদি য়ু.তি. খুংদিংমক্তা লৈরিবা চানবা পোৎলমশিংগী চাং কুপ্না শেন্নবগা লোয়ননা মফম খুদিংমক্তা মরাং কায়না ফংহন্নবা থৌরাং লৌখৎলি‍। ০৭.০৪.২০২০ ফাওবদা এফ.সি.আই.দা চানবা পোৎলম মেত্রিক তন মিল্লিয়ন ৫৪.৪২ (চেং এম.এম.তি. ৩০.৬২ অমদি গেহু এম.এম.তি. ২৩.৮০) লৈরি‍। পি.দি.এস. অমদি অতোপ্পা লৈঙাক্কী থৌরাংশিংগী মখাদা চানবা পোৎলমশিং মরাং কায়না ফংহন্নবা হোৎন-হোৎননা মীয়ামগী কৈথেলদসু মমল হেনগৎপা থিংননবা মরাং কায়না ফংহন্নবা থৌরাং লৌখৎলি‍। মসিনা মচাক অমদি মমল চাং কায়দনা থম্নবগীদমক মরী লৈনবা দি.সি/দি.এমশিংনা পীরকপা ৱাফমগী মতুংইন্না স্তেৎ লৈঙাকশিং চেং অমসুং ফ্লোর মিলশিংদা গেহু ও.এম.এম.এসগী মখাদা চাং নাইনা ফংহল্লি‍। হৌজিক ফাওবদা গেহু এল.এম.তি. ১.৪৫ অমসুং চেং এল.এম.তি. ১.৩৩ পীখ্রে‍। অথিংবা লৈরিঙৈ মতমসিদা লৈবাকসিদা চানবা পোৎলমশিং মরাং কায়না অমদি চাং নাইনা ফংহন্নবা লৌখৎপা য়াবা থৌরাং পুম্নমক লৌখত্তুনা লাক্লি‍।

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
NGOs permitted to buy food grains directly from FCI for Relief operations
08 APR 2020 8:47PM by PIB Delhi
NGOs and Charitable Organizations are playing important role in providing cooked food to thousands of poor and needy people during this time of nationwide lockdown. To ensure uninterrupted supply of foodgrain to these organization Government has directed FCI to provide Wheat and Rice to such organizations at the Open Market Sale Scheme (OMSS) rates without going through the e-auction process. Hitherto only state governments and registered bulk users like Roller Flour Mills were allowed to buy stock from FCI under OMSS rates. These organizations can purchase 1 to 10 MT at a time from FCI at the predetermined reserve prices. FCI has network of more than 2000 godowns in the country and such large network of godowns will ensure smooth supply of food grains to these organisations in this hour of crisis. It will help relief camps in their philanthropic work of feeding poor and migrant workers in the country. The details of lifting of foodgrain by such institutions would be intimated to the concerned DMs to ensure that the foodgrain are utilised for the intended purpose. Maintaining the quick pace of transportation of foodgrain stocks across the country, FCI has moved 2.2 Million tonnes from the surplus states since the beginning of lockdown. It has already handed over about 1 Million Tonnes of foodgrain to the state state governments for free distribution under the PMGKAY scheme.
FCI has also delivered about 3.2 Million Tonnes of Foodgrains to state governments to meet the requirements under regular NFSA allocation since 24.03.2020. The stock position of foodgrains in every state/UT in the country is being closely monitored and ensured that sufficient stocks are made available at all places. As on 07.04.2020, FCI is having 54.42 Million Metric Tonnes (MMT) foodgrains (30.62 MMT Rice and 23.80 MMT Wheat). While ensuring supply of adequate foodgrains for PDS and other government schemes, FCI is ensuring that supplies in open markets are also maintained at a healthy level to avoid any price shocks. It is regularly providing rice under OMSS directly to state governments and wheat to flour Mills based on the recommendations of respective DM/DC to stabilize supply and prices. So far 1.45 LMT Wheat and 1.33 LMT rice has been allotted. Every possible effort is being made to maintain stable and regular supply of foodgrains in the country during the lockdown period.