থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
দা. জিতেন্দ্র সিংহনা কোবিদ-১৯দা মিৎয়েং থম্লদুনা দিল্লীদা মথৌ তারবা ইমুংশিংদা য়েন্থোক্নবগীদমক কেন্দ্রীয় ভন্দারনা শেম-শাবা তঙাইফদবা কিৎশিং শিন্নখ্রে
08 APR 2020 3:43PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসিগীদমক য়েংলদুনা ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীনা খঙহনখিবা মতুং ইন্না কেন্দ্রগী পার্সোনেল, পব্লিক গ্রিবেন্সেস, পেন্সন্স অমসুং দোনর মন্ত্রালয়না লোকদাউন লাওথোকখ্রবা মতুংদগী খোংথাং কয়া লেপ্তনা পাইখৎলি। পার্সোনেল অমসুং ত্রেনিং দিপার্তমেন্ত (দি.ও.পি.তি.)কী মখাদা লৈবা কেন্দ্রীয় ভন্দারনা মথৌ তারবা ইমুংশিংদা ‘তঙাই ফদবা কিৎশিং’ ফংহন্নবা তোপ তোপ্পা খোংথাংশিং পাইখৎলি।
কেন্দ্রগী অৱাং নোংপোক চাউখৎ-থৌরাং (দোনর) মন্ত্রী (মনীং তম্বা) অমসুং প্রধান মন্ত্রী ওফিস, পার্সোনেল, পব্লিক গ্রিবান্সেস, পেন্সন্স, এতোমিক ইনর্জী অমসুং স্পেস রাজ্য মন্ত্রী দা. জিতেন্দ্র সিংহনা কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসিদা মিৎয়েং থমলদুনা মথৌ তারবা ইমুংশিংদা য়েন্থোক্নবগীদমক ঙসি তঙাইফদবা কিৎ ২২০০দগী হেন্না কন্সাইনমেন্ত শিন্নখ্রে। কিৎ অমমমদা পোৎলম ৯ য়াউই, মদুনা মতম খরগী ওইনা মথৌ তারবা ইমুংশিংদা মতেং ওইহল্লগনি।
দা.জিতেন্দ্র সিংহনা কিৎ ১৭০০ এস.দি.এম., সিবিল লাইনশিং, সেন্ত্রেল দিল্লী দিস্ত্রিক্ততা শিন্নখি অমসুং লেমহৌবা কিৎ ৫০০ দি.এম. (সেন্ত্রেল)দা পীরগনি।
কেন্দ্রীয় ভন্দারনা মথৌ তারবা ইমুংশিংদা য়েন্থোক্নবা পুন্না কিৎ ২২০০ শেম-শাহনখি।
• তঙাইফদবা কিৎ অমমমদা মখাগী পোৎলমশিং অসি য়াওইঃ
১. চেং কে.জি. ৩
২. গেহুগী য়াম কে.জি. ৩
৩. হৱাই কে.জি. ২​​​​
৪. অচাথাও লীতর ১
৫. চেংপাক গ্রাম ৫০০​​
৬. থুম কে.জি. ১
৭. ইরুজনবা সাপোন বার ১
৮. ফিশু সাপোন বার ১
৯. বিস্কিৎ পেকেৎ ৩

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Dr. Jitendra Singh hands over 2200 Essential kits prepared by Kendriya Bhandar for distribution to needy families in Delhi in the wake of COVID-19.
08 APR 2020 3:43PM by PIB Delhi
Responding to the call of the Hon Prime Minister of India in the wake of the COVID 19 pandemic, Union Ministries of Personnel, Public Grievances, Pensions and DoNER have been taking a series of measures after the declaration of the Lockdown. Kendriya Bhandar, which functions under the Department of Personnel and Training (DoPT) has taken the unique initiative of providing "Essentials Kits" to needy families.
Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr Jitendra Singh today handed over a consignment of 2200 Essential Kits for distribution to needy families in the wake of COVID-19. Each such Kit consisting of 9 items is meant to assist one needy family for some time.
Dr Jitendra Singh handed over 1700 kits to SDM, Civil Lines, Central Delhi District and the remaining 500 kits will be given to DM (Central).
Kendriya Bhandar has prepared a total of 2200 kits for distribution to needy families.
• Each Essentials Kit consists of the following:
1. Rice 3 Kgs
2. Wheat Flour​​ 3 Kgs
3. Dal​​​​ 2 Kgs
4. Cooking Oil​​​ 1 ltr
5. Chiwda/Poha​​ 500 gms
6. Salt​​​​ 1 kg
7. Bathing Soap​​ bar 1 no.
8. Detergent Soap​​ bar 1no.
9. Biscuits​​​ 3 pkts