কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী ভারতিয়া জন ঔসাদি পরিয়োজনা(পি এম বি জে পি)গী মখাদা অনাবশিং অমসুং অহলশিংগী থোংজিলদা শ্বাস্থ কে সিপাহিনা তঙাইফদবা থবকশিং অমসুং হিদাকশিং ফংহল্লি
07 APR 2020 4:24PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী ভারতিয়া জন ঔসাদি কেন্দ্রগী “শ্বাস্থ কে সিপাহি” হায়না খঙনবা ফারমাসিস্তশিংনা প্রধান মন্ত্রী ভারতিয়া জন ঔসাদি পরিয়োজনা(পি এম বি জে পি)গী মখাদা অনাবশিং অমসুং অহলশিংগী থোংজিলদা তঙাইফদবা থবকশিং অমসুং হিদাকশিং ফংহল্লি । প্রধান মন্ত্রী জন ঔসাদি কেন্দ্রশিংগী শরুক অমা ওইনা মখোয়না লৈবাক অসিগী মীয়াম অমসুং অহলশিংদা তঙাইফদবা থবকশিং অমসুং মগুন লৈবা জেনেরিক হিদাকশিং অহোংবা মমলদা ফংহল্লি । মসি ভারত সরকারনা মীয়াম থাপ্না লৈনবা থবক শৌগৎপগী শরুক অমনি ।
দরকার ওইবা মীওই অমদা অফবা অমসুং অহোংবা হিদাকশিং ফংহন্নবা পান্দমদা ভারত সরকারগী কেমিকেলস অমসুং ফরতিলাইজর মিনিস্ত্রিগী ফারমাসিউতিকেল দিপার্তমেন্তগী মখাদা বিউরো ওফ ফারমা পি এস য়ু ওফ ইন্দিয়ানা পি এম জে কেশিং অসি থবক ওইনা পায়খৎপনি । হৌজিক লৈবাক অসিগী জিলা ৭২৬তা পি এম জে এ কে ৬৩০০ হেন্না লৈরে ।
কোরোনাভাইরস শন্দোরকপা থিংনবা লৈবাক শীনবা থুংনা ভারত সরকারনা ২০২০, এপ্রিল ১৪ ফাওবা নুমিৎ ২১ অথিংবা অমা থমখি ।
অসিগুম্বা মতম অসিদা মীয়ামগী থোংজিলদা হিদাকশিং ফংহনবদা পি এম জে এ কেশিংনা মরুওইবা থৌদাং লৌরি । “শ্বাস্থ কে সিপাহি” অমনা হায়খি বনারসিগী অহল অমনা মহাক্কী মতেং লৌনবা হায়রকখি । হনুবী অদু মহাক্কী মপুরোইবগা লোয়ননা বনারসিদা নাইতোম লৈবনি অমসুং মহাক্কী নুমিৎ খুদিংগী চাগদবা হিদাকশিং লোইশিনখ্রে । হায়রিবা হিদাকশিং অসি মহাক্না নুমিৎ খুদিংগী চাবা দরকার ওই । ফারমাসিস্ত অদুনা মতৈ-মনাও অদুগী মতেং পাংদনা লৈথোকপা ঙমখিদে । মহাক্না হিদাকশিং অদু মখোয়গী ময়ুমদা থিলখি । অশুম্না ফারমাসিস্ত অদুনা অনাবশিং অমসুং অহলশিং মখোয়গী থোংজিলদা হিদাকশিং ফংহনখি ।
লৈবাক শীনবা থুংনা কেন্দ্রশিংদা হিদাকশিং ফংহন্নবা গুরুগ্রামদা সেন্ত্রেল ৱায়ারহাওস অমা, গুৱাহাতি অমসুং চেন্নাইদা রিজনেল ৱায়ারহাওস অনি অমসুং দিস্ত্রিবিউতর ৫০না থবক পায়খৎলি । হিদাক ফংহল্লিবা অসি য়েংশিন্নবা দুকানশিংদা হিদাক লোইথোকখিবা লৈতনবা এস এ পিদা য়ুম্ফম ওইবা পোৎ য়োন্নবগী সোফৱায়রশিং শীজিন্নরি । মখোয়গা খ্বাইদগী নক্নবা জন ঔসাদি কেন্দ্রশিং মফম খঙদোক্নবা অমসুং ফংলিবা হিদাকশিং অদুগী মমল খঙদোক্নবা মীয়ামদা মোবাইল এপ্প “জন ঔসাদি সুগম” ফংহল্লে । মসিগী এপ্প অসি গুগল প্লে স্তোর অমসুং আই-ফোন স্তোরদগী লৌথবা য়াগনি ।
মীয়াম মখোয় মশা কোরোনাভাইরসতকী ঙাকথোকপা ঙম্নবা মতেং পানবা অথিংবা মনুংদা প্রধান মন্ত্রী ভারতিয়া জন ঔসাদি পরিয়োজনানা মখোয়গী সোসিয়েল মেদিয়া প্লেতোফোর্মশিংগী খুৎথাংদা ই-পাউশিং ফংহল্লি। ফেসবুক,তুইতর, ইন্সতাগ্রামদা @pmbjpbppi দা ঐখোয়গী তুংইন্নদুনা নহাকসু অনৌবা পাউ ফংবা য়াগনি ।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
Swasth ke Sipahi deliverying essential services and medicines at doorstep of patients and elderly under Pradhan Mantri Bhartiya Janaushadhi Pariyojana (PMBJP)
07 APR 2020 4:24PM by PIB Delhi
Pharmacists, popularly known as "Swasth ke Sipahi", of Pradhan Mantri Jan Aushadhi Kendra , are deliverying essential services and medicines at doorstep of patients and elderly under Pradhan Mantri Bhartiya Janaushadhi Pariyojana (PMBJP) of the Government of India. Working as part of Pradhan Mantri Jan Aushadhi Kendras (PMJAK), they are extending essential services by making available quality generic medicines at affordable prices to the common People of the country and the elderly persons at their doorstep to fight Corona pandemic. This is supporting the government's initiative of practicing social distancing.
PMJKs are being run by Bureau of Pharma PSUs of India(BPPI) under Department of Pharmaceuticals, Ministry of Chemicals & Fertilizers, Government of India with an objective of providing quality and affordable healthcare to anyone in need. Presently, more than 6300 PMJAKs are functioning across the nation, covering 726 districts of the country.
In order to stop the spreading of Coronavirus, Government of India placed a lockdown of 21 days i.e. up to 14th April, 2020, across the country.
In such times, all PMJAKs are playing a key role in ensuring availability of essential medicines and delivering them at their doorstep. As informed by BPPI, recently, one of their “Swasth ke Sipahi” shared his experience. He told Babout an elderly woman who called him at PMBJK, Pahadiya, Varanasi asking for help. According to the Pharmacist, the elderly woman lives with her husband in Varansi, alone and had exhausted the stock of her daily medicines. Consuming these medicines regularly is critical to maintain her bodily functions. The pharmacist could not stop himself from helping the couple. He collected the medicines, as she asked and set out to deliver the same at her house. Since then, pharmacist has been delivering medicines to the sick and elderly at their doorstep.
one central warehouse in Gurugram, two regional warehouses at Guwahati and Chennai and around 50 distributors are working towards ensuring a surplus supply of the medicines to all the kendras, across the country. In order to control the supplies of the medicines, set up a strong SAP based end to end point of sales software to avoid any stockout situation. mobile application “Jan Aushadhi Sugam” is also available for common public to locate their nearest kendra and availability of medicines with its price. The app. can be downloaded from Google Play Store and I-phone Store.
In the lockdown period, Pradhan Mantri Bhartiya Janaushadhi Pariyojana (PMBJP) is generating awareness through informational posts on their social media platforms, to help people protect themselves from Coronavirus. You can also get updates by following us @pmbjpbppi at Facebook, Twitter, Instagram, etc.