Prime Minister's Office
PM interacts with leaders of political parties
Priority of the government is saving each and every life: PM
Today’s discussion reflects constructive and positive politics, reaffirms India’s strong democratic foundations and spirit of cooperative federalism: PM
The situation in the country is akin to a ‘social emergency’; it has necessitated tough decisions and we must continue to remain vigilant: PM
States, District administrations and Experts have suggested extension of Lockdown to contain spread of the virus: PM
Leaders provide feedback, suggest policy measures, discuss Lockdown and the way forward
08 APR 2020 3:33PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today interacted with floor leaders of political parties in Parliament, via video conference.
Prime Minister said that the entire world is currently facing the grave challenge of COVID-19, adding that the present situation is an epoch changing event in mankind's history and we must evolve to counter its impact. He praised the efforts of state governments working together with the Centre in this fight against the pandemic. He noted that the country has witnessed constructive and positive politics through the coming together of all sections of polity to present a united front in this battle. He also praised the sense of belonging, discipline, dedication and commitment with which each and every citizen is contributing in this endeavour, be it in following social distancing, Janta Curfew or the Lockdown.
Prime Minister underlined the impact of the emerging situation, as witnessed in the resource constraints. Yet, India has been among the few nations to control the pace of spread of the virus till now. He also warned that the situation keeps changing continuously and one needs to maintain vigil at all times.
Prime Minister underlined that the situation in the country is akin to a ‘social emergency’. The country has been forced to take tough decisions, and must continue to remain vigilant. He said that several state governments, district administrations and experts have asked for extension of the phase of Lockdown.
Prime Minister noted that in these changing circumstances, the country should simultaneously try to bring about a change in its work culture and working style. He said that the priority of the government is saving each and every life. He added that the country is facing serious economic challenges as a result of COVID-19, and the government is committed to overcoming them.
Top officials of the Government of India gave detailed presentations on steps being taken to meet the emerging challenges, including status of distribution of benefits under PM Garib Kalyan Yojana.
The leaders thanked the Prime Minister for the meeting, appreciated the timely measures taken by him and said that the entire country is standing united behind him during the crisis. They talked about boosting the health and morale of the healthcare workers, ramping up testing facilities, the need to assist smaller states and UTs and tackling the challenges of hunger and malnutrition. They also spoke about economic and other policy measures to boost the country’s capability in this battle against the pandemic. Suggestions were given by the leaders on extending the Lockdown and on a phased exit after Lockdown ends.
Prime Minister thanked the leaders for their constructive suggestions and feedback, adding that their commitment to assist the government in this battle reaffirms the democratic foundations of the country and the spirit of cooperative federalism.
Union Minister for Parliamentary Affairs, senior officials of Government of India and leaders of political parties from across the country participated in the interaction.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা পোলিতিকেল পার্তীশিংগী লুচিংবশিংগা ৱারী শানখ্রে
সরকারগী প্রায়োরিতীদি মীপুম খুদিংমক্কী পুন্সি কনবনি: প্রধান মন্ত্রী ঙসিগী খন্ন-নৈনখিবা অসিদা কন্সত্রক্তিব অমসুং পোজিতিব পোলিতিক্সকী মমি তারি, ভারতকী অচেৎপা দেমোক্রেতিক ফাউন্দেসন অমসুং কোওপরেতিব ফেদরেলিজমগী স্পিরিৎ অমুক হন্না চেৎশিলহল্লে: প্রধান মন্ত্রী লৈবাক অসিদা ওইরিবা ফিভম অসি ‘সোসিয়েল ইমরজেন্সী’গা মান্নরি; মসিনা অকনবা ৱারেপ লৌবা মথৌ তারি অমদি ঐখোয়না মখা তানা ঙাকশেনবা তাবনি: প্রধান মন্ত্রী রাজ্যশিং, দিস্ত্রিক্ত এদমিনিস্ত্রেসনশিং অমসুং এক্সপার্তশিংনা ভাইরসকী শন্দোরকপা থিংনবগীদমক লোকদাউন মখা তানা শাংদোক্নবা ৱাফম থমলক্লি: প্রধান মন্ত্রী লুচিংবশিংনা ফীদবেক পীখি, পোলিসী খোংথাংশিং পুথোকখি, লোকদাউন অমসুং মখা চত্থগদবা লম্বীদা খন্ন-নৈনখি
08 APR 2020 3:33PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি পার্লিয়ামেন্তদা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা পোলিতিকেল পার্তীশিংগী ফ্লোর লুচিংবশিংগা ৱারি শানখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মালেম পুম্বনা হৌজিক কোবিদ-১৯গী লুরবা শিংনবা অমা মায়োক্নরি। মহাক্না মসিমসু হায়খি মদুদি হৌজিক ওইরিবা ফিভম অসি মীওইবা জাতিগী পুৱারীদা যুগ অহোংবা পুরক্লিবা থৌদোক অমনি অমদি ঐখোয়না মসিগী ইম্পেক্ত থেংননবগীদমক মপুং ফানা থৌরাংগদবনি। মহাক্না লাইচৎ অসিগী মায়োক্তা থেংনরিবা অসিদা কেন্দ্রগা লোয়ননা পুন্না থবক তৌরিবা রাজ্য সরকারশিংনা হোৎনরিবশিংবু থাগৎখি। মহাক্না হায়খি মদুদি লৈবাক অসিনা লান অসিদা য়ুনাইতেদ ফ্রন্ত অমা প্রজেন্ত তৌনবা পোলিতীগী সেক্সন খুদিংমক্না পুন্না চংশিনবগী থোংদা কন্সত্রক্তিব অমসুং পোজিতিব পোলিতিক্স উবা ফংলি।
প্রধান মন্ত্রীনা ওইরক্লিবা ফিভমগী ইম্পেক্ত অদু ফোংদোকখি। অদুম ওইনমক ভারত হৌজিক ফাওবদা ভাইরস শন্দোকপপগী খোংজেল কন্ত্রোল তৌরিবা লৈবাক খরগী মনুং চল্লি। মহাক্না পাওমেনলদুনা হায়খি মদুদি ফিভম অসি মখা তানা অহোংবা লাক্লি অমদি মতম পুম্নমক্তা য়েংশিনবা মথৌ তারি।
প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি মদুদি লৈবাক অসিদা ওইরিবা ফিভম অসি ‘সোসিয়েল ইমরজেন্সী’গা মান্নরি। লৈবাক অসিনা অকনবা ৱারেপ লৌবা তারি, অমদি মখা তানা ঙাকশেনবা তাবনি। মহাক্না হায়খি মদুদি রাজ্যশিং, দিস্ত্রিক্ত এদমিনিস্ত্রেসনশিং অমসুং এক্সপার্তশিংনা ভাইরসকী শন্দোরকপা থিংনবগীদমক লোকদাউন মখা তানা শাংদোক্নবা ৱাফম থমলক্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি অহোংবা লাক্লিবা ফিভম অসিদা লৈবাক অসিনা মসিগী ৱার্ক কলচর অমসুং ৱার্কিং স্তাইলদা অহোংবা অমা পুরক্নবগীদমক অমত্তা ওইনা হোৎনবা তাই। মহাক্না হায়খি মদুদি সরকারগী প্রায়োরিতীদি মীপুম খুদিংমক্কী পুন্সি কনবনি। মহাক্না মখা তাখি মদুদি কোবিদ-১৯না মরম অমা ওইদুনা লৈবাক অসিনা য়াম্না শাথিবা ইকোনোমিক্কী ওইবা শিংনবশিং মায়োক্নরি, অমদি সরকরনা মদুদগী লান্থোক্নবা থবক তৌরি।
ভারত সরকারগী মকোকথোংবা ওফিসিয়েলশিংনা পি.এম. গরিব কল্যান য়োজনাগী মখাদা বেনেফিৎশিংগী দিস্ত্রিব্যুসনগী স্তেতস য়াওনা ওইরক্লিবা শিংনবশিং থেংননবগীদমক লৌখৎলিবা খোংথাংশিংদা মচা খাইবা প্রজেন্তেসনশিং লান্থোকখি।
লুচিংবশিংনা মীফমগীদমক প্রধান মন্ত্রীবু থাগৎখি, মহাক্না মতম চানা খোংথাং লৌখৎখিবদা থাগৎখি অমদি হায়খি মদুদি ক্রাইসিসকী মতম অসিদা লৈবাক পুম্বনা মহাক্কী তুংদা অমত্তা ওইনা লেপ্লি। মখোয়না হেল্থ ৱার্করশিংগী হকশেল অমসুং মোরেল হেঙ্গৎহনবা, তেস্তিং ফেসিলিতীদা খোংজেল য়াংশিনবা, অপিকপা রাজ্যশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা মতেং পাংবগী দরকার ওইবা অমদি চারা হেনবা অমসুং মালন্যুত্রিসনগী শিংনবশিং থেংনবগী মতাংদা খন্ন-নৈনখি। মখোয়না লাইচৎ অসিগী মায়োক্তা চত্থরিবা লান্দা লৈবাক্কী কেপাবিলিতী হেঙ্গৎহন্নবা ইকোনোমিক অমসুং অমসুং অতোপ্পা পোলিসী খোংথাংশিংগী মতাংদসু খন্ন-নৈনখি। লুচিংবশিংনা লোকদাউন মখা চত্থবা অমসুং লোকদাউন লোইরবা মতুং ফেজ নাইনা লৌথোক্নবগী মতাংদা ৱাফমশিং থমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুচিংবশিংবু মখোয়গী কন্সত্রক্তিব সজেসনশিং অমসুং ফীদবেক্কীদমক থাগৎখি। মহাক্না মখা তাখি মদুদি লান অসিদা সরকারগী মতেং পাংনবা মখোয়গী ৱারেপনা দেমোক্রেতিক ফাউন্দেসন অমসুং কোওপরেতিব ফেদরেলিজমগী স্পিরিৎ অমুক হন্না চেৎশিলহল্লে।
পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়ার্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর, ভারত সরকারগী মকোকথোংবা ওফিসিয়েলশিং অমসুং লৈবাক্কী মফম কয়াদগী পোলিতিকেল পার্তীশিংগী লুচিংবশিংনা ৱারি শানবা অদুদা শরুক য়াখি।